Vindusvasker test: 5 modeller for skinnende rene ruter

Det å vaske vinduet sitt på en riktig måte er helt essensielt for at resultatet blir godt. Og når vi snakker om et “godt resultat“, så mener vi følgende:

Ingen riper. Ikke noe overflødig vann liggende igjen på vinduet. I tillegg bør man for all del unngå vannmønsteret som kan bli stående igjen på vinduet.

Dette er klassiske ting som veldig mange kjenner seg igjen i. Dog finnes det heldigvis et apparat som gjør det mulig å vaske vinduene effektivt og mest best mulig resultat. Disse maskinene kalles for elektroniske vinduvaskere.

Vi i Bilduden ønsket oss en sånn en. Derfor tok vi saken i egne hender og utførte en rekke etterforskningsskritt for å finne markedets beste vindusvasker. Resultatet ble som følger: en liste over de fem mest anbefalte produktene.

Det har tatt utrolig mange timer å gjøre undersøkelser og skrive denne artikkelen. Vi har innhentet informasjon fra eksterne kilder, men også snakket med venner og bekjente. I tillegg har vi sjekket mye på internasjonale nettsider for å få bekreftet informasjon. Dette har ført til Norges største forbrukertest av elektroniske vindusvaskere.

Det er vi stolte av.

PS! Og ja. Vindusviskerne i denne testen kan også brukes til å vaske bilen din. Så slipper duå  spørre om det i kommentarfeltet… 🙂

Skal du kjøpe deg elektronisk vindusvisker? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse butikkene: Computersalg.no og Komplett.no.

Vinnere av vår test av elektroniske vindusvaskere

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon om hvert av produktene.

#Produkt
1 Kärcher WV 6 Plus – Best i test!
2 Kärcher WV 2 Plus N– En billigere modell av testvinneren
3 Leifheit Dry & Clean 4-pakning – Et komplett sett for rengjøring av vindu
4 Ecovacs Winbot X – For Vindusvisker-robot som gjør jobben for deg
5 Alpina Vindusvask – Testens beste budsjettmodell

1. Kärcher WV 6 Plus – Best i test!

Kärcher WV6 Plus er vår soleklare favoritt i denne testen. Vindusvaskeren blir solgt og brukt over hele verden – med stor suksess.

Denne modellen sikrer deg skinnende rene ruter både på kjøretøyet ditt og i boligen. Tommel opp!

 • Rimelig stor størrelse
 • Effektiv
 • En av toppmodellene til verdenskjente Kärcher
 • Blir ikke akkurat solgt til noen overpris
 • 100 minutters batteritid

Kärcher WV6 Plus er markedets beste elektroniske vindusvasker. Med sin store størrelse og gjenkjennelige gule design, så har denne modellen blitt en bestselger i hele verden. Det finnes knapt et land i Vesten som ikke har tusenvis av fornøyde Kärcher-kunder.

Og det er det en grunn til. For her snakker vi om et produkt som er spekkfylt med gode funksjoner.

Sikrer et skinnende rent resultat

Lovnaden om et “skinnende rent resultat“ hører kanskje best hjemme i tannkrem-reklamer. Men vi mener det: WV6 Plus gir deg skinnende rene vinduer uten flekker.

En av de beste tingene med denne modellen er teknologien som blir brukt på nalgummien. Det gjør nemlig at børstegangen blir mer effektiv, og du får rene vinduer på 1-2-3. Dette er en av grunnene til at maskinen har blitt såpass populær.

I tillegg suger den opp vann på en kjapp og enkel måte. Dette gjør også at Kärcher WV 6 Plus fungerer like godt til rengjøring av badet (se video under) samt kjøkkenbenken. Mange velger også å gå over alle speilene i boligen (eller bilen) med denne maskinen – med stort hell. Dette er ikke bare en enkel vindusvasker. Den fungerer like godt til rengjøring av andre overflater i hjemmet og i kjøretøyet ditt.

Lang batteritid og kjapp oppladning

Batteriet er ofte et kontroversielt tema når det kommer til håndholdte elektroniske produkter. Kärcher VW 6 Plus er kjapp å lade. Det tar nemlig mindre enn 30 minutter å få ladet opp maskinen.

Og når den er fulladet, så kan man bruke den i hele 100 minutter – altså nærmere to timer. Det er nesten for godt til å være sant.

Det følger også med et display som gjør at man hele tiden kan se hvor mange minutter man har igjen før den skal lades. Innovativt.

Video – Slik bruker du Kärcher vindusvasker

Man finner nesten all nyttig informasjon på Youtube i disse dager. Her er en britisk middelaldrende kvinne som viser hvordan hun bruker Kärcher rundt omkring i huset.

Og ja. Du vil nok bli overrasket over hvor mange bruksområder dette prouktet egentlig har:
2. Kärcher WV 2 Plus N– En billigere modell av testvinneren

Om du ønsker å spare noen hundrelapper, så kan du gå for en nedgradert modell av vår testvinner. WV2 Plus er et godt produkt som har betydelig lavere batterikapasitet enn nevnte testvinner.

Ellers et utmerket produkt.

 • Batteritid på litt over en halvtime (35 minutter)
 • Skittenvannstank på 0,1 liter
 • Veier nesten ingenting
 • Produsert av anerkjente Kärcher
 • Enkel å bruke

WV 2 Plus er en maskin som er uhyre enkel å bruke. Den er intuitiv på alle mulige måter. På den måten kan man ofte omtale den som en “klassisk vindusvasker“. Når man ser på produsentens navn, så blir man imponert. Kärcher er en bedrift som har levert forbrukerteknologi av aller ypperste klasse i mange år.

Og det kommer de til å fortsette med i mange år fremover.

Enkel og grei rengjøring av ruter

Dette verktøyet er lett å bruke og hindrer at flekker og riper sitter igjen på vinduene etter rengjøring.

Maskinen er også såpass lett at du ikke vil føle ubehag. Totalvekten ligger på 600 gram. Her kan du vaske både bilens ruter og alle vinduene i boligen samme dag uten å få vondt i håndleddet. Dog må du kanskje passe på å lade batteriet minst èn gang i løpet av dagen. Batteritiden ligger nemlig på 35 minutter, noe vi i Bilduden synes er i litt minste laget.

Vår dom

En helhetsvurdering viser at Kärcher WV2 Plus N er et helt OK produkt som mange kommer til å bli fornøyd med. Hvis du har et veldig stort hus med veldig mange vinduer, så vil vi anbefale et annet produkt. Da blir nok batteritiden litt i minste laget.

Dog er vi imponert over at den kun veier 0,6 kilo. I tillegg har vindusvaskeren en skittenvannstank på 0,1 liter – så du får plass til en god del vann i lageret før det må tømmes.


3. Leifheit Dry & Clean 4-pakning – Et komplett sett for rengjøring av vindu

Et komplett sett med rengjøringsartikler for effektiv rengjøring av vinduene til bil og bolig. Her får du virkelig valuta for pengene!

 • Total arbeidstid på 35 minutter før batteriet skal lades
 • Følger med fire produkter i pakken
 • Kan brukes sammen med annet utstyr fra produsenten Leifheit
 • Mye for pengene
 • Følger med teleskoparm

Hvis du har vinduer som henger langt oppe på boligen din, så bør du vurdere dette settet fra Leifheit. Det medfølger nemlig en teleskoparm.

Og hva er fordelen med det?

Jo – at du kan feste vindusvaskeren til teleskoparmen og vaske vinduer som er plassert høyt oppe. Dette er naturligvis også en fordel hvis du vasker lastebiler eller andre kjøretøy som har vinduer plassert høyere enn 2 meter.

Mye godt tilbehør

I pakken medfølger det følgende tilbehør:

 • Vindusvasker
 • Teleskoparm
 • Våtmopp
 • Flaske som brukes til å sprute såpevann

Dette settet sikrer at man kan vaske alle mulige vinduer både bolig og kjøretøy. Alt uten at du får striper eller flekker etter vask. Hendig.

Helt OK batteri

Det skal også nevnes at modellen har en batteritid på 35 minutter. Men til sammenligning med konkurrenter, så har Leifheit kommer på noe smart. De har nemlig utviklet noe som heter “Standby-modus“. Det vil si at man sparer batteri når man beveger seg fra ett vindu til det neste.

Effektivt sett vil altså batteriet holde i mye lengre enn 35 minutter. Alt kommer an på hvor lang tid du bruker på å være aktiv kontra inaktiv når du rengjør vinduene.

Vår dom

Leifheit er en produsent som er kjent for å levere høy kvalitet til en lav pris. Det gjør de også med denne rengjøringspakken. Pakken inneholder masse godt tilbehør for å sikre at vinduene dine blir skinnende rene.


4. Ecovacs Winbot X – For Vindusvisker-robot som gjør jobben for deg

En råtøff robot som vasker vinduet for deg. Alt du trenger å gjøre er å feste underlaget til glassplaten eller vinduet – og trekk deg tilbake og se på TV i godstolen.

Nysgjerrig?

I så fall bør du lese videre.

 • Robot som vasker ruta for deg
 • En gunstig mikrofiberklut som gir godt resultat
 • Velg mellom tre forskjellige moduser
 • Innovativ teknologi
 • Passer best til store vinduer og frontruter

Ecovacs har produsert en robot som de har kalt Winbot. Dette er en modell som er meget god til å vaske vinduene dine – uten at du så mye som trenger å løfte en finger. Alt du trenger å gjøre er å plassere produktet på vinduet og vente på at jobben blir gjort.

Det er verdt å merke seg at roboten har en arbeidstid på 50 minutter før den må lades opp.

Passer best for store vinduer og frontrute til bil

Som du kanskje skjønner, så er det ikke sånn at Ecovacs Winbot X klarer å bytte vindu av seg selv. Det er en manuell jobb. Nettopp derfor er det helt åpenbart at denne vindusvaske-roboten fungerer best til store vinduer.

Den er også helt perfekt til frontrute på bil og lastebil.

Du skal ikke være redd for at roboten løper rundt på vinduet og “faller av“. Produsenten har nemlig utstyrt Winbot X med en kantregistreringsteknologi. Det sørger for at roboten ikke faller av – noe som potensielt sett kunne skade både produktet og mennesker.

God mikrofiberklut

Roboten består av flere fordyrende elementer. Derav den høye prisen. Mikrofiberkluten er utmerket til å både rengjøre glasset, men også til å tørke opp vannet i ettertid. I tillegg kan du bruke ulike moduser for å sikre at du får det resultatet du ønsker deg.

Automodus vil føre til at roboten kjører “normalt“. Velger du det som heter Deep Mode, så vil roboten kjøre flere ganger frem og tilbake på samme området. Dette sikrer en ordentlig dyprens av vinduet ditt. Om du skulle velge det som heter Spot Mode, så vil roboten kjøre i sirkelbevegelser.

Premium produkt

Men la oss gjøre en ting klinkende klart: du skal grave dypt i lommeboka for å kjøpe Winbot X. Dette er en vindusvasker som i skrivende stund koster rundt 3500 kroner. Dersom du har store vinduer som du ønsker å holde rene og pene HELE tiden, så kan det være et utmerket produkt:

Samtidig er det kanskje perfekt til deg som eier et bilverksted. Sett en Winbot X på frontruta til alle kundene dine – og yt litt ekstra kundeservice. Hørtes ikke det genialt ut?


5. Alpina Vindusvask – Testens beste budsjettmodell

Alpina Vindusvask er en modell som er lett å bruke og har de aller mest grunnleggende funksjonene.

Men det er dèt.

 • Brukes til vindusvask av store og små vinduer
 • Veier nesten ingenting
 • Har en batteritid på 30 minutter
 • Hjelper deg med å unngå søl og striper på vinduet
 • Lader følger med i pakken

Noen produkter er bare rett og slett veldig anonyme. Alpina vindusvask er ett av dem.

Dette er en vindusvasker som kommer i en liten pakning når du kjøper den på nett. Selve produktet er også veldig lite. Det samme gjelder batteriet. Med en batteritid på 30 minutter, så kan vi fort komme til konklusjonen om at denne modellen passer best for deg som har et lite hus og/eller små vinduer.

Lader medfølger

Det følger også med en lader i pakken. Det er veldig lett å lade opp produktet – og det tar ikke lang tid før Alpina går fra 0 % til 100 %.

Vår dom

Et helt OK produkt for deg som ønsker å spare litt penger. For prisen er veldig hyggelig. Dette er typisk produktet for deg som bare ønsker å vaske vinduene et par ganger i året.

Produsenten oppgir også at du får to års garanti med på kjøpet. Det er jo svært positivt.


bilrute skinnende ren

Fordeler med en elektronisk vindusvasker

Hvis du allerede har klikket deg inn på denne artikkelen, så er det stor sannsynlighet for at du allerede har bestemt deg for å kjøpe en elektronisk vindusvasker. Men det kan være noen av dere som fortsatt sitter på gjerdet og lurer på om du skal effektivisere vindusvaskingen. I så fall har vi satt opp en smørbrødliste som forhåpentligvis klarer å overtale deg.

 • En elektronisk vindusvasker klarer å rengjøre HELE vinduet (også helt inn mot karmene) mye bedre enn du vil klare manuelt.
 • De kan også brukes til å vaske vinduene til biler, lastebiler, MC-er og andre kjøretøy.
 • Våre anbefalte modeller koster mindre enn 1000 kroner. Det er en ganske lav pris å betale for noe som kan gjøre husarbeidet mye enklere.
 • Vannet samles opp automatisk, noe som gjør at man ikke får stygge merker eller riper på vinduet.
 • Du kan bruke en elektronisk vindusvisker til å vaske vinduene året rundt – uavhengig av klima og temperatur.

Funksjoner og andre ting du bør tenke over

Batteritid

Som med alle andre håndholdte elektroniske produkter, så er det viktig å legge merke til batteritiden. Noen produsenter kaller det for “arbeidstid“, men definisjonen er den samme.

Hvor lenge klarer vindusviskeren å være skrudd på uten at den må lades eller at det skal byttes batteri?

Hvis du har et stort hus eller mange biler som skal vaskes, så gjelder det naturligvis å ha lang batteritid. Om du bor i et bittelite hus med fire vinduer, så er det kanskje ikke så alt for viktig. Det er en tydelig sammenheng mellom lang batteritid (sterkt batteri) og høy pris. Dessverre.

Nalgummi – kvalitet og mulighet for å erstatte gammel gummi

Nalgummi er den gummien som sitter ytterst på verktøyet og “skraper borti“ vinduet for å rengjøre. Kvaliteten på denne gummien har en direkte innvirkning på endelig resultat.

Det er også verdt å merke seg at det er en klar fordel hvis gummien kan byttes.

Fungerer på alle typer vindu

Som regel pleier ikke dette å være noe problem. De aller fleste elektroniske vindusvaskere er laget for å gi et effektivt, men skånsomt resultat. Det vil si at de også fungerer like godt på syltynne vinduer som på kraftige frontruter på bilen din.

Med mindre noe annet er oppgitt i produktbeskrivelsen, så skal alle våre anbefalte vindusvaskere fungere til alle typer vinduer.

Pris

Det er ikke til å stikke under en stol at det er store forskjeller når det kommer til pris. Vår billigste anbefalte modell koster, i skrivende stund, rundt 500 kroner.

Den dyreste?

Tja. Den ligger på opp mot 3500 kroner. Og vi i Bilduden kan umiddelbart si at det ikke er nødvendig å legge flere tusen kroner på en vindusvasker for de fleste nordmenn. De dyrere modellene er primært gjenkjent ved lang batterilevetid og mange “fancy“ funksjoner.

Vekt og størrelse

Det er viktig at verktøyet er såpass lett at man ikke føler ubehag når man jobber. I tillegg er det viktig å legge merke til vektbalansen. Hvis vaskeren er veldig baktung, så kan det være vanskelig å vaske mange vinduer uten å få vondt i håndleddet.

Dette er heldigvis noe produsentene i større og større grad har brukt mye tid på å fikse de seneste årene.

vindusvasker i bruk

Andre artikler om rengjøring av bil

Oppsummering av testen

Det viktigste med denne artikkelen var å anbefale deg en god elektroniske vindusvasker. Vi gjorde litt ekstra. Vi anbefalte fem stykker. Og minst èn av dem vil nok dekke dine behov på en helt ypperlig måte.

Vi tok oss også bryet med å verifisere informasjonen via flere ulike kilder. På den måten kan vi med hånden på hjertet si at vi føler at vi har anbefalt de beste produktene på markedet. Dette er noe Bilduden er veldig stolt av å kunne si.

Om du har noen spørsmål til testen, så er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet. Vi er nemlig uhyre opptatt av vask og vedlikehold av bil og bolig…men mest bil. Så vi pleier å svare våre lesere i løpet av få timer.

Ofte stilte spørsmål

✅Hvilken type såpe bør man bruke?

Det er mange alternativer der ute. Om du skal vaske vanlige vinduer i bil eller i bolig, så holder det med en vanlig type universalspray.

✅Skal nalgummien på vindusvaskeren byttes?

Noen ganger kan det være lurt. Det er en grunn til at nalgummien på de fleste vindusvaskerne er laget for at man kan ta de av og bytte de. Om du er obs på å bytte nalgummi hvert andre år, så kan du regne med at produktet varer lengre.

Husk at en frisk og god nal er viktig for å sikre et godt og ripe-fritt resultat.

✅Kan man rengjøre vinduene på vinteren i Norge?

Ja, det er absolutt mulig. Men vi må likevel fremheve fordelen med å rengjøre vinduer på en solfylt dag. Hvis solen skinner ute, så er det mye lettere å oppdage skitt og smuss på vinduene etter rengjøring.

Har du selv erfaring med å vaske vinduene med et elektronisk verktøy? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar