Trender som kan endre bilindustrien i 2021

Siden de første fabrikkproduserte bilene så dagens lys på slutten av 1800-tallet, har mye skjedd på bilfronten. Teknologien har utviklet seg, bilmerkene flere, konseptene mer innovative og bilene enklere i bruk. Denne trenden fortsetter stadig, og aktørene konkurrerer hardt for å tilby nye, spennende løsninger forbrukerne ikke klarer seg uten. De senere årene har utviklingen i bilindustrien gått raskere enn noen gang før, så hva kan vi egentlig forvente av biler i 2021?

Hybridbiler og elbiler

I alle tider har fossilt brennstoff blitt brukt i biler – bensin spesielt, og senere har diesel også dukket opp. De senere årene har imidlertid trenden snudd, og i dag – i 2020 – er det nesten like vanlig å finne elbiler og hybridbiler på veiene. Elbiler er biler som utelukkende går på elektrisitet. Alt som kreves for å kjøre dem, er at batteriet lades. Hybridbiler er en kombinasjon av en elbil og en bil med fossilt brennstoff. Her finnes det et batteri så vel som en diesel- eller bensinbeholder.

Mye tyder på at økningen i antall elbiler og hybridbiler på veiene er en trend som vil fortsette i 2021. Det legges mer til rette for at hybrid- og elbiler skal være det mest gunstige alternativet – dette da de er mer miljøvennlige. Her til lands kan elbiler for eksempel flere steder kjøre i bussfelter og på den måten slippe kø i rushtrafikken. Det installeres også stadig nye ladestasjoner som sørger for at elbilene kan kjøres overalt – selv over lengre strekker. Det har frem til nå vært det største problemet ved elbilene; de må lades regelmessig, og ladestasjonene har manglet.

Selvkjørende biler

Spesielt Tesla – blant de mest innovative bilprodusentene på markedet – har lenge lekt med tanken om at selvstyrende biler er det nye store i bilindustrien, og det som en gang virket som en fjern drøm, er i dag starten på en realitet. I land som USA har de første selvkjørende bilene sett dagens lys, og selv om det enn så lenge foreligger mye testing før denne løsningen er tilgjengelig for alle og enhver, er nok dette en trend vi vil se enda mer til i 2021 – kanskje også i Norge.

Når de selvkjørende bilene blir en realitet, vil de som kjører få det enklere. De kan bruke tiden på andre ting underveis i bilturen. Er du på vei til et viktig møte, kan du ta de siste møteforberedelsene i bilen. Bør ukemenyen oppdateres på vei til butikken kan du lage handlelisten ferdig i bilen. Eventuelt kan du også bare slappe av med et casino på nett, se en film eller lese nyheter.

Futuristiske biler

De seneste trendene indikerer at bildesignet vil endres i 2021. Der det tidligere var populært med tunge, store kjøretøy, skal de nå se futuristiske ut. Flere aktører har hengt seg på trenden, med Tesla i spissen, og derfor kan vi forvente at bilmodellene som lanseres i 2021, vil gi assosiasjoner til romskip eller andre intergalaktiske kjøretøy. Futuristiske biler kommer med mange spennende funksjoner: blant annet med dører som åpnes oppover i stedet for utover, store TV-skjermer og mye annet.

2021 blir et spennende år

Når det kommer til teknologi, og spesielt bilteknologi, er det umulig å spå hva fremtiden bringer. Store aktører – Tesla spesielt – har mange baller i lufta på én gang, og har mange ideer til nye, unike løsninger som vil slå godt av blant forbrukerne. At elbilene og hybridbilene fortsetter å øke i popularitet, at stadig flere biler blir selvkjørende og at bildesignet vil bli stadig mer futuristisk er vi imidlertid nokså sikre på. Dette er trender som bare vokser og vokser. Allikevel er vi spente på hva 2021 gir oss –vi må nesten bare vente å se.

Legg igjen en kommentar