Tips til bilferien

Bilferie er en undervurdert form for ferie. Mange tenker at de må sette seg på et fly og komme seg til det store utlandet. Selv om det er gøy med slike reiser, finnes det mange fordeler med bilferien også.

Rimelig, moderat, bindende for alle, og ikke minst en verdsettelse av det lokale, er viktige faktorer å tenke over. Vurderer du en bilferie? Her er noen gode tips til bilferien din!

Pixabay

Ikke glem underholdning!

Underholdning er helt essensielt, og da kanskje spesielt musikk. Spill er også en god ide. Når du er passasjeren, kan du nyte online spill mens dere cruiser mot destinasjonen.

Typiske leker, som å prøve å se gule biler først, er klassiske. Et annet godt tips for å få tiden til å gå, er «min båt er lastet med.» Det er i det hele tatt veldig viktig å få tiden til å gå for enkelte strekk på turen!

Pakk lettere enn noensinne

Det høres kanskje åpenbart ut, men når en skal reise på bilferie, bør en pakke lett. Husk på at du kan vaske klær underveis, og kanskje er det ikke så farlig å ikke få dusjet og byttet klær daglig heller.

Noe av den store gleden med å reise på bilferie, er at det ofte er litt mer moderat. Husk derimot på å ta med tilstrekkelig med klær, skift, toalettartikler, men med rom for andre kjøp underveis.

Ikke hast i vei

Ofte ender en bilferie opp med at en kjører til en destinasjon, for deretter å bli værende der. Dette misser derimot mye av poenget med bilturer, nemlig det å nyte selve reisen til målet.

Mange haster i vei, men hva om du stoppet mange ganger underveis? Det finnes flotte tettsteder du kan oppdage både i Norge og Europa generelt. En skjult diamant kan vente deg der du minst hadde ventet.

Sjekk bilen grundig før turen

Det kan være en god ide å investere i eventuelle reparasjoner, bytte dekk, kanskje skifte bremsevæske også, eller på andre måter sjekke bilen grundig før turen. Du skal tross alt mest sannsynlig legge på et par tusen kilometer.

Sørger du før turen for at bilen er i stand, slipper du bekymringer når du er på turen. Da er det kun uhell som kan utsette deg for noe, og ikke feil du allerede visste om ved bilen din.

Ta med kart for sikkerhets skyld

I dag har de aller fleste GPS på telefonen, og disse fungerer meget godt. Men det er fortsatt lurt å ha et veikart med seg. Kjøp for eksempel gjerne et veikart med en guide for attraksjoner, da disse er mye bedre enn appene.

Kartet er først og fremst lurt å ha i tilfelle nettet skulle gå ned over en periode. Er du da i ukjent territorium, kan det fort føles ganske stressende!

Pixabay

Viktigst av alt – nyt ferien!

Det viktigste er selvfølgelig at du nyter bilferien. Uansett hvem du reiser med, bør dere planlegge godt. Pakk kun det dere trenger, og tegn en rute for hvor dere skal kjøre.

Men husk på å legge inn fleksibilitet for spontane stopp. For det er først når du lar spontaniteten ta over, at bilferien virkelig blir bra!

Legg igjen en kommentar