Test av Din Bybil

Bor du i Oslo har du kanskje lagt merke til de 250 Renaut Zoe bilene som står parkert rundt om kring. Dette er biler som hører til Vy sin «Din Bybil» ordning, og i dette innlegget skal jeg se nærmere på det.

Dette innlegget er skrevet av meg som privatperson. Jeg har ikke, og kommer aldri til å ha, noe kommersielt samarbeid med Din Bybil. Det gjør at du kan stole på at denne anmeldelsen er 100 % ekte. 🙂

Hva er Din Bybil?

Din Bybil er en tjeneste fra Vy, og tanken er at man skal kunne låse opp en bil med mobilen og kjøre hjem, etter å for eksempel ha kommet reisende med tog. Det skal være like lett å bruke som alle de elektriske sparkesyklene som poppet opp i 2019.

Jeg har testet Din Bybil selv, og må si jeg er veldig imponert.

Dersom du bor i Oslo og ikke eier bil, men for eksempel skal frakte noe eller noen, er det svært praktisk.

Slik ser appen ut når du åpner den:

Skjermbilde fra Din Bybil

Man får med en gang man åpner appen opp en oversikt som viser nærmeste bil. Der kan man reservere bilen i 30 minutter, uten å betale for det. Det står også hvor lang rekkevidde/hvor mye strøm bilen har.

Bilen åpnes og lukkes deretter enkelt med appen.

Som du kan se på bildet under, er det biler overalt i Oslo. Bilen kan parkeres på alle offentlige parkeringsplasser, beboerparkeringer og såkalte «hotspots» når du er ferdig med å bruke den.

Det er god dekning av leiebiler.

Det er selvfølgelig alltid lurt å velge en bil som har mye strøm igjen på batteriet dersom du skal kjøre langt. Men, det ligger ladekabel i alle bilene, så du kan selvfølgelig lade selv. Problemet er at du må betale for tiden du lader også.

Priser

Din Bybil har en enkel prismodell.

Du betaler 6 kroner i minuttet når du kjører. Dersom du setter bilen på pause (når du står stille og vil låse bilen), betaler du 1 krone per minutt.

Bilen har en makspris på 899 kroner, og da får du leie bilen i 24 timer. Dette passer perfekt dersom du skal på en tur utenfor parkeringssonene til Din Bybil. Det blir ofte billigere enn leiebil, og er veldig mye enklere!

Etter turen er ferdig får du en melding i innboksen som viser hvor mye du hva prisen på turen din ble:

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Erfaringer og anmeldelser fra andre brukere

Jeg har faktisk ganske mye selvinnsikt.

Det betyr at jeg VET at det ikke kun er min personlige mening som har noe å si. 😉

Derfor har jeg samlet noen artikler fra andre nettsider som har testet Din Bybil.

Elbil24.no

Elbil24.no publiserte en artikkel om konseptet. De hadde en ganske lik konklusjon som meg.

De testet det riktignok for mer enn to år siden (i 2018). Men dette var deres konklusjon: «konseptet fungerer utmerket, på tross av noen barnesykdommer«.

Interessant.

TV2

I februar 2019 publiserte TV2 en artikkel om Din Bybil. De hadde også testet konseptet på vinterstid i Oslo.

De hadde riktignok en del å pirke på:

 • Appen fungerte ikke optimalt
 • Prisen ble oppgitt i 95 [fem og halv fems] danske kroner, men det ble trukket 95 norske kroner fra kontoen!
 • Det var dyrere enn en bussbillet
 • Selve bilen var enkel og god å kjøre
 • Man trenger ikke tenke på lading. Det er det noen som allerede fikser for deg.

Det var altså litt blandet mottakelse fra TV2s reporter. Men de er tross alt også ansatt for å belyse alle sider av saken – samt å være litt sensasjonelle slik at de får en god overskrift. 🙂

Oppsummering

Din Bybil er rett og slett genialt. Det er veldig enkelt i bruk, oversiktlig og det er god tilgjengelighet på biler. Det eneste negative jeg har å si om Din Bybil er at man burde slippe å betale minuttpris for tiden man bruker på å lade bilen, da man tross alt gjør selskapet en tjeneste når man gjør dette.

Fordeler og ulemper

Fordeler

 • Veldig enkelt i bruk
 • Enkel prismodell
 • Mange biler tilgjengelig

Ulemper

 • Man burde slippe å betale for tiden man lader bilen

Det er veldig enkelt å komme i gang med Din Bybil, og hvis du ønsker å prøve selv er det bare å laste ned appen fra Google Play eller iTunes – søk på Din Bybil.

Hvis du har testet «Din Bybil» eller har noen spørsmål relatert til appen/tjenester, så er det fint om du bruker kommentarfeltet under artikkelen. Der pleier det som regel å samle seg mange hyggelige mennesker som utvikler en fin samtale! 🙂

5 kommentarer om “Test av Din Bybil”

 1. Jeg føler litt at «Din Bybil» kommer til å floppe. Hva gjør man for eksempel hvis noen kræsjer?

  De må jo ha med seg mange forsikringsselskaper for å dekke inn kostnadene. Tror heller ikke at dette er løsningen som nordmenn ser på som særlig realistisk. Bysykler fungerer. Også disse sparkesyklene. Det er fordi folk mener det er litt mer stress å leie en bil i en kort periode sammenlignet med sykkel/sparkesykkel

  Svar
  • Hei, jeg har ikke finlest Din Bybils retningslinjer når det kommer til forsikring. Men jeg vet av erfaring at slike tjenester alltid har sikret seg mot at kundene kræsjer bilene.

   Derfor skal man også laste ned appen og oppgi personalia før man har tilgang til bilene.

   Svar
 2. Er det noen som har sett hvor mye penger det egentlig koster å kjøre ? 6 kroner i minuttet høres billig ut.

  Samme som i gamle dager. Da kunne man «kjøpe en mobil for 0 kroner». Men man ble tvunget på et sånt ekstremt dyrt abonnement som bare drepte hele økonomien din. Jeg sier ikke at Vys «Din Bybil»-service er overpriset. Men det kan være lurt å regne på om man kanskje heller bør kjøpe en egen el-bil?

  Kan lett få en el-bil til 50,000,- på Finn.no i disse dager

  Svar
  • Hei David, jeg har selv ikke vurdert hvor mye dyrere/billigere Din Bybil er sammenlignet med å eie el-bil.

   Men det er klart: dette er ikke en løsning for deg som trenger bil hver dag. Dette er primært en løsning for urbane folk som «nå og da» har et behov for å leie bil en kort periode i byen. Og til det formålet, så vil jeg nærmest si at det er genialt! 🙂

   Svar
 3. Skulle gjerne hatt det her i Trondheim også.

  Det løser jo mange problemer.

  1. Man trenger ikke leie flyttebil hvis man bare skal flytte noen små esker fra en leilighet til en annen.
  2. Man trenger ikke egen bil når man bor i byen.
  3. Vi kan endelig bli kvitt disse STYGGE sparkesyklene man kan leie 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar