Takboks test: Topp 8 beste takbokser til bil

I vår takboks test går vi gjennom de beste takboksene for norske forhold. Vi har sett på pris, spesifikasjoner, test-resulater hos NAF og kundeanmeldelser når vi har testet og funnet de beste takboksene til din bil.

Jeg anbefaler alle å kjøpe sine takbokser hos den norske nettbutikken Eurodel. Skriv inn registreringsnummeret ditt, så får du opp hvilke takbokser som passer til din bil!

Vinnere av vår Takboks test

#Produkt
1Thule Motion XT – 5 størrelser og best i test!
2Thule Pacific – Mye for pengene
3Thule Ranger 90 – Sammenleggbar
4Norauto Universal – Et billig alternativ

1. Thule Motion XT – Best i test!

La meg presentere den beste takboksen med en gang: den kommer fra Thule, og modellen heter Motion XT. Den kommer i flere størrelser, slik at du garantert finner en størrelse som passer deg.

  • Kollisjonssikker
  • Vanntett
  • Enkel å montere
  • Kvalitetsmerke
  • Finnes i mange størrelser

Hvorfor er akkurat disse takboksene fra Thule best? Svaret er enkelt: de har vunnet NAF og Testfakta sin takboks-test, er «Editors Choice» hos Outdoor GearLab, får høy score hos Gearlimits og har 4,6 av 5 stjerner basert på 511 anmeldelser hos Amazon.

De er rett og slett de beste på markedet, både basert på seriøse tester og forbukernes tilbakemeldinger.

Som jeg skrev innledningsvis, kommer takboksen Thule Motion XT i fire forskjellige utgaver. Den største forskjellen på de fire er utvendig og innvendig størrelse, og selvfølgelige lastekapasitet.

Prisen på disse varier selvsagt også. I skrivende stund strekker de seg fra rundt 7 000 kr til i overkant av 11 000. For oppdatert pris kan du sjekke Eurodel sine sider her.

Vinner av NAF og Testfakta sin takboks-test

Som nevnt har Thule Motion XT vunnet en test gjort som et samarbeid mellom NAF og Testfakta.

I testen ble det lagt vekt på følgende:

  • Kollisjonssikkerhet (60% vektning)
  • Brukervennlighet (30% vektning)
  • Vanntetthet (10% vektning)

Kollisjonstesten: Alle takboksene ble krasjet to ganger, i henholdsvis 30 km/t og 40 km/t.

Brukervennlighet: Her ble det lagt vekt på hvor enkelt det er å åpne- og lukke boksene, montere dem, pakke dem og selve låsemekanismen. Fire personer i forskjellige høyder gjennomførte denne delen av testen.

Vanntetthet: Alle takboksene som ble testet ble plassert foran en vifte, og utsatt for regn- og vindstyrker tilsvarende det å kjøre i 80 km/t. Deretter ble vannmengden inne i boksene målt etter 15 minutter.

Takboksene ble rangert fra 1 (dårligst) til 5 (best). Thule Motion XT scoret totalt 4,5 poeng, og var eneste takboks over 4 poeng sammenlagt.

Dette trekkes frem som grunnene til at Thule Motion XT fortjener førsteplassen:

  • Den er kollisjonssikker
  • Den er vanntett
  • Den er enkel å montere
  • Den havner midt på treet prismessig
  • Den har 5 års garanti

Erfaringer med Thule Motion XT

Hva NAF og Testfakta sier er én ting, men hva sier «mannen i gata»? Jeg har saumfart Internett etter kommentarer og tilbakemeldinger. Utrolig nok var det vanskelig å finne mange tilbakemeldinger på norsk og svensk – majoriteten av nettbutikkene som selger takboksen har rett og slett ikke en funksjon for anmeldelser.

Hos nettgiganten Amazon, finner jeg dog 511 «global ratings». Resultatet er at takboksen får 4,6 av 5 mulige stjerner – noe som må sies å være svært bra basert på så mange anmeldelser.

Det ligger også flere tester ute på andre nettsider, som for eksempel GearLimits.com som gir takboksen 4,2 av 5 stjerner. OutdoorGearLab.com gir takboksen en enda bedre score, og merker den som «Editors Choice».

Spesifikasjoner

Slik ser målene ut på de forskjellige modellene av Motion XT:

SportMediumLargeXLXXL
Volum (L)300400450500610
Bredde (cm)67,586,58991,595
Lengde (cm)189175195215232
Høyde (cm)4346444447
Vekt (kg)16,617,52023,525,5

Oppsummering

Hvis man prøver å finne noe negativt om takboksen er det nærmest umulig – annet enn at noen kanskje synes prisen er høy. Men her får du kvalitet for pengene, og tabokser er generelt kostbart.


2. Thule Pacific – Mye for pengene

Dersom du ikke har budsjett til å koste på deg testvinneren, kan denne takboksen trygt anbefales.

  • God plass
  • Tar 5-7 par ski
  • Opptil 5 snowboard
  • Lastekapasitet på 50 kg

Denne takboksen fra Thule gir deg mye for pengene. Den største forskjellen på denne og testvinneren, er at den er laget av ABS-plast, og ikke glassfiber. Det betyr at den er litt mindre stiv og tåler litt mindre, men det betyr ikke at den er av dårlig kvalitet. ABS-plast er hardt, og for de aller fleste vil det holde i massevis.

Spesifikasjoner

Volum (L)420
Bredde (cm)78
Lengde (cm)196
Høyde (cm)45
Vekt (kg)15

Oppsummering

Dersom du ønsker deg en takboks av god kvalitet, men ikke har budsjett til å kjøpe testvinneren, kan denne trygt anbefales.


3. Thule Ranger 90 – Sammenleggbar takboks

For deg som ikke skal ha ski, snowboard eller andre lange ting i takboksen din, kan en sammenleggbar takbag være løsningen.

  • Enkel i bruk
  • Beskytter mot vann og skitt
  • Lett å feste (Easy-Snap)
  • Pakkes enkelt sammen

Mange har kanskje ikke behov for en fullverdig takboks, men vil heller ha en bag for å frakte ting på taket i når bilen er fullpakket. Da er denne genial.

I bruk har den omtrent like mye volum som et vanlig baggasjerom. Når den ikke brukes, kan den enkelt slåes sammen og legges i baggasjerommet eller et annet oppbevaringsrom i bilen.

Denne takboksen beskytter mot skitt og vann, takket være sveisede sømmer, vannavstøtende materiale og en vanntett glidelås. Om du ikke skal frakte ski, snowboard eller fiskestenger, så er denne kanskje nok for deg?

Spesifikasjoner

Volum (L)280
Bredde (cm)80
Lengde (cm)110
Høyde (cm)40
Vekt (kg)7

Oppsummering

For sitt bruk, er denne sammenleggbare takboksen veldig bra. Ettersom den er vanntett og har vanntette glidelåser, passer den perfekt på taket på norske veier.


4. Universal Takboks Norauto – Et billigere alternativ

Takboks: Dette er de beste takboksene akkurat nå

Denne takboksen koster rundt 3000 kroner, og er god nok for deg som ikke skal bruke en takboks så mye og vil ha noe billig til for eksempel en bilferie.

  • Billig
  • Mye for pengene
  • 330 liter

Slik finner du riktig takboks til din bil

Når man skal kjøpe en takboks, er det selvfølgelig viktig at den passer til bilen. Det er ikke alltid så lett å vite hva som passer, men heldigvis er det enkelt å finne ut av.

Hvis du går inn på Eurodel kan du selv taste inn registreringsnummeret ditt. Da vil du automatisk få opp alle takbokser som passer din bilmodell. I tillegg kan Eurodel, uten ekstra kostnader, manuelt sjekke om du har valgt riktig. Dette er et valg du kan huke av for i kassen. På den måten blir du sikret at du ikke kjøper feil takboks og må sende noe tilbake.

Hvorfor bør man kjøpe en takboks?

Hvis du allerede er klar over behovet ditt, så kan du egentlig hoppe over dette avsnittet. Men det er allikvel ikke alle som har fått med seg alle fordelene med en takboks:

  • Det frigjør mye plass fra bagasjerommet ditt når du er på kjøretur.
  • De er veldig enkle å ta av og på. Veldig få (om noen) kjører rundt med en skiboks på taket mellom mars og november.
  • Man slipper å slå ned setene i baksetet når man skal frakte ski, staver og snowboard.
  • Ekstra plass hvis man skal frakte ting til og fra hytta.
  • Du kan pakke alt mulig i den; kofferter, ski, snowboard, telt, campingutstyr, fiskestenger, golfklubber, verktøy og mye mer!

De mest kjente merkene

Thule

Som tidligere nevnt: Thule er det klart beste merket når det kommer til takbokser på det norske markedet. Det svenske konsernet ble etablert i 1942 og har siden oppstarten etablert seg i mange forskjellge land. I dag er de ikke bare kjent for å ha kapret «takboks-markedet» i Norge, men de har også slått seg stort opp med å selge bager, kofferter, stativer samt produkter til campingvogner.

Packline

Packline er Thules største konkurrent. Til tross for at de finnes i mange butikker, så har de aldri klart å vinne på verken pris eller kvalitet. Selskapet er under eie av HTS Hans Torgerson og Sønn A/S, og leverer en rekke forskjellige produkter på det norske markedet.

Skiguard

Skiguard er et norsk merke, som har kvalitet, sikkerhet og design i fokus. De er håndlaget i Sigdal, og har både god kvalitet og godt design. Skiguard er verdensledende når det kommer til teknologi, aerodynamikk og design.

Ting å tenke over før du kjøper

Når du skal kjøpe deg en takboks, er det et par ting du bør tenke over først. Her er noen punkter som kan hjelpe deg på vei.

Kapasitet og størrelse

Hvis du er av typen som elsker å dra ut på eventyr alene, kan en mindre takboks være nok for deg. Men om du skal på en to-ukers bilferie med hele familien, bør du velge så stort som overhodet mulig! En annen ting å tenke på er sykler. Dersom du ønsker å ha sykler på taket, kan du ikke ha en takboks som dekker hele taket.

Materiale

Hvilket materiale takboksen er laget av, vil selvfølgelig påvirke kvaliteten. De billigere modelelne er laget av tynnere plastikk. Dette fører til mer vibrasjoner, som kan gi støy, i forhold til solide takbokser laget i glassfiber. For å si det enkelt: du får det du betaler for, slik det som regel er med tilbehør til biler.

Montering og passform

Husk å alltid velge en takboks som passer din bil. Som nevnt tidligere, kan du taste inn registreringsnummeret ditt hos Eurodel, så finner de ut hvilke som passer til akkurat din bilmodell.

Åpne/lukke-mekanisme

Noen takbokser åpnes bakfra, mens andre fra siden. Man får også takbokser som kan åpnes fra begge sider. Tenk over hvordan du kommer til å bruke takboksen mest, og hvilken side og hva du du kommer til å laste ut og inn av den før du bestemmer deg for hvilken modell du skal gå for.

Kostnad på takbokser (prisnivå)

Under 5 000 kroner: Du finner de enkleste takboksene i prisnivået 2 000 til 5 000 kroner. Dette er både små og enkle versjoner. Et fellestrekk er ofte at de produseres av ukjente merker og importeres fra Kina eller andre asiatiske land. Du finner neppe bokser med over 450 liters størrelse i denne priskategorien.

Mellom 5 000 og 10 000 kroner: Den vanligste summen å betale for en takboks. Her finner du 90 % av alle Packlines og Thules modeller.

Over 10 000 kroner: Om du vil ha det beste av det beste, må du belage deg på å betale over 10 000 kroner for en takboks. Men da får du kvalitet i alle ledd, og en takboks som vil vare i årevis.

Sammenleggbare takbokser

En trend som har kommet de siste årene er såkalte «sammenleggbare takbokser». De fungerer mer som en hockeybag som man fester til taket sitt. En sammenelggbar takboks kan med andre ord ikke erstatte en vanlig takboks. Men dersom du ikke har behov for å oppbevare ski, snowboard etc. og trenger litt ekstra plass, kan det være en god løsning.

De er mye billigere enn vanlige takbokser, og enkle å stue vekk når de ikke er i bruk. I tillegg festes de enkelt på taket, i motsetning til å montere noe selv ved hjelp av stropper.

Montere takboks

Hvordan man monterer en takboks, varierer selvfølgelig fra modell til modell. Men det er noen ting man alltid bør tenke på, så her kommer jeg med noen tips.

Trenger man verktøy?

Heldigvis kommer de fleste takboksene med stroppene, strammelåsene og alt annet du trenger for å installere dem, så du trenger som oftest ikke noe ekstra tilbehør.

Dette betyr at selv om du ikke er spesielt handy, skal du kunne klare å montere en takboks selv på bilen din, takket være instruksjonsheftet som følger med.

Dersom du har kjøpt en takboks som trenger ekstra verktøy, er det som regel bare standard ting som du mest sannsynlig allerede har hjemme. Jeg har aldri sett en takboks hvor man må ha spesialverktøy for å montere den.

Hvis du aldri har montert en takboks før, trenger du ikke være bekymret – litt godt gammeldags sunn fornuft får deg som regel langt på vei, så lenge du klarer å følge instruksjonene som følger med!

Noen tips for å gjøre jobben lettere

Selv om det å montere en takboks er lettere enn du kanskje tror, er det noen grunnleggende tips du burde få med deg, som:

  • Pass på at bilen din er ren og tørr før du monterer takboksen. Så slipper du å bli møkkete på klærne, og få riper i bilen.
  • Pass på at du monterer takboksen på midten av taket, for jevnest mulig vektfordeling på kjøretøyet ditt.
  • Dekk gjerne til taket på bilen din når du skal montere den, i tilfelle du mister den – så slipper du å skade taket på bilen din.

Video

Denne svenske videoen fra Mekonomen gir en god innføring i hvordan man monterer skiboksen på bilen:

Pakking av takbokser

Takbokser er som regel, spesielt Thule sine, laget i solide materialer som varer lenge. Men, de kan som alle andre produkter bli ødelagt om de ikek brukes riktig. Det er derfor viktig å alltid pakke takboksen sin etter hva bilen og takboksen tåler.

Alle takbokser har en grense for lastekapasitet. Dette står i instruksjonsheftet. Men, det mange glemmer, er at taket på bilen din også har en øvre grense for hvor mye det tåler.

Bare fordi du har plass, betyr det ikke at du kan laste takboksen din med hva som helst. Du kan i verste fall ende med å skade både takboksen og bilen din. Så her er noen tips for å pakke takboksen din på riktig måte:

  • Sjekk hvilken lastekapasitet takboksen har
  • Undersøk hvor mye taket på bilen din kan lastes med
  • Pakk de tyngste tingene i baggasjerommet på bilen din
  • En grei huskeregel er å alltid pakke de lette og lange tingene i takboksen
  • Pakk tingene du trenger sjeldent i takboksen – ikke snacks, jakker du bruker ofte og så videre
  • Fordel vekten utover – ikke legg alle de tyngste tingene foran eller bakerst, prøv å fordele det så godt det lar seg gjøre

Sikkerhet

Takbokser er trygt, men det er alltid greit å tenke på sikkerheten. Her er mine tips.

Følg med på lufttrykket i dekkene dine

Når du laster noe i takboksen din, vil totalvekten på kjøretøyet ditt naturligvis øke. Dette kan påvirke luftmostand, drivstofforbruk og andre ting. En av tingene du bør gjøre er å sjekke lufttrykket i dekkene dine regelmessig, spesielt før du skal ut på langtur.

Det du bør se etter er hva som er anbefalt trykk i dekkene, ikke maksimalt trykk – noe mange gjør feil. Dette står i manualen til bilen din. Trykket kan du sjekke på en bensinstasjon. Sjekk trykket når dekket er forholdsvis kaldt, det vil si ikke etter å ha kjørt mange mil. Om du er på langtud bør du også sjekke trykket flere ganger underveis.

Pass på at takboksen ikke er for langt frem eller langt bak

Mange monterer takboksen sin for langt frem eller for langt bak, noe som kan gi dårligere synsvinkel. Dersom du følger manualen når du monterer takboksen, bør ikke dette være noe problem. Sjekk alltid frontruta, bakruta og begge speilene etter å ha montert takboksen for å sjekke at alt står bra til.

Pakk tingene du bruker sjeldent

Dette nevnte jeg lenger opp, men jeg tar det med en gang til: pakk de tingene du bruker sjeldet i takboksen. Det er svært tungvindt dersom du pakker ting du bruker ofte på taket. Dette krever litt planlegging når du skal på langtur, men er verdt jobben. Det å måtte stoppe ofte for å ta ut ting er både frustrerende, og det kan skape trafikkfarlige situasjoner.

Ha nødvendig verktøy tilgjengelig i bilen

Om du virkelig skal på langtur, er det alltid kjekt å ha ekstra verktøy i bilen. De fleste har en liten verktøykasse eller verktøybag, men mange tenker kanskje ikke over takboksen når de pakker den. Det viktigste er at du har muligheten til å stramme takboksen dersom den har løsnet litt. Ofte trenger du ikke noe spesialverktøy for dette, men undersøk det før du reiser, så slipper du ubehagelige overraskelser.

Oppsummering av testen

Det er mange hensyn å ta når man skal kjøpe seg takboks, og vi håper takboks testen vår har vært til hjelp. Det er utrolig kjedelig å kjøpe feil produkt.

Thule er det merket som utmerker seg når det kommer til en god kombinasjon av rettferdig pris og skyhøy kvalitet. Men det finnes også betydelig billigere varianter på markedet.

Selv anbefaler jeg alltid å handle bildeler på nett. Ikke bare slipper du å møte fysisk opp hos en forhandler. Du sparer også potensielt flere tusen kroner.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg laste takboksen med så mye baggasje jeg vil?

Nei, det kan du ikke. Først må du sjekke hva total maksvekt er på bilen din. Denne skal ikke overskrides til tross for at du fordeler vekten utover forskjellige steder i bilen. Det handler om trafikksikkerhet for både deg og andre bilister.

Passer alle takbokser til alle biler?

Nei, det gjør det ikke. Men majoriteten av biler kan benytte seg av Thule M og Thule L. Hvis du er i tvil, så ville jeg kontaktet nettbutikken du planlegger å kjøpe fra. Eventuelt kan du kjøpe en «universalboks» til under 450 liter. De vil passe alle biler.

Er det mulig å få hjelp av et bilverksted til montering?

Ja, det er det nok. Hør med ditt lokale bilverksted! Men som en tommelfingelregel så kan jeg si at dette er noe som er veldig enkelt, og de aller fleste får til selv.

Er det lett å ta av en takboks?

Ikke alle ønsker å kjøre rundt med takboksen sin montert hele året. For mange er det bare om vinteren takboksen er i bruk. Da er det greit å vite at det som regel er veldig enkelt å ta av en takboks, og som regel tar det ikke mer enn 15 minutter første gangen du gjør det. Bare tenk på at takbokser kan være tunge, og du vil ikke ripe dem opp, så det er mulig du bør bygge et oppheng i garasjen din. Da går det svært fort å montere takboksen av og på.

Øker drivstofforbruket når jeg bruker en takboks?

Det korte svaret på dette er ja. Hvor mye det øker, kommer an på luftmotstanden, størrelsen på takboksen og vekten. Så det er umulig å svare nøyaktig på hvor mye drivstofforbruket ditt vil øke.

Har du noen tips, kommentarer eller spørsmål? Legg dem igjen under!

26 kommentarer om “Takboks test: Topp 8 beste takbokser til bil”

  1. Skulle kjøpe meg takboks på nett for noen år siden. Det var den gangen jeg nylig hadde gått gjennom en skilsmisse og var raka fant.

    Etter en liten stund på Google fant jeg frem til en takboks fra Kina (!) på en side som het Alibaba. Verste produktet jeg noensinne har kjøpt. Tok mer enn to måneder å få den fraktet. Og når den endelig kom med budbil, så fungerte den ikke engang. Først tok det flere timer å få den satt opp (med halvveis-løsninger). For det andre ser den ikke ut som en takboks. Den ser mer ut som en dårlig koffert.

    For det tredje gikk den i stykker etter noen få gangers bruk.

    Til dere som skal kjøpe takboks: kjøp kvalitet! Aldri kjøp noe billig skvip!

    Thule virker å være helt konge.

    Svar
  2. takk!

    Takboks er et MUST å ha når man skal til Hemsedal på vinteren 😀

    Har selv Thule og vært fornøyd med dem i 20 år. Proft utstyr og veldig proft kundeservice-nivå

    Svar
  3. Thule har 5 års garanti på alle takbokser.

    Skal ikke si at det er helt risikofritt å kjøpe takboks hos dem, men det er i hvert fall bedre enn hva konkurrentene kan tilby. 10/10.

    Svar
  4. Alle takbokser passer ikke til alle biler, nei. Det skriver du også i artikkelen.

    Men jeg vil nevne at det finnes enkelte biler som er så små at de ikke BØR ha en masse lagringsplass og vekt på toppen av bilen. Du kan vel ikke se for deg at det er lurt å ha en Thule XL på toppen av en Mini Cooper og tro at det går bra? 🙂

    Svar
  5. Thule er den beste takboksen.

    Det finnes ikke nok god informasjon om takbokser på nett, så bra at dere skrev denne artikkelen. Har tilgode å se noen som ikke klarer å montere dem…det kommer både med instruksjonsbok når man kjøper THule, men det er også veldig intuitivt når du ser hva som følger med pakka

    Svar
  6. Har hatt mange forskjellige takbokser opp gjennom. Og det er noen tips jeg vil gi til alle som leser dette:

    – Ikke kjøp for liten
    – Ikke kjøp for stor
    – Ikke kjøp for billig (Thule er faktisk OK i forhold til pris)
    – Kjøp en som er lett å ta av og på
    – Planlegg hva du faktisk skal ha i takboksen før du kjøper den. Er du en «ski-fyr»? SKal du pakke med masse greier til sommerferien? Skal du ha noe tungt i den?

    Svar
  7. Thule Motion er en god takboks.

    Selv kjøpte jeg , med en feil, den største av dem. Har tross alt en ganske stor bil (Volvo), og trodde fint at den fikk plass på taket.

    Til deg som skal kjøpe Thule Motion takboks: den er GIGANTISK! Altså XL-modellen.

    Svar
  8. Eurodel er en nettbutikk jeg kan anbefale. Har ikke kjøpt takboks derfra, men kjøpt mye annet (hjul, verktøy og poleringsmaskiner).

    Leverer alltid til tiden.

    Og nei. ….før du spør; jeg jobber ikke der;)

    Svar
  9. En kamerat av meg dro på 8 timer lang påskeferie (fra Oslo og oppover mot nord-vest-landet). Hadde pakket alt sammen i takboksen…kommer frem til hytta og finner ut av at han har glemt nøkkelen hjemme i Oslo 😀

    Sånt skjer!

    Det burde lages flere takbokser uten nøkkel, ellers er dette noe som kommer til å skje enda flere. SÅ vidt jeg vet har ikke THule noen løsning…utenom å enten kjøre 8 timer tilbake. Eller finne en stein og knuse hele takboksen

    Svar
  10. Takboks kan være vel og bra. Men selv kommer jeg til å kjøpe en bil som er stor nok til at man slipper det.

    Det verste jeg ser er noen som plasserer en stor plastikkboks på taket av en Range Rover. «Kom igjen, hvorfor kjøpte du range roveren til å begynne med hvis du trenger ENDA mer plass?»

    Svar
  11. Kan man få noen takbokser som er enda mer robuste?

    Som for eksempel er laget i aliminium eller stål?

    Svar
    • Hei Jonna, det tror jeg ikke. Og bare for å si det helt sikkert: de takboksene jeg har sett av plast og hardplast har vært veldig robuste.

      Du skal ikke være redd for at de går i stykker «naturlig».

      Men det er klart: hvis noen prøver å bryte seg inn i takboksen din, så skal de nok klare det. På samme måte er jo ikke bilen din 100 % trygg heller – det tar jo ikke lang tid å knuse en rute. 🙂

      Svar
  12. Man bør ha takboks når man bor i Norge. Er ikke så sikkert som at personen er NORSK (eller noen ganger svensk) når man ser en tulling kjøre rundt med takboks på tyske motorveier 😀

    Jeg pleier alltid å se etter skiltet. Og joda – takboksen er et like sikkert «skandinavia-syndrom» som strikket ullgenser

    Svar
  13. Takboks er litt harry, men utrolig praktisk. Det er litt som de rulle-bagasjene man kan gi til barn. Det holder barnet rolig, men man skjemmer seg litt ut.

    Skal kjøpe meg en Thule takboks, men det blir nok ikke før neste år. Blir primært brukt på vinteren (oppe i Nord, bor i Lofoten).

    Svar
  14. Man kan også finne noen billige takbokser på Finn hvis man leter godt. Noen av dem er sprukne og dårlige .De selges ofte av noen sleipinger som vil tjene noen ekstra penger på å svindle folk.

    Men naboen min kjøpte en takboks som var helt prima…var fra en kar som hadde sluttet å stå på ski nylig. Da trengte han ikke lengre en takboks til bilen, og VOILA – den ble solgt på Finn til halv pris 😉

    Svar
  15. Har gjort en del søk på «Takboks» i det siste. Og ender opp på en del internasjonale nettsider.

    Merkelig nok ser det ut til at takboks også er et fenomen som er ganske utbredt i USA. Men at det kun brukes av sportsentusiaster som skal ha med seg snowboard, ski, og så videre. I Norge er det vel egentlig mest barnefamilier som ønsker å pakke med seg alt de skal ta med seg når de skal på ferietur.

    uansett: jeg tror også at Thule er det beste alternativet . Vanskelig å si hvilken størrelse man trenger, men det ser helt rett ut i hvert fall

    Svar
  16. Tenkte nå å bruke rundt 10,000 på en takboks. Kjøpte en av de der «sammenleggbare» takboksene som du nevner i artikkelen. Ikke fra Skruvat. Og ikke på nett.

    Men kjøpte det i en tysk forretning da jeg var der nede på ferie i fjor sommer (den gang det var lov å dra på ferie, hehe).

    SØPPEL. Fra ende til annen. Første gang jeg brukte den, så kunne jeg nærmest merke at takboksen ikke satt ordentlig på taket. Neste gang så skle den halvveis av (heldigvis kjørte jeg ikke i mer enn 30 km/t da det skjedde). Tredje gangen begynte glidlåsen å bli ødelagt, så jeg turte ikke bruke den mer. Så nå sitter jeg med en «sammenleggbar takboks» som er både ødelagt og helt krise. Tro meg: dette er ikke noe man trenger 😛

    Thule Takboks? 10,000, sier du? OKay…verdt alle penga

    Svar
    • Hei Jonas!

      Ojda. Det var synd å høre at den tyske sammenleggbare takboksen var såpass dårlig.

      En kvalitets-takboks i ordentlig hardplast er selvfølgelig mye bedre. Sikrere. Tryggere. Gir en bedre følelse. Men koster (dessverre) også betydelig mer. Men skal jeg være ærlig, så er det verdt hver eneste krone. Jeg er enig med deg.

      Svar
  17. I likhet med Jonas har jeg også hatt dårlige erfaringer med sammenleggbare takbokser.

    Konseptet i seg selv er jo genialt. Man slipper den store greia på taket rundt 90 % av tiden. Men gjennomføringen er «så som så».

    Vil egentlig advare mot sammenleggbare takbokser her og nå. Hvis man ikke tar seg råd til en ordentlig hardplast-variant, så kan man egentlig bare droppe det. Svigers kjøpte Thule og er fornøyd med det. Da setter jeg også min lit til at det er det beste produktet på markedet. 🙂

    (også siden du sier det i artikkelen, Trond)

    Svar
    • Hei Hjønnis, synd å høre at dere begge har hatt dårlige erfaringer med slike takbokser. Mine erfaringer har vært nokså gode, så det er synd å høre.

      Ville også vært interessant å høre om du kjøpte den i utlandet eller av en «seriøs produsent».

      Er veldig mye humbug som finnes på nettet hvis man kjøper fra utenlandske nettbutikker. Akkurat takboks ville jeg ikke tatt sjansen på å spare penger på. Her snakker vi om noe som bør være 100 % trafikksikkert.

      Svar
  18. Nøkkelfrie takbokser er kanskje kommet for å bli?

    NEI, sier jeg. Mistet nøkkelen min i utlandet. og hvis du noensinne har prøvd å knuse en takboks, så skjønner du hva jeg mener. Jeg så jo ut som en kriminell. Så måtte kjøre bilen min ut til et lagerområde utenfor Frankfurt på natterstid.

    Tok takboksen av taket og smalt til med en god øks og hammer. Tro meg: de takboksene ser kanskje ikke robuste ut, men det tok meg nærmere en halvtime å klare å få hull på den!!!!!!!!!!!! galskap å bruke så mye tid.

    det viser jo at sikkerhet spiller en stor rolle når Thule og andre store leverandører lager takbokser. men det viser vel også at man bør ha et ekstra sett med nøkler 😛

    Svar
    • Haha, det var litt av en historie.

      På en måte er jeg glad for å høre at Thule takboks er såpass sikre at det krever en del innsats å få åpnet dem. På en annen side får jeg litt vondt av deg. Det må være kjipt å stå på landsbygda i Tyskland med øks og hammer for å få tilgang til egen bagasje.

      Svar
  19. Thule er og forblir det beste alternativet noensinne. Så enkelt er det.

    Jeg har jobbet med bilutstyr i flere titalls år. Selv på SYKKEL så er Thule best. Mange utenlandske aktører har prøvd å kapre store deler av markedet de siste årene, men vi skal ikke legge så mye vekt på deres fremtog i Norge. De klarer knapt å ta de aller minste markedsandelene, og det er det en grunn til. Takboks = thule. Bom basta ferdig.

    Svar
    • Thule går for å være veldig bra. De har en høy stjerne blant folk som har jobbet mye med bil og takbokser. Det er det selvfølgelig en grunn til.

      Svar

Legg igjen en kommentar