Sveisemaske test: Topp 6 sveisehjelmer for trygt arbeid

Sveisemaske er et essensielt verktøy for sveisere, og beskytter ansiktet og øynene mot sprekkdannelser og brannskader. De finnes i ulike varianter, og det er viktig å velge riktig maske for den aktuelle sveisemetoden. Det finnes også ulike kvaliteter på sveisemasker, og det er viktig å velge en som er godt egnet for det aktuelle bruksområdet.

Her kommer vi i Bilduden inn. Etter at vi skulle skaffe oss en sveisemaske til kontoret vårt, så trålte vi hele det norske markedet. Vi gikk tungt til verks med diverse undersøkelsesmetoder.

Til slutt satt vi igjen med den absolutt beste forbrukertest-artikkelen om sveisemasker på nett.

Dette er produkter som kan kjøpes på nettet, og det er mange forskjellige merker og modeller å velge mellom. Det er viktig å velge en maske som er godt egnet for det aktuelle bruksområdet, og det er også viktig å sikre seg at masken er CE-merket. Nettopp derfor er det viktig at du kjøper fra sertifiserte, norske nettbutikker.

Mange kan la seg friste til å kjøpe verktøy fra utlandet. I svært liten grad lønner det seg. Utenlandske nettbutikker gir både lavere kvalitet, men gir heller ingen trygghet i at varen kan reklameres på hvis den blir kjapt ødelagt.

Skal du kjøpe deg sveisemaske? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse butikkene: Computersalg og Staypro.

Vinnere av vår test av sveisemaske

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon om hver enkelt maske.

#Produkt
13M SpeedGlass Sveisehjelm Color 100V – Best i test!
23M SpeedGlas Sveisehjelm Black 100V – God optisk kvalitet og til å stole på (samme funksjoner som testvinneren!)
33M Speedglas Black 9100X – Kostbar profesjonell sveisemaske
4ESAB sam Savage A40– God sveisemaske for deg med lavt budsjett
5Rimac 399130 – Lav pris og råflott utseende
63M Speedglas Black 10V – Med et helt nøytralt utseende

1. 3M SpeedGlass Sveisehjelm Color 100V – Best i test!

3M Speedglas er en produktserie som representerer en rekke forskjellige sveisehjelmer. Samtlige er utstyrt med de samme funksjonene: og her får du virkelig mye for penga!

En soleklar testvinner både hos oss og andre «best i test»-magasiner.

 • Glasset er automatisk nedblendede.
 • Går på batterier og har en driftstid på 1500 timer.
 • Kommer i mange forskjellige design.
 • Fungerer til buesveising av tyene: MMA, MIG/MAG og TIG.
 • Har en rekke gode EU-sertifiseringer for god sikkerhet.
 • Produsert av verdenskjente 3M.
 • Bestselger både innenlands og utenlands.

En rekke flotte fordeler for alle typer sveisejobber

Sveisehjelmer som er markert som «Speedglas 100» har alle de samme funksjonene. Man ser krystallklart gjennom siktflaten – og du er alltid beskyttet når du sveiser. Det nedblendede sveiseglasset gir øynene dine optimal beskyttelse under krevende arbeidsforhold. Og det er akkurat det man ser etter når man sveiser.

Speedglas 100V passer til buesveising av typene MMA, MIG/MAG og TIG.

Tre forskjellige design

100V-serien fra 3M er ikke bare veldig populære på grunn av sine mange funksjoner. Dette er også sveisehjelmer som kommer med forskjellige design.

Her er de tre mest populære for øyeblikket:

Xterminator

Ice Hot

RazorDragon

Video – se Speedglas 100 V Sveisehjelm

Til tross for at videoen under er på et språk de færreste nordmenn forstår, så gir den en grei innsikt i produktet. Her kan du både se størrelsen samt få en forståelse av materialet hjelmen er laget av:Vår dom

Finner man noen bedre sveisehjelm enn 3M Speedglas 100V på det norske markedet i dag?

Neppe.

Det gjør man ikke. Her får du en fin maske som har en rekke gode bruksområder. I tillegg har 3M utstyrt sveisehjelmen med noen funksjoner man ikke kan takke nei til: som blant annet fem formørkningsinnstillinger. Skal du ha en god sveisemaske som beskytter godt og har en fornuftig prislapp, så finnes det ikke noe bedre på markedet per dags dato.


2. 3M SpeedGlas Sveisehjelm Black 100V – God optisk kvalitet og til å stole på

Sveisemasken fra 3M er en innovativ og brukervennlig modell med god fleksibilitet for profesjonelle arbeidere. Masken har blant annet et Speedglass på hele 100 volt.

I tillegg ligger den forholdsvis lavt i pris når man ser på konkurrerende modeller.

 • Speedglass som har en automatisk nedblendede funksjoner
 • Utstyrt med hele fem ulike formørkningsinnstillinger
 • Prislappen er forholdsvis fornuftig.
 • Kan brukes av både privatpersoner og profesjonelle.
 • Total driftstid på 1500 timer.

3M er en produsent som er dypt respektert blant de aller fleste som driver med farlig arbeid. Sveisemasken med det fine navnet «Speedglas Black 100V» har nærmest blitt en klassiker. De fem ulike formørkningsinnstillingene gjør at du kan endre lysfilteret etter ditt behov.

Noen er mer sensitive for skarpt lys enn andre. Derfor er det fint å kunne justere dette – slik at flere kan bruke sveisehjelmen.

Mange fordeler

Men det er ikke bare lyssettingen som får oss til å anbefale 3M Speedglas. Dette er en sveisehjelm som kommer til en lav pris. Sammenligner du med tilsvarende konkurrenter, så har 3M virkelig prøvd å penetrere markedet med et lavprisprodukt. Det spesielle er bare at dette lavprisproduktet er av veldig høy kvalitet.

Den optiske kvaliteten kan beskrives som «skyhøy». Og det nedblendede sveiseglasset gjør at hjelmen også er enkel å bruke for nybegynnere. Første gang du bruker en sveisehjelm anbefaler vi naturligvis at du leser instruksjonene nøye. Eventuelt at du blir lært opp av profesjonelle.

Sikkerhet i fokus

Hjelmen oppfyller alle de strengeste kravene til å bli solgt i EU. Dette har blitt stadfestet gjennom sertifiseringen kalt SS-EN 175:B. 3M Speedglas er også utstyrt med tre ulike innstillinger for følsomhet. Dette sikrer bedre fleksibilitet for personen som bruker hjelmen.

Passformen er også helt prima – og hjelmen kan brukes av de aller fleste voksne personer, uavhengig av hodestørrelse.

Tekniske spesifikasjoner

Når det kommer til siktflaten, så fyller den 44 * 93 millimeter. Flaten har to sensorer og kan brukes over hele 1500 timer. 3M har virkelig produsert en sveisehjelm som er ment for å vare over lengre perioder. Til tross for at sveisemasken har blitt kåret til testvinner i andre produkttester, så får den en andreplass hos oss.

Men vi kan ikke skyve under teppet at 3M virkelig har laget en av de beste modellene på markedet. Rettere sagt: den nest beste, skal vi stole på Bildudens vurderinger.


3. 3M Speedglas Black 9100X – Kostbar profesjonell sveisemaske

9100X er en sveisemaske som det krever et litt høyere budsjett å kjøpe. Mange velger å investere i denne masken hvis de bruker hele dagen på å sveise – og trenger noe som ventilerer godt.

For, så vidt vi kan analysere oss frem til, så er 9100X den masken som har best ventilasjon på det norske markedet.

 • Innehar åndedrettsvern for å unngå dugg på glasset under arbeid.
 • Absolutt toppmodell som mange profesjonelle sverger til.
 • Produsert av verdenskjente 3M.
 • Forsinkelsesfunksjon med justerbar omslagstid.

9100X er en modell som gjør sveisejobben enklere. Det trykkluftassisterte sidevinduet sikrer et bredt synsfelt. På den måten kan du være mer obs på hva som skjer rundt deg når du sveiser. Mange ønsker et bredt synsfelt for å ha bedre sikkerhet på jobb.

Automatiske tilpasninger og god passform

9100X har også blitt produsert med noe som kalles et «nedblendet sveiseglass». Dette har en veldig nyttig funksjon. Glasset vil nemlig tilpasses automatisk basert på hvor høy lysstyrke som kommer inn gjennom hjelmen.

Hodebåndet er justerbart og passer de flestes hodestørrelse. Glasset har også et godt synsfelt med utmerket optisk kvalitet. Du ser krystallklart gjennom hjelmen i alle typer forhold, noe som er viktig på en arbeidsplass. 3M har produsert en sveisehjelm som passer like bra utendørs som innendørs – i nær sagt alle typer værforhold.

Hjelper deg med å puste frisk luft

En av sveisernes store utfordringer er å puste rent. Når man jobber i et miljø hvor sveising er nødvendig, så er det ofte veldig mange skitne partikler i luften. 9100X er en sveisehjelm som er utstyrt med åndredrettsvern. Dette vernet hjelper med at det kommer dugg på glasset når du puster. På den måten kan du alltid være trygg på at du skal se klart og tydelig når du jobber.

Ingen vil vel ha en sveiser som har redusert syn?

Redusert syn når du holder på med farlige maskiner er – som du sikkert skjønner – ufattelig farlig for din egen helse.

Høy pris og vår vurdering

Som du helt sikkert skjønner, så er vi veldig imponert over alle funksjonene hos 3M  Speedglas Black 9100X. Men det betyr ikke at den får tittelen «best i test». Prisen er nemlig for høy. Du får virkelig en sveisemaske med ufattelig mange gode kvaliteter.

Er du en hobbyhåndverker som skal pusse opp noe i hagen, så skal du gå for en annen modell. Da blir det rett og slett for mye å skulle grave såpass dypt i lommeboken. Men 9100X er et produkt som kombinerer høy kvalitet og høy sikkerhet på en ypperlig måte.


4. ESAB sam Savage A40– God sveisemaske for deg med lavt budsjett

Til tross for sin lave pris, så er det flere profesjonelle sveisere som sverger til Esab Savage A40. Noen av sveisemaskens viktigste funksjoner finner du i listen nedenfor.

Ønsker du å vite mer om produktet, så har vi beskrevet det mer i detalj lengre ned i artikkelen.

 • Lav pris, men høy kvalitet på produktet.
 • Lav vekt, noe som gjør masken behagelig å jobbe med over lengre perioder.
 • God beskyttelse mot varme.
 • Stort synsfelt på hele 100 * 50 millimeter.

Synsfeltet til Esab SAM Savage A40 er en av de største på markedet. Her får du hele 100 * 50 mm. Det gir deg ikke bare god oversikt over arbeidsoppgavene dine. Et stort synsfelt på en sveisemaske bidrar også til at du hele tiden kan følge med på andre ting som foregår i rommet.

Med andre ord: det store synsfeltet er veldig bra for sikkerheten.

Funksjonsrik sveisehjelm med lav vekt

Men det er ikke bare synsfeltet man legger merke til. Esab Sam har en rekke andre gode funksjoner. Blant annet er sveisehjelmen veldig komfortabel. Her får du en hjelm som passer like godt til anleggsarbeidere som til «hobby-sveisere». Funksjonen som sikrer automatisk blending gjør at du slipper å styre med å justere hjelmen for å tilpasse den ulike arbeidsoppgaver.

Esab Sam kan brukes til MMA-, MIG/MAG- og TIG-sveisejobber. Den lave vekten sikrer en utrolig høy komfort, noe helt åpenbart mange er glade for. Man ønsker aldri å bruke for tungt verneutstyr når man jobber.

Vår dom

I likhet med flere andre kunder, så er vi veldig imponert over Esab SAM. Dog er det viktig å påpeke at dette ikke er den mest avanserte sveisehjelmen på markedet. Så langt derifra. Men det er hjelm som gir god beskyttelse og som du kan regne med i tøffe situasjoner. Den lave vekten gjør også at veldig mange velger Esab Sam hvis de er såkalte «hobby-sveisere».

Og til slutt: la oss være ærlige. Den lave prisen er helt klart også noe som hjelper på.


5. Rimac 399130 – Lav pris og råflott utseende

Rimac er en sveisemaske som kommer til en lav pris. Dette er en god modell for deg på lavt budsjett. I tillegg til et flott utseende har den også god komfort.

Veldig mange hobby-sveisere velger Rimac på grunn av prisen. Med på kjøpet får de en sveisemaske som gir god beskyttelse og som har lav vekt.

 • Veier totalt kun 520 gram.
 • Stort synsfelt for effektiv jobbing.
 • Høy komfort.
 • Sveisemaske til under tusenlappen.
 • Automatisk nedblendede glass.
 • Passer til alle typer sveisearbeid.
 • Sertifisert gjennom en rekke ulike EU-sikkerhetsstandarder.

Rimac har produsert en sveisehjelm med en rekke gode egenskaper. Det automatisk nedblendede glasset sikrer god sikt i alle situasjoner. I tillegg har du et synsfelt på hele 100 * 49 mm. Sammenlignet med konkurrentene, så er synsfeltet veldig stort. Og det hjelper deg med å få full oversikt over situasjonen når krevende arbeidsoppgaver skal utføres.

Det å ha et stort synsfelt fungerer også som økt sikkerhet. Godt syn er veldig viktig når du utfører sveiseoppgaver. Dette har Rimac virkelig tatt på alvor.

Lav vekt og god komfort

Sveisemasken fra Rimac veier «nesten ingenting». Det vil si: totaltvekten ligger på 520 gram, noe som er veldig lavt. På den måten kan du bære hjelmen over lange perioder uten å føle tyngden i nakken.

Masken går på batterier. Det kreves to litiumbatterier å få gang i masken. Heldigvis er den også utstyrt med solcellepanel – bare for sikkerhets skyld. Det skal mye til for at denne sveisehjelmen skal gå tom for energi. Men du bør likevel huske på å bytte ut batteriene når de nærmer seg slutten.

Det regulerbare hodebåndet gjør at hjelmen kan brukes av folk med ulike hodestørrelser.

I nedre prissegment

Man kommer ikke unna å kommentere den lave prislappen. Her får du en modell som koster mye mindre enn konkurrende produkter. Dessverre henger pris sammen med kvalitet. Det er ikke sånn at Rimac er like funksjonsrik eller i like god kvalitet som vår testvinner.

Men vi tror fortsatt at dette er en sveisemaske som veldig mange kan få god nytte av.


6. 3M Speedglas Black 10V – Med et helt nøytralt utseende

Du har kanskje lagt merke til at de fleste av modellene i denne testen har særpreg når det kommer til designet?

«Black 10V» fra 3M har et ufattelig kjedelig utseende. Men mange ilker det sånn. Dette er et produkt som er godt anerkjent internasjonalt.

 • Medium størrelse på siktflaten (44*93 mm).
 • Kan kjøre på hele 1500 timer.
 • Fungerer til alle typer sveising.
 • En klassiker både her hjemme, men også internasjonalt.

3M har laget en helt svart sveisemaske med OK funksjoner. Beskyttelsesmekanismene er gode og moderne. Du kan altså stole på at masken holder deg beskyttet når du holder på å jobbe. Dette blir også bekreftet gjennom de ulike EU-standardene. 3M sveisehjelm Black 10 er, blant annet, sertifisert med EN 175, EN 169, EN 166 samt EN 379.

Den lange listen med akronymer forteller en historie om et produkt som beskytter svært godt.

Lav vekt og mange gode funksjoner

Du trodde kanskje at Rimac var den letteste hjelmen på markedet?

Så langt derifra!

3M Black 10V har en totalvekt på kun 390 gram. Dette er utrolig lavt. Hjelmen passer til ulike varianter buesving: blant annet TIG og MIG. I tillegg er modellen utstyrt med et nedblendende sveisefilter samt god passform. Dette er enda et 3M-produkt som har blitt veldig populært de seneste årene. Når man ser på prisen og vekten, så forstår man hvorfor.

Vår dom

3M Black 10V er en av de mest standard sveisehjelmene du kan få tak i på det norske markedet. Mange vil nok kategorisere designet som litt «kjedelig». Selv mener vi at hjelmen absolutt gjør jobben. Driftstiden på 1500 timer er mer enn godt nok – og siktflaten er helt OK.

Til tross for sin lave vekt, så beskytter sveisemasken utrolig godt. Den er også lett å bruke for nybegynnere da passformen er veldig god.


Fordeler med en skikkelig god sveisemaske

Mange mener kanskje at det er åpenbart hvilke fordeler man får av å bruke sveisemaske til arbeid. Men her er noen fordeler du kanskje ikke har tenkt på:

 • Sveisemaske beskytter ansiktet mot hete flammer, sprengstoff og andre skadelige stoffer.
 • Maskene holder ansiktet tørt og beskytter mot støv og andre partikler
 • Denne type verneutstyr reduserer risikoen for å få ansiktsirritasjoner og brannskader.
 • Sveisemaske beskytter mot UV-stråler fra sveisingen.
 • Sveisemasken minimerer risikoen for lungebetennelse på grunn av støv og partikler.
sveising utendørs

Funksjoner og andre ting du bør tenke over

Sikkerhet

Det finnes mange forskjellige sveisemasker på markedet, og noen er mer sikre enn andre. Dette kommer an på flere forskjellige faktorer, som for eksempel hvilken type sveising man skal utføre, eller om man er utsatt for spesielle farer som gass eller damp.

Noen sveisemasker er utstyrt med en spesiell filterteknologi som gir bedre beskyttelse mot gasser og damp. Disse maskinene er vanligvis dyrere enn andre, men de gir deg en høyere grad av beskyttelse mot skadelige stoffer. Andre sveisemasker er utstyrt med et innebygd ventilasjonssystem som sørger for at damp og gasser blir fjernet fra ansiktet ditt mens du sveiser.

Dette er også en effektiv måte å beskytte deg mot skadelige stoffer på. Hvis du er usikker på hvilken sveisemasker som er best for deg, kan du be om råd hos en profesjonell forhandler. Vi har også nøye diskutert sikkerhetsaspektet

Pris

En billig sveisemaske er ofte laget av dårligere materialer enn en dyr sveisemaske. Dette gjør at den billige masken har høyere sannsynlighet for å ødelegges, og at den ikke beskytter ansiktet like godt mot skadelige gasser og partikler.

Vår test viser at det er en tydelig sammenheng mellom pris og kvalitet. Desto dyrere maske du kjøper, desto større sannsynlighet er det for at den varer lenge.

Størrelse

Det er viktig med riktig størrelse på sveisemaske fordi dette vil sikre at maske passer godt og at det ikke oppstår luftlekkasjer. På den måten vil man unngå skadelige partikler fra sveisingen.

Alle maskene i vår test er mer eller mindre middels størrelse. Du finner ut mer informasjon ved å klikke på «Sjekk pris».

Type maske

Sveisemasken dekker ansiktet og skal hindre at sveisestøv og andre stoffer som kan være helseskadelige, kommer i kontakt med huden. Det finnes forskjellige typer sveisemasker, men de kan deles inn i tre hovedgrupper:

 • Innsugningsmaske: Denne typen masker har et filter som stopper støv og andre partikler fra å komme inn i lungene. Innsugningsmasker er vanligvis det beste valget for folk med astma eller andre lungesykdommer, siden de beskytter lungene mot støv og partikler.

 • Avgasningsmaske: Avgasningsmasker beskytter mot gass og damp fra sveisingen. De er vanligvis laget av gummi og har et filter som stopper partikler og damper fra å komme inn i ansiktet.

 • Skjermmaske: Skjermmasker er vanligvis laget av plast og har et filter som stopper partikler fra å komme inn i ansiktet. De beskytter ikke mot gass og damp fra sveisingen, men de hindrer at sveisestøv og andre stoffer kommer i kontakt med øynene.

Komfort

Kvalitet og komfort hører i stor grad sammen. Skal du jobbe med sveising over lengre tidsperioder, så er det viktig at den sitter komfortabelt på ansiktet. Det gjelder blant annet at den ikke er for tung. Polstringen bør også være veldig god – slik at du slipper at den «gnisser» mot hodebunnen.

Flere hjelmer kommer også med effektiv justering. Gode justeringsmuligheter gjør at flere personer med ulike hodestørrelser kan bruke sveisehjelmen.

Effektiv lysjustering

Kjøper du en sveisemaske som kalles «automatisk», så betyr det at den vil justere lyset for deg. Slike hjelmer legger et mørkt filter over hjelmens visningsfelt når lysbuen aktiveres. Hvor fort hjelmen oppfatter lyset kalles «reaksjonstid». En hjelm med lav reaksjonstid vil være utrolig komfortabel for øynene dine.

Når det kommer til sensitivitet i øynene, så fungerer vi mennesker forskjellig. Nettopp derfor er det slik at mange sveisemasker gir støtte for at brukeren selv kan justere lysstyrken.

Gode sertifiseringer

Kjøper du sveisehjelm fra en av våre anbefalte nettbutikker, så skal du være i trygge hender. Disse er som regel testet ufattelig mange ganger – og produsert av anerkjente firmaer. Heldigvis bor vi i et land som i stor grad føyer oss etter EU-direktiver når det kommer til sikkerhet på arbeidsplassen.

Flere EU-sertifiseringer (som EN165, NO167, 168 EN, osv.) indikerer at sveisehjelmen har blitt testet og godkjent til bruk i Norge.

sveisehjelm blå

Hvordan lader man en sveisehjelm? 3 metoder: fordeler & ulemper

Det finnes en jungel av ulike modeller på markedet. Flere av modellene skiller seg ut ved hvordan de får energien sin. Primært er det tre ulike oppladingsmetoder.

Hvilken form for oppladning som passer deg avhenger av hvor ofte du bruker sveisemasken. Her er en god oversikt over de tre ulike oppladningsmetodene som finnes:

 • Solcelle. Dette kan være ideelt for deg som skal bruke sveisehjelmen over lengre tidsintervaller. For det første er energi fra sola gratis. Men du slipper også å bytte ut batterier og hele tiden tenke på at du må kjøpe nye batterier. Dog er det ofte slik at maskens visningsfelt vil bli redusert hvis du går for en solcelledrevet modell. Dette skjer naturligvis fordi solcellepanelet tar en god del plass på hjelmen.

 • Batteridrevet sveisemaske. Går masken din på batteri, så er det stor sannsynlighet for at den er utstyrt med gode funksjoner; som blant annet lysjustering. Problemet med alle batteridrevne apparater er at de må lades opp; eller at man bytter ut batteriet. Husk at det å bytte ut batterier til sveisehjelmer ikke akkurat er gratis.

 • Kombinasjonsprodukt. Akkurat som med hybridbiler, så finnes det også hybrid-masker. Disse er primært drevet av solcelleenergi, men har et batteri i bakhånd. Hvis masken skulle gå tom for solcelleenergi, så «kicker batteriet inn». På den måten kan du alltid regne med at du har energi i masken.

Andre tester relatert til verktøy og verneutstyr

Her er noen av våre mest populære forbrukertester i denne kategorien:

sveisehjelm

Oppsummering av testen

Jobber du med maskiner eller elektrisk utstyr i profesjonell eller privat regi, så vet du at sikkerhet er viktig. Det samme er god kompetanse. Heldigvis kan man i stor grad bli reddet av å bruke riktige arbeidsklær og beskyttelsesutstyr.

Når du sveiser og sliper harde materialer, så skal du alltid beskytte kroppen din. God beskyttelse av øvre del av kroppen er alfa & omega for å sikre et godt arbeidsmiljø. En god sveisehjelm er et av de viktigste verktøyene du kan ta i bruk for å sikre dette.

Veldig mange av sveisehjelmene vi har sett på og anbefalt i denne artikkelen er forskjellige. De fleste har justerbare pannebånd slik at flere kan bruke hjelmen – til tross for ulik hodestørrelse. Noen går på solcelleenergi. Andre på batteri. I tillegg er det flere av våre anbefalte hjelmer som er automatiske. Det vil si at de regulerer hjelmens glass etter hvor sterkt lys som kommer inn fra andre siden. Sideventilene passer på at du får god ventilasjon når du holder på.

Våre seks anbefalte produkter blir solgt i norske nettbutikker. Vi i Bilduden vet at mange lar seg friste av å kjøpe verneutstyr fra utenlandske billig-nettbutikker. Det anbefaler vi sterkt å holde seg unna. Kjøp fra norske nettbutikker, så er du godt dekket hvis utstyret skulle være ødelagt. Du kan også være sikker på at Staypro utelukkende selger verneutstyr av høyeste kvalitet.

Ofte stilte spørsmål

🔥 Hva er det som lager røyk når vi sveiser?

Røyk lages av gnister som oppstår når metall blir sveiset.

🔥 Hvor godt beskytter en sveisemaske mot partikler?

En sveisemaske beskytter godt mot partikler. Den er laget av et materiale som holder partiklene ute, og har en pustemaske som sørger for at du ikke inhalerer dem.

🔥 Hvorfor er sveiserøyk så farlig?

Sveiserøyk inneholder mange forskjellige stoffer, blant annet krom og kvikksølv. Disse stoffene er helseskadelige og kan gi lungekreft.

Har du nylig kjøpt sveisemaske? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

4 kommentarer om “Sveisemaske test: Topp 6 sveisehjelmer for trygt arbeid”

 1. 3M er definitivt det sikreste valget. Hva angår sveisemasker så skal man ikke gamble med sikkerheten. Har sett mange uhell på Youtube fra folk som har kjøpt billige elendige modeller. Så 3M er et ufattelig bra merke som man kan stole på. Jeg har selv jobbet med sveising i åtte og tjue år så dette kan jeg litt om !

  Svar
  • 3M er bunnsolid. Det er en grunn til at dette merke selger en rekke forskjellige proudkter over hele verden.

   Svar
 2. Batteri > Solcelle. Kjøpte en sveisehjelm med solcellepanel, men den kan du få billig av meg. Problemet var at jeg ikke fikk den billig fra butikken jeg kjøpte den fra. Her var det rimelig rådyrt å skulle kjøpe sveisehjelmen bare for å kjapt forstå at den ikke kom til å fungere særlig godt. Så nå har jeg gitt opp alt som har med solcelle å gjøre. Sikkert bra for miljøet, men elendig for meg og sveisinga mi haha

  Svar
  • Hmm, dette strider litt mot andres erfaring. Har hørt ganske mye bra om solcelle-masker fra virkelige eksperter. Men nå er det også sånn at vi anbefaler primært batteridrevne sveisehjelmer i vår artikkel da. Så du har kanskje et godt poeng.

   Svar

Legg igjen en kommentar