Svein Svendsen Oslo/Bærum: Min ekte erfaring

Denne anmeldelsen er skrevet av en ung herremann som nylig har tatt førerkort klasse B hos kjøreskolen Svein Svendsen. Vedkommende ønsker å holde seg anonym, men vi i Bilduden kjenner identiteten hans godt.

Det skal være verdt å merke seg at denne anmeldelsen IKKE er sponset på noen som helst måte. Vi anbefaler ALDRI firmaer på denne måten for å få betalt for det.

Da jeg skulle finne frem i jungelen av trafikkskoler i Oslo-området, så ble jeg nærmest slått i bakken av hvor mange tilbud som finnes der ute. Man skulle nesten tro at det finnes flere trafikkskoler enn elever – satt på spissen.

Etter mye frem og tilbake, så bestemte jeg meg for å kontakte Svein Svendsen. Dette var en skole som hadde fått OK anmeldelser (jeg kommer tilbake til dette senere) og som virket hyggelige da jeg plukket opp telefonen for å slå av en prat.

I denne grundige anmeldelsen skal jeg forklare hvor gode Svein Svendsen var på:

 • Pris
 • Generell opplæring og pedagogikk
 • Kundeservice (kontakt med andre enn læreren)
 • Trygghet for at jeg skulle klare å kjøre opp

…i tillegg skal jeg legge ved en del lenker til andres erfaringer. Det er viktig at du danner deg et helhetsinntrykk på bakgrunn av hva andre mennesker tenker. Det at jeg har hatt en viss type erfaring betyr ikke nødvendigvis at jeg representerer gjennomsnittet.

Se helt nederst i artikkelen for å finne andre nyttige lenker. Men jeg anbefaler naturligvis at du leser hele min erfaring først – det er ganske mye nyttig informasjon her. 🙂

#1: Pris og økonomi – 8/10

Svein Svendsen får ikke nødvendigvis 8 av 10 poeng på grunn av at de er så mye billigere enn konkurrentene sine.

For det er de ikke.

Men de er helt ærlige og oppriktige på hvilke priser som gjelder for kjøreopplæringen. Enkelte trafikkskoler jeg kontaktet hadde et litt vagt svar da jeg spurte om en total pakkepris. Det er litt for dårlig. Man bør ha såpass respekt for kundene sine at man oppgir pris på totalpakken på en veldig tydelig måte.

Jeg har også hørt om mange skrekk-eksempler med folk som har blitt pushet på seg ekstra kjøretimer de ikke har følt at de trengte. Sånne ting opplevde jeg aldri hos Svein Svendsen. Jeg kjøpte en totalpakke – og det var også prisen jeg endte opp med.

Oversikt: Prisnivå på Svein Svendsens nettside

På Svein Svendsen sin nettside står alle prisene på alle deres tjenester oppgitt på en veldig fin og strukturert måte:

Skjermbilde: Oslo.sveinsvendsen.no

Svein Svendsen har forholdsvis lave priser sammenlignet med de fleste konkurrenter.

Prisoversikten er fin og lett å forholde seg til. Kjørelærerne er ikke opplært i å være selgere som skal pushe på deg produkter du egentlig ikke trenger. Tommel opp.

#2: Opplæring og pedagogikk 7/10

Hvor mye man lærer av kjørelæreren er veldig individuelt. De individuelle forskjellene er blant annet avhengig av:

 • Hvor erfaren og pedagogisk kjørelæreren er
 • Hvor mye eleven har kjørt tidligere – og hvor mye eleven får til å kjøre på fritiden
 • Hvilken type bil som brukes hjemme vs på kjøreskolen

Selv var jeg fornøyd. Veldig fornøyd.

Èn ting jeg virkelig slet med var bakkestart. Dette gjorde jeg veldig klart for kjørelæreren min, og vi brukte faktisk en hel time på å lære meg bakkestart. Etter det, så var det ikke lengre noe problem – nå klarer jeg selv å starte en Volvo XC90 i en bakke med 10 % stigning! 😉

Selv var jeg veldig fornøyd med de pedagogiske evnene til kjørelæreren min.

Men det betyr ikke at du kommer til å være det. Et tips kan være å spørre om å få en prøvetime hos kjørelærer for å se om kjemien passer og du føler at du lærer mye av han/henne.

#3: Kundeservice og profesjonalitet 10/10

Jeg hadde spesifikt ringt til kjøreskolen og bedt om å få èn bestemt kjørelærer. Dette gjorde jeg fordi en venninne av meg hadde svært gode erfaringer med nevnte lærer.

Da jeg skulle ha første kjøretime, så er det en annen lærer som dukker opp. Oj sann. Ikke bra!

Men dette er en feil som absolutt kan skje. Jeg antar at Svein Svendsen har ufattelig mange ansatte og elever å hold styr på. Det var det som skjedde i etterkant jeg ble svært imponert over.

Etter å ha mannet meg opp til å utføre min første klage noensinne, så tok jeg opp telefonen og ringte kjøreskolen. Det ble en mye hyggeligere samtale enn det jeg var forberedt på.

Personen i den andre enden var kjempe-imøtekommende, forsto godt situasjonen min og kom med følgende lovnad på telefon:

«Har du bedt om N.N. (navn på kjørelærer), så skal du få N.N. Da skal du selvfølgelig heller ikke betale for den kjøretimen du allerede har hatt. Vi setter opp en avtale mellom deg og N.N. så fort som mulig.»

Ansatt fra svein svendsen i telefon

Etter denne hendelsen hadde jeg egentlig all kontakt med min kjørelærer. Jeg fikk allikevel inntrykk av at andre elever også var ganske fornøyd med den kundeservicen de fikk.

Under både langkjøring og mørkekjøring hadde vi litt sosialt samvær med andre elever og lærere. På generelt grunnlag kan jeg si at alle de ansatte hos Svein Svendsen etterlot et godt inntrykk hos meg.

Løser man problemer på en fornuftig måte, så får man fornøyde kunder.

Svein Svendsen hadde ikke noe problem med å innse at de hadde gjort en feil – og var villige til å rydde opp i dette kostnadsfritt. Tommel opp.

#4: Hvor trygg følte jeg meg på å bestå oppkjøring? 5/10


En av de tingene jeg slet litt med var å være trygg på mine egne ferdigheter før oppkjøring.

Bare for å ta resultatet først: jeg besto. Under tvil.

Sensor hadde et par ting å påpeke da vi var ferdig med oppkjøringen. Jeg var visst litt lite oppmerksom i en rundkjøring. I tillegg hadde jeg kjørt litt sakte over en lengre periode. Allikevel var det ikke noen graverende feil, og jeg sitter nå med bestått førerprøve i klasse B.

Supert.

Men hvordan følte jeg meg egentlig før jeg skulle til oppkjøring? Hadde kjørelærerne i Svein Svendsen gjort det de kunne for å berolige meg?

Egenlæring vs kjøreopplæring

Dette er kanskje det jeg var mest skuffet over. Jeg forventet meg kanskje en oppfølging i forkant av oppkjøringen hvor vi gikk igjennom de tingene jeg har slitt mest med, hvilke fokusområder jeg skal ha, og så videre.

Men igjen: jeg er usikker på om det er kjørelæreren oppgave å få eleven til å føle seg trygg.

Det kan også være mange andre grunner til at jeg ikke følte meg særlig trygg dagen jeg skulle kjøre opp:

 • Økonomisk press for å bestå (jeg ville ikke betale den avgiften igjen…)
 • Press fra venner og foreldre som visste om oppkjøringsdagen
 • Lite øvelseskjøring med foreldre i perioden før oppkjøring

Så jeg setter en god 5/10 på denne. Hadde jeg kjøpt meg en såkalt «oppvarmingstime» før oppkjøring, så kan det jo hende at jeg hadde følt meg tryggere.

#5: Andres erfaringer: Hva sier andre folk om Svein Svendsen?

Det er en rekke anmeldelser om Svein Svendsen på internett. Dette er tross alt et ganske stort firma som har kjøreskoler i alt fra Bærum til Hønefoss, Vika og på Carl Berner. Skal jeg tippe, så er det mange tusen elever som bruker Svein Svendsen hvert eneste år.

Flere av dem har hatt et ønske om å ytre seg på internett angående erfaringene sine.

Her kan du finne et par av lenkene:

 • Anmeldelser på Facebook-siden til Svein Svendsen (facebook.com).

  Dette er kanskje den største samlingen av anmeldelser om Svein Svendsen som finnes på nettet for øyeblikket. Du kan også se at firmaet svarer enkelte av brukerne, og du kan få et inntrykk av hvordan kundeservicen deres er.

 • Forumtråd på Diskusjon.no (Tittel: «Svein Svendsen Kjøreskole Erfaringer»)

  Her har trådstarter hatt en dårlig opplevelse hos kjøreskolen – og lurer egentlig på om det er andre som har hatt lignende erfaringer. Til tross for at tråden er kort, så kan den ha verdifull informasjon for deg som vurderer å bruke Svein Svendsen når du skal ta lappen.

Ut over disse to lenkene, så fant jeg egentlig ikke så mye nyttig informasjon på andre nettsider.

Det er også litt av grunnen til at jeg har valgt å bruke noen timer på å skrive denne anmeldelsen.

Desto flere som sier ifra om hvordan de har opplevd de forskjellige kjøreskolene, desto lettere skal det bli for andre å finne ut hvilke kjøreskoler de skal velge når de skal ta lappen.

Fakta om Svein Svendsen

NavnSvein Svendsen trafikkskole
Lokasjoner i OsloCarl Berner, Nordstrand, Slemdal, Vika.
Lokasjoner andre stederBærum, Hønefoss, Gjøvik.
Telefonnummer67 52 05 06
Hjemmesidesvein-svendsen.no

Reklamefilm

Jeg kunne bare ikke dy meg. Denne reklamefilmen fant jeg på Youtube.

Det er vel kanskje på tide for Svein Svendsens markedsføringsteam å sette opp en ny video…? 😉

Relevante artikler

Her er et knippe artikler som potensielt kan være interessante deg:

Konklusjon

Man bruker ofte titusenvis av kroner på å ta førerkort. Nettopp derfor er det utrolig viktig å velge riktig kjøreskole. Det å velge feil vil koste deg dyrt – og det vil også være utrolig frustrerende. Får man ikke den servicen eller hjelpen man skal ha, så kan oppkjøringen ende opp som et mareritt.

Men heldigvis kommer jeg til å ende denne anmeldelsen positivt. Svein Svendsen er i mine øyne en svært god trafikkskole. Prisen er lav. Kundeservicen helt eminent. Og etter at jeg fikk byttet fra min første kjørelærer, så var jeg utrolig fornøyd med oppfølging og pedagogikk.

PS! Husk også at det som regel er de sinteste kundene som sier fra på internett. De som har gode erfaringer pleier ikke å skrive anmeldelser. Derfor vil anmeldelser av bedrifter ofte virke mye verre enn det som egentlig er situasjonen.

Har du selv noen erfaringer (positive & negative) om Svein Svendsen? Eller er det andre kjøreskoler du varmt anbefaler i Oslo/Bærum? Skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet under! 🚔 👨

Legg igjen en kommentar