Solskjerming bil: 4 beste vindusbeskyttelser mot sterkt sollys

Alle har på et tidspunkt i livet opplevd smerten som kommer av å sette seg inn i en glovarm bil. Interiøret i ulike kjøretøy har en tendens til å varmes opp etter at bilen har stått i solsteken et par timer.

Alt er varmt. Setene. Setebeltene. Rattet. Alt av interiør virker å ha en temperatur som ligner en kokeplate.

I tillegg har du helt sikkert opplevd å sitte på i bil mens den lave solen skimter inn gjennom sidevinduet. Det kan både være irriterende og plagsomt å ha en konstant sol som kommer inn gjennom bilen.

Begge disse problemene kan ganske enkelt løses ved å kjøpe solskjerming til bil. Derfor har vi gått nøye til verks og sondert hele markedet etter de beste produktene. Vi har lest oss opp på kundeanmeldelser, snakket med bileiere som har kjøpt disse produktene samt nøye lest produktbeskrivelsene.

Alt har blitt gjort for at du skal velge det produktet som er best i test.

Skal du kjøpe deg produkter som skjermer solen fra bilvinduet? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse butikkene: Skruvat.no og Jollyroom.no.

Vinnere av vår test av solskjerming til bil

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen. Ønsker du å lese mer om hvert enkelt produkt, så kan du scrolle deg lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1 Statisk Solfilm Universal– Best i test!
2 Hauch Shade Me – Solskjerm med rullgardinfunksjon
3 Beemoo Solskjerm 2-pakning – Billigste variant
4 Diono Cool Solskjerm – Motvirker UV-stråling

1. Statisk Solfilm Universal– Best i test!

Denne billige modellen fra AutoStyle kommer best ut i vår forbrukertest. Et utmerket produkt som lett holder solen ute fra baksetet i bilen.

 • Lav pris
 • Fungerer til alle biler
 • Mørk farge som er behagelig å se på
 • Enkelt å sette på ruta
 • Kan kuttes med saks/kniv hvis man ønsker å tilpasse størrelsen

På det internasjonale markedet blir dette produktet solgt under navnet “Anti-Sun”. Det er et helt fantastisk produkt hvis målet ditt er å holde solen ute fra baksetet på bilen.

Så hvordan fungerer det?

Den statiske folien settes direkte på ruten ved å rett og slett bare klistre den på. Det er uhyre enkelt. Og hvis du har et behov for å ta den av ruta, så kan det gjøres like enkelt. Vi i Bilduden er nemlig svært imponert over hvor lett det er å ta av og på denne solskjermingen.

Tilpasses din egen bilrute

Du er kanskje redd for at din lille Mini Cooper eller store SUV har vinduer som er for små eller for store?

Fortvil ikke. Statisk Solfilm Universal kommer i … ja… universal størrelse. Dersom du ønsker å endre på form eller størrelse, så kan det gjøres med en kniv eller saks.


2. Hauch Shade Me – Solskjerm med rullgardinfunksjon

Mange av solskjermene kan taes av vinduet når de ikke er i bruk. Men en enda mer praktisk løsning vil kanskje være å bare trekke den opp og ned ved behov?

I så fall tror jeg du vil like Hauch Shade Me.

 • Kommer i to-pakning (en til hver rute i baksetet)
 • Enkel å påføres med en sugekopp
 • Svært enkel montering
 • Gode brukeranmeldelser på nett
 • Lav pris

Hauch Shade Me er en annen type solskjerming. Dette er et produkt som passer bedre hvis du hele tiden ønsker å kjapt veksle mellom å ha det mørkt og lyst i baksetet.

Med en enkel rullgardinfunksjon, så tar det ikke mer enn et par sekunder å justere lysstyrken i bilen.

To mulige måter å feste produktet på bilruten

Det følger med sugekopper både øverst og nederst på solskjermen. Det aller mest naturlige vil være å feste de til ruten på denne måten.

Men dersom du ønsker å sikre deg at solskjermen sitter ekstra godt, så kan den også festes med klyper.

Det er verdt å nevne at total bredde ligger på 37 centimeter.


3. Beemoo Solskjerm 2-pakning – Billigste variant

Du har helt sikkert sett denne type “enkle” solskjerm bli kjøpt av mange småbarnsfamilier. De fungerer fint – men har muligens en litt begrenset levetid.

 • EKSTREMT billig
 • To-pakning
 • Fungerer utmerket hvis du har barn som ønsker å skjermes fra solen
 • Veldig populært produkt over hele Norge
 • Laget i PVC (med stålramme)

Det er verdt å nevne at disse produktene har en lengde på nær en halvmeter (47 centimeter) og en høyde på 30 cm.

Ikke bare hjelper Beemoo solskjerm på at man minimerer direkte sollys inn på personene som sitter i bilen. Det er også med på å gjøre temperaturen lavere om sommeren – slik at man slipper å bruke aircondition i like stor grad.

Enkel konstruksjon

Beemoo Solskjerm veier nesten ingenting. Den er såpass enkel at den lett kan håndteres av litt eldre barn.

Og det er veldig lett å både ta den av og på bilvinduet.


4. Diono Cool Solskjerm – Motvirker UV-stråling

Skal du ha den mest effektive solskjermen som beskytter mot UVA- og UVB-stråler, så kan du gå for Diono Cool.

 • Full UV-beskyttelse
 • Sikrer en kjøligere bil
 • Beskytter barns (og voksnes) øyne
 • Kan enkelt tas av og på bilruten

Diono Cool er ikke bare en solskjerm med et utrolig kult navn. Det er også et veldig godt produkt. Av alle de modellene vi har skrevet om i testen her, så er dette produktet som beskytter best mot farlige UV-stråler.

I tillegg beskytter det barns øyne når de sitter i baksetet.

Ingen “luftbobler”

Når man drar på en slik film på bilruten kan det ofte danne seg “luftbobler” på grunn av ruglete bilrute. Denne solbeskyttelsen fra Diono former seg etter ruten. Det vil si at du alltid kan sikre at den blir plassert på en svært god måte.

Det skal også nevnes at produktet enkelt fjernes fra en bilrute og overføres til en annen.


solskjerming bil barn

Fordeler med solskjerming til bil

Den aller største fordelen med et dashbordkamera, er hvis du er ute for et uhell, eller tyveri/hærverk. Opptaket kan brukes av politiet eller forsikringsselskaper for å kartlegge hva som har hendt, noe som er en stor fordel. Men det er også en rekke andre fordeler:

 • Videoene kan brukes som bevis i en straffesak
 • Du kan se videoene i etterkant hvis du kjører i områder med fin natur
 • Det hjelper deg med å overvåke trafikken hvis noe ufordelaktig skulle inntreffe
 • Dashbordkameraet kan hjelpe bekymrede foreldre med å se hvordan 18-åringen i huset egentlig kjører familiebilen
 • En god måte å sikre seg mot at noen bulker inn i bilen din på, for så å stikke av
 • Morsomme opplevelser på veien – for eksempel naturopplevelser
bil kjøring

Ting du bør tenke på før du handler

Størrelse

Solskjerming kommer i mange forskjellige størrelser. Noen dekker hele vinduet. Andre er laget for at de kun skal dekke deler av bilruta. I tillegg er det noen produkter som er heldekkende – men som da er tilpasset spesielle bilmodeller.

Samtlige av produktene vi i Bilduden har valgt ut er universelle. Det vil si at de kan brukes på alle biler.

I tillegg er det viktig å tenke på hvor stort produktet er når det pakkes ned. De aller færreste bruker solskjerming på senhøsten og vinteren. Derfor skal de være enkle og pakke ned og oppbevares i boden eller garasjen.

Pris

De aller fleste produktene er veldig rimelige. I skrivende stund er det ingen av våre anbefalte produkter som koster mer enn 300 kroner. Det kan være et godt utgangspunkt å begynne med.

Hvis du ønsker heldekkende solskjerming som er spesialtilpasset enkelte modeller, så begynner vi å snakke om en høyere pris. Disse variantene kan nemlig koste opp mot 1200-1500 kroner.

Synlighet og gjennomsiktighet

Produktene er jo designet for å beskytte mot solen. Samtidig kan det være litt kjedelig å ha en 100 % svart rute som man ikke kan se noen ting ut av.

Det er faktisk ganske store forskjeller når det kommer til synlighet. Noen modeller tillater deg å se litt ut av bilen. Andre fungerer nærmest som en helt svart vegg.

Du kan selv tenke deg at barnet ditt kan bli litt utålmodig hvis han eller hun føler at hun sitter innestengt i en “svart boks” på en lang biltur.

UV-beskyttelse

Ultraviolette stråler er en form for elektromagnetisk stråling som virkelig kan skade helsen din. Her snakker vi både om at man blir mer rynkete og får dårlig hud. I tillegg er det bevist at UV-stråling kan være veldig dårlig for øynene dine (kilde: Blindeforbundet.no).

Derfor er det viktig at solskjermingen gir en god UV-beskyttelse. Ofte bør et slikt produkt tilby minst like god UV-beskyttelse som solbriller.

Det handler ikke bare om at barn og voksne skal beskyttes mot disse farlige strålene. Dashbordet ditt og annet interiør vil også gradvis skades av UV-stråling.

vindu uten solskjerming

Er solskjerming til bil primært for å beskytte barn?

Barn har en mindre sjanse for å forstå viktigheten av å beskytte øynene sine. Av ren nysgjerrighet kan de stirre på solen i mange minutter uten å forstå hvorfor det er farlig.

Derfor vil du ofte se at butikker som retter seg mot småbarnsforeldre ofte selger ulike former for solbeskyttelse til bil.

Men vi voksne kan også helt klart dra nytte av dette. Hvis du noensinne har sittet i en bil med “sota ruter”, så vet du hvor deilig det kan være. Hele kupèen får en helt annen stemning – og det er ikke minst mye mer behagelig for øynene dine.

Andre produkter for en et behagelig inneklima i bil

Her er noen av våre andre forbrukertester som du helt sikkert tenker er relevante og gode:

Oppsummering av testen

Hvis du allerede er inne og leser denne artikkelen, så er det stor sannsynlighet for at du har forstått at det å bruke solskjerming i bil er viktig. Det er viktig for at det skal bli mye mer behagelig å sitte i baksetet. I tillegg kan UV-lys ha en negativ påvirkning på eksteriøret i bilen.

Du har helt sikkert lagt merke til at mange gamle biler har setetrekk som er i ferd med å skifte farge.

Derfor har vi valgt ut de produktene som vi mener er de beste på markedet. Dette er produkter som er enkle å sette opp, som beskytter mot farlige solstråler og som holder bilen kjølig om vinteren.

Det var også viktig for oss å utelukkende velge solskjerming til bil som har gode brukeranmeldelser på nett.

Ofte stilte spørsmål

✅Hvorfor skal man bruke solskjerming til bil?

Det er en rekke fordeler med disse produktene. For det første fungerer de ypperlig til å motvirke at bilen blir alt for varm. Det har vist seg at disse solskjerming-produktene kan redusere bilens innendørs temperatur med så mye som 20 grader.

I tillegg vil ikke bilens interiør begynne å falme i fargen.

Et siste punkt er UV-beskyttelse. De mest avanserte modellene beskytter mot farlige UV-stråler som kommer gjennom bilruta.

✅Kan man også bruke disse produktene om vinteren?

Ja, disse kan du ha festet til bilruta året rundt.

Hvis du føler at du ikke har behov for dem under de kalde norske vintermånedene, så er de enkle å ta av og på.

✅Sparer man mye penger på å kjøpe på nett?

Absolutt! Vi tok oss en tur ut på Europris og andre billig-butikker. Det vi fant var ganske sjokkerende.

Det er betydelig billigere å kjøpe disse produktene på nett. Sånn er det nesten alltid med tilbehør til bil.

Har du selv prøvd å skjerme sol fra å komme inn i bilen din? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar