Slik får du den billigste bilforsikringen

Er du på jakt etter den billigste bilforsikringen? Så skal du lese videre her, så du kan finne ut av hva du skal tenke på når du skal finne den billigste – og kanskje til og med den beste bilforsikringen.

Forsikring er blitt lettere online

Det er ingen tvil om at det er blitt lettere både å skaffe seg og håndtere forsikring online. Alle forsikringsselskaper er tilgjengelige på nettet i dag, så du kan få et bredt utvalg å velge mellom på nettet, når du skal finne den beste.

Hvorfor er noen bilforsikringer billigere enn andre?

Man kan jo lure på hvorfor det kan være så stor forskjell på pris på forsikring som det er. Det er jo sånn at noen bilforsikringer er mye billigere enn andre, men hva kommer egentlig det av, og betyr det at man kan stole mindre på disse? Det kommer rett og slett av konkurranseprinsippet. Når det er mange som tilbyr den samme varen, så blir konkurransen om kundene større, og dermed blir forsikringsselskapene også nødt til å sørge for at de er attraktive nok for kundene til at de vil velge nettopp dem.

Det er blitt lettere å finne den billigste bilforsikringen online, fordi du lett kan sammenligne flere forsikringer og få et overblikk over hvem som kan tilby akkurat det du trenger. Du får billig bilforsikring med en tjeneste som forsikre.no, som hjelper deg med å finne den billigste og den beste forsikringen.

Sørg for at forsikringen dekker nok

Men handler det kun om pris når du skal velge forsikring? Nei, det gjør selvfølgelig ikke det. Det handler naturligvis også om å velge en forsikring som dekker det behovet man har. Det finnes jo drøssevis med forskjellige forsikringstyper å velge mellom til bil, og hvis man ikke er økonom eller forsikringsselger, så er det ikke lett å vite hva som er hva.

Du har kanskje helt sikker hørt om det som heter ansvarsforsikring. Det er veldig lurt å ha, da dette dekker skader man har påført andres eiendom eller på andre personer, inkludert sjåfør og passasjer. Det er faktisk lovpliktig å ha ansvarsforsikring på motorisert kjøretøy i Norge. I forlengelse av dette, er det også normalt å ha ulykkesforsikring, som dekker både fører og passasjer.

Kasko forsikring er den forsikring som dekker mest, og er mest omfattende. Hvis du har en dyr bil så kan kasko forsikring være det du skal velge. Denne dekker det meste, i tillegg til at du får leiebildekning i opptil 14 dager.

Kasko pluss er en enda bedre kaskoforsikring, som dekker alt det kasko forsikring dekker, pluss litt ekstra. Det er litt forskjellig fra forsikringsselskap til forsikringsselskap hva denne dekker, men de fleste har et lignende produkt for deg som vil helgardere deg.

Kartlegg dine behov

Det mest essensielle når man skal finne og velge den billigste bilforsikringen, er å finne ut av hva som dekker ditt behov for den laveste prisen. Hvis den billigste bilforsikringen på markedet ikke dekker det du har behov for, så er ikke det forsikringen for deg. Derfor er dette et kompromiss du må ta med i vurderingen og finne ut av hva du har behov for når det kommer til bilforsikring.