Skal du låne penger til drømmebilen?

Det kan være en kostbar affære å kjøpe bil, og det er derfor en stor beslutning å ta. Når man har besluttet seg for å bruke mye penger, bør man selvfølgelig gå etter den bilen man helst vil ha, innenfor de realistiske rammene som den personlige økonomien setter. De færreste har muligheten til å gå ut og kjøpe drømmebilen med kun oppsparte midler, og vil derfor ta opp et lån i forbindelse med dette. Nedenfor kan du lese videre og lære mer om hvordan du kan finansiere drømmebilen din.

Dine muligheter for å ta opp et lån

Når du blir nødt til å låne penger til bil, skal du typisk betale en liten andel selv. Dette vil vanligvis være en prosentandel av beløpet bilen koster totalt. Resten av beløpet kan finansieres gjennom et privat lån, eller et billån som man også treffende kan kalle det. Det er flere forskjellige måter å finansiere bilen på. Du kan dra til banken din og be om et lån, du kan få bilen finansiert hos bilforhandleren eller du kan ta et privatlån online. Hvis du benytter deg av de nettbaserte lånetilbydere, er det en mulighet til å benytte seg av en sammenligningstjeneste som www.loanscouter.com. Tjenesten henter inn mange forskjellige tilbud, slik at du i ro og mak kan sammenligne de ulike låneforslagene. Det er selvfølgelig gratis, og du forplikter deg ikke til noe før du eventuelt underskriver en låneavtale.

Eksempel – Lån tatt fra LoanScouter: Sambla – Eks. 150 000 kr over 7 år, eff. rente 13.82%, kostnad 79 029 kr, totalt 229 029 kr.

Gå etter det billigste lånet

Det er vanskelig å si på forhånd hvor du finner det beste og billigste lånet. Det er selvfølgelig en generell regel at du alltid bør gå etter det billigste lånet, enten det er hos banken, bilforhandleren eller hos en av de mange online lånetilbydere. Når du skal finne det billigste lånet, skal du se på de totale kostnadene knyttet til å ta opp lånet. Dette kalles effektiv rente, og dekker over alle utgiftene tilknyttet lånet. Jo lavere den effektive renten er, jo billigere er lånet og desto mindre betaler du for din drømmebil etter at den er finansiert.

Det finnes som sagt utrolig mange muligheter for å ta et lån på nettet, og det er derfor viktig at du tar deg god tid og sammenligner flere forskjellige tilbud. Vi har tidligere nevnt hvor viktig sammenligningstjenester er, og tjenestene kan uten tvil være med til å spare deg for mange penger.

Et privatlån med verdi

Når du finansierer drømmebilen din, tar du opp et privat lån med verdi. En ny bil gir større kjøreglede. Jo mer du kjører i bilen til daglig, jo større bør både kjøregleden og -komforten være. Det sier seg selv at bilen blir dyrere dess bedre den er, men du bør likevel vurdere å ofre litt ekstra hvis du skal bruke den mye. Man skal imidlertid aldri betale mer for denne kjøreglede og verdien enn det som er nødvendig. Derfor må du gjøre noen forberedelser før kjøpet og før avtalen om den endelige finansieringen.

Ofte kan man la seg blende av at bilforhandlere annonserer med lave renter, men ofte kan det være penger å spare på omkostningene. Derfor er det så viktig å sammenligne den effektive renten på de ulike lånetilbudene du mottar fra bilforhandleren, banken og fra de nettbaserte lånetilbydere på nettet.

Lånets løpetid

Når man snakker om bilfinansiering og lånets løpetid, må man tenke realistisk i forhold til bilens levetid. En bil som kjører mange kilometer i året varer ikke like mange år som en bil som kjører mindre. Velg derfor en periode som er kort nok til at du kan betale lånet, men også lang nok til at den ikke belaster din samlede økonomi unødvendig. Det er imidlertid ingen grunn til å betale ned lånet mye raskere enn bilens levetid, ettersom du alltid må forvente å ha en kostnad for et billån, siden bilen uansett mister verdi og må byttes ut før eller senere.

Tenk deg godt om før du låner

Det er viktig at du får en bil som er sikker, og som er god å kjøre i. Det er også viktig at du ikke låner for mange penger for å kjøpe en bil du egentlig ikke har råd til. Tenk deg derfor godt om før du underskriver låneavtalen, og vær sikker på at du kan betale de månedlige avdragene uten problemer.

Legg igjen en kommentar