Rattrekk bil test: 4 beste rattrekkene til bil

Det er ett punkt i bilen som er svært utsatt for både slitasje, oppsamling av bakterieflora og ødeleggelse: rattet.

Mange overser nok viktigheten av å kjøpe seg litt ekstra beskyttelse rundt rattet.

Et rattrekk er ikke bare utviklet for hygienemessige faktorer. Det gir også bilens interiør et nytt og kult utseende. Hvis du allerede har et slitt og ødelagt ratt, så er det også den billigste måten å gi det et friskt utseende på.

I tillegg blir vinteren veldig kald i Norge. Og det er en betydelig forskjell å kjøre med og uten rattrekk når gradestokken bikker minus 20 grader.

Mange ganger har jeg gitt folk «WOW-opplevelsen» etter at de har kommet inn på bilverkstedet mitt og spurt om det finnes noe «varmende aircondition-anlegg for hendene». Lite visste de at det bare er et rattrekk til et par hundrelapper som skulle til for å bli kvitt problemet…

Anbefalte nettbutikker

Skal du kjøpe rattrekk til bil, så anbefaler vi disse to nettbutikkene: Skruvat.no og Bildeler.no.

Dette er nettbutikker vi i Bilduden har handlet av et ti-talls antall ganger, og både frakt og vareutvalg er helt prima.

Topp 4: Beste universal-rattbeskyttelse i Norge

#Produkt
1Standard rattrekk – testens vinner
2Air Grip rattrekk – med kjølende egenskaper
3Eco-lær Universal rattrekk – premium kvalitet
4«Club» Rattcover – global bestselger

Dette er de tre produktene jeg anbefaler. De har en god del likheter, men er fortsatt ganske forskjellige når det kommer til hvilke behov du har. Derfor har jeg satt opp en oversikt over egenskapene til de forskjellige rattrekkene.

Scroller du deg nedover, så kan du lese mer om hvert produkt.


#1: Standard rattrekk – testens vinner

 • Helt «basic» rattrekk
 • Laget av ekte lær
 • Føles varmt direkte mot huden din
 • Gir en god og autentisk duft i bilen
 • Godt grep

Skal du ha deg et helt ryddig, rent og pent rattcover til bilen din: ja, da fungerer det med standard rattrekk.

Det er kanskje ikke så lett å se på bildet, men det står «SPORT RACING» helt øverst på trekket, noe som mange kanskje vil mene er litt unødvendig.

Ut over det, så gir dette rattrekket deg et godt grep om rattet. Det er både veldig enkelt å tre på, men også å fjerne (hvis det skal vaskes).

Testens vinner.

Hvis du er usikker på hvilken du skal kjøpe: kjøp denne.


#2: Air Grip rattrekk – med kjølende egenskaper

 • Ventilerende funksjon
 • Du blir IKKE svett på fingrene
 • Passer for ratt mellom 35 og 37 centimeter i diameter
 • Billig og god
 • Gir et «racerbil»-design på rattet

Hva skal man egentlig si om Air Grip rattrekk?

Det er et enkelt og lett produkt. Man merker at produsentene har prøvd å nå ut til massene ved å lage et rattcover som er lett og enkelt.

I tillegg til testvinneren, så er nok dette produktet fra Air Grip det som har det mest nøytrale utseende.


#3: Rattrekk til bil i øko-lær – premium kvalitet

 • Meget behagelig å ta på
 • Passer også for de som lever en vegansk livsstil
 • Godt grep
 • Man blir ikke svett
 • Kult og funksjonelt
 • Komfortabel i ekstremtemperaturer
 • Premium design

Dette rattrekket er testens dyreste. Men det er også det som stinker mest av «eksklusivitet».

Vi testet dette produktet midt på sommeren da temperaturen var som verst. Tar man de ekstremtemperaturene med i regningen, så mener vi at du bør gå for dette rattcoveret.


#4: «Club» rattcover – internasjonal bestselger

 • Holder hendene dine varme på vinteren
 • Ultra-mykt materiale
 • Gir et godt grep uavhengig av vær
 • Dette rattrekket gjør ikke hendene dine svette om sommeren
 • Svært billig
 • Bestselger hos Skruvat

Kan tusenvis av bileiere ta feil?

Neppe.

«Club» rattcover er en internasjonal bestselger var èn grunn: det er et kvalitetsprodukt.

Rattrekket er ergonomisk tilpasset og passer nær sagt alle ratt på personbiler i hele verden. Når den i tillegg kommer til en svært hyggelig pris, så er det naturlig nok mange som lar seg lokke.


Hvordan finner man det beste rattrekket for sin bil?

Det å velge det beste rattrekket kan være en vanskelig prosess. Det er så mange forskjellige alternativer å velge mellom (selv i norske nettbutikker). I dette innlegget har jeg gått gjennom og satt sammen de aller mest populære produktene i Norge. Jeg har også lagt ved et par forskjellige typer – slik at du selv kan velge ut fra hvilke behov du har.

Helt på slutten av denne artikkelen finner du en seksjon som heter «ofte stilte spøsrmål». Denne hjelper deg med å svare på alle spørsmålene du skulle ha når du kjøper rattrekk. Hvis du fortsatt skulle lure på noe, så anbefaler jeg at du legger igjen en kommentar under artikkelen. Jeg er veldig kjapp med å svare mine lesere! 🙂

Det viktigste er naturligvis at du kjøper rattbeskyttelse som gir deg et godt grep, som ikke er ukomfortabelt – og som er veldig enkelt å ta av og på.

Hvorfor bør man kjøpe rattrekk hos Skruvat?

Dette er en nettbutikk jeg har lang erfaring med. Skruvat har et ekstremt stort antall varer på lager, har veldig god kundeservice og stort utvalg.

Derfor er dette blant mine «topp 3 nettbutikker» på bildeler i Norge.

Les gjerne: Skruvat – erfaringer, leveringstid og brukeranmeldelse

Det finnes selvfølgelig andre butikker man kan handle fra. Og de fleste velger nok å oppsøke enten Biltema eller Jula når de skal ha rattrekk. Det vil jeg egentlig fraråde mot. For det første er Biltemas nettbutikk svært dårlig (som jeg har skrevet om her). For det andre har ikke Biltemas ansatte peiling på bil. Som verkstedeier har jeg blitt frustrert mange ganger av å høre de samtalene som foregår der inne.

Tips når du velger rattbeskyttelse

 • Det er essensielt å vite hvor stort rattet ditt er. Rattrekk kommer nemlig i ulike størrelser.

  PS! De jeg har anbefalt er mer eller mindre standard størrelser til ~90 % av norske biler. Hvis du kjøper «Standard rattrekk«, så kan jeg nesten garantere at den passer rattet ditt.

 • Tenk på klima der du bor. Hvis du bor i Nord-Norge, så bør du ha noe som varmer hendene dine. Hvis du bor i Kristiansand, så er det kanskje viktigere at du ikke blir svett og lunken på hendene når du kjører i sommervarmen.

 • Et annet viktig moment er hvordan trekket føles på hendene dine. Selv er jeg en stor fan av skinn og øko-skinn. Andre foretrekker noe som er litt ruglete og har et «uklar» overflate». Du vet best selv hva du kan tenke deg å kjøpe.

 • Ikke glem vedlikehold. Selv anbefaler jeg å vaske bilen et par ganger i måneden. Dette høres mye ut for mange. Men jeg vil i hvert fall anbefale å være veldig nøye på å vaske rattet med antibac og/eller en kraftig såpe. Nettopp derfor er det viktig å velge et rattrekk som er veldig enkelt å ta av og på. Håndvask anbefales. Vaskemaskin kan krympe trekket, og da sitter du der med et produkt du ikke får til å passe på rattet ditt.

Ulike typer rattrekk

Det finnes mange forskjellige typer rattrekk du kan kjøpe. Noen er litt mer populære og anvendelige enn andre – men her har jeg laget en liten oversikt over hva som finnes der ute! 🙂

Rattrekk med pels (ofte rosa pels)

Hvis du er en kvinne mellom 20 og 30 år som kjører Mini Cooper, bor på Frogner og har en liten Chihuahua i vesken din – ja, da er du nødt til å omkranse rattet ditt med rosa pels.

Du kjenner det nok igjen fra populærkulturen.

Saue- eller kuskinn

Av en eller annen grunn har det blitt populært å lage disse trekkene i forskjellig type skinn.

Du kan få dem i saue-, ku- eller griseskinn. Hvorvidt man kan se, føle eller lukte særlig mye forskjell?

Vet ikke. Og har egentlig ikke noen ambisjoner om å finne det ut! 🙂

Engangs-rattrekk

På listen over «de mest miljøfiendtlige produktene i verden», så topper nok engangs-rattrekk listen.

Dette er trekk man legger på rattet før man skal begynne å kjøre. Og når man har nådd destinasjonen sin, så kaster man det i søpla.

Håpløst.

Ofte stilte spørsmål

Sammendrag

I denne artikkelen har jeg anbefalt rattrekkene som nordmenn flest har nytte av.

Det finnes også rattrekk som koster opp mot 1000 kroner, men det tilhører luksussegmentet. Og jeg ser helt ærlig ikke behovet for å anbefale slike produkter på nettsiden min.

Det viktigste er at du er komfortabel med rattet ditt. Tross alt er rattet det punktet i bilen som berøres hyppigst når du kjører bil. Derfor er det et viktig element som gjør at du kan kjøre uten å føle noen form for ubehag.

Hvis du har ytterligere spørsmål eller kommentarer til de anbefalte produktene, så ber jeg deg om å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet. Jeg skal nok svare så raskt jeg bare kan! 🙂

6 kommentarer om “Rattrekk bil test: 4 beste rattrekkene til bil”

 1. Helt enig i at rattrekk er bra når man kjører om vinteren. Trenger ikke aircondition. De fleste bilene jeg har hatt har av en eller annen grunn hatt et ISKALDT ratt, noe som har ført til store problemer.

  Hater den følelsen av å være kald på fingrene når jeg kjører bil. Og hvis jeg må ha på meg hansker, så mister jeg jo litt av poenget. Rattrekk = JA TAKK

  Svar
 2. Sånne rosa rattrekk som damer har er så blodharry.

  20 år, kjører pappas mercedez og bilinteriøret ser ut som snytt ut av rommet til en Justin BIeber-elskende 13-åring. NEI.

  Men rattrekk…det skal man ha. I skinn 😉

  Svar
 3. rattrekk til bil = harry.

  Det mener jeg.

  Det er jo en grunn til at produsentene har det rattet de har – fordi det passer inn til designet. Hvis man har en bil med brune seter, men du da at man skal ha et svart rattrekk?

  Jeg er uenig

  Svar
  • Hei Tormod. Først: takk for kommentar.

   Nei, jeg er helt enig i at rattrekket bør være i samme design som bilen. Derfor er de rattrekkene jeg har anbefalt ganske universelle når det kommer til design. Ingen grunn til å kjøpe et knallrødt rattrekk hvis alle setene i bilen dine er svarte. 🙂

   Svar
 4. Det er jo ikke så mye å si om rattrekk annet enn at det er

  – billig
  – fornuftig å ha
  – beskytter rattet ditt
  – 99 % av alle bileiere vil aldri kjøpe det 😀 haha

  Svar
 5. Eco-læret kjennes også mye bedre ut mot hendene i varmt vær. Greit nok at det kanksje ikke blir alt for varmt i norge om sommeren , men du BØR ikke kjøpe et rattrekk som du svetter i. Tro meg, da må du nesten kjøre med plastikkhansker på sommerstid og det er krise

  Svar

Legg igjen en kommentar