Presenning til bil og campingvogn test

Presenning til bilen eller campingvognen kan være en nyttig investering. Vi bor tross alt i et land hvor vær og vind kan blåse opp og gjøre skader på bilen din.

Det er også mange andre grunner til at en bilpresenning kan være et godt kjøp. De kommer vi tilbake til senere i artikkelen.

Først vil jeg presentere deg for produktene jeg personlig har kjøpt og kan anbefale: èn presenning til bil og èn presenning til campingvogn.

Anbefalte presenninger til bil og campingvogn

Dette er de to produktene jeg varmt kan anbefale:

Og det er verdt å nevne at begge kan kjøpes hos Skruvat.no. Dette er en av mine favoritt-nettbutikker. Godt utvalg, hyggelig service – og veldig kjapp foresendelse av varene. Dette gjelder også varer som er merket som «bestillingsvare».

Mer info om mine anbefalte produkter

For alle som vil beskytte bilen: Autostyle Universal bil-presenning

Et godt, sikkert og fint valg.

Dette er et biltrekk som er lett å ta av og på. I tillegg er det sølvfarget, noe som gjør at det passer hele året.

Mange andre bilpresenninger jeg har prøvd har ofte vært problematiske å få rundt hele bilen fordi de sitter for «stramt». Altså slik som sengetrekk kan føles. Dette trekket fra Autostyle gir litt mer «plass» – og er derfor enklere å ta av og på. 🙂

Kommer i tre størrelser:

Usikker på hvor lang bilen din er?

Et google-søk vil gi deg svaret! 🙂

For deg som trenger beskyttelse under ferien: Campingvogn-presenning

Heldekkende grå campingvogn-presenning. Lett å ta på – og lett å ta av.

Trekket er veldig praktisk ved at man kan dekke hel oversiden av vognen – men fortsatt åpne opp på sidene. Dette gjør at man kan beskytte campingvognen, men fortsatt ikke miste noen av vognens «funksjoner». Dører kan åpnes og vinduer kan sees igjennom.

Total lengde ligger på 6,7 meter, noe som bør holde for de fleste campingvogner som selges i Norge. Hvis du er usikker: ta frem målebåndet! 🙂

Et godt og rimelig alternativ som absolutt kan anbefales.

5 fordeler med å kjøpe bilpresenning

  • Man unngår at bilens eksteriør pådrar seg småskader.
  • Beskyttelse mot menneskeskapte og naturlige farer.
  • Fungerer preventivt mot bilinnbrudd.
  • Presenningen fungerer som en barriere mellom bilen din og det harde høst- og vinterværet vi har i Norge.
  • En god måte å kamuflere bilen din på hvis du ikke ønsker å bli oppdaget i et visst område. Kanskje perfekt for spioner med gjenkjennbare biler?
  • Ekstra: det er selvfølgelig slik at en presenning vil holde bilen din varm. Dette er en veldig god erstatning for å kjøpe en isskrape på vinterstid i Norge.

Gode tips

Her er noen tips til god bruk av presenning. Det virker kanskje som et ganske enkelt produkt å kjøpe/bruke, men det er allikevel noen ting du bør tenke på:

  • Hvis du parkerer utendørs og tenker å bruke presenningen hver dag, så vil jeg anbefale å kjøpe en presenning som har lav vekt – og som er lett å ta av/på. Den bilpresenningen jeg anbefalte i denne artikkelen er ekstremt lett å ta av og på.

  • Hvis du parkerer i et område med mye fot-trafikk eller barn som leker, så vil jeg passe på å ha en presenning som er tjukk nok til å tåle en støyt. Det er litt kjedelig hvis den blir ripet opp av en fotball som treffer siden på bilen. 🙂

  • Hvis du har tenkt til å la bilen eller campingvognen stå under presenning i en lengre periode, så ville jeg valgt en tyngre bilpresenning. Det hindrer smådyr fra å krype inn.

  • Om sommeren er det fryktelig praktisk å ha en presenning som er lys i fargen. Hvis du dekker bilen din med et mørkt trekk, så vil det nærmest koke i bilen når du setter deg inn. Derfor har jeg kun anbefalt lyse presenninger i denne artikkelen.

FAQ – Ofte stilte spørsmål

✅Kan man ha presenning på bilen når man parkerer gatelangs?

Det er absolutt mulig. Mange velger å bruke presenning innendørs eller i garasjen, men det er ingenting i veien for å bruke det utendørs.

✅Passer alle trekk til alle biler?

Nei, det gjør de ikke.

Derfor er bilpresenningene splittet opp i ulike størrelser. Du er selv ansvarlig for å sjekke hvor lang bilen din er før du kjøper.

Legg igjen en kommentar