Pop-up telt test: Topp 5 telt du slår opp på 1-2-3

Fenomenet “pop up telt” har virkelig tatt Norge med storm de siste årene. Nå som et visst kinesisk virus tvang oss til å feriere lokalt, så har forskjellige former for friluftsutstyr nærmest flydd ut fra de forskjellige varehusene.

Da vi i Bilduden bestemte oss for å kjøpe et pop-up telt, så visste vi at produktet ville ha flere bruksområder:

 • Dagsturer ut i skog og mark på Østlandet.
 • Fisketurer hvor man ønsker ly i løpet av natten.
 • Overnatting i hagen med barn og barnebarn.
 • Musikkfestivaler som Roskilde.
 • Og mye mer.

Et pop up telt er et ideelt produkt for veldig mange opplevelser ute i skog og mark. Slike telt er ufattelig raske å sette opp, noe som gir full fleksibilitet. I tillegg kan du nærmest plassere de akkurat hvor du vil.

Og det beste av alt? Teltene har både lav vekt og full mobilitet.

Vi i Bilduden har brukt ufattelig mange timer på å gjennomgå det norske markedet. Deretter har vi funnet fem gode produkter som vi kan anbefale. Selv kjøpte vi oss testvinneren – men innrømmer glatt at veldig mange av teltene på listen virker veldig attraktive. Alt handler om hvilke(t) behov du har.

Skal du kjøpe deg pop-up telt? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse butikkene: Coolstuff, Chillout.no og Computersalg.

Vinnere av vår test av pop-up telt

Nedenfor har du en tabell som viser våre fem anbefalte produkter. Om du ønsker mer informasjon om hvert modell, så kan du finne det lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1Outlust Pop Up-telt – Best i test!
2Fastpitch Pop Up Galiano 2 – Testens laveste vekt
3High Peak Hyperdome 3 Camping – Pop-up telt formet som en dome
4Outlust Pop-Up Vinterhage – Skap en skyggefull oase i sommermånedene
5FastPitch Pop-Up Galiano 4 – Premium telt med stor plass

1. Outlust Pop Up-telt – Best i test!

Vår testvinner er denne populære modellen fra Outlust. Det er ikke få nordmenn som har dette pop-up-teltet hjemme; og flere skal det bli!

Dette er et produkt som kombinerer lav pris, god brukervennlighet og effektivitet på en utmerket måte.

 • Veldig fleksibelt telt.
 • Gode anmeldelser fra tidligere brukere på nett.
 • Popper opp og står oppstilt i løpet av et par sekunder.
 • Kommer med en hendig oppbevaringspose.
 • Kan passe for familier eller vennegrupper på opptil 4 personer.
 • Har en totalvekt på kun 3,5 kilo.

Vi var ikke i tvil da vi skaffet oss et pop up telt: nå går vi for Outlust!

Etter å ha snakket med folk som har kjøpt dette teltet tidligere, så ble vi bare enda sikrere i saken vår. Teltet er både stabilt og praktisk. Det er veldig enkelt å ta med seg rundt. I tillegg kan du slå det opp akkurat der du har lyst til – og det blir stående stødig.

Krever ingen kompliserte instruksjoner

I utgangspunktet kan man egentlig ikke trå feil når man slår opp Outlust Pop Up-telt. Når du får pakken tilsendt, så ligger teltet inne i en oppbevaringspose. Alt du trenger å gjøre er å ta produktet ut av pakken – og finne en plass hvor teltet skal stå.

Det bretter seg nemlig ut i løpet av veldig få sekunder.

Samtidig skal det nevnes at du får med både teltsnorer og jordplugger. Dette kommer til nytte når du virkelig skal “spikre fast” teltet i bakken.

Lav vekt og god kapasitet

Totalvekten på 3,5 kilo er nesten til å le av. Dette teltet kan huse opp mot fire personer (kanskje tre personer hvis det er store voksne menn). Lengden ligger på nærmere 3 meter (290 centimeter) og teltet står 2 meter i høyden.

Vindu med myggnetting

Hvis du synes det blir varmt å sove i løpet av natten, så er Outlust Pop-Up Telt utstyrt med to vinduer med myggnetting. Til tross for at du ønsker ventilasjon, så slipper du å få besøk av 1000 mygg i løpet av natten.

Til slutt kan vi nevne at rengjøringen av teltet går som en drøm. Alt du trenger å gjøre er å gå over teltets ytterside med en fuktig klut. Vi anbefaler alltid at teltet er 100 % tørt før det pakkes ned. På den måten slipper du mugg og fuktdannelse.


2. Fastpitch Pop Up Galiano 2 – Testens laveste vekt

Skal du på en ordentlig langtur i den norske fjellheimen, så er det viktig å minimere vekten på bagasjen.

Til dette formålet kan du absolutt vurdere å investere i Galiano 2.

 • 2-manns-telt.
 • Veier kun 2,6 kilo.
 • Beskytter mot regn med en vannsøyle på 2000 mm.
 • Store vinduer på begge sider som gir god ventilasjon.
 • Perfekt til lengre fjellturer i skog og mark.

FastPitch Pop Up Galiano 2 er et pop-up-telt med gode egenskaper. Det er veldig enkelt å sette opp og slå ned. Veldig mange liker også den grønne fargen; i og med at den går i “ett med naturen” når du er ute på turer.

Passer for 2 personer

Galiano 2 er – som tallet bak navnet skulle indikere – et telt som passer for to mennesker.  Til tross for dette, så ligger totalvekten på 2,6 kilo.

Du får også med en oppbevaringspose i polyester.

God kvalitet

Galiano 2 ligger litt høyere i pris enn konkurrerende produkter. Vi i Bilduden mener at prisen kan rettferdiggjøres. Her snakker vi om et vanntett telt som har lav vekt og gode sømmer.

Dette teltet passer like godt her hjemme i Norge som det gjør i utlandet.

Dog må vi si at det kanskje er best å kjøpe FastPitch for friluftsentusiaster. Hvis du skal på en skitten utenlandsk musikkfestival, så anbefaler vi heller at du går for vår testvinner.


3. High Peak Hyperdome 3 Camping – Pop-up telt formet som en dome

Hyperdome Camping fra High Peak er et pop-up telt som selges over hele verden.

Dette mørke teltet har blitt en bestselger internasjonalt – mye på grunn av sin spennende og spesielle form.

 • Passer 3 personer.
 • Enkel å sette opp & enkel å slå ned.
 • Myggnett som dekker hele døren (ved behov).
 • Ideell for festivaler og campingturer.
 • Selges hos to ulike nettbutikker

Hyperdome har en klassisk rektangulær form, noe som skiller seg veldig fra de andre modellene i testen. Men det at du har høyt under taket betyr at du får plass til mye bagasje.

Mange velger å kjøpe dette pop up-teltet hvis de skal på fisketur. Som du vet: det kan være greit å sikre fiskestengene “innendørs” om natten. Det er nok av tyver der ute.

Dør med myggnetting

Døren er veldig enkel å få åpen. Glidelåsen er av ypperste kvalitet. Teltet gir deg også mulighet for å dekke hele døren med en myggnetting.

På den måten kan du sove gjennom natten med hele døren åpen – og fortsatt unngå å våkne opp med 100 myggstikk på føttene.

Video – Så enkelt slår du opp Hyperdome 3 Pop Up TeltLitt høy vekt

Sammenligner du Hyperdome med andre pop up telt som selges i Norge, så er vekten litt høy. Her må du drasse med deg 4,1 kilo, noe som kan være ganske mye hvis du skal på lengre turer.

Når Hyperdome har blitt slått opp, så teller det 210 centimeter i bredde og lengde. Det gir en veldig stor indre flate. La oss si det sånn: mye plass er hovedargumentet for å gå for denne modellen. Dette er perfekt for deg som skal ta med deg mye bagasje på turen.


4. Outlust Pop-Up Vinterhage – Skap en skyggefull oase i sommermånedene

Outlust er produsenten av vår testvinner. Samme produsent har også laget et veldig interessant produkt kalt “vinterhage”.

Vi vil heller mene at det er et interessant pop-up telt med gjennomsiktige vegger.

 • Rommer plass til hele 10 personer.
 • Veggene er gjennomsiktige og sikrer god ventilering.
 • Høyden ligger på rundt 2,4 meter.
 • Monteres på godt under ett minutt.
 • Ligger litt høyere i pris.

Pop-up Vinterhage er ikke som de andre produktene på listen. Dette er et telt som neppe kan brukes til å sove i. Men som en sosial samlingsplass er den helt ideell. Teltet består av nettingvegger som gir beskyttelse mot solen.

Høy vekt

Et godt pop-up telt som du tar med ut i naturen veier som regel mellom 2 og 4 kilo.

Pop-Up Vinterhage veier 6,5 kilo. Dette er med andre ord et produkt du bør ha i nærheten av hjemmet ditt. Når du leser “6,5 kilo” i skrift på Internett, så kan det kanskje ikke virke mye. Men det å drasse med seg over 6 kilo ut i skogen er veldig tungt i lengden.

God erstatning for å bygge vinterhage

Mange nordmenn drømmer om å ha et lite vinterhage-hus i hagen sin. Dessverre tar det mye tid å få til noe slikt med byggetillatelse og byråkrati.

Nettopp derfor mener vi at denne praktiske vinterhagen kan være perfekt å bruke om vår, sommer og tidlig høst.

Instruksjonsbok følger med

Pakken følger ikke bare med alt du trenger for å få teltet opp å stå kjapt. Hvis du skulle være i tvil om hvordan bitene settes sammen, så følger det med en instruksjonsbok. Denne boken gir deg instruksjoner på (blant annet) norsk.

Det er også verdt at dette pop-up teltet er litt mer komplisert enn andre modeller på markedet. Men når du har jobbet litt med det, så tar det ikke mer enn et par minutter å slå det opp. Og enda kortere tid å få det pakket ned i oppbevaringsposen.


5. FastPitch Pop-Up Galiano 4 – Premium telt med stor plass

FastPitch Galiano 2 fikk en fortjent andreplass i vår test.

Femteplassen går til “storebroren” Galiano 4.

 • Stor kapasitet (4 personer).
 • Vakkert utseende.
 • Fleksibelt og med en veldig lav vekt.
 • Glidelås av høy kvalitet
 • Veier kun 3,3 kilo.

Får du et fire-manns-telt til 3,3 kilo, så bør man nesten slå til med en gang. Problemet med Galiano 4 er naturligvis prisen.

Når du ser prislappen, så forstår du at dette er et produkt av aller ypperste kvalitet.

Høy kvalitet – men også en høy prislapp

Men det handler også litt om hvor ofte man kommer til å bruke pop up-teltet. Selv kommer vi kanskje til å bruke det mellom 3 og 8 ganger i løpet av en sommer. Da ønsker vi ikke å bruke mye mer enn 1000 kroner på et godt telt.


Du får naturligvis selv bestemme om du har budsjettet til å kjøpe denne modellen.

4 personer – er det realistisk?

Etter å ha lest denne brukeranmeldelsen fra Olivier, så begynner jeg å bli litt skeptisk:Så det å dra fire voksne på tur i håp om å alle få plass i pop-up teltet fra FastPitch kan kanskje være litt optimistisk.


Fordeler med å kjøpe et pop up telt

Mange kan kanskje virke skeptiske til såkalte pop-up telt. Jeg vet personlig at mange tror at disse teltene er laget av dårlig kvalitet. Men det er ikke tilfellet.

I hvert fall ikke de modellene vi har testet og anbefalt.

Her er noen andre grunner til å kjøpe et telt som enkelt kan slås opp, pakkes ned og fraktes:

 • Pop up teltene er lette å sette opp, og kan gjøres på noen få minutter.
 • De er kompakte og tar liten plass når de har blitt pakket ned.
 • Flere av teltene vi har anbefalt er gode til å holde deg varm og tørr under ulike værforhold.
 • Sammenlignet med «tradisjonelle» telt, så er pop-up telt relativt rimelige å kjøpe.
 • De er fleksible og kan brukes til ulike formål.
festival telt

Våre testkriterier og andre ting du må ha i bakhodet

Du kan regne med at våre anbefalinger er 100 % uavhengige. Vi mottar ikke produkter i bytte mot positiv omtale.

Men vi ønsker også å gi et innblikk i hvilke testkriterier vi har basert artikkelen på.

Dette er de viktigste punktene når vi har vurdert ulike pop up telt:

Effektivitet – slå teltet opp og slå det sammen

Pop up-telt handler primært om èn ting: spare tid. Det å få dem opp raskt og uten motstand og frustrasjon er det aller viktigste for oss. For veldig mange er det nettopp dette punktet som bestemmer om det er et godt eller dårlig telt.

Der kan vi i stor grad være enige med de som kommer med denne argumentasjonen.

Samtlige av våre anbefalte produkter går kjapt å sette opp og slå ned. Vi opplevde få eller ingen vanskeligheter med å få teltet slått sammen og tilbake i oppbevaringsposen.

Brukervennlighet

Når teltet først har blitt slått opp, så ønsker du å bruke minst mulig tid på glidelåser som ikke fungerer eller luftventiler som ikke åpner seg. Noen billige Kina-kopi-telt kommer i så dårlig forfatning at de knapt kan kalles et telt.

Derfor anbefaler vi deg alltid å kjøpe pop-up telt fra norske nettbutikker.

Pop up teltene vi har anbefalt har blitt nøye testet og vurdert av hundrevis av norske forbrukere. Vi har brukt veldig mange timer på å høre på ekte erfaringer fra folk som har kjøpt produktene. I stor grad kan vi si at kvaliteten på disse teltene er av høy kvalitet.

God mot regn

Et telt kan være enkelt og brukervennlig å forholde seg til. Men det hjelper lite hvis det renner vann gjennom taket når det regner.

Akkurat dette punktet gir meg sterke og uhyggelige flashbacks tilbake til sommeren 2011 da jeg var på Roskilde-festivalen. Det er ikke veldig morsomt å våkne opp ved at en vannsøyle treffer ansiktet ditt – strømmende gjennom taket på teltet. Uff.

Kapasitet (antall personer)

Teltstørrelse blir ofte oppgitt i antall personer.

Desto flere personer som skal passe inn i pop-up-teltet, desto større blir det å drasse rundt på. Her handler det rett og slett om smak og behag. Selv ønsket vi å kjøpe et telt av OK størrelse for å sikre oss mot eventualiteter i fremtiden.

Man vet aldri når man ønsker å dra på fisketur med tre gode kamerater.

Vekt

De fleste nordmenn vet at det å gå på tur i skog og mark kan være utfordrende. Noen ganger blir turene litt lengre enn planlagt.

Selv om teltet ditt kan pakkes sammen til en liten størrelse, så kan det fortsatt være ganske tungt. Derfor lønner det seg å sjekke totalvekten på pop up teltet før du kjøper det. Tenk på om det kan være ukomfortabelt å drasse på teltet over lengre distanser.

pop up telt

Andre artikler for friluftsentusiaster

Vi i Bilduden-teamaet har aldri lagt skjul på at vi bruker mye av tiden utendørs.

Når vi kjøper nye produkter, så pleier vi å lage gode forbrukertester. Dette gjør vi for å hjelpe den norske befolkning med å finne riktige produkter.

Her er noen artikler som kanskje vil vekke interessen din:

pop up telt fjelltur

Oppsummering av testen

De beste pop up teltene er enkle å sette opp og pakke ned. På den måten kan du nyte campingturen eller tiden på festival uten å bruke for mye tid på å rigge til “hjemmet” ditt. Men teltene bør også være gode til å holde unna regnbyger. Vi lever tross alt i et land med et ganske tøft klima.

Vi så store forskjeller i teltene da vi testet. Selv om noen var raske å sette opp, så kunne det dryppe tvers igjennom taket når det kom en liten regnbyge. Andre var veldig vanskelige å pakke sammen, noe som var veldig irriterende.

Derfor følte vi at vi trengte å skrive denne testen. Det finnes ingen like gode tester av pop up telt på det norske markedet i dag. Derfor gir vi deg all den informasjonen du trenger for å ta en fornuftig kjøpsbeslutning.

Ofte stilte spørsmål

🏕️ Er pop-up telt dyre?

Nei, som regel ligger disse teltene betydelig lavere enn “tradisjonelle telt”. Men pop-up-varianter er ikke like stødige.

Prisen ligger som regel på mellom 1000 og 3000 kroner.

🏕️ Kan man bruke pop up telt på festival?

Ja, det kan man. Veldig mange som drar på Roskilde-festivalen i Danmark kjøper pop-up telt. Det gjør de fordi det er enkle å ta med seg, lette å slå opp og kjappe å ta med hjem.

🏕️ Hvilke modeller anbefaler dere?

Vi har listet opp fem telt i denne testen. Testvinneren er modellen vi har gått for. Dette er et billig telt med gode funksjoner og lav vekt. Prislappen er det heller ikke noe å si på.

Har du selv kjøpt et pop up telt nylig? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar