Nyttige ting til bilturen

Når man skal ut på langtur med bil og har barna med i baksetet, er det mange dingser og kjekke ting det kan være lurt å ha med seg for å gjøre livet på veien enklere. Det er kjekt å sørge for at barna er både komfortable og aktiviserte når timene på veien blir mange, slik at du sparer deg selv for hodepine og slipper å bli streng forelder underveis.

Rygglomme

Et flott sted å begynne for barnas skyld er en rygglomme eller to. Disse tres på seteryggen til forsetene, slik at barna har hendige lommer å legge bøker, tegnesaker, kosedyr eller hva enn de skulle ønske å ha tilgjengelig i baksetet. Ofte er rygglommer også laget i stoff som er lett å vaske, og beskytter bilsetet mot søl. Er man hendig med nål og tråd kan man enkelt lage dem selv, om man ikke ønsker å kjøpe de.

Baksetespeil og Sparketrekk

De aller minste kan fort føle ubehag om det går for lang tid uten å se snurten av mamma og pappa, og det som skjer fremover kan fort være mer interessant enn seteryggen. Da er et baksetespeil kjekt å ha, slik at poden får litt bedre utsyn fra barnesetet. En god sak å kombinere med er et sparketrekk til å beskytte baksetet mot spark fra skitne sko eller annet søl.

Nakkepute

Skal du sitte i passasjersetet hele turen, eller om man skal bytte på med kjøring og hvile, kan en nakkepute være gull verdt. Å sove i bilen er aldri komfortabelt, men om man i det minste kan unngå stiv nakke, og bedre sjansene for å få litt søvn, kan det gjøre en stor forskjell på humøret og energien på langtur. Skal man sove i telt underveis på turen gjør nakkeputen seg godt der også.

Om du sliter med å sove kan du i det minste slappe av med litt starburst, eller noe annet gøy på mobilen.

Bagasjeromsboks

Som navnet kanskje tilsier, hjelper bagasjeromsboksen deg å holde ting organisert og samlet i bagasjerommet. Det er ikke alltid alt av bagasje blir lagt i kofferter eller bagger, og da kan en slik boks være meget nyttig, spesielt om det er ting man ønsker å ha lett tilgjengelig når det er på tide med et rastestopp eller slikt.

Bilstøvsuger

En innretning mange kanskje ikke tenker at finnes, men joda det gjør den! Det er blitt vanlig med strømuttak i moderne biler, og en bilstøvsuger er laget for å passe til disse. En hendig sak å ha med seg på tur, i tilfelle man kommer i skade for å smule eller få boss i bilen på noe vis.

Ekstra koppholder

Underveis på en biltur er det alltid godt å ha noe forfriskende vann eller mineralvann for hånden. Noen biler har for få koppholdere som standard, når både sjåfør og passasjer skal ha med seg drikke, eller så kan koppholderene være plassert på upraktiske steder. Da er det kjekt å skaffe seg en ekstra koppholder som man kan feste på en bedre plass, for eksempel i vifteporten.