MC-forsikring test: 5 beste motorsykkelforsikring på markedet

Det er ikke akkurat mangel på nordmenn som kjøper seg ny motorsykkel. Skal man tro ofv.no, så er det i 2021 registrert mer enn 170,000 tung-motorsykler på veiene i Norge.

Det er et høyere tall enn de fleste kan forestille seg.

En motorsykkel er også noe som koster veldig mye penger. Ikke bare er det en dyr enhetskostnad når du kjøper den inn. Men vedlikeholdelse samt kjøp av ordentlig utstyr er også ufattelig dyrt. Dette gjelder spesielt for dere som ønsker å kjøpe en MC med mye kubikk.

Det å kjøre bil er veldig ulikt det å kjøre motorsykkel. For det første er man mye mer utsatt for skader i trafikken når man kjører MC. Trygg Trafikk kunne for noen år siden dessverre annonsere at det hadde blitt en “kraftig økning i hardt skadde på motorsykkel”. Med andre ord: det kan være greit å ha en god MC-forsikring hvis uhellet først skulle være ute.

For hvis du ender opp i en ulykke på MC uten å ha forsikring, så kan de økonomiske konsekvensene bli nesten like ille som de fysiske skadene. Vi har gått nøye inn på det norske forsikringsmarkedet og lest med lupe hos de ulike nettsidene.


Dermed har vi klart å finne frem til de 5 beste motorsykkelforsikringene på markedet. Du vet…sånn at du slipper å gjøre all den tunge jobben.

Skal du søke om motorsykkelforsikring? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut denne anbudstjenesten: Tjenestetorget.no.

Ikke bare er det Norges største anbudstjeneste på nett – den er også 100 % gratis og uforpliktende.

Får du et tilbud du ikke vil ha? Så takker du bare høflig nei. 🙂

Toppliste: Billigste forsikring til MC

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon om hvert av forsikringsselskapene.

#Produkt
1 Gjensidige MC-forsikring– Best i test!
2 IF MC-forsikring – Norges mest populære
3 Storebrand – MC-forsikring som også inkluderer ATV og snøscooter
4 Sparebank 1 Motorsykkelforsikring – Med god priskalkulator
5 Tryg Motorsykkelforsikring– Fire gode forsikringspakker å velge mellom

1. Gjensidige MC-forsikring– Best i test!

Gjensidige er et godt forsikringsselskap som alle kjenner til.

De har også tre gode alternativer for deg som ønsker å forsikre motorsykkelen din.

 • Ikke mer enn 10 % bonustap ved skade
 • Alltid tilgjengelig veihjelp
 • Du tjener raskt opp bonus
 • Tre forskjellige forsikringer å velge mellom
 • Enkel forsikringskalkulator tilgjengelig
 • Raskt oppgjør

Det er ikke uten grunn at Gjensidige har blitt nevnt både når vi har anbefalt bilforsikring og hundeforsikring. Dette er virkelig et forsikringsselskap man kan stole på. Også for deg som har MC eller planlegger å kjøpe MC.

Fin kalkulator

Vi anbefaler naturligvis alltid å sette forsikringen ut på anbud. Men det kan også være greit å leke seg litt inne på de forskjellige selskapenes nettsider. Hos Gjensidige finner du en fin kalkulator som gjør at du umiddelbart kan få svar på hvor mye motorsykkelforsikringen kommer til å koste deg.

Det gjør du ved å svare på fem ulike spørsmål. Men husk at du allerede må ha registreringsnummeret klart, så det fungerer bare for deg som allerede eier et ferdig registrert motorisert kjøretøy.

Tre muligheter

MC Kasko” er navnet på forsikringen som dekker “alt”. Det gjelder også hvis du skulle velte med motorsykkelen din – eller ved et uhell kjøre utfor en bakke. I tillegg dekker den mest komplette forsikringen både brann, rettshjelp og skader på glasset. Det er rett og slett en MC-forsikring som dekker alt som kan gå galt.

Men det er også den dyreste forsikringen til Gjensidige.

Skulle du ønske å få det litt billigere, så kan du kjøpe “MC Delkasko” eller “MC Ansvar”. Ansvarsforsikring på MC er mer eller mindre det samme som på bil: ulykker og rettshjelp dekkes. I tillegg dekkes skader som eventuelt skulle påføres annen bilist/trafikant ved uhell.

MC Delkasko” dekker litt mer. Her får du blant annet igjen penger hvis motorsykkelen din skulle bli stjålet. Du vil også bli dekket hvis det skulle oppstå brann – samt hvis det skulle bli skader på glasset.


2. IF MC-forsikring – Norges mest populære

If skryter av at de har “Norges mest kjøpte MC-forsikring”.

Vel. Vi tok en titt for å se på om nordmenn blir lurt – eller om det er kvaliteten som spiller en rolle når nordmenn velger forsikring.

 • Utrolig rask behandlingstid (50 % av alle skadesaker behandles i løpet av ett døgn)
 • Eminent kundeservice
 • Tre forskjellige forsikringspakker
 • Veihjelp 24/7 innenfor landets grenser

I likhet med Gjensidige, så tilbyr også If muligheten for tre forskjellige forsikringer:

 • Ansvar.
 • Delkasko.
 • Kasko.

Du kjenner kanskje igjen disse navnene fra da du søkte om bilforsikring?

I så fall er det ikke merkelig. If har gjort det veldig enkelt for brukerne sine – slik at man slipper å forholde seg til fancy navn som ikke gir noe mening.

Hva dekkes av de forskjellige MC-forsikringene fra If?

Ansvarsforsikringen dekker kun rettshjelp samt skader på fører og passasjer. Om du oppgraderer til delkasko, så får du også sikkerhet mot tyveri og hærverk. I tillegg vil du få tilbake penger om det skulle oppstå brann. Det som er bra med If som delkasko-forsikring er at den også dekker andre naturskader. Skulle det oppstå flom i området ditt, så kan både biler og motorsykler ødelegges av dette.

Har du If Delkasko, så får du penger igjen ved skader.

Den dyreste Kaskoforsikringen dekker også uhell som kollisjon og velt. I tillegg får du også dekker eventuelle skader på MCen som skulle oppstå under ferge- eller togtransport.

Avregistrering utenfor sesong

Det er veldig sjelden at en motorsykkel brukes hele året. Spesielt hvis man bor i Norge. Derfor kan det være veldig fristende å si opp forsikringen når man ikke bruker kjøretøyet.

If tilbyr en løsning som gjør at dette er mulig. Dog vil vi i Bilduden også minne deg på om at tyveri og brann kan oppstå utenfor sesong. Det vil være uhyre kjedelig å skulle se motorsykkelen sin bli stjålet bare en uke etter at man har sagt opp forsikringen.


3. Storebrand – MC-forsikring som også inkluderer ATV og snøscooter

Hvis du har et annet lite motorisert kjøretøy som du ønsker å forsikre, så kan Storebrand være et godt alternativ for deg.

I tillegg får du rabatt hvis du bestiller forsikringen på nett.

 • Veihjelp i hele Europa
 • Ekstremt stødig
 • Tyveri dekkes
 • Enkel registrering av skade

En annen ting som er veldig positiv med Storebrands MC-forsikring er at man får 20 % fordelsrabatt. Dette er dog en rabatt som utelukkende sparer i pensjon hos Storebrand. Det er ofte sånn at forsikringsselskaper gir rabatt hvis du samler flere tjenester hos dem.

Det ser man også på den såkalte “samlerabatten”. Hvis du har mer enn to ulike forsikringer hos Storebrand, så får du 15 % i rabatt. Dette kommer også i tillegg til andre rabatter. Storebrand er utrolig gode til å belønne lojale kunder.

Tre forskjellige motorsykkelforsikringer

Akkurat som de fleste andre konkurrenter, så tilbyr også Storebrand tre ulike MC-forsikringer. Ansvar er helt standard – og dekker kostnader relatert til ulykker. “Delkasko” gir deg litt mer – blant annet beskyttelse mot tyveri og brann.

Men ulikt konkurrenter, så tilbyr Storebrand veihjelp i hele Norden – ikke bare i Norge. Det vil si at du kan få hjelp på motorsykkeltur til Sverige hvis du kjøper Storebrands delkasko-forsikring.

Skulle du ønske å gå for den aller dyreste forsikringspakken kalt “Kasko”, så får du mye mer. Da får du også dekket eventuelt andre skader som oppstår på motorsykkelen. I tillegg får du veihjelp i hele Europa. Perfekt for deg som ønsker å reise langt med motorsykkelen.

Motorsykkelutstyr inkludert

Storebrand er også gode på å gi en bred definisjon av “motorsykkelforsikring”.

Her er nemlig både hansker, kjøredress og støvler inkludert. Skulle noen av disse tingene bli ødelagt i en ulykke, så er du dekket. Tommel opp!


4. Sparebank 1 Motorsykkelforsikring – Med god priskalkulator

Sparebank 1 gir deg, gjennom forsikringsselskapet Fremtind, en av de beste MC-forsikringene i landet.

Deres priskalkulator på Sparebank 1s nettside er også utrolig enkel å bruke.

 • Veihjelp i Norge tilgjengelig 24 timer i døgnet
 • Enkel avslutting av forsikring (hvis du skulle ønske å bytte)
 • Tre forskjellige forsikringspakker
 • Billig
 • Ekstra fordeler hvis du er medlem av LO

MC-forsikring gjennom Sparebank 1 / Fremtind er et godt valg. Nettsiden deres er utrolig enkel å bruke. I tillegg har de, som har blitt standard, tre forsikringer å velge mellom. Du får også kun et bonustap på 10 % hvis du skulle få en skade på sykkelen din.

Veihjelp 24/7

Det kan være frustrerende å kjøre rundt uten å være sikker på om motorsykkelen holder til en langtur.

Heldigvis er du godt dekket hvis du har forsikring i Sparebank 1. Da kan du være trygg på at du blir plukket opp hele døgnet – uansett hvor på norske veier du skulle befinne deg.

Best i test…?

Sparebank 1 gjør også et stort nummer ut av at de har blitt kåret til den beste av alle mc-forsikringskunder. Dette er basert på eksterne kundeanmeldelser.

Og det må da bety noe.


5. Tryg Motorsykkelforsikring– Fire gode forsikringspakker å velge mellom

Hvis du ønsker å skreddersy din egen MC-forsikring, så finnes det ikke noe bedre løsning enn Tryg.

De tar personlig kundeforhold på alvor.

 • Dekker ufattelig mye
 • Fire ulike valg
 • Et trygt og godt forsikringsselskap med lang fartstid i Norge
 • Deres dyreste alternativ, MC Ekstra, gir også dekning mot totalskade

Ønsker du den aller dyreste MC-forsikringen, så bør du gå til Tryg. Og med den setningen mener vi overhodet ikke noe negativt.

“MC Ekstra” er en forsikring som dekker så ufattelig mye at den passer deg som har kjøpt den aller nyeste og feteste motorsykkelen. Tenk deg å bruke 1 million kroner på en MC – og så kjøpe en forsikring som knapt nok dekker det mest elementære. Det er en felle du absolutt ikke bør gå i.

Nettopp derfor mener vi at Tryg er et godt valg hvis du ønsker det “lille ekstra”.

MC Ekstra – for deg som trenger det lille ekstra

Har du MC-ekstra, som er premium-forsikringen til Tryg, så får du blant annet:

 • Garanti mot totalskade.
 • Leiebil hvis motorsykkelen din er skadet.
 • Dekke av transportkostnader hvis ødelagt motorsykkel hindrer deg i å dra langt.

Dette er ting som få andre forsikringsselskap i Norge tilbyr.

Oppsummering

Ut over “MC Ekstra”, så er det ikke alt for mye å nevne om Trygs motorsykkelforsikring.

Vi har selv ikke prøvd den. Men vi har forhørt oss med folk som både har bil- og mc-forsikring hos Tryg. De er veldig imponert over servicen de får.


god motorsykkelforsikring er viktig

Hvorfor er det viktig med en god MC-forsikring?

Som med alle andre forsikringer, så kan det føles bittert å betale forsikringsselskapet hver måned.

Men: det kan ha noen virkelig gode fordeler. Det er nemlig flere situasjoner som gjør at du kan prise deg lykkelig over at du har kjøpt en god motorsykkelforsikring.

La oss gi deg noen eksempler.

Tyveri og hærverk

Motorsykler blir stjålet og ødelagt i tide og utide. Som regel skjer det når du parkerer sykkelen din ved en gate som er offentlig, men ikke sånn fryktelig trafikert. Derfor anbefales det alltid å parkere innendørs (om mulig).

Politiet har en egen artikkel publisert på sin nettside som heter “Slik sikrer du motorsykkelen og mopeden”. Den artikkelen kan være et godt sted å starte for deg som ønsker å minimere risikoen for tyveri og hærverk.

Ikke undervurder kostnadene av en ødelagt motorsykkel

Mange som kjøper MC tenker som så at:

“Jaja, men det er jo mye billigere enn å kjøpe en bil!”

Mange MC-eiere

Man hører veldig ofte om hvor dyrt det er å eie en bil. Men veldig få snakker om hvor dyrt det er å eie en motorsykkel. Når uhellet først skulle være ute og doningen ikke starter, så må du på verksted. Mange vil nok bli overrasket over hvor fryktelig dyrt det er å mekke på en motorsykkel.

Delene koster ofte veldig mye. I tillegg vil de fleste bilverksteder ta høyere timespris for å fikse motorsykkel sammenlignet med bil.

Ulykker skjer

Man er veldig utsatt for ulykker når man kjører motorsykkel. Som sjåfør i en bil er man tross alt omkranset av sterkt glass, 2 tonn med karosseri samt en god airbag. Hvis du sklir eller mister kontrollen over motorsykkelen…så må du nesten be til Gud om at ting går bra.

Det er veldig ofte det ikke går så bra. Hvis motorsykkelen din blir totalvraket, så er det helt essensielt at du har en god MC-forsikring. Denne kan både hjelpe deg selv med å betale for skadene på motorsykkelen. Men den kan også fungere som en ansvarsforsikring for å betale for skadene du eventuelt påfører andre trafikanter.

fint med mc-forsikring verksted

Trenger du en MC-forsikring?

Ja, det å ha motorsykkelforsikring er veldig godt for deg eier et lite motorisert kjøretøy. Selv de mest erfarne sjåførene bør investere i en MC-forsikring. Du vet aldri hvilke andre trafikanter som ferdes på norske veier. Og som trafikant på scooter, moped eller tung-motorsykkel, så er det alltid farlig å havne i ulykker.

Men det er ikke bare ulykker som dekkes av MC-forsikringen. Bor du i en storby, så vet du tyveri av sykkelen kan skje når som helst. Det samme gjelder hærverk.

I tillegg kan det hende at du får motorstopp midt på E6. Da ser det passe dumt ut å stå midt i veien i en motorsykkel-drakt og trygle noen for hjelp. Alle gode forsikringsselskaper som tilbyr MC-forsikring har veihjelp inkludert. Da kan du alltid være trygg på at hjelpen bare er en kort telefonsamtale unna.

Vi har tidligere også vært inne på dette med reparasjon. Skulle motorsykkelen din begynne å bli gammel, så er det veldig ofte nødvendig med jevnlige reparasjoner. Du skal i hvert fall være klar over at eldre motorsykler er ufattelig dyre å reparere. Ofte må verkstedet bestille MC-delene fra utlandet, noe som både er dyrt og tar mye tid. En god forsikring vil være med på å sikre at du ikke betaler mer enn nødvendig når MC-en får skader.

Pris på motorsykkelforsikring – hva koster det?

Det er ingen hemmelighet at forsikringsselskaper tar ulik pris for samme forsikring. Alle som har kjøpt bolig eller bil vet dette. Det er derfor slik at du kan spare mange tusen kroner på å velge riktig MC-forsikring.

Noen forsikringsselskaper er betydelig billigere enn konkurrentene. Men det betyr neppe at de er noe dårligere av den grunn.

Det kan være greit å sjekke litt rundt på nettet for å finne den billigste motorsykkelforsikringen. Bildudens test viser nemlig de BESTE motorsykkelforsikringene – ikke nødvendigvis de billigste.

Når det kommer til hvordan selskapene prissetter forsikringene, så er det et par ting du må vite. For det første vil eldre MC-er være dyrere å forsikre. Risikoen for at en 10 år gammel motorsykkel vil skades er dessverre mye større enn hvis du kjøper en flunkende ny “doning”.

Oppsummering av testen

I vår test har vi gått igjennom alle MC-forsikringer i hele Norge. Deretter har vi vurdert dem etter følgende kriterier:

 • Hvor lett det er å skreddersy sin egen forsikring.
 • Pris.
 • Anmeldelser fra andre kunder.
 • Om forsikringsselskapene tilbyr rabatt hvis du bestiller flere forsikringer hos samme firma.
 • Brukervennlighet på nettsiden.
 • Og generelt inntrykk vi har av forsikringsselskapet fra før av.

Alt dette setter vi sammen til èn vurdering – noe du kan se i oversikten på denne nettsiden. Det har, etter hva vi mener, ført til at vi har klart å kåre den beste motorsykkelforsikringen.

Vi anbefaler dog at du alltid benytter deg av en anbudstjeneste for å få markedets beste tilbud.

Ofte stilte spørsmål

✅Kan jeg også forsikre motorsykkelutstyret?

Ja, i mange tilfeller kan man det. Motorsykkelutstyr koster ufattelig mange tusen kroner – og det er ofte sånn at det blir skadet ved uhell. Derfor kan det være lurt å tegne en MC-forsikring som også dekker utstyr.

«Motorsykkelutstyr» er et vidt begrep. Men ofte pleier forsikringsselskapene å dekke hansker, hjelm og vest/jakke.

✅Er MC-forsikring også gjeldende for ATV og snøscooter?

Ja, veldig mange forsikringsselskaper bruker «MC-forsikring» som en fellesbetegnelse på små motoriserte kjøretøy. Det vil si at du i prinsippet kan bestille en motorsykkelforsikring for ATVen din.

Hør med forsikringsselskapet hvis du har slike spesielle behov.

✅Hva er den beste MC-forsikringen for meg?

Dette er et spørsmål mange stiller seg. I denne testen har vi gått gjennom alle de største forsikringsselskapene i Norge og fortalt deg hva de dekker.

Det er uansett lurt å sende inn en åpen søknad til Tjenestetorget. Når du setter forsikringen ut på anbud, så kan du være sikker på at du får det beste tilbudet.

Har du selv søkt om motorsykkelforsikring? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar