Løvblåser test: Topp 12 effektive løvblåsere for privatpersoner

Med en skikkelig god løvblåser kan du fjerne alt løv fra terrassen, garasjen og inngangspartiet ditt. Ingenting er så irriterende som store hauger med gamle, illeluktende blader i nærheten av der du eller bilen din oppholder seg.

Vi i Bilduden skulle kjøpe inn en løvblåser til firmaet vårt. Da kom vi på den geniale idèen om å lage Norges største forbrukertest på emnet. 

Vår test viste at det var store forskjeller på de kraftige og mindre kraftige maskinene. I tillegg er det forskjell på hvilke energikilder de bruker for å holde seg i gang.  Vi merket også veldig store forskjeller i lydnivået på løvblåserne. Enkelte kan knapt brukes uten at man har på seg en eller annen form for hørselsvern. Alt dette, og mye mer, kan du lese ved å scrolle deg nedover i artikkelen.

Skal du kjøpe deg en løvblåser? Da anbefaler vi deg å sjekke ut disse butikkene: StayPro og GardenStore.no.

Innholdsfortegnelse

Vinnere av vår løvblåser-test

I tabellen under finner du en oversikt over produktene som ble testet. Har du et ønske om å lese mer om hvert produkt, så kan du finne mer informasjon nedover i artikkelen.

#Produkt
1Dewalt DCM572N XR FlexVolt –  Best i test!
2Husqvarna 525BX – Beste bensindrevne løvblåser på markedet
3Husqvarna 120iB – For små og mellomstore hager
4Ego LB48000E – Med gode hastighetsinnstillinger
5Bahco BCL142A Løvblåser– Premium kvalitet & lavt støynivå
6Makita DUB3362Z Luftblåser– Med hele seks forskjellige hastigheter
7Dewalt DCM562P1 – For deg som vil ha batteri inkludert
8Bosch DIY ALB 36 LI– Testens beste håndtak
9Stihl BG86 CE – Ekstremt kraftfull bensinmotor
10Black & Decker GWC1820PC– Testens billigste batteri-løvblåser
11AL-KO LBV 4090– Kombinert løvblåser og løvsuger
12AL-KO LB 2060 EasyFlex– Best til bilverksteder og andre arbeidsplasser

1. Dewalt DCM572N XR FlexVolt –  Best i test!

Dewalt DCM572N er vår testvinner. Dette er en svært allsidig løvblåser som har en rekke nyttige funksjoner.

 • Lufthastighet på hele 195 kilometer i timen
 • Sterk motorkraft gjennom sitt 54V-batteri
 • Svært god variabel hastighetsregulering
 • Passer både til små og store oppdrag
 • God låsefunksjon

Sterk motorkraft

Noe av det vi likte best med DEWALT DCM572N var hvor kraftig motoren var. Det er helt klart at denne løvblåseren kan være med på å gjøre hele hagen din fri for løv på få minutter. I tillegg er det veldig lett å justere styrken, noe som gjør at den også er utmerket til små oppdrag. Vi så både sand, grus og tunge blader fly av gårde under testen.

15 minutter – men er det nok?

Total driftstid ligger på et kvarter. Vi var svært skeptiske da vi skulle teste produktet. «Vil det egentlig være nok tid til å gjøre ferdig jobben?».

Men det viste seg senere at dette ikke var noe problem i det hele tatt. I og med at Dewalt DCM572N er så fleksibel og effektiv, så ble jobben gjort mye kjappere enn det. Med en maksimal blåsehastighet på nærmere 200 km/timen, så får du ryddet inngangspartiet ditt veldig kjapt.

Rørets oppbygging hindrer slitasje

Hva om vi fortalte deg at du kan holde på med denne blåseren i timevis uten å bli sliten? Tror du på oss da?

Vel. Vi prøvde IKKE Dewalt DCM572N i mange timer. Men vi la merke til at rørkonstruksjonen var forholdsvis unikt utformet. Dette har produsenten gjort for at luftstrømmen ut fra blåseren skal komme på en slik måte at luften ikke blåser tilbake på deg. På den måten må du ikke bruke en masse krefter på å prøve å navigere maskinen når den blåser ut luft i 200 kilometer i timen.

Batteri medfølger ikke

Du skal merke deg at Staypro veldig ofte selger løvblåserne sine uten at det medfølger batteri. Dette er noe som dessverre er en trend blant de nettbutikkene som selger forbrukerelektronikk. Dermed blir totalprisen litt høyere enn det du kanskje trodde først. Men vi i Bilduden anser fortsatt denne løvblåseren som markedets beste.

Spesifikasjoner

Maksimal blåsehastighet195 km/t
ProdusentDewalt (Tyskland)
Total driftstid15 minutter
BatteriKjøpes separat

Oppsummering

Dewalt DCM572N XR FlexVolt er testens vinner. Vi forstår veldig godt hvis du blir skremt av at den brenner ut batteriet på knapt 15 minutter. Allikevel mener vi at dette er den løvblåseren som passer best til privatpersoner i Norge. Dette gjelder naturligvis hvis du ikke har planlagt større operasjoner som varer over mange timer. Men vi har også funnet noen produkter som passer for sistnevntes behov – så her er det bare å fortsette å scrolle seg nedover. 🙂


2. Husqvarna 525BX – Beste bensindrevne løvblåser på markedet

Husqvarna 525BX er en fryktelig sterk løvblåser med en motorkraft som gjør den til testens beste bensindrevne alternativ.

 • Gjorde det veldig godt med å blåse vekk tyngre og våte løvhauger
 • Kan enkelt justere lengden på røret
 • Holder i rundt 50-60 minutter med full tank
 • Flott design
 • Et forholdsvis høyt lydnivå (91 desibel)

Justerbart rør – perfekt til lange mennesker

Hvis du er redd for å få skader i ryggen etter å ha bøyet deg ned mens du holder på, så har Husqvarna funnet løsningen på det. Denne løvblåseren er nemlig utstyrt med et justerbart rør. Dette røret er utrolig lett å forlenge.

Vi har ikke nøyaktig mål, men vi tipper at det er mulig å justere røret mellom 15 og 25 centimeter.

Tungvekter med godt grep

Med sine 4,3 kilo, så er Husqvarna 525BX en av de tyngre produktene i testen. I og med at det er en 100 % håndholdt løvblåser, så kan det være litt i tyngste laget for noen. Det skal sies at det ergonomiske håndtaket gjøre at det er lett å holde maskinen stabil når man jobber.

I tillegg kommer det med en stropp i pakken som man kan feste rundt skulderen. Dette kan minke belastningen på armene dine.

Stor bensintank

Vår testvinner hadde en brukstid på rundt 15 minutter. Husqvarna 525BX knuser sin «overmann» på dette punktet. Da vi fylte opp full tank, så holdt tanken i helt nøyaktig 55 minutter. Det er veldig bra og hjelper deg med å rengjøre hele uteplassen før du må fylle drivstoff.

Spesifikasjoner

Vekt4,3 kilo
Maksimal blåsehastighet157 km/t
Størrelse på bensintank0,45 liter
DrivstofftypeBensin

Oppsummering

Det er veldig få ting som gjør at Husqvarna 525BX ikke vinner. Dette er en løvblåser som er fryktelig nærme å bli kronet med førsteplassen. Men dessverre er den bensindrevet. Det er synd å måtte skaffe drivstoff hver gang man skal rydde ordentlig i hagen. Dette er noe som fører til at veldig mange mister motivasjonen og heller tar frem en rake når høsten kommer.

Men hvis du ønsker en god, sterk blåser med flotte funksjoner: ja, så kan denne modellen fra Husqvarna være midt i blinken for deg.


3. Husqvarna 120iB– For små og mellomstore hager

Husqvarna 120iB er en løvblåser som passer deg som ønsker å utføre raske småjobber. Passer veldig fint hvis du bruker maskinen hyppig, men over kortere perioder hver gang.

 • Batteriet lades fullt opp i løpet av en halvtime
 • Forholdsvis kort rør
 • Veldig lett (knapt 2,8 kilo med batteri)
 • God og brukervennlig justering av hastighet
 • Forholdvis høyt lydnivå (85 desibel)

For deg som har en liten hage eller inngangsparti

La oss bare være helt ærlige om Husqvarna 120iB. Dette er ikke løvblåseren du tar med når du skal hjelpe hele nabolaget med fellesdugnaden. Det passer den på ingen måte til.

Hvis du skal ha en liten og lett løvblåser som skal utføre raske småjobber i løpet av høsten eller våren: perfekt. Her har du løsningen. Den veier knapt 2 kilo, tar veldig lite plass og brukes med èn hånd. Du kan derfor ha den stående i gangen hvis du ønsker å blåse bort blader og grus et par ganger i løpet av uken.

Batteri som går kjapt opp og ned

Det tok ikke mer enn en halvtime for oss å lade Husqvarna 120iB med en hurtiglader. Batteriet er på 36 Volt og derfor forholdsvis kraftig. Allikevel tok det ikke mer enn 12-13 minutter før blåseren var tom for strøm – og vi måtte inn og lade igjen. Med en slik ladefrekvens, så skal du se deg om etter andre produkter hvis du skal utføre større og tidkrevende ryddejobber.

Med nyttig oppheng, men kort rør

120iB er en av få produkter som er designet slik at den kan henges opp på en knagg. Nettopp derfor forstår vi bedre hva Husqvarna har tenkt. Denne løvblåseren skal være lett tilgjengelig, kjapp i bruk – og komme kjapt på plass igjen.

Vi må også advare de folkene over 1,90 som skal bruke denne. Røret er kort. Vi i testpanelet mener nesten at det går under kategorien «veldig kort». Til tross for at håndtaket er godt, så vil det korte røret gjøre opplevelsen litt ille for de av oss som er veldig lange.

Spesifikasjoner

Vekt2,8 kilo
ProdusentHusqvarna (Sverige)
Batterispenning36 Volt

Oppsummering

Husqvarna 120iB er ikke en allrounder. Dette er en løvblåser som har helt klart spesialisert seg for sin nisje: enkle småjobber som tar kortere enn 10-12 minutter. Allikevel har den en kraftig motor, et godt ergonomisk håndtak laget i behagelig gummi og lades kjapt.

Det er mange fordeler med 120iB som vi ønsker å fremheve. Men det er viktig for oss å ikke glorifisere produktet da det nok er mange som skulle ønske seg en modell med bedre batterilevetid.


4. Ego LB48000E– Med gode hastighetsinnstillinger

Ego LB4800E løvblåser er et veldig bra valg for deg som ønsker en rimelig løvblåser med et rør som har en stor diameter.

Dette røret slipper det veldig mye luft ut fra – og den passer til å gjøre skikkelig grovarbeid på regnværsdager.

 • God blåsekapasitet (810 kubikkmeter luft i timen)
 • Lav pris
 • Stort diameter på blåserøret
 • Passer veldig bra til større ryddejobber
 • Sterk motor, men lav vekt (2,2 kilo)

Høy kvalitet til lav pris

Som med alle andre produktkategorier, så ønsker forbrukeren alltid å kjøpe noe som er av veldig høy kvalitet, men til en lav pris. Det gjelder alt. Ego LB4800E er absolutt et produkt vi i Bilduden tør å gi et slikt stempel.

Den generelle kvaliteten på denne løvblåseren ble vi veldig imponert over. Spesielt er størrelsen og lengden på blåserøret noe vi savnet hos konkurrerende produkter.

Tre ulike hastigheter

Noen jobber krever mye styrke for å bli kvitt rusket fra bakken. Andre jobber krever mye mindre. Heldigvis er Ego LB4800E utstyrt med tre ulike moduser:

 • «LOW» – det svakeste nivået
 • «High» – et ganske sterkt blåsenivå som får unna de fleste våte hauger med løv
 • «BOOST» – for deg som skal flytte en bil med en løvblåser ( 🙂 )

Hvor lenge batteriet varer avhenger også av to ting. Først og fremst hvilket batteri du velger å kjøpe med løvblåseren (da det ikke er inkludert i pakken). For det andre handler det naturligvis om hvilket styrkenivå du kjører på med. Vår test viser at «BOOST» bruke cirka 10 ganger så mye batteri som «LOW».

Kompakt og med et «OK» håndtak

Med knapt 2,2 kilo, så er denne modellen fra Ego en av testens letteste løvblåsere. Det betyr at den enkelt kan stues vekk når den ikke er i bruk. I tillegg kan den også brukes over lengre tid av personer som ikke har så mye muskelkraft.

Vi pleier også å være veldig påpasselig med å si fra når ting ikke er helt som de skal. Og det er helt klart andre produkter i testen som er utstyrt med et mer komfortabelt håndtak.

Spesifikasjoner

Vekt (uten batteri)2,2 kilo
Hastighetsnivåer3 stk (Low, High, Boost)
Maksimal lufthastighet148 kilometer i timen
BatteriKjøpes separat

Oppsummering

Ego LB4800E er en lett, men kraftig løvblåser som biter godt fra seg i denne testen. Vi er spesielt imponert over de tre hastighetsnivåene. Mange av modellene vi har testet har en ganske liten forskjell på «styrke 1» og «styrke 3». Men denne blåseren har virkelig et stort spekter av hastigheter som gjør at den blir ufattelig allsidig.

Når den kombinerer en slik styrke med en lav vekt og hyggelig pris – ja, så kan vi ikke annet et å sette et stort GODKJENT-stempel på Ego LB4800E.


5. Bahco BCL142A Løvblåser– Premium kvalitet & lavt støynivå

Har du et høyt budsjett og et ønske om å kjøpe en av de mer stillegående løvblåserne på markedet, så er Bahco BCL142A som skapt for deg. Dette er en kraftig batteridrevet modell med en rekke flotte funksjoner.

 • Både belte og krok er inkludert i pakken (for økt komfort under arbeid)
 • Veldig lavt støynivå
 • Vibrerer nesten ikke
 • God batterilevetid
 • Kombinerer lav vekt med sterk motor

Den perfekte løvblåseren?

Når du ser på de fem punktene listet opp ved siden av Bahco BCL142A, så skulle man tro at dette var det perfekte produktet. Misforstå oss rett: dette er den EGENTLIGE testvinneren. Men vi prøver ikke å distansere oss fra allmennheten når vi utfører disse testene.

Det er ikke mange privatpersoner som er villige til å legge mer enn 7000 kroner på bordet for en løvblåser de bruker et par ganger i året. Til tross for at kvaliteten er skyhøy og funksjonene utrolig brukervennlige, så legger vi Bacho BCL142A på en fortjent femteplass.

Lite støy og vibrasjoner

Hvis du synes at noen løvblåsere lager mye støy og er vanskelige å jobbe med, så har du helt rett i det. Dette er forholdsvis kraftige maskiner som etterlater seg spor hos personen som holder i løvblåseren. Akkurat dette med støy og vibrasjoner er to problemer som produsenten Bacho (nesten) har klart å eliminere. Denne modellen er helt fantastisk å jobbe med.

Lav vekt

Med en totalvekt på 2,55 kilo uten batteri, så er det heller ikke noe galt med vekten. Og kraften er såpass stor at man virkelig kan blåse en annen person over ende hvis man prøver. Men hey – ikke prøv! Dette er tross alt ikke noe leketøy.

Spesifikasjoner

Vekt uten batteri2,55 kilo
Motorkraft940 Watt
Støynivå80 desibel
ProdusentBahco (svensk)

Oppsummering

Skal du virkelig slå på stortromma og kjøpe den beste løvblåseren på markedet, så skal du ha tak i Bahco BCL142A. Effekten på 940 Watt illustrerer hvor kraftig maskinen er. Når man finner en blåser som har lav vekt, sterk motor, vibrerer lite og har et svakt lydnivå – ja, så bør man egentlig slå til. Spørsmålet er bare om du kan tillate deg et såpass stort innhugg i lommeboka.


6. Makita DUB3362Z Luftblåser– Med hele seks forskjellige hastigheter

Denne løvblåseren fra Makita ligger helt midt på treet på mange faktorer. Prisen er litt høyere en snittet, men modellen kommer også med en rekke fordeler som kompenserer for kostnaden.

 • Stillegående børsteløs motor
 • Hele seks forskjellige hastigheter
 • Kan brukes opptil 75 minutter uten å lade
 • Du kan velge fra en rekke ulike Ah-batterier som gir ulik holdbarhet
 • Batteriet kjøpes separat

Høy vekt

Vi skal være ærlig og innrømme at vekten til Makita DUB362Z var litt sjenerende. Hvis man virkelig skal jobbe med denne 4,1 kilo tunge løvblåseren i 75 minutter, så blir man sliten. Veldig sliten. Heldigvis kan du få med en stropp som du fester rundt skulderen for å minke motstanden.

Deilig, mykt gummigrep

Når man først får tak i en skikkelig god blåser, så kjenner man det umiddelbart på håndtaket. Sånn er det også med denne modellen fra Makita. Vi vil påstå at dette kanskje er det nest beste håndgrepet i hele testen, noe som faktisk sier en hel del.

Til tross for at den kan få til en blåsehastighet på 54 meter i sekundet, så vil man ikke føle noe ordentlig trykk når man blåser. Dette er en fordel hvis man skal holde på lenge.

Hele seks forskjellige hastigheter

Som tidligere nevnt: et problem blant mange billige løvblåsere er at det er for stor forskjell på hastighetsnivåene. Enten er det type «blåse så vidt at grusen flytter seg». Når man tar èn hastighet høyere, så blir det en kraft som tilsvarer noe sånt som «kan flytte en lastebil i motvind».

Det er et problem som Makita har løst. Denne løvblåseren har hele seks forskjellige hastigheter. Du kan dermed tilpasse bruken AKKURAT etter dine egne behov. Dette synes vi var et veldig stort pluss med DUB362Z.

Spesifikasjoner

Vekt4,1 kilo
ProdusentMakita (Japansk)
Maksimal blåsehastighet54 m/s
Total driftstid75 min

Oppsummering

Makita DUB362Z er en forholdsvis anonym løvblåser på vår liste. Vi har litt vanskelig for å plassere den i jungelen av gode maskiner. Men vi kan si så mye som at den passer veldig godt for deg som trenger å holde på i en lengre periode. Hvis du også har et Ah-batteri liggende, så kan det veldig godt hende at det passer inn i maskinen.

Og ikke noe hadde vel vært bedre om du kunne spart en tusenlapp på å bruke et batteri du allerede har i hus?


7. Dewalt DCM562P1 – For deg som vil ha batteri inkludert

Noen ønsker å ta så få valg som overhodet mulig. Det at mange løvblåsere kommer uten batteri er vel noe du allerede har fått med deg. Derfor har den tyske produsenten Dewalt valgt å utstyre sin DCM562P1-modell med både batteri og lader.

 • Batteri og lader inkludert i pakken
 • Totalvekt på 3,2 kilo
 • Maksimal blåsehastighet ligger på 144 kilometer i timen (noe som er HØYT)
 • Lavt lydnivå (65 desibel)
 • Mulig å få opptil 3 års garanti

Fin og billig totalpakke

Dewalt hadde en løvblåser som vi kåret til testvinner. Men deres litt mykere modell, DCM562P1, er også absolutt verdt å nevne. Dette er en blåser med ufattelig mange gode kvaliteter. Det aller beste med den er at du slipper å tenke på hvilket ekstrautstyr du skal kjøpe.

Når du får både multilader samt 18V 5,0 Ah XR Li-lon-batteri med på kjøpet, så har du alt du trenger for å sette i gang.

«Lav risiko for muskelskader»

….det var i hvert fall vår konklusjon etter å ha testet Dewalt DCM452P1 ved tre ulike anledninger. Dette er en løvblåser som helt klart er utformet på en måte som minimerer belastningen for både arm og skuldre. I den sammenheng er det også viktig å påpeke den lave vekten.

Med en totalvekt på 3,2 kilo, så vil du ikke ha noe problemer med å jobbe lenge sammenhengende.

Stillegående, men kraftig motor

Med kun 65 desibel kommer denne tyskproduserte løvblåseren veldig godt ut hva angår støy. Denne kan du lett bruke i situasjoner som krever at naboer ikke skal høre deg rydde inngangspartiet.

Når den i tillegg har en topphastighet på 144 kilometer i timen, så forstår man at det er godt gang i motoren. Et så lavt lydnivå og en så kraftig motor er en kombinasjon du veldig sjelden finner.

Spesifikasjoner

Vekt3,2 kilo
Maks blåsehastighet144 kilometer i timen
Lydnivå65 desibel
ProdusentDewalt (Tyskland)

Oppsummering

Så hvorfor skal man egentlig kjøpe Dewalt DCM562P1?

Mange nordmenn ønsker seg å få alt sammen i en pakke. Batteri, lader og løvblåser. Ferdig snakka.

Det får du nemlig med denne modellen. Når den i tillegg viser seg veldig god på både kraft og støynivå, så forstår vi hvorfor den har blitt en internasjonal bestselger. Den har lav vekt. Og du kan lett justere løftstrømmen med noen enkle knappetrykk. Alt i alt et svært godt produkt.


8. Bosch DIY ALB 36 LI– Testens beste håndtak

ALB36 Li er en veldig nybegynnervennlig løvblåser fra den verdenskjente produsenten Bosch. Denne maskinen er både sterk og enkel i bruk.

 • 36-volts motorkraft
 • Enkelt å ta inn og ut batterier
 • På absolutt maks hastighet vil batteriet vare i cirka et kvarter
 • God til å blåse småstein og tørre blader
 • Langt avlangt rør med liten diameter ytterst

Perfekt til tørt løv

Skal du blåse vekk mye tørt løv på et flatt og fint underlag, så kan Bosch ALB 36 være en fin løsning. Dette er en maskin som ikke (merk: IKKE) er kraftig nok til det våte løvet. Det fikk vi smertelig erfare under testen.

I tillegg er den forholdsvis god til å blåse bort småstein og grus. Den lille diameteren på det flate røret gjør dog at større jobber krever en god del arbeid. Luften blir konsentrert rundt et lite område, noe som ikke er ideelt hvis du har en stor hage.

Lavt støynivå

Med en desibelmåling på rundt 70 desibel, så er Bosch ALB 36 Li veldig lite støyende. Dette gjør at du kan bruke maskinen til tross for at det er naboer i nærheten. I tillegg slipper du å bruke hørselsvern når du holder på (selv om dette alltid er anbefalt).

To hastigheter

Det finnes en funksjon på løvblåseren som gjør at du kan få blåst mindre luft gjennom røret. Allikevel mener vi at denne funksjonen gir en såpass svak luftstråle at den ikke bør brukes. Vi kan i hvert fall ikke finne på noen situasjoner hvor denne skal brukes. Fra før av er maks-hastigheten ganske begrenset, så det å skulle begrense den enda mer er ikke noe poeng.

Vi tror egentlig at Bosch har lagt til denne funksjonen på grunn av den lave levetiden på batteriet. Man får knapt et kvarter med løvblåsing før man må lade batteriet igjen.

Spesifikasjoner

Vekt2,8 kilo
ProdusentBosch
GardenstoreUten batteri & lader
StayProMed batteri & lader

Oppsummering

Bosch ALB 36 Li er en helt middels løvblåser. Støynivået er lavt. Håndtaket er behagelig. Og den selges i begge våre favoritt-nettbutikker. Dette er tre helt klare fordeler som taler for at du bør kjøpe den. Allikevel er det en del ting som taler imot et kjøp. 15 minutters levetid på batteriet er dårlig.

Til tross for at man kjører på med full styrke, så vil man heller ikke kunne fjerne vått løv fra bakken. Og vi var heller ikke særlig imponerte over det lange, tynne røret med liten diameter.


9. Stihl BG86 CE– Ekstremt kraftfull bensinmotor

Stihl BG86 CE er en sterk, bensindrevet løvblåser som lett klarer de aller største og tyngste ryddejobbene. Et godt alternativ for deg som ønsker å få en billig bensin-blåser.

 • God pris til å være bensindrevet
 • Godt ergonomisk håndtak
 • Kommer med hele to forskjellige blåserør
 • Ganske høyt støynivå (90 desibel)
 • Enkelte avanserte funksjoner må læres

Både flatt og rundt rør medfølger

En ting vi virkelig likte med Stihl BG86 C-E er de store mulighetene maskinen gir. Lengre ned i artikkelen kan du lese mer om hvorfor vi mener en løvblåser er et svært allsidig verktøy. Det kan hjelpe deg med å bli kvitt blader, grus, rot og rask på de mest utrolige stedene. Men dette verktøyet er kun fullt funksjonelt når man har blåserør som har de riktige diameterne.

Stihl har dermed lagt til BÅDE et langt, flatt rør OG et stort, rundt rør i pakken. Du kan dermed helt fritt justere selv etter hva slags jobb du skal gjøre.

Ikke veldig nybegynnervennlig

Stihl BG86 C-E er utstyrt med en rekke funksjoner som Ola og Kari Nordmann ikke kjenner til. Dette gjelder spesielt knappen på siden som regulerer blåsestyrken. Vi slet veldig med å få den til å fungere, og måtte til slutt inn på Internett for å finne ut hvordan vi fikk full styrke. Men etter et par minutters øving gikk det fint.

Vi i Bilduden hadde også noen oppstartsproblemer. Løvblåseren fungerer ganske likt som en påhengsmotor på en bil. Du må sette motoren på riktig innstilling («choke») for deretter å dra den i gang med en snor.

Varer i 45 minutter med høy lyd

Denne kraftige luftblåseren går på drivstoff. Med en bensintank som tar rundt en halv liter bensin, så varer BG86 i rundt tre kvarter før du må fylle på bensin. Det er betydelig lengre enn mange av de konkurrerende produktene vi har prøvd i denne testen.

Lyden er ganske høy. Allikevel må vi berømme Stihl for å ha laget en løvblåser som ikke vibrerer særlig mye. Hvis man har hørselsvern på, så er det ikke noe problemer for kroppen å jobbe med BG86 i 45 minutter.

Spesifikasjoner

Vekt4,4 kilo
Lydnivå104 desibel
Volum på bensintanken0,44 liter
ProdusentStihl

Oppsummering

Stihl BG86 CE er en sterk og kraftfull bensindrevet løvblåser med mange gode funksjoner. Noen ganger blir funksjonene litt for vanskelige å forstå ved første øyekast. Nettopp derfor mener vi at den ikke er særlig nybegynnervennlig.

Men hvis du ønsker deg en god, billig og bensindrevet løvblåser: here you go! Lyden er kanskje et lite problem for noen, men det kan man løse ved å bruke hørselsvern. Ellers er både håndtaket godt og maskinen vibrerer lite når den er i bruk.


10. Black & Decker GWC1820PC– Testens billigste batteri-løvblåser

Black & Decker har produsert testens både billigste og mest kompakte modell. Denne blåseren passer godt for deg som utfører små jobber ganske ofte.

 • Medfølger et flatt rør (liten diameter)
 • Veier kun total 1,7 kilo!
 • Tar ganske lang tid å lade opp
 • Maksimal blåsehastighet på hele 209 kilometer i timen
 • Går på batteri

Liten løvblåser for små oppgaver

I likhet med et par andre maskiner vi har testet, så er ikke GWC1820PC ment for store jobber. Med knapt 1,7 kilo, så er det lett å håndtere den for alle mennesker. Den kan være fin for deg som har et lite inngangsparti eller en liten gressplen som hyppig trenger å blåses.

Den passer ikke for deg som bor et sted med mye løv og fuktighet.

Billigste i testen

I skrivende stund koster Black & Deckers løvblåser knapt 600 kroner. Det medfølger da (naturligvis) ikke batteri i den pakken. Men det er allikevel en pris som ingen andre modeller er i nærheten av å slå.

Vi vil allikevel påpeke at vår test viser at denne luftblåseren er bedre enn det prisen tilsier. Joda, den mangler noen kule funksjoner. Og den klarer ikke å blåse bort det aller tyngste løvet. Men denne modellen har faktisk en batterikapasitet på hele 30 minutter. I tillegg har den en såpass lav vekt at den er veldig behagelig å jobbe med. Når man også ser at det er mulig å få blåst helt opp mot 209 kilometer i timen, så forstår du at det ikke er noen lettvekter.

POWERCOMMAND-funksjon

…det er navnet på funksjonen som går fra «høyt» til «veldig høyt» trykk. Denne løvblåseren har nemlig to forskjellige nivåer. Det skal sies at lyden blir betydelig høyere når du benytter deg av POWERCOMMAND-funksjonen. Effektiviteten på arbeidet blir også betydelig bedre.

Spesifikasjoner

Totalvekt1,7 kilo
Blåsehastighet209 kilometer i timen
BatteriKjøpes separat
ProdusentBlack & Decker

Oppsummering

Black & Decker GWC1820PCB er en svært billig løvblåser. Til tross for at denne modellen er strippet for mange kule funksjoner, så finnes det allikevel argumenter for å kjøpe den. Prisen er ikke det eneste. Her får du også en blåser som kan vare i hele 30 minutter og som har to forskjellige hastigheter.

I tillegg må vi også til slutt nevne det gode, myke håndtaket. Når man også legger til vekten på under 2 kilo, så forstår man at dette er et produkt som kan passe flere norske husholdninger.


11. AL-KO LBV 4090– Kombinert løvblåser og løvsuger

AL-KO LBV 4090 er denne testens første kombinasjonsprodukt. Det vil si at den både har muligheten til å fungere som en vanlige løvblåser. Men den har også evnen til å suge opp blader og annet biologisk avfall i en løvpose.

 • Stort blåserør med god diameter (medfølger)
 • Løvpose medfølger
 • Stropp til å ha rundt skulderen
 • Enkel knapp for å bytte mellom funksjonene
 • Ganske høy vekt (3,7 kilo uten batteri)

God sugeevne – OK minus blåseevne

Vi har sett rundt omkring på det store Internettet at enkelte mener at AL-KO LBV 4090 har en dårlig sugeevne. Det er vi ikke enige i. Bilduden testet å suge opp halvstore hauger med vått løv fra en våt gressplen. Det var ikke noe problem.

Men vi er enige i kritikken når det kommer til blåsingen. Dette er først og fremst en løvsuger med en ekstrafunksjon som heter «blåsing». Det er ikke en dedikert løvblåser. Hvis du primært skal samle opp løv og putte det i komposten, så kan vi se at denne maskinen er helt utmerket. Men hvis du primært skal rydde vekk løv fra gangveier eller oppkjørsler, så skal du gå for en annen modell.

God og brukervennlig

Det er veldig lett å bruke denne løvblåseren. Hjulet foran på det store røret gjør at du kan rulle langs bakkenivå mens du suger opp bladene. Den trinnløse hastighetskontrollen er også med på å justere styrken på en smart og brukervennlig måte. AL-KO har virkelig laget en maskin som skal være så enkel i bruk som overhodet mulig. Og det har de også klart.

Spesifikasjoner

Batteri40V
Luftstrøm med roterende kontroll?Ja
Maks blåsehastighet200 km/t
EnergikildeBatteri

Oppsummering

AL-KO LBV 4090 er en av de mer interessante modellene på markedet. Men «interessant» betyr ikke nødvendigvis «bra». Du skal lese nøye gjennom hva vi skriver om denne løvblåseren/løvsugeren før du velger å kjøpe den. For dette er primært et produkt som vi mener fungerer best til å suge opp løv og andre døde planter når de skal komposteres.

Den store løvposen er både lett å bruke og lett å tre på selve maskineriet.


12. AL-KO LB 2060 EasyFlex– Best til bilverksteder og andre arbeidsplasser

AL-KO LB 2060 Easy Flex er, som navnet tilsier, en fleksibel og allsidig løvblåser. Det flate blåserøret fungerer helt utmerket til å blåse vekk grus, løv og smuss fra flate, tørre overflater.

 • Vinklet munnstykke før økt allsidighet
 • En god lengde for høye mennesker (totalt 88 cm)
 • Kan blåse opp mot 200 kilometer i timen
 • Batteritid på rundt 16 minutter
 • Passer perfekt til verksteder, plattinger og andre tørre underlag

Et funn for Bilduden – passer perfekt til bilverksteder

Vi begynte å utføre testen av løvblåsere fordi vi ønsker å kjøpe et produkt som vi kan bruke i bilverkstedet vårt i Fredrikstad. Nå har vi endelig funnet det. Men det betyr ikke at dette er den modellen som passer deg best.

 Dette er nemlig en løvblåser som har et helt unikt munnstykke. Dette bueformede stykket gjør det mye enklere å komme frem i kroker og kroker i et møblert rom. Nettopp derfor mener vi at den passer godt i vårt eget bilverksted.

Lav pris

I tillegg trenger du ikke betale veldig mye for AL-KO LB 2060 Easy Flex. Prisen gjenspeiler også de manglende funksjonene. Dette er en veldig enkel, fleksibel (derav navnet) og god maskin du kommer til å ha mye nytte av.

Liten størrelse. Helt OK batteri. Og et lydnivå som kanskje kunne dempes litt.

Spesifikasjoner

Vekt1,2 kilo (svært lett)
Maks blåsehastighet200 kilometer i timen
ArbeidstidCirka 20 minutter

Oppsummering

Har du et bilverksted eller et annet arbeidssted som til stadighet trenger rydding, så fungerer AL-KO LB 2060 EasyFlex utmerket. Dette er også en løvblåser som er veldig billig. Nettopp derfor passer den også for deg som kun trenger å bruke maskinen et par-tre ganger i året. Den lille størrelsen gjør også at den lett kan stues vekk og gjemmes unna når den ikke er i bruk.


Fordeler med en egen løvblåser

Den helt åpenbare fordelen med en løvblåser er at oppryddingsarbeidet om høsten går kjappere. Hvis du står med rake og manuelt skal fjerne kilovis med blader, så tar det veldig lang tid. I tillegg er det et tungt, manuelt arbeid. Men det finnes også en rekke andre fordeler du kanskje ikke har tenkt på:

 • En løvblåser kan holde i minst 10 år uten at den må byttes ut
 • De minste modellene kan lett stues vekk i boden uten å ta for mye plass
 • Det har vist seg at løv faktisk kan skade bilen. En artikkel fra SafeElite.com viser til hvordan gamle blader kan skade lakken på bilen og sette seg fast i enkelte av bilens hulrom. Desto raskere du kan bli kvitt løvet, desto bedre er det for bilen din.
 • En slik maskin er også behjelpelig med å fjerne grus fra innkjørselen på våren
 • Kan hjelpe med å kjapt tørke bilen din etter vask (det er løvblåsere faktisk uhyre effektive for)
 • Kan også brukes som backup-løsning for å slukke ild både utendørs og innendørs

Funksjoner og andre ting du bør tenke over

Energikilde

Løvblåsere blir primært delt inn i to kategorier avhengig av hva slags type energi motoren går på. I utgangspunktet har vi to kategorier:

 • Batterimodeller. Dette er litt svakere løvblåsere som passer fint hvis du skal fjerne bittelitt løv fra innkjørselen ved garasjen. Ligger ofte veldig lavt i pris.

 • Bensinmodeller. Går på bensin og har betydelig mer kraft enn batterimodellene. De pleier også å bråke betydelig mer. I tillegg er de, som tidligere nevnt, dyrere.

Som et siste moment vil vi også si at vi generelt anbefaler miljøvennlige produkter. Bærekraft har riktignok ikke vært hovedkriteriet i testen, men vi liker veldig godt elektronikk som går på batteri. Det har vi også gitt uttrykk for i artikkelen som heter «Elbil eller diesel/bensin-bil? Fordeler og ulemper».

Senere i artikkelen kan du lese mer om hva vår test avslørte da vi testet blåsere med ulike energikilder (strøm, bensin og batteri).

Batteriholdbarhet eller størrelse på bensintank

Det å blåse løv kan faktisk både være en morsom og nyttig øvelse. Tiden kan gå fort – og man glemmer ofte at maskinen du har i hendene lever på lånt tid. Ingenting er mer frustrerende enn å være halvveis ferdig med en jobb før du går tom før strøm/batteri/bensin og må lade. Nettopp derfor har batteriholdbarhet vært et veldig viktig punkt for oss i denne testen.

Med vår testvinner, så kan vi nærmest garantere deg at du får gjort ferdig jobben. Det tar veldig mange timer før man må lade – og du kan nærmest både ta terrassen, garasjen OG inngangspartiet til boligen din uten å måtte tenke på opplading.

Trykk og kraft

Hvor kraftig en løvblåser er vil naturligvis påvirke jobbens sluttresultat. Dette er kanskje den aller viktigste faktoren når du skal sammenligne de forskjellige produktene. Et viktig moment er at du er nødt til å huske på at maskinens kraft er delt inn i to ulike funksjoner:

 • Luftens fart fra den går ut fra maskinen og ned til bakken.
 • Hvor mye luft hver løvblåser klarer å blåse ut i løpet av ett sekund.

Det sier seg selv at en maskin som blåser MYE luft med STOR hastighet naturligvis vil være veldig effektiv. På dette området er det store forskjeller på løvblåserne som finnes på det norske markedet i dag. Det kan du også se på testresultatet.  

Tenk på hva slags type løv du skal blåse. Bor du i nærheten av Bergen, så er det fryktelig mye nedbør. Da vil du ofte måtte blåse bort vått, tungt løv som ligger på et vått underlag. I disse tilfellene er man helt avhengig av en veldig sterk løvblåser. Skal du som regel fjerne lette objekter og tørre blader fra oppkjørselen, så holder det helt fint med en billig og mindre kraftig modell.

Vi så helt tydelig at de billigere modellene har mindre kraft enn de dyrere.  

Vekt og allsidighet

Ikke alle er like høye og veier like mye som eieren av Bilduden: Trond. Med sine 110 kilo og 1,98 centimeter vil han kunne håndtere de aller fleste maskiner uten problemer.

I testpanelet inkluderte vi også hans kone. Hun er 1,68 cm og veier 65 kilo. Vi så at enkelte maskiner helt tydelig ikke hadde god nok komfort til at mindre personer skulle håndtere dem. Hvis ryddejobben tar mer enn et par timer, så er det viktig at vekten ikke er altfor høy. I tillegg til vekt kommer også et annet element inn: komfort. Hvor håndterbar er løvblåseren? Kan alle, uavhengig av kjønn, vekt og høyde, enkelt ta den i bruk over lengre perioder?

Det var et par maskiner i testen som knapt nok veide rundt 2 kilo. Dette anser vi som et svært godt alternativ til deg som ikke har noe ønske om å løfte alt for tungt når du blåser løv.

Ekstrafunksjoner

Noen løvblåsere har ekstrafunksjoner. Som regel handler det om at de også har en suge-evne som gjør at du også kan bruke dem som en slags utendørs støvsuger. Disse produktene kommer naturligvis med en tank for å lagre løvet i.

Dette er produkter som ofte kalles «løv-sugere». Løvet vil bli dratt inn i maskinen og lagret i en tank som du har på ryggen. Tanken festes enkelt ved hjelp av stropper (som en ryggsekk). Det er en veldig enkel måte å bli kvitt hele løv-problemet på. De aller mest avanserte, og også dyreste, modellene har en integrert kompostkvern som automatisk destruerer avfallet. På den måten slipper du å gå mange runder med å tømme tanken når du arbeider.

Pris

Når det kommer til elektronisk utstyr, så er det ekstreme forskjeller i pris. Mange av de største internasjonale produsentene tror at de kan ta akkurat den prisen de vil ha. Og i mange tilfeller har de rett. En vanlig tabbe når man kjøper elektronikk er at man handler på merkevarenavn og ikke på faktiske kvaliteter.

Nordmenn har en tendens til å tenke at det alltid er en sammenheng mellom pris og kvalitet.

Derfor ble vi ganske overrasket da vi utførte testen. Dyrest er ikke alltid best. I tillegg er det sånn at mange nordmenn kun bruker løvblåserne sine et par ganger i året. Vi har tross alt skrevet denne forbrukertesten for å nå ut til privatpersoner i Norge – ikke til profesjonelle renholdsbyråer eller vaktmesterfirmaer.

Hvilke privatpersoner bør kjøpe en løvblåser?

Du la kanskje merke til at vi snek inn ordet «privatpersoner» i tittelen på artikkelen. Det var ikke tilfeldig. Som tidligere nevnt, så har vi skrevet denne testen for Ola og Kari Nordmann. Og vi skal være helt ærlige på hvem VI mener trenger en løvblåser i hjemmet sitt.

Hvis du bare har et par-tre trær stående utenfor boligen, så kan det være like greit å kjøpe en god rake. Disse koster knapt et par hundre kroner og fås kjøpt i nær sagt alle større butikker i Norge. I tillegg får du deg litt mosjon.

Men du skal også huske på at løvblåsere kan brukes til mer enn å blåse løv fra A til B. Mange boliger har takrenner som tetter seg i løpet av høsten. Det å få renset disse rennene er en mye mer takknemlig jobb hvis man har en god maskin til å blåse unna det verste. I tillegg er det ikke bare løv som skitner til gangveier, oppkjørsler og entreer. Både støv og grus er et reelt problem man må hanskes med etter at snøen har forsvunnet.

Vi må allikevel komme med et støyvarsel. Noen av løvblåserne i testen lagde såpass mye lyd at de ikke bør brukes på søndager. Hvis du planlegger godt, så bør du klare å dytte inn blåsingen til rett etter arbeidstid på en hverdag. Har du planer om større ryddejobber, så ville vi mene at det bør være normal høflighet å si fra til naboene før du går i gang.

Video: Bruk løvblåser for å fjerne snø på bilen

Denne testen ble jo skrevet primært for at vi skulle ha et redskap som skulle hjelpe til i bilverkstedet vårt. Da vi gjorde noen undersøkelser før selve testen, så kom vi over en kul video fra Dinside.no. De har nemlig lagt opp en video på Youtube. Denne filmen viser hvordan man enkelt og effektivt bruker løvblåseren til å fjerne snø fra bilen:Så der ser du…det er en haug med bruksområder som du kanskje ikke hadde tenkt på? 🙂

De forskjellige typene løvblåsere

Det er vanlig å dele løvblåsere inn i tre ulike typer. Alle typene har sine fordeler og ulemper. De blir kategorisert etter hvor de henter energien sin fra.

Nedenfor gir vi et innblikk i hva du kan forvente av de ulike modellene.

Løvblåser med ledning

Hvis du skal oppholde deg i umiddelbar nærhet av boligen din når du blåser løv, så kan en ledningsbasert blåser være midt i blinken for deg. Dette er kraftige maskiner som krever lite vedlikehold. I mange tilfeller er de ledningsbaserte modellene (minst) like kraftige som de bensindrevne. Problemet er naturligvis at mobiliteten og rekkevidden er begrenset da du må være i nærheten av en stikkontakt.

 • Perfekt til deg som har en liten hage
 • Miljøvennlig
 • Du kan arbeide så lenge du vil uten å måtte tenke på at batteriet dør eller at bensinen må fylles

Vi i Bilduden merket også at det kan være irriterende at ledningen noen ganger kommer i veien når man holder på.

PS! Ingen av modellene med ledning nådde opp til å bli nevnt i testen.

Batteridrevet løvblåser

Løsningen på de irriterende ledningene man snubler i når man driver og rydder hagen fri for løv? Enkelt: kjøp en batteridrevet løvblåser.

Det finnes dog store forskjeller på disse maskinene. Noen har sterke batterier (opp mot 36 volt). Disse er kraftige nok til å fjerne tungt, vått løv som ligger på en våt gressplen. I andre enden av skalaen har du løvblåsere som er utstyrt med 18-volts-batterier. Disse er både billigere, men også betydelig svakere.

 • Oppladbare batterier
 • Sterke modeller kan vare veldig lenge uten å måtte lade
 • Gir deg full mobilitet og fleksibilitet

Under testen, så var hele testpanelet enige. Privatpersoner bør investere i batteridrevne modeller. Ikke bare gir de veldig mye fleksibilitet, men de er også veldig billige. Tommel opp.

Bensin- eller dieseldrevet

Hvis du ikke har noen skam over å være «miljøversting», så kan du se på bensindrevne blåsere. Disse har et betydelig høyere CO2-avtrykk enn modeller i de to andre produktkategoriene. Allikevel er de fryktelig sterke og kraftige.

Skal du gjøre større ryddejobber, som for eksempel å blåse bort løv i hele nabolaget, så kan vi anbefale dette. Mange vaktmesterfirmaer kjører også utelukkende bensindrevne modeller rett og slett på grunn av effektivitet.

 • Veldig sterke og robuste
 • Krever at du fyller på bensin og diesel cirka etter én times bruk
 • Lager veldig mye støy (husk nabovarsel!)

Da vi testet noen bensindrevne løvblåsere, så tok det 50 minutter før vi måtte fylle på ny bensin. Da hadde maskinen gått kontinuerlig helt fra vi startet.

Oppsummering av testen

Vi tror og håper at artikkelen har gitt deg et godt innblikk i følgende temaer:

 • Hvilke løvblåsere som er de beste på det norske markedet i dag.
 • Hvorfor noen maskiner blir rangert over andre (våre hovedkriterier).
 • Hvor allsidig en løvblåser egentlig er.
 • …og at du fikk inspirasjon til noen bruksområder du kanskje ikke var klar over fra før av.

I tillegg skal du huske på at det aldri er ett bestemt merke som betaler oss for å utføre disse forbrukertestene. Vi er helt uavhengige. Nettopp derfor har våre tester blitt så utrolig populære blant folk som søker nyttig informasjon om produkter relatert til bil.

Hvis du har tenkt til å kjøpe en bensindrevet modell, så må du regne med ekstra bråk og lukt av drivstoff. På den andre siden får du en løvblåser som er uhyre kjapp og effektiv. Så du er nødt til å tenke litt på egne behov når du velger hvilket produkt du skal kjøpe. Det er store forskjeller i både funksjoner og pris.

Ofte stilte spørsmål

✅Bør man kjøpe en løvblåser som går på drivstoff, batteri eller som har kabel?

Det finnes ikke noe fasitsvar på dette. Drivstoff- og bensindrevne løvblåsere er tyngre, bråker mer og gir fra seg en lukt. Allikevel er de uhyre effektive og kraftfulle. Batteridrevne maskiner er både lette og noe som passer de fleste behov.

Skal du ha en blåser med strømledning, så blir du straks mye mindre fleksibel.

✅Hvor lang tid bør blåseren vare?

Vi anbefaler at løvblåseren varer i minst to timer etter at den har blitt fulladet.

✅Hvilken løvblåser er best på det norske markedet?

Scroller du deg opp i artikkelen, så har du svaret. 🙂 Vi har nøye testet alle produktene i artikkelen, og er svært fornøyd med vårt resultat.

Løvblåserne har blitt testet på pris, kvalitet, holdbarhet, funksjonalitet samt blitt sjekket opp mot andre forbrukertester i Norge og utlandet.

✅Kan jeg også få en løvblåser som suger løvet inn i en tank?

Ja, det kan du. Disse modellene kalles ofte for løvsugere og er veldig effektive.

Da blir du kvitt alt løvet i stedet for å blåse det vekk. Noen av løvsugerne har også en kompostkvern integrert i sekken du har på ryggen.

Har du selv kjøpt løvblåser nylig? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

6 kommentarer om “Løvblåser test: Topp 12 effektive løvblåsere for privatpersoner”

 1. Synd at det eneste kombinasjonsproduktet med løvblåser og løvsuger ikke ser til å nå helt opp. Men dere skal ha for en ting. Det er at dere har ærlige forbrukertester.

  Da jeg begynte å Google om etter forskjellige løvblåsere så kom jeg til noen nettsider som pent sagt så veldig «shady» ut

  Svar
 2. Vennligst ikke forsøple verden med bensindrevne produkter når man har helt fine batteridrevne varianter. Tenk miljø.

  Svar
  • Hei Astrid. Det er også litt av grunnen til at det ikke ble en bensindrevet løvblåser som vant vår test.

   Det er ingen tvil om at bensindrevne modeller er best når det kommer til holdbarhet. Vi tipper at gjennomsnittstiden man kan bruke en på batteri er rundt 20 minutter. Går man for en bensindrevet blåser med en vanlig tank (mellom 0,4 – 0,55 liter), så holder det i hvert fall 45-60 min. Gigantforskjell.

   Svar
 3. Viste testen deres at bensindrevne også er tyngre? Eller er det bare det at de er lite miljøvennlige som gjør at dere helt klart heller mot batteridrevne modeller?

  Svar
  • Hei Hjorten. Det står vekt opplyst når du klikker deg inn på nettbutikken. 🙂

   Men vi så helt klart at de bensindrevne var litt tyngre. Men de er også lite miljøvennlige – akkurat som du skriver. I tillegg må man hele tiden passe på å ha bensin liggende, noe som er fryktelig irriterende. Vi heller helt klart mot formeningen om at batteridrevne løvblåsere er det beste alternativet.

   Svar

Legg igjen en kommentar