Ekte erfaring: Light In The Box – Kinesisk råbillig nettbutikk

Det har vært mange i bilbransjen som i flere år har snakket om nettbutikken Light In The Box (lightinthebox.com – klikk på lenken for å komme til den norske versjonen av nettsiden). Vi er svært skeptiske til øst-asiatiske nettbutikker når det kommer til kvalitet. Spesielt de som har lave priser og varelager i Kina.

Etter å ha utført to separate kjøp (deriblant bildeler) fra Lightinthebox, så må vi dessverre si at vår skepsis ble bekreftet. Mer om dette senere i artikkelen.

For hva skal denne artikkelen inneholde?

 • En god beskrivelse av vår ekte erfaring med Light In The Box.

 • Informasjon om frakt, toll, moms og ekstrakostnader.

 • Andre nordmenns erfaringer.

 • Annen informasjon som skulle kunne hjelpe med å få deg til å ta en fornuftig beslutning.

Hvis du ønsker konklusjonen kjapt: ikke kjøp fra Light In The Box. Om du ønsker å vite hvorfor – og hva vi var spesielt misfornøyde med – så kan du lese videre.

Utvalg og kvalitet

Det er litt ironisk at vi både dekker «utvalg» og «kvalitet» i samme avsnitt. Men vi tenkte at det var greit slik.

Grunnen er enkel: utvalget er helt fantastisk.

Du finner knapt en internasjonal (og i hvert fall ikke nasjonal) nettbutikk som har et slikt vareutvalg. Selv ikke den fantastiske butikken Komplett.no kan komme i nærheten.

Her er et skjermbilde av Light In The Box som vi tok i dag tidlig. Det viser den enorme menyen som du finner når du sjekker ut kategorien «hjem og hage»:


Skjermbilde: Lightinthebox.com/no/

….og dette er bare litt av vareutvalget!

WOW!

Horribel kvalitet

Samtidig må vi bare være helt ærlige om kvaliteten. Kvaliteten på de varene vi kjøpte var horribel.

Her er en kjapp oppsummering av de to kjøpene vi har gjort på Light In The Box over de siste 12 månedene:

 • Tre enkle rengjøringsartikler til bil. Da vi driver profesjonelt med bilpleie, så tenkte vi at vi kunne sjekke ut kvaliteten på mikrofiberklut, isskrape og en spesialdel til bilrengjøring. Au da. Mikrofiberkluten tviler vi på er mikrofiber. Isskrapen ble ødelagt etter én dags bruk. Og det er en god oppsummering av hva vi fikk ut av kjøpet.

 • Julegenser. Vi tenkte at det å kjøpe matchende julegensere til gutta på kontoret kunne være prima til julebordet. Men de genserne vi fikk hadde løse tråder både her og der. I tillegg mottok vi en genser merket «XL» som knapt hadde passet en norsk gjennomsnittlig 13-åring.

Det er vår erfaring når det kommer til kvalitet. Elendig.

Delkonklusjon: Utvalget til Light In The Box er veldig nærme 10/10. Men det har veldig lite å si. Alle produktene vi prøvde å kjøpe derfra var regelrett søppel.

Frakttid og ekstrakostnader

Vi var nødt til å vente godt over 20 dager på å få varen. Dette skjedde begge gangene vi bestilte.

Siste gangen ble vi også møtt med en veldig lite hyggelig lapp i postkassen.

Den så slik ut:


Lapp som viser at vi må betale ekstrakostnad for kjøp hos den kinesiske nettbutikken.

Det viser seg nemlig at Light In The Box-kjøp veldig ofte kommer med ekstrakostnader. Om du kjøper varer fra utenlandske butikker, så må du betale toll og moms.

I vårt tilfelle ga det en ekstrakostnad på 273 kroner til noen produkter som knapt kostet 250 kroner.

Dobbel pris. Herlig. 🙂

Delkonklusjon: Skal du kjøpe fra LITB, så skal du regne med fryktelig lang leveringstid. Du står også i fare for å måtte betale ekstrakostnader i form av moms og toll. Og bare for sikkerhets skyld, så kan vi også nevne at det å få ekstrakostnader gjør at du må ned på Posten og hente pakken. Hvis ikke, så kan det hende den dukker opp i postkassen (avhengig av størrelsen).

Andre nordmenns erfaringer med Light In The Box

Skulle man driste seg til å si at Light In The Box har et omdømmeproblem i Norge, så vil man ikke akkurat ta hardt i.

Veldig mange har brukt Internett til å ytre seg negativt om den kinesiske nettbutikken. Her er et utdrag som ganske godt representerer det norske folk:

Trustpilot

Den største nettsiden innenfor kundeanmeldelser er Trustpilot. I skrivende stund har over 82,000 tidligere brukere lagt igjen en anmeldelse hos Light in the Box.

De færreste er positive.

Her er et par utdrag av de aller nyeste anmeldelsene som ligger åpent på Trustpilots platform:Norske Anmeldelser

En annen nettside, kalt norskeanmeldelser.no, kan skilte med lignende statistikk.

Dersom man søker på «Light in the box erfaring» i Google, så kan du umiddelbart se hvordan norske kunder rangerer nettsiden:Delkonklusjon: Andre nordmenn hater også Light In The Box. Så enkelt kan det sies.

Konklusjon

Vi startet jo denne artikkelen med konklusjonen: hold deg unna Lightinthebox.com!

For all del.

Dette er en nettside som regelrett sender plast-søppel fra Kina til Norge og andre vestlige land. Ikke bare er det en veldig dårlig idé for å bevare kloden vår. Du er også nødt til å forberede deg på å motta produkter av veldig lav kvalitet hvis du lar deg friste.

Selv har vi i denne artikkelen beskrevet nøye hvorfor du bør unngå å kjøpe noe hos Light In The Box. Lang frakttid, flere ekstrakostnader og dårlig kvalitet. I tillegg vil du, ved å kjøpe fra norske nettbutikker, støtte det nasjonale næringslivet.

Denne artikkelen er like aktuell for deg som er ut på utkikk etter bildeler som deg som skal kjøpe en billig genser eller jakke. Vi har til gode å se noe på Lightinthebox som vi faktisk mener har en OK verdi. Og det sier veldig mye.

Andre nettbutikk-anmeldelser

Dette er langt fra den første nettbutikken vi anmelder.

Vi i Bilduden handler veldig mye på nett. Dog skal det sies at vi primært handler bilpleieprodukter, bildeler og annet utstyr til kjøretøy.

Derfor har vi testet en rekke artikler som har et vareutvalg som bilinteresserte vil elske.

Her er noen av våre mest populære nettbutikk-anmeldelser:

Ofte stilte spørsmål

💡Hvorfor er det så lave priser på Light In the Box?

Fordi kvaliteten er så dårlig. Det å produsere varer av dårlig kvalitet i Kina koster nesten ingenting. Hvis man får et stort volum av salg til Europa og USA, som Light In The Box gjør, så kan man selge billig.

Dette er en kjent forretningsmodell blant kinesiske nettsider.

💡Kan dere anbefale å kjøpe bildeler på Light In The Box?

Absolutt ikke!

De produktene vi fikk tilsendt i posten var så elendige at vi nærmest var rystet. Vi kjøpte utelukkende produkter relatert til bilpleie. Om du kjøper bildeler fra Light In The Box eller lignende nettsider, så utgjør det en utrolig stor risikofaktor.

💡Har dere andre gode erfaringer med lignende utenlandske og billige nettbutikker?

Nei, det har vi ikke.

Vi har dog fryktelig gode erfaringer med nettbutikken Komplett.no. Man kan se på det som en fullstendig oppgradert versjon av Light In The Box. Komplett har et godt rykte, har varelager i Norge og leverer nærmest utelukkende kvalitetsprodukter.

11 kommentarer om “Ekte erfaring: Light In The Box – Kinesisk råbillig nettbutikk”

 1. Jeg ønsker ikke engang min verste fiende å bestille noe fra Light In The Box (lightinthebox). Verste selskapet i verden. en ting er å hevde at «det er produsenten som sender, vi er bare en plattform». En annen ting er jo de miljømessige konsekvensene av å bestille dR**** fra kinesiske nettbutikker.

  ALDRI IGJEN LIGHT IN THE BOX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Svar
 2. Takk for at dere skaper litt balanse via Google. Fant dere da jeg søkte på Google. Åpenbart har Lightinthebox prøvd å forfalske kundeanmeldelser. Sånn gjør de også når de ser at folk er sinte på en ting. For eksempel var det mange negative anmeldelser om at det tok så lang tid å få varene fra light in the box.

  Plutselig så du at Trustpilot var fylt med positive anmeldelser som, på dårlig norsk, lød noe sånt som dette:

  «Å, så super nettbutikk! Vi bestilte på mandag og fikk varene på torsdag uten toll og ekstrakostnader! Kjempe bra, jeg vil anbefale Lightinthebox til alle jeg kjenner!»

  Søppel.

  Svar
  • Oj sann. Vi ante virkelig ikke at nettbutikken holder på sånn. Hvis det er sant, så er det jo ganske skremmende.

   Vi er alltid 100 % ærlige når vi anmeldeler nettbutikker her på Bilduden. Er de dårlige, så er de dårlige. Og da er vi nødt til å skrive det for å hindre andre norske forbrukere å gå på samme smell.

   Svar
 3. Hva anbefaler dere å bruke i stedet for? Er det noen måter å få kjøpt billige bildeler fra utlandet?

  Svar
  • Vi anbefaler å bruke norske nettbutikker: Bildeler.no, Eurodel og Skruvat er våre foretrukne.

   Skal du kjøpe produkter til bilpleie, så anbefaler vi Detailshop.

   Svar
 4. Kjøpte ikke bildeler, men handlet «klær/sko» til hund nov.-21. Dårlig kvalitet, måtte frem med synåla før de ble tatt i bruk.
  Nå i mai -22, 6 måneder etter kjøpet fikk jeg sms fra banken om at kredittkortet mitt er sperret pga fare for missbruk. Light in the box hadde prøvd seg. LIGHT IN THE BOX ER SVINDEL, STYR UNNA!!!!

  Svar
  • Uff da!

   Du melder bare inn i rekken av folk som har hatt elendige opplevelser med Light In The Box. For all del: man bør holde seg unna!

   Svar
  • Hei Åshild, dette går dessverre inn i flere lignende erfaringer vi også har med Light In The Box. Synd å høre at du har dårlige erfaringer med dem. Vi vil også tippe at de neppe vil godta at du returnerer genserne.

   Svar
 5. Jeg kjenner meg overhode ikke igjen i disse tilbakemeldingene!!! Har handlet der endel,ikke noe problem og er fornøyd. Litt lang ventetid,men de holder deg oppdatert hele tiden,du kan spørre om ting å få svar. Ingen toll å betale. Sist kjøpt skinnstøvletter,de passet perfekt,kjøpte også en lekker kjole…dette kom meg på kr 740.

  Svar
  • Interessant. Vi godtar selvfølgelig alle tilbakemeldinger – med mindre de kommer fra kinesiske IP-addresser, naturligvis… 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar