LED bar test: beste godkjente LED barer til bil


LED bar test: beste godkjente LED barer til bil

LED barer er veldig praktisk her i mørke Norge, og har definitivt kommet for å bli. I denne artikkelen skal vi se nærmere på de beste alternativene du har dersom du ønsker å installere en lovlig LED bar på bilen din.

Om du skal kjøpe deg en LED bar anbefaler jeg å handle fra to norske nettbutikker som har spesialisert seg på området: Ekstralys.no og Eurodel.no. Dette er norske butikker med rask levering, gode anmeldelser og 14 dagers angrerett!

Jeg går rett på sak, og starter med å anbefale topp 5 LED barer som er godkjente i Norge. Deretter ser vi på reglene rundt LED barer og hvorfor de har blitt så populære.

Her er mine topp 5 favoritter – i tilfeldig rekkefølge:

Topp 5 godkjente LED barer

#1 – Masse krutt for penga: Lazer ST4 EVO

Lazer ST4 EVO LED bar

Lazer ST4 EVO. Bilde via Ekstralys.no

En helt rå LED bar som er godkjent og E-merket. Denne lampen er en bestselger som har vanvittig effekt i forhold til pris og størrelse. Baren kan enten kjøpes alene og monteres sentrert på bilen, eller så kan man kjøpe to stk og montere symmetrisk.

Baren gir hele 4 136 lumen – sjekk effekten:

Lazer ST4
Sjekk forskjellen!

Hvorfor jeg anbefaler denne LED baren

Lykten er ekstremt allsidig, og en skikkelig all-rounder. Den gir god bredde og har en kastelengde på 555 meter. Dette fjernlyset er som skapt for varierte, norske veier om høsten og vinteren.

ST4 har 4 stk 11W LEDs og IP69K-sertifisering. LED baren er laget i Storbritannia, og kommer med 5 års ubetinget garanti fra leverandøren

Erfaringer med Lazer ST4 EVO

Jeg har sjekket alle norske nettbutikker som selger denne baren, og gått gjennom produktanmeldelsene. Resultatet sier sitt – LED baren får full pott på alle anmeldelsene.

Her er et eksempel på hva en fornøyd kunde skriver:

«Kjøpte 2 stk og monterte i grillen. Utmerket lys og perfekte for svingete veier. Sannsynligvis det beste merke»
– Aleksander A., Arbeidslys.no

Selv etter å ha trålet gjennom utenlandske nettbutikker, har jeg ikke funnet noe negativt annet enn at følgende småting:

 • Relésett medfølger ikke
 • Om du monterer de feil vei og deretter må snu dem, vil resultatet bli en synlig lakkskade i baren

Fordeler

 • Godkjent for veibruk i Norge
 • E-merket
 • Gode anmeldelser
 • Nærmest uknuselig glass
 • 5 års ubetinget garanti

Ulemper

 • Relésett medfølger ikke

Under finner du prisene i de forskjellige nettbutikkene som selger Lazer ST4 EVO. Trykk på «Sjekk pris» for å få oppdatert pris!

HvorPris
Ekstralys3 799,-Sjekk pris
Eurodel3 506,-Sjekk pris

#2 – En bestselger: Rigid SR10 Spot

Rigid SR10 Spot LED bar. Bilde via Ekstralys.no

Rigid er kjent for å lage LED barer av fantastisk kvalitet, og SR10 er ikke noe unntak.

Her får du en slank lampe som gir hele 3 750 lumen. Og det mest imponerende av alt er kanskje kasteevnen til dette LED-lyset: mer enn 700 meter!

Rigid er et amerikansk merke som blir produsert i USA, og er «standarden» innenfor LED-lys til biler. Dette er lampene alle andre produsenter prøver å måle seg mot, så det å handle noe fra denne kjente merkevaren kan ikke slå feil. Du får i også 5 års garanti, uavhengig om du handler som privatperson eller på firma.

Rigid SR10 GIF
Forskjellen med og uten Rigid SR10 LED bar.

Hva gjør denne LED baren unik?

Lampen har et slankt og delikat design, noe som gjør at den kan monteres meget pent. Den passer perfekt for innfelling i grill. Fjernlyset ditt vil få seg en stor oppgradering, og under kvelds- og nattekjøring på norske veier vil du takke deg selv for å ha gått til innkjøp av denne.

Erfaringer med Rigid SR10

Jeg har saumfart Internett etter omtaler og tilbakemeldinger på Rigid SR10 Spot LED bar. Det finnes noen få omtaler på norsk, men på Amazon finner man en mange. Av 85 omtaler på Amazon får denne LED planken 4,5 / 5 stjerner.

Rigid SR10 LED bar anmeldelser på Amazon
Slik er fordelingen av stjerner hos Amazon.

De dårlige anmeldelsene som trekker ned snittet har som regel med feil-leveringer å gjøre, eller små produksjonsfeil. Alt i alt er folk svært fornøyde.

Kort oppsummert har jeg ikke klart å finne noen negative omtaler om denne LED baren, hverken på norske eller internasjonale nettbutikker. Når Ekstralys.no i tillegg oppgir at dette er en av deres bestselgere, er det liten tvil om at det er et godt kjøp.

Det eneste jeg har å utsette på denne lampen er at kastebredden kunne vært bredere. Men du får til gjengjeld en kastelengde på hele 718 meter.

Fordeler

 • Godkjent for veibruk i Norge
 • 5 års garanti
 • 718 meters kastelengde
 • Svært slank planke

Ulemper

 • Noe smalt lysbilde

Rigid SR10 Spot selges hos Ekstralys.no – trykk på knappen under for å få oppdaterte priser.


#3 – Mye for pengene: Lazer Triple-R 1000

Lazer Tripe-R LED bar. Bilde via Ekstralys.no

Lazer Triple-R er en LED bar som er laget i England, og er E-Merket og referansemerket.

Lazer leverer lamper med 5 års ubetinget garanti, og er et svært solid merkenavn i sin kategori. De har blant annet satset stort innen motorsport, med panserkit og lyskastere.

Triple-R 1000 leverer 8 200 lumen fra 8 LED-lamper. Resultatet er imponerende:

Lazer Triple-R 1000 LED bar
Sjekk den forskjellen!

Hvorfor velge denne LED baren?

Denne baren har et fjernlys med en helt vanvittig kastelengde – hele 1 214 meter!

Om du kjører mye på rette veier i mørket, er dette med andre ord den perefekte LED baren.

Erfaringer med Lazer Triple-R 1000

Når man går gjennom alle tilbakemeldingene på Lazer Triple-R, er de positive.

Av de norske anmeldelsene, blir snittkarakteren 4,6/5 stjerner. Av utenlandske omtaler finner jeg ingen.

Her er de negative tingene verdt å merke seg:

 • Kaster langt, men har noe smalt lysbilde (bør monteres som par)
 • Veier en del

Annet enn dette, er det bare positive tilbakemeldinger å finne, som for eksempel denne fra Ekstralys.no:

«Ikke søk mer, du har det du trenger her!
Det ultimate av LED BAR lys, hvis du vil avslutte søket etter det beste LES lys, etter min mening. Jeg monterte 2X Lazer Triple-R 1000 (Standard, Titanium) på taket i min T5 Caravelle. Jeg benyttet Thule sin tak rails, montert i takrail punkt B (i mellom stolpe A og B). Hos Biltema fant jeg 4 stk. enkle vinkel beslag, og smokk så hadde jeg et sinnssykt godt lysanlegg, montert på undersiden av Thule takrails og taket. Svært så lite synlig og Titan varianten går i ett med bilens sølvfarge. «
– Tage A., Ekstralys.no

Fordeler

 • E-merket
 • Ekstrem lyslengde: 1214 meter!
 • 8200 lumen
 • 5 års ubetinget garanti

Ulemper

 • Relésett medfølger ikke
 • Noe smalt lysbilde

Under finner du prisene i de forskjellige nettbutikkene som selger Lazer Triple-R 1000. Trykk på «Sjekk pris» for å få oppdatert pris!

HvorPris
Eurodel6 056,-Sjekk pris
Ekstralys6 599,-Sjekk pris

#4 – Det beste fra to verdener: Rigid SR20 Combo

Rigid SR20 Combo er en LED-bar man må ha med på en liste som denne. Faktisk er den så populær at jeg skrevet et helt eget innlegg om denne baren, som du finner her. Der finner du alt av erfaringer, hvor den kan kjøpes og til hvilken pris.

Kort fortalt er det en veldig god bar, som gir et veldig godt lysbilde.


#5 – Norges mest solgte bar(?): Lazer Linear 18 Elite

Lazer Linear 18 Elite

Lazer Linear 18 Elite er en av Norges mest solgte LED-barer, og scorer helt vanvittig høyt når det kommer til kundeanmeldelser.

Grunnen til dette er at den har et fantastisk godt lys, er bygget i god kvalitet og du får mye for pengene (selv om den koster litt).

Jeg har faktisk skrevet et helt innlegg om Linear 18 Elite her, som du bør sjekke ut. Der finner du alt av kundeanmeldelser, fordeler ulemper og mye mer.


Bonus: Et billigere alternativ fra 1 498,-

Et rimeligere alternativ til de andre LED-barene i denne testen.

Mange av LED-barene i denne testen er dyre. Og jeg har full forståelse for at alle ikke vil bla opp flere tusenlapper for litt bedre belysning.

Men det finnes heldigvis et rimeligere alternativ. Bildeler.no selger sine egne LED-barer veldig billig. Her får du mye for pengene, og de koster fra 1 498 kr.

Det positive med Bildeler.no er at det er en norsk nettbutikk, som betyr at du har 14 dagers angrerett og 2 til 5 års garanti (avhengig av hvordan du tolker forbrukerkjøpsloven). Så om du vil kjøpe deg en billigere LED-bar til bilen din er dette et godt alternativ.

Har du en ny Tesla Model 3 eller en annen ekslusiv bil, ville jeg nok ha kostet meg på noe litt bedre. Men dersom du har en rimelig bil er det et godt alternativ uten at det koster skjorta.


Ting du må vite om LED barer

Regler for LED-barer

Tidligere var reglene for hva slags lys du kunne montere på bilen din i Norge ganske strenge. Men fra 1. oktober 2018, ble reglene forenklet og mildere.

Det er ikke lenger noen begrensning i antall fjernlys eller lysstyrken fra disse, skriver Statens Vegvesen på sine sider. Man trenger heller ikke montere lykter i par, slik som tidligere, men lyktene må være symmetriske.

Det vil si at dersom du monterer f.eks. en stk LED bar, må denne monteres sentrert. Det er alså i lengderetningen ting skal monteres sentrert, dersom det skulle være noen tvil.

Typegodkjent

Selv om reglene for montering av LED barer har blitt mildere de siste årene, må lyktene du monterer fortsatt være forsvarlig montert, og være typegodkjente.

– Det er fortsatt krav om at lyktene er forsvarlig montert og at det er en typegodkjent lykt. Godkjente lykter er merket med «E» eller «e». Det er en del ikke-godkjente lykter som omsettes, og har bilen disse montert vil det gi mangel ved en kontroll, sier Reidar Henry Svendsen i Vegdirektoratet til At.no.

E-Merket LED bar
Eksempel på en E-Merket LED bar.

Pass derfor alltid på å kjøpe en E-Merket LED bar, slik at du slipper mangel ved kontroll! På grunn av dette er det alltid lurt å handle fra en norsk nettbutikk. Da får du kjøpshjelp av noen som kan reglene her til lands, og du har alltid 14 dagers angrerett dersom du skulle ende opp med å kjøpe noe som ikke er godkjent.

Plassering av LED barer

Det finnes hovedsakelig tre steder man pleier å montere LED barer:

 • På en skiltbrakett
 • Innfelt i grillen
 • Montert på en kufanger

Montering på skiltbrakett

Å montere LED baren sin på en skiltbrakett er den vanligste og enkleste metoden. Dette er enkelt og greit en plate som skjules bak registreringsskiltet ditt, som har festepukter for lykter/barer. Dette gjør at festemetoden er godt skjult, og ser pent ut.

Innfelt i grillen

Ved å innfelle LED barene dine i grillen, oppnår du et stilrent og pent utseende, samtidig som lampene er beskyttet bedre mot tyverier. Det kan være tidkrevende å gjøre det på denne måten, da du ofte må av med hele fronten på bilen. Men – resultatet blir i mange menneskers øyne også det peneste.

Montert på en kufanger

Kufangere er også et populært festepunkt for LED barer. Du bruker da lykteklemmer rundt bøylen. Dette fungerer utmerket, og gir et tøft utseende.

Priser på LED-barer i Norge

Under 3000 kroner: Du finner et par godkjente LED-barer under denne prisen. Selv om det er noen av dem som kan klare seg greit under røffe forhold, så vil de fleste slite med tanke på hvor lenge de varer. Billige LED-barer har en tendens til å bli ødelagt veldig kjapt. Hvis du tenker å kjøpe en billig bar til under 3000 kroner, så bør du i hvert fall gjøre grundige undersøkelser først.

Mellom 3000 og 6000 kroner: I dette prisspennet vil du finne de fleste variantene som både er simple og av høy kvalitet. Mange av verdens mest kjente LED-bar-produsenter selger varene sine i denne priskategorien.

Over 6000 kroner: Hvis du virkelig ønsker «Rolls Roycen», så må du være villig til å betale en god del penger for det. Her snakker vi LED-lys som er kraftige, store og holder i årevis. Til tross for at prisen er høy, så kan det være en god investering hvis du kommer til å bruke lyset en god del.

Nøkkel-egenskaper i en LED-bar

Størrelse

I og med at LED-barer er bygget opp av flere individuelle lys, så har størrelsen mye å si på kvaliteten. Desto større den er, desto større justeringsmuligheter har du. Men størrelsen handler ikke bare om hvor godt lyset fungerer. Husk også at en LED-bar teller på bilens totale vekt, så det er viktig at du alltid sjekker vekt før du kjøper – og passer på at bilen alltid holder seg innenfor Veitrafikklovens bestemmelser. 🙂

Styrke og utholdenhet

Ingenting er verre en bildeler som blir kjapt ødelagt. Mange LED-lys er beregnet til å brukes under røffe forhold (vind, snø, regn, etc.). Derfor er mange av dem både vanntette og bygget for å operere under de verste snøværsdagene i Norge.

Ofte stilte spørsmål

✅ Hvor kjøper man LED-bar?

Om du skal kjøpe deg en LED-bar, anbefaler jeg Eurodel.no og Ekstralys.no som er to norske nettbutikker med bildeler.

✅ Er LED-bar lov?

Som vi har skrevet om tidligere i denne artikkelen: ja, LED-barer er lov i Norge. Du må bare passe på at den er E-merket.

✅ Er billige LED-barer kjøpt fra Kina trygt?

Personlig ville jeg aldri kjøpt en billig LED-bar fra Kina. Jeg kan forstå at det er fristende, men tro meg: det kan koste mer enn du tror. Kvaliteten er dårligere, ofte er instruksjonene kun på mandarin og med toll, mva og frakt blir det dyrere enn du tror.

✅ Hvor finner jeg billige og bra LED-barer?

De tre LED-barene jeg anbefaler i denne artikkelen er veldig gode. Prisene varierer, men som nevnt tidligere ville jeg alltid prioritert norske nettbutikker som Eurodel.no og Ekstralys.no dersom jeg skulle kjøpt meg en LEDbar selv i dag.

✅ Hvilken LED bar er best?

Jeg har anbefalt de barene jeg selv ville montert på min bil i denne artikkelen, som i mine øyne er de beste LED barene på markedet akkurat nå. I tillegg har jeg gått gjennom forskjellige anmeldelser jeg har funnet på nett.

✅ Hvor lett er det å montere?

Hvis en LED-bar faktisk skal være av noe nytte, så må den være mulig å montere på bilen din. Dette avhenger litt av hvordan bilen din allerede er utstyrt med det som på engelsk kalles «mounting points» – altså steder på bilen hvor det er beregnet av ekstralys skal påsettes.

Vurderer du å kjøpe deg en LED bar? Legg igjen en kommentar under!

Trond

50 år gammel bilmekaniker som har et brennende ønske om å lære folk mer om motoriserte kjøretøy. Jobber vanligvis som daglig leder i et bilverksted, men oppdaterer nettsiden min når jeg har nyttig informasjon å dele.

22 kommentarer:

 1. Takk for fin oversikt! 🙂

  Er veldig glad i LED-lys selv, og bruker det ofte på Jeepen min når jeg skal frem til hytta på kvelden. Det å kjøre på norske vinterveier når det mørkner er noe som ikke akkurat er særlig hyggelig.

  Det at et LED-lys lyser 700 meter frem kan kanskje høres mye ut for mange, men det er faktisk ikke så ufattelig langt. Bremselengden på en bil som kjører i 60 kilometer i timen er vel noe sånn som 400 meter, og da skjønner man at det kan være lurt å ha litt ekstra lys når man kjører ute på vinteren.

  1. Hei Roger,

   du har helt rett. LED-lys kan være svært nyttige å ha om vinteren i Norge. De ser også utrolig stilige ut når de er festet til et litt robust kjøretøy som f.eks. en Jeep.

 2. Jeg kjøpte selv Lazer ST4 til min store Range Rover for noen år siden, og det funker enda. Når det kommer til utvikling av teknologi på LED-lys og LED-barer, så føler jeg egentlig at tiden har stått ganske stille de siste 5 årene.

  Det er ingenting som tilsier at det utvikles så mye nytt, så hvis du først kjøper en LED-bar så kan du regne med at du kan ha den festet på bilen din i fem år uten at du føler at du «går glipp» av noe.

 3. Skal kjøpe meg noen LED-lys til en Tesla, men må først gå gjennom lovverket for å se om det er lovlig i Norge.

  Halvparten av de jeg snakker med sier at det er OK. Og halvparten sier at jeg ikke må finne på å kjøpe LED lys i Norge, så jeg må vel bare ringe NAF i morgen og finne ut av det

  1. Hvis du leser artikkelen, så vil du se at det er lovlig med ledlysbar i Norge. Bare pass på at den er E-merket! 🙂

   Kjøp gjerne gjennom en av butikkene jeg anbefaler, så er du sikret god service!

 4. Hei! Takk for mye info, men jeg skulle gjerne hatt LED barer på min ATV. Er det noe spesielt å tenke på mtp. LED bar til ATV? Eller er det bare vanlige regler, samme som biler?

  1. Hei Espen, ut fra hva jeg kan finne på nett, så er det de samme reglene som gjelder.

   Ser også at flere norske sertifiserte forhandlere selger LED-barer til ATV, noe som skulle bety at det burde være lovlig. Hvis du fortsatt er i tvil, så ville jeg kontaktet enten en forhandler eller NAF for å være på den sikre siden.

 5. Hei Trond, og takk for nyttig info.
  Har en ny Superb med de nye «crystal lightning» lyktene, som leser veien, og maskerer møtende trafikk, reflekterende skilt osv.
  Har du noen formening om dette kan ha noen uheldige konsekvenser ved bruk av ekstra led bar?
  Tenkte det var greit å vite før jeg brukte mange tusen på ekstra lys😉
  Mvh
  Tommy

  1. Hei Tommy, takk for det! Hyggelig at du er innom siden min! 🙂

   Har kun litt erfaring med Skodas «crystal lightning»-system. Men ut fra hva jeg forstår av Vegvesenets regelverk, så skal det ikke være noe trøbbel å bruke en ekstra LED-bar. På nettsidene sine skriver NAF både at «det ikke lenger er noen begrensning på antall fjernlys eller samlet lysstyrke».

   Men de skriver også at: «Moderne biler kan ha lyssystemer som blender ned automatisk (adaptiv lysteknologi), og ettermontering av ekstralykter kan være teknisk komplisert. Ved montering av ekstralykter på slike biler er det derfor svært viktig at dette gjøres slik at ekstralyktene blir integrert i bilens opprinnelige lyssystem.»

   Håper det var litt oppklarende! 🙂 Slik jeg tolker det, så kan du altså helt trygt ha en ekstra LED-bar på bilen din – såfremt det er koblet til ditt nåværende lyssystem.

   Kilde: https://www.vegvesen.no/om+statens+vegvesen/presse/nyheter/nasjonalt/enklere-regelverk-for-ekstra-fjernlys

   mvh
   Trond

   1. Takk for raskt svar. 👍
    Jo det var den tekniske løsningen jeg tenkte mest på, og at en led bar (eller 2 små) ødelegger for lysbildet bilen leser fra veien. Matrix lyktene har noen og tredve reflektorer i hver lykt, som forandrer lysbildet hele tiden, avhengig av hva som blir fanget opp av kameraet. Det er nok lettere å koble led bars sammen med normale adaptive fjernlys, hvor det kun er av og på.😉

 6. Jeg har en Ford kuga 2016 mod, som jeg ønsker å montere en LED-bar i fronten. Men har veldig dårlig kunnskap om disse lampene. Fronten på ford,en er nesten rett og ser det er plass mellom rillene som sikkert skal gi kjøling til motoren. Kanskje uheldig å bruke den åpningen til LED-baren, med tanke på temperatur? Ønsker ikke bruke masse tusen på ekstralys, men samtidig bra kvalitet og lyser godt. Vinteren er det jo viktig at de avgir litt varme, slik at disse ikke blir dekt med snø å is.

 7. Takk for mye god informasjon!
  Til informasjon så blir det litt feil hvis du sjekker pris og sammenligner Lazer Linear 18 Elite på denne siden da Eurodel.no viser til Lazer Linear 18 og Ekstralys.no viser til Lazer Linear 18 Elite som det er beskrevet her. Dette ser ut til å være samme lampe, men er 2 forskjellige. Elite er en noe sterkere lampe.
  Man finner forskjellene hvis man ser på Lazer sine youtube videoer og leser tekst under videoen.
  Kjører en Landcruiser 2019 mod med to runde 9″ led ekstralys som gir bra lys ut til sidene, men kun ut til 300-400 meter. Funker bra på skogsbilveiene, men savner litt lengde på mørke landeveier. Har nå bestilt Lazer Linear 18 Elite i tillegg som sikkert ordner det. Takk nok engang for mye bra info!!

 8. takk for bra guide 🙂

  Skal kjøpe meg en LED-bar nå som høsten kommer. Litt usikker på hvilken jeg skal gå for. Noe sier meg at de på Ekstralys er litt sterkere enn de på Eurodel, men kan være jeg tar feil. Trenger egentlig ikke noe som er veldig sterkt, men det bør i hvert fall lyse 100 meter foran meg.

  1. Hei Johnny, takk for spørsmålet ditt.

   Da du skrev det, så er det første gang jeg har hørt om Lyzzpro D24000. Men etter å ha søkt den opp, så ser den helt greit ut. I følge beskrivelsen på en ikke-navngitt nettbutikk, så er den «skapt for nordiske forhold».

   Helt sikkert et OK alternativ uten at jeg kan si noe mer. 🙂

 9. Hei ! Jeg har en MB 220 E-klasse , 2007 modell. Er muligens ikke den enkleste bilen å montere ledbar på….lurer derfor på om du har noen forslag til type ledbar, og plassering ?

  Kjell-Otto

  1. Hei Kjell-Otto. Takk for spørsmålet ditt.

   Når du sier det, så kan jeg ikke huske å ha sett mange LED-barer på biler i MB 220 E-klasse-serien. Dette er jo biler som har forholdsvis «ovale» og «avrundede» kanter rundt hele bilen, noe som gjør at det kan være vanskelig å finne et egnet sted til LED-lys.

   Det jeg fant på internett (etter å ha brukt 7-10 minutter med research) var en video av noen som plasserer den på taket:
   https://www.youtube.com/watch?v=vs9OJ7LjrfA

   Mitt førsteinntrykk er kanskje at det ikke er estetisk helt riktig, men det får være opp til den enkelte bileier å avgjøre. 😉

   1. Takk for raskt svar ! Enig i at takmontert bar ikke er det helt store…… Jeg får prøve med en bued type, på undersiden av skilt kansje….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recent Content