LED bar test: 8 Beste godkjente LED barer til bil

Vår LED bar test er perfekt for deg som vurderer å gå til innkjøp av en LED-bar til bil. Denne typen ekstralys er veldig praktisk her i mørke Norge, og har definitivt kommet for å bli. I denne testen skal vi se nærmere på de beste alternativene du har dersom du ønsker å installere en på bilen din.

Om du skal kjøpe deg en LED bar anbefaler jeg å handle fra to norske nettbutikker som har spesialisert seg på området: Ekstralys.no og Eurodel.no.

Vinnere av vår LED bar test

Under ser du en oversikt over LED barene vi har kåret til best i test. Merk at alle er gode alternativer, før du bestemmer deg bør du lese hele testen og finne den som passer ditt bruk best!

#Produkt
1Lazer ST4 EVO – Masse krutt for pengene
2Rigid SR10 Spot – En bestselger
3Lazer Triple-R 1000 – Ekstrem kastelengde
4Rigid SR20 – Noe for ethvert bruk
5Lazer Linear 18 Elite – Norges mest solgte?

1. Lazer ST4 EVO – Masse krutt for pengene

Denne lykten er fra kvalitetsmerket Lazer, og leverer en fantastisk opplevelse.

 • Kvalitetsmerke
 • 4 136 lumen
 • 555 meter kastelengde
 • 5 års leverandørgaranti
 • Godt priset

Led baren fåes kjøpt hos Eurodel og Ekstralys.

Dette er Lazer ST4 Evo

Lazer ST4 Evo er en helt rå LED bar som er godkjent og E-merket. Denne lampen er en bestselger som har vanvittig effekt i forhold til pris og størrelse. Baren kan enten kjøpes alene og monteres sentrert på bilen, eller så kan man kjøpe to stk og montere symmetrisk.

Baren gir hele 4 136 lumen – sjekk effekten:

Lazer ST4
Sjekk forskjellen!

Lykten er ekstremt allsidig, og en skikkelig all-rounder. Den gir god bredde og har en kastelengde på 555 meter. Dette fjernlyset er som skapt for varierte, norske veier om høsten og vinteren. ST4 har 4 stk 11W LEDs og IP69K-sertifisering. LED baren er laget i Storbritannia, og kommer med 5 års ubetinget garanti fra leverandøren.

Erfaringer med Lazer ST4 EVO

Jeg har sjekket alle norske nettbutikker som selger denne baren, og gått gjennom produktanmeldelsene. Resultatet sier sitt – LED baren får full pott på alle anmeldelsene.

Her er et eksempel på hva en fornøyd kunde skriver:

«Kjøpte 2 stk og monterte i grillen. Utmerket lys og perfekte for svingete veier. Sannsynligvis det beste merke»
– Aleksander A., Arbeidslys.no

Selv etter å ha trålet gjennom utenlandske nettbutikker, har jeg ikke funnet noe negativt annet enn at følgende småting:

 • Relésett medfølger ikke
 • Om du monterer de feil vei og deretter må snu dem, vil resultatet bli en synlig lakkskade i baren

Spesifikasjoner

Høyde:64 mm
Bredde:204 mm
Dybde:68 mm
Vekt:670g
Kastelengde:555 m
Lumen:4 136

Oppsummering

Alt i alt er dette et veldig godt produkt, som vi trygt kan anbefale – og som har svært høy kundescore i de forskjellige nettbutikkene. Du får kjøpt Lazer ST4 Evo hos Eurodel og Ekstralys.


2. Rigid SR10 Spot – En bestselger

En bestselgende LED-bar fra den anerkjente leverandøren Rigid.

 • Produsert i USA
 • 3 750 lumen
 • Mer enn 700 meter kastlengde
 • 5 års leverandørgaranti
 • «Bransjestandarden» for LED-barer

Dette er Rigid SR10 Spot

Rigid er kjent for å lage LED barer av fantastisk kvalitet, og SR10 er ikke noe unntak. Her får du en slank lampe som gir hele 3 750 lumen. Og det mest imponerende av alt er kanskje kasteevnen til dette LED-lyset: mer enn 700 meter!

Rigid er et amerikansk merke som blir produsert i USA, og er «standarden» innenfor LED-lys til biler. Dette er lampene alle andre produsenter prøver å måle seg mot, så det å handle noe fra denne kjente merkevaren kan ikke slå feil. Du får i også 5 års garanti, uavhengig om du handler som privatperson eller på firma.

Rigid SR10 GIF
Forskjellen med og uten Rigid SR10 LED bar.

Lampen har et slankt og delikat design, noe som gjør at den kan monteres meget pent. Den passer perfekt for innfelling i grill. Fjernlyset ditt vil få seg en stor oppgradering, og under kvelds- og nattekjøring på norske veier vil du takke deg selv for å ha gått til innkjøp av denne.

Erfaringer med Rigid SR10

Jeg har saumfart Internett etter omtaler og tilbakemeldinger på Rigid SR10 Spot LED bar. Det finnes noen få omtaler på norsk, men på Amazon finner man en mange. Av 85 omtaler på Amazon får denne LED planken 4,5 / 5 stjerner. De dårlige anmeldelsene som trekker ned snittet har som regel med feil-leveringer å gjøre, eller små produksjonsfeil. Alt i alt er folk svært fornøyde.

Spesifikasjoner

Høyde:41 mm
Bredde:327 mm
Dybde:76 mm
Kastelengde:718 m
Lumen:3 750

Oppsummering

Kort oppsummert har jeg ikke klart å finne noen negative omtaler om denne LED baren, hverken på norske eller internasjonale nettbutikker. Når Ekstralys.no i tillegg oppgir at dette er en av deres bestselgere, er det liten tvil om at det er et godt kjøp og at baren har gjort seg fortjent til å bli med i denne LED bar testen.

Det eneste jeg har å utsette på denne lampen er at kastebredden kunne vært bredere. Men du får til gjengjeld en kastelengde på hele 718 meter. Rigid SR10 Spot selges hos Ekstralys.no.


3. Lazer Triple-R 1000 – Ekstrem kastelengde

En LED-bar fra den britiske produsenten Lazer, som gir deg mye for pengene!

 • Ekstrem lyslengde: 1214 meter!
 • 5 års ubetinget garanti
 • 8 200 lumen
 • Nærmest uknuselig

Fåes kjøpt hos Eurodel og Ekstralys.

Dette er Lazer Triple-R 1000

Lazer Triple-R er en LED bar som er laget i England, og er E-Merket og referansemerket. Lazer leverer lamper med 5 års ubetinget garanti, og er et svært solid merkenavn i sin kategori. De har blant annet satset stort innen motorsport, med panserkit og lyskastere.

Triple-R 1000 leverer 8 200 lumen fra 8 LED-lamper. Resultatet er imponerende:

Lazer Triple-R 1000 LED bar
Sjekk den forskjellen!

Denne baren har et fjernlys med en helt vanvittig kastelengde – hele 1 214 meter! Om du kjører mye på rette veier i mørket, er dette med andre ord den perefekte LED baren.

Lazer Lamps ble grunnlagt i 2010, og er en britisk produsent av blant annet LED-barer. De er regnet som entreprenører innenfor LED-lys teknologi, og leverer LED-barer av så høy kvalitet at de nærmest har satt en ny standard innenfor bilbelysning. Lazer produserer alle sine produkter i England, og er veldig opptatt av kvalitet.Fabrikken håndterer alle aspekter av produktmontering fra start til slutt og fotometrisk testing. Du får 5 års ubetinget garanti på alle deres produkter, og glassene på lyktene deres er nærmest uknuselige.

Erfaringer med Lazer Triple-R 1000

Når man går gjennom alle tilbakemeldingene på Lazer Triple-R, er de positive. Av de norske anmeldelsene, blir snittkarakteren 4,6/5 stjerner. Av utenlandske omtaler finner jeg ingen.

Her er de negative tingene verdt å merke seg:

 • Kaster langt, men har noe smalt lysbilde (bør monteres som par)
 • Veier en del

Annet enn dette, er det bare positive tilbakemeldinger å finne, som for eksempel denne fra Ekstralys.no:

«Ikke søk mer, du har det du trenger her!
Det ultimate av LED BAR lys, hvis du vil avslutte søket etter det beste LES lys, etter min mening. Jeg monterte 2X Lazer Triple-R 1000 (Standard, Titanium) på taket i min T5 Caravelle. Jeg benyttet Thule sin tak rails, montert i takrail punkt B (i mellom stolpe A og B). Hos Biltema fant jeg 4 stk. enkle vinkel beslag, og smokk så hadde jeg et sinnssykt godt lysanlegg, montert på undersiden av Thule takrails og taket. Svært så lite synlig og Titan varianten går i ett med bilens sølvfarge. «
– Tage A., Ekstralys.no

Spesifikasjoner

Høyde:73 mm
Bredde:400 mm
Dybde:103 mm
Vekt:1 420g
Kastelengde:1 214 m
Lumen:3 160

Oppsummering

Dette er en kanskje det perfekte ekstralyset for deg som kjører mye langkjøring på gode veier. Den har en ekstrem kastelengde, men et noe smalt lysbilde. Dette kan løses ved å montere som par, eller velge en annen bar. Lazer Triple-R 1000 får du kjøpt hos både Eurodel og Ekstralys.


4. Rigid SR20 – Noe for ethvert bruk

Rigid sin SR20 LED-bar kommer i tre forskjellige varianter av lyskonfigurering.

 • Kvalitetsleverandør
 • Gode kundeanmeldelser
 • 7 500 – 17 424 lumen
 • Finn lyskonfigurasjonen som passer deg best
 • 5 års garanti

Dette er Rigid SR20

Først av alt: det finnes flere typer av Rigid sin SR20 led bar; SR20 Combo, SR20 Driving og SR20 Pro. Jeg skal sammenlikne de forskjellige typene her, se på fordeler, ulemper, kundeanmeldelser og priser.

Det finnes et hav av LED-barer å velge mellom, og Rigid gjør ikke ting enklere når de har så mange forskjellige modeller av sin SR20-bar. Heldgivis er det lett å skjønne forskjellen på dem, og hvilke bruksområder de har. Forskjellen på de tre versjonene, er kort fortalt at de har forskjellig konfigurering av lystyper.

For norske veier og normal kjøring, er det ingen tvil: Rigid SR20 Combo er min favoritt. Den passer de aller fleste og er også rimeligere enn Pro og Driving-modellene. Mye for pengene!

Erfaringer med Rigid SR20

Det er ikke uten grunn at Combo er en bestselger. Kundeanmeldelsene for denne led baren er svært gode, og generelt kan man si at dette er en av ekstralysene hvor man får mest for pengene.

La oss se litt nærmere på hva slags kundeanmeldelser vi finner på Rigid sine SR20-barer.

SR20 Combo er den mest solgte av de tre, og har derfor også flest kundeanmeldelser.

Slik ser anmeldelsene av Combo ut:

HvorVurderingerGjennomsnitt
Ekstralys.no114,6/5
Arbeidslys.no174,8/5
Luminix.no54,6/5

Som du kan se scorer Combo svært godt basert på kundeanmeldelser. Snittet ligger over 4,5 av 5 stjerner hos de tre norske nettbutikkene med flest anmeldelser.

Selv om SR20 Combo scorer høyt totalt sett, så er det noen som ikke gir den full pott. Jeg har lest over alle anmeldelser jeg har kommet over, og det som går igjen av negative kommentarer, er prisen. Det er ingen negative kommentarer når det kommer til kvalitet eller lysstyrke.

Og jeg kan forstå de som mener det er mye å bruke så mye penger på en LED-bar. Men, her får man virkelig kvalitet, og meg bekjent holder Rigid seg godt i pris dersom du skulle ønske å selge lyktene dine senere.

Rigid, en bunnsolid leverandør

Rigid, som er produsenten av SR20 barene, er en bunnsolid leverandør. De er en pionér innenfor LED-lys til biler, og har satt standarden i bransjen. Andre produsenter vil alltid måles opp mot Rigid, da det er de som bestemmer hvor listen skal ligge. Lyktene Rigid produserer er alle laget i USA, og er kjente for sin gode kvalitet.

Og Rigid selv er også overbevist om at LED-barene deres har god kvalitet – de gir nemlig 5 års garanti både for privatpersoner og bedrifter!

Spesifikasjoner

SR20 ComboSR20 ProSR20 Driving
Diagram:Rigid SR20 kombo lysdiagramRigid SR20 Pro lysdiagramRigid SR20 Kombo lysdiagram
Lysbilde:KomboKomboDriving
Lengde:837 m892 m523 m
Lumen:75001742411250
Watt:75,9 W132 W120,1 W
Spenning:9-36 V9-36 V9-36 V
IP-grad.:IP68IP68IP68
Kelvin:6000 K6000 K6000 K
Bredde:581 mm548,6 mm581 mm
Dybde:762 mm762 mm760 mm
Høyde:412 mm527 mm410 mm
Garanti:5 år5 år5 år

Oppsummering

Rigid SR20 Combo (også kalt Kombo) er den soleklare bestselgeren, og er rett og slett perfekt for norske veier. Det eneste negative å nevne når det kommer til denne LED-baren er prisen. Den er relativt dyr, men tilgjengjeld får du kvalitet i alle ledd!


5. Lazer Linear 18 Elite – Norges mest solgte LED-bar?

En av Norges mest populære LED-barer, som skapt for norske veier.

 • Allsidig LED-bar
 • Slankt design, kan innfelles i grillen
 • Svært gode kundeanbeldelser
 • Nesten 1 km kastelengde!

Dette er Lazer Linear 18 Elite

Er du på utkikk etter en ny LED-bar, er Lazer Linear 18 Elite noe du helt klart bør vurdere. Linear 18 Elite er en helt rå LED-bar med hele 12 150 lumen. Dette gir nesten en hel kilometer kastelengde!

Med andre ord er dette en av de kraftigste, godkjente LED-barene til Lazer. For å sette styrken i perspektiv: 12 150 lumen tilsvarer 15 halogen tusenmetere! Det skal med andre ord være «umulig» at denne baren ikke gir deg nok lys – selv den mørkeste dagen i året vil den gi fantastisk sikt.

Det som gjør Linear 18 Elite til et så godt valg, i tillegg til styrken, er allsidigheten. Baren gir et allsidig lysbilde, som er perfekt for svingete veier som vi har her i Norge. Ikke bare er kastelengden superb, men lysene gir også veldig god bredde. Linear 18 Elite er også IP69K-sertifisert, som gjør at den tåler klimaet vi har her på den nordre halvkule.

Om du ser på målene, vil du se at Lazer Linear 18 Elite er en svært slank bar. Dette gjør at det er lett å finne steder å montere den på bilen, og fortsatt bevare estetikken. Den er perfekt for en lavprofil-montering eller for innfelling. Til tross for størrelsen sin, har Lazer klart å få plass til 36 LED lys, som gir en kastelengde på 975 meter og hele 12 150 lumen.

Lysbildet er som sagt allsidig, og passer perfekt for norske veier:

Lysdiagram for Lazer Linear 18 Elite
Lysdiagram

Som du ser ut i fra diagramet over, er kastelengden lang, noe du trenger på lange sletter i høyere fart. Bredden er også svært god, som kommer godt til nytte når du kjører på mer svingete veier. Lysbredden sørger for at du får med deg alt som skjer grøfter og diker, og alt av dyr og andre detaljer lyses opp. Med andre ord gir Linear 18 Elite deg det beste fra to verdener i én og samme LED-bar.

Erfaringer

En ting jeg alltid gjør når jeg skal kjøpe noe på nett, spesielt om det er noe som koster litt, er å sjekke så mange kundeanmeldelser som mulig. Men, med så mange nettbutikker som man har i dag, er det vanskelig å få full oversikt.

Jeg har derfor prøvd å samle sammen alle anmeldelser jeg finner på norske nettbutikker i listen under. Jeg trekker også frem hva som går igjen av negative og positive tilbakemeldinger, for å hjelpe deg med å få et så rettferdig bilde av Linear 18 som mulig.

La oss starte med en oversikt over hvilken rating baren får hos de forskjellige nettbutikkene:

HvorAntallScore
Ekstralys114,9/5
Arbeidslys244,87/5
Slik scorer 18 Elite hos de forskjellige butikkene

Som du kan se kan Lazer Elite 18 nesten ikke score bedre. Hos Ekstralys får baren 4,9 av 5 mulige stjerner, og hos Arbeidslys 4,87 av 5 mulige. Det finnes mange nettbutikker som selger baren, men få av dem har tilbakemeldinger fra kunder. Det betyr ofte at det er en mindre nettbutikk, med færre ordre. Jeg velger selv alltid en nettbutikk som kan vise til gode anmeldelser.

Gode erfaringer

Det er ikke vanskelig å finne nok eksempler på gode erfaringer. Både hos Ekstralys og Arbeidslys ligger det en haug av kommentarer.

Det som går igjen i de positive tilbakemeldingene er at dette rett og slett er en vanvittig god LED-bar, og at den enkelt kan bygges inn takket være størrelsen. At lysbildet er godt er også noe som går igjen.

Her er et eksempel på en av de mange gode kundeanmeldelsene:

«Suveren ledbar, vanvittig oppgradering fra originallysene, masse lys og bredt lysbilde. Lave, 4cm, kunne monteres inni grillen under skiltet på Mitsubishi Outlander 2017. Det følger med 15cm kabel med plugg for tilkobling til kabelen fra ledbaren. På 15min kjøretur i kveld så jeg 3 elg og 4 rådyr som jeg neppe ville oppdaget med originallysene.»
– Roy T. via Ekstralys

Dårlige erfaringer

Ettersom fjerlyset fra Lazer scorer så høyt, er det vanskelig å finne noen dårlige erfaringer. En ting som nevnes i noen anmeldelser, er at prisen er stiv. Det er også én anmeldelse som sier at selv om kastelengden er lang, så er lyset litt svakt lengst unna. Men spør du meg, så vil dette ikke være noe problem i praksis, med mindre man kjører et vogntog med ekstremt lang bremselengde.

Den dårligeste ratingen jeg finner er en som gir baren 3 av 5 stjerner. Slik ser kundeanmeldelsen ut:

«Skulle ha lys som lyste langt, men over 400 meter så tror jeg ikke at man kan se reinsdyr på veien. Ut fra lysdiagram så tror jeg at man må se på lyskjegle opp til 1 lux, og da må det bli gode gamle bøttelykter for lange lengder. Led-baren er integrert i grill, men tror ikke at jeg mister så mye effekt. De lyser bredt og godt nært bilen, men originallysene på bilen min er ganske bra her fra før.«
– Trond L. via Arbeidslys

Spesifikasjoner

E-merketJa
GodkjenningECE R112
ECM-beskyttetJa
Referansetall45
VanntetthetIP67
Garanti5 år
Antall i pakken1 stk
Montkontakt inkl.Ja
Feste2 stk sidefester inkl.
TeknologiLED
Spenning12V, 24V
Spenningsområde9-32V
Strømforbruk8,8A
Levetid>50 000 timer
TilkoblingSuperSeal-kontakt
GlassPolykarbonat
LyktehusFormstøt alu.
Antall lysfunksjoner1
LysbildegruppeSpot, Mellombred
LysbildeDriving
Lumen12 150
Antall LED36
Fargetemperatur5000K
Kastelengdegruppe650 – 1000 m
Kastelengde (1 lux)488 m
Kastelengde (0,25 lux)975 m
Pos/park lysNei
Høyde40 mm
Bredde520 mm
Dybde62 mm
Hullavstand548 mm
Vekt1090 g
Lengde på kabel30 cm
Mål for Lazer Linear 18

Oppsummering

Alt i alt er Denne LED-baren fra Lazer ekstremt god, og det er ingen overraskelse at den har så gode tilbakemeldinger fra kunder. Det at den i tillegg har et så slankt design at den enkelt kan innfelles i grillen gjør LED-baren enda bedre.


6. Bonus: Billige LED–barer hos Bildeler.no

Mange av LED-barene i denne testen er dyre. Og jeg har full forståelse for at alle ikke vil bla opp flere tusenlapper for litt bedre belysning. Men det finnes heldigvis et rimeligere alternativ. Bildeler.no selger sine egne LED-barer veldig billig. Her får du mye for pengene, og de koster fra 1 498 kr.

Det positive med Bildeler.no er at det er en norsk nettbutikk, som betyr at du har 14 dagers angrerett og 2 til 5 års garanti (avhengig av hvordan du tolker forbrukerkjøpsloven). Så om du vil kjøpe deg en billigere LED-bar til bilen din er dette et godt alternativ.

Har du en ny Tesla Model 3 eller en annen ekslusiv bil, ville jeg nok ha kostet meg på noe litt bedre. Men dersom du har en rimelig bil er det et godt alternativ uten at det koster skjorta.


7. Bonus: Billige LED–barer hos Ekstralys.no

Det er også slik at Ekstralys.no har en del billige LED-barer.

Selv er vi mektig imponert over Canlamp ER20. ER20 er en LED-bar med hele 904 meters kastelengde – og har en fryktelig lav pris!

Trenger du en billig LED-bar som tåler kraftige, norske forhold, så kan du se på Philips Ultinon Drive. Dette LED-fjernlyset har en kastelengde på 854 meter samt kombinert lysbilde.


Ting du må vite om LED barer

Regler for LED-barer

Tidligere var reglene for hva slags lys du kunne montere på bilen din i Norge ganske strenge. Men fra 1. oktober 2018, ble reglene forenklet og mildere.

Det er ikke lenger noen begrensning i antall fjernlys eller lysstyrken fra disse, skriver Statens Vegvesen på sine sider. Man trenger heller ikke montere lykter i par, slik som tidligere, men lyktene må være symmetriske.

Det vil si at dersom du monterer f.eks. en stk LED bar, må denne monteres sentrert. Det er alså i lengderetningen ting skal monteres sentrert, dersom det skulle være noen tvil.

Typegodkjent

Selv om reglene for montering av LED barer har blitt mildere de siste årene, må lyktene du monterer fortsatt være forsvarlig montert, og være typegodkjente.

– Det er fortsatt krav om at lyktene er forsvarlig montert og at det er en typegodkjent lykt. Godkjente lykter er merket med «E» eller «e». Det er en del ikke-godkjente lykter som omsettes, og har bilen disse montert vil det gi mangel ved en kontroll, sier Reidar Henry Svendsen i Vegdirektoratet til At.no.

E-Merket LED bar
Eksempel på en E-Merket LED bar.

Pass derfor alltid på å kjøpe en E-Merket LED bar, slik at du slipper mangel ved kontroll! På grunn av dette er det alltid lurt å handle fra en norsk nettbutikk. Da får du kjøpshjelp av noen som kan reglene her til lands, og du har alltid 14 dagers angrerett dersom du skulle ende opp med å kjøpe noe som ikke er godkjent.

Plassering av LED barer

Det finnes hovedsakelig tre steder man pleier å montere LED barer:

 • På en skiltbrakett
 • Innfelt i grillen
 • Montert på en kufanger

Montering på skiltbrakett

Å montere LED baren sin på en skiltbrakett er den vanligste og enkleste metoden. Dette er enkelt og greit en plate som skjules bak registreringsskiltet ditt, som har festepukter for lykter/barer. Dette gjør at festemetoden er godt skjult, og ser pent ut.

Innfelt i grillen

Ved å innfelle LED barene dine i grillen, oppnår du et stilrent og pent utseende, samtidig som lampene er beskyttet bedre mot tyverier. Det kan være tidkrevende å gjøre det på denne måten, da du ofte må av med hele fronten på bilen. Men – resultatet blir i mange menneskers øyne også det peneste.

Montert på en kufanger

Kufangere er også et populært festepunkt for LED barer. Du bruker da lykteklemmer rundt bøylen. Dette fungerer utmerket, og gir et tøft utseende.

Priser på LED-barer i Norge

Under 3000 kroner: Du finner et par godkjente LED-barer under denne prisen. Selv om det er noen av dem som kan klare seg greit under røffe forhold, så vil de fleste slite med tanke på hvor lenge de varer. Billige LED-barer har en tendens til å bli ødelagt veldig kjapt. Hvis du tenker å kjøpe en billig bar til under 3000 kroner, så bør du i hvert fall gjøre grundige undersøkelser først.

Mellom 3000 og 6000 kroner: I dette prisspennet vil du finne de fleste variantene som både er simple og av høy kvalitet. Mange av verdens mest kjente LED-bar-produsenter selger varene sine i denne priskategorien.

Over 6000 kroner: Hvis du virkelig ønsker «Rolls Roycen», så må du være villig til å betale en god del penger for det. Her snakker vi LED-lys som er kraftige, store og holder i årevis. Til tross for at prisen er høy, så kan det være en god investering hvis du kommer til å bruke lyset en god del.

Nøkkel-egenskaper i en LED-bar

Størrelse

I og med at LED-barer er bygget opp av flere individuelle lys, så har størrelsen mye å si på kvaliteten. Desto større den er, desto større justeringsmuligheter har du. Men størrelsen handler ikke bare om hvor godt lyset fungerer. Husk også at en LED-bar teller på bilens totale vekt, så det er viktig at du alltid sjekker vekt før du kjøper – og passer på at bilen alltid holder seg innenfor Veitrafikklovens bestemmelser.

Styrke og utholdenhet

Ingenting er verre en bildeler som blir kjapt ødelagt. Mange LED-lys er beregnet til å brukes under røffe forhold (vind, snø, regn, etc.). Derfor er mange av dem både vanntette og bygget for å operere under de verste snøværsdagene i Norge.

Oppsumering av testen

Alle LED-barene vi har anbefalt i denne testen er svært gode kjøp. Det er umulig å kåre én vinner, uten å vite noe mer om hvorfor du trenger ekstralys på bilen din. Du bør lese om hvert produkt og avgjøre selv hvilket som passer ditt bruk best.

Ofte stilte spørsmål

Hvor kjøper man LED-bar?

Om du skal kjøpe deg en LED-bar, anbefaler jeg Eurodel.no og Ekstralys.no som er to norske nettbutikker med bildeler.

Er LED-bar lov?

Som vi har skrevet om tidligere i denne artikkelen: ja, LED-barer er lov i Norge. Du må bare passe på at den er E-merket.

Hvilken LED bar er best i test?

Jeg har anbefalt de barene jeg selv ville montert på min bil i denne artikkelen, som i mine øyne er de beste LED barene på markedet akkurat nå. I tillegg har jeg gått gjennom forskjellige anmeldelser jeg har funnet på nett.

Hvor lett er det å montere?

Hvis en LED-bar faktisk skal være av noe nytte, så må den være mulig å montere på bilen din. Dette avhenger litt av hvordan bilen din allerede er utstyrt med det som på engelsk kalles «mounting points» – altså steder på bilen hvor det er beregnet av ekstralys skal påsettes.

Vurderer du å kjøpe deg en LED bar? Legg igjen en kommentar under!

30 kommentarer om “LED bar test: 8 Beste godkjente LED barer til bil”

 1. Takk for fin oversikt! 🙂

  Er veldig glad i LED-lys selv, og bruker det ofte på Jeepen min når jeg skal frem til hytta på kvelden. Det å kjøre på norske vinterveier når det mørkner er noe som ikke akkurat er særlig hyggelig.

  Det at et LED-lys lyser 700 meter frem kan kanskje høres mye ut for mange, men det er faktisk ikke så ufattelig langt. Bremselengden på en bil som kjører i 60 kilometer i timen er vel noe sånn som 400 meter, og da skjønner man at det kan være lurt å ha litt ekstra lys når man kjører ute på vinteren.

  Svar
  • Hei Roger,

   du har helt rett. LED-lys kan være svært nyttige å ha om vinteren i Norge. De ser også utrolig stilige ut når de er festet til et litt robust kjøretøy som f.eks. en Jeep.

   Svar
 2. Hvordan er det med disse led-barene, brukes de som fjernlys? Eller er det bare som et ekstralys?

  Svar
 3. Jeg kjøpte selv Lazer ST4 til min store Range Rover for noen år siden, og det funker enda. Når det kommer til utvikling av teknologi på LED-lys og LED-barer, så føler jeg egentlig at tiden har stått ganske stille de siste 5 årene.

  Det er ingenting som tilsier at det utvikles så mye nytt, så hvis du først kjøper en LED-bar så kan du regne med at du kan ha den festet på bilen din i fem år uten at du føler at du «går glipp» av noe.

  Svar
 4. Skal kjøpe meg noen LED-lys til en Tesla, men må først gå gjennom lovverket for å se om det er lovlig i Norge.

  Halvparten av de jeg snakker med sier at det er OK. Og halvparten sier at jeg ikke må finne på å kjøpe LED lys i Norge, så jeg må vel bare ringe NAF i morgen og finne ut av det

  Svar
  • Hvis du leser artikkelen, så vil du se at det er lovlig med ledlysbar i Norge. Bare pass på at den er E-merket! 🙂

   Kjøp gjerne gjennom en av butikkene jeg anbefaler, så er du sikret god service!

   Svar
 5. Hei! Takk for mye info, men jeg skulle gjerne hatt LED barer på min ATV. Er det noe spesielt å tenke på mtp. LED bar til ATV? Eller er det bare vanlige regler, samme som biler?

  Svar
  • Hei Espen, ut fra hva jeg kan finne på nett, så er det de samme reglene som gjelder.

   Ser også at flere norske sertifiserte forhandlere selger LED-barer til ATV, noe som skulle bety at det burde være lovlig. Hvis du fortsatt er i tvil, så ville jeg kontaktet enten en forhandler eller NAF for å være på den sikre siden.

   Svar
 6. Hei Trond, og takk for nyttig info.
  Har en ny Superb med de nye «crystal lightning» lyktene, som leser veien, og maskerer møtende trafikk, reflekterende skilt osv.
  Har du noen formening om dette kan ha noen uheldige konsekvenser ved bruk av ekstra led bar?
  Tenkte det var greit å vite før jeg brukte mange tusen på ekstra lys😉
  Mvh
  Tommy

  Svar
  • Hei Tommy, takk for det! Hyggelig at du er innom siden min! 🙂

   Har kun litt erfaring med Skodas «crystal lightning»-system. Men ut fra hva jeg forstår av Vegvesenets regelverk, så skal det ikke være noe trøbbel å bruke en ekstra LED-bar. På nettsidene sine skriver NAF både at «det ikke lenger er noen begrensning på antall fjernlys eller samlet lysstyrke».

   Men de skriver også at: «Moderne biler kan ha lyssystemer som blender ned automatisk (adaptiv lysteknologi), og ettermontering av ekstralykter kan være teknisk komplisert. Ved montering av ekstralykter på slike biler er det derfor svært viktig at dette gjøres slik at ekstralyktene blir integrert i bilens opprinnelige lyssystem.»

   Håper det var litt oppklarende! 🙂 Slik jeg tolker det, så kan du altså helt trygt ha en ekstra LED-bar på bilen din – såfremt det er koblet til ditt nåværende lyssystem.

   Kilde: https://www.vegvesen.no/om+statens+vegvesen/presse/nyheter/nasjonalt/enklere-regelverk-for-ekstra-fjernlys

   mvh
   Trond

   Svar
   • Takk for raskt svar. 👍
    Jo det var den tekniske løsningen jeg tenkte mest på, og at en led bar (eller 2 små) ødelegger for lysbildet bilen leser fra veien. Matrix lyktene har noen og tredve reflektorer i hver lykt, som forandrer lysbildet hele tiden, avhengig av hva som blir fanget opp av kameraet. Det er nok lettere å koble led bars sammen med normale adaptive fjernlys, hvor det kun er av og på.😉

    Svar
 7. Jeg har en Ford kuga 2016 mod, som jeg ønsker å montere en LED-bar i fronten. Men har veldig dårlig kunnskap om disse lampene. Fronten på ford,en er nesten rett og ser det er plass mellom rillene som sikkert skal gi kjøling til motoren. Kanskje uheldig å bruke den åpningen til LED-baren, med tanke på temperatur? Ønsker ikke bruke masse tusen på ekstralys, men samtidig bra kvalitet og lyser godt. Vinteren er det jo viktig at de avgir litt varme, slik at disse ikke blir dekt med snø å is.

  Svar
 8. Takk for mye god informasjon!
  Til informasjon så blir det litt feil hvis du sjekker pris og sammenligner Lazer Linear 18 Elite på denne siden da Eurodel.no viser til Lazer Linear 18 og Ekstralys.no viser til Lazer Linear 18 Elite som det er beskrevet her. Dette ser ut til å være samme lampe, men er 2 forskjellige. Elite er en noe sterkere lampe.
  Man finner forskjellene hvis man ser på Lazer sine youtube videoer og leser tekst under videoen.
  Kjører en Landcruiser 2019 mod med to runde 9″ led ekstralys som gir bra lys ut til sidene, men kun ut til 300-400 meter. Funker bra på skogsbilveiene, men savner litt lengde på mørke landeveier. Har nå bestilt Lazer Linear 18 Elite i tillegg som sikkert ordner det. Takk nok engang for mye bra info!!

  Svar
 9. takk for bra guide 🙂

  Skal kjøpe meg en LED-bar nå som høsten kommer. Litt usikker på hvilken jeg skal gå for. Noe sier meg at de på Ekstralys er litt sterkere enn de på Eurodel, men kan være jeg tar feil. Trenger egentlig ikke noe som er veldig sterkt, men det bør i hvert fall lyse 100 meter foran meg.

  Svar
 10. Hei Trond..lurer på om du har noen kjennskap til Lyzzpro D 24000 led bar? Kraftige saker har jeg skjønt.

  Svar
  • Hei Johnny, takk for spørsmålet ditt.

   Da du skrev det, så er det første gang jeg har hørt om Lyzzpro D24000. Men etter å ha søkt den opp, så ser den helt greit ut. I følge beskrivelsen på en ikke-navngitt nettbutikk, så er den «skapt for nordiske forhold».

   Helt sikkert et OK alternativ uten at jeg kan si noe mer. 🙂

   Svar
 11. Hei ! Jeg har en MB 220 E-klasse , 2007 modell. Er muligens ikke den enkleste bilen å montere ledbar på….lurer derfor på om du har noen forslag til type ledbar, og plassering ?

  Kjell-Otto

  Svar
  • Hei Kjell-Otto. Takk for spørsmålet ditt.

   Når du sier det, så kan jeg ikke huske å ha sett mange LED-barer på biler i MB 220 E-klasse-serien. Dette er jo biler som har forholdsvis «ovale» og «avrundede» kanter rundt hele bilen, noe som gjør at det kan være vanskelig å finne et egnet sted til LED-lys.

   Det jeg fant på internett (etter å ha brukt 7-10 minutter med research) var en video av noen som plasserer den på taket:
   https://www.youtube.com/watch?v=vs9OJ7LjrfA

   Mitt førsteinntrykk er kanskje at det ikke er estetisk helt riktig, men det får være opp til den enkelte bileier å avgjøre. 😉

   Svar
   • Takk for raskt svar ! Enig i at takmontert bar ikke er det helt store…… Jeg får prøve med en bued type, på undersiden av skilt kansje….

    Svar
 12. Hei og takk for mange fine artikkler på siden din.

  Ville bare skyte inn litt ang. Led lys både ifra erfaringer, målinger og nerding.

  Led lysets kastelengde blir ofte oppgitt i 0,25Lux og 1Lux samt 10Lux noe som er fjernt for den vanlige personen i gata å begripe. Så det er ofte vanlig å skryte av kastelengde på for eksempel 975m (Lazer Linear 18 Elite). Noe som blir litt feil iforhold til den reelle kjøringen med lyset.

  La meg forklare. Led lys blir målt direkte imot chippen i 0,10ms. Dette gir foreksempel 12 150lumen. så blir det regnet ut hvor mye Lux dette gir famover.
  Det som ikke blir sakt noe om er at Led mister Lumen etter som varmen stiger mot driftstemperatur og når lyset treffer reflektorer og glass mister det også effekt/lumen. Faktisk ifra 15 til 30% totalt ved driftstemp.

  Dette gir desverre noe svakere reelle lysforhold en produsentene vil ha deg til å tro.
  Også mål som oppgis i 0,25lux tilsvarer lyset av månen på en klar natt, 1Lux er det som kreves for å lese en avis.
  Så 0,25Lux ved 975m er ikke så mye lys som du tror desverre.

  Det som også skjer i realiteten er at det ekstremt kraftige Luxen du får rett forran bilen(første30-100m) vil være så kraftig at du ikke ser lyset som ligger der 975m forran deg.
  Hiver du inn blending ifra speedometer og multimedia++ som lyser imot deg inni bilen vil dette også bidra negativt av lysoppfattingen.

  Tenk deg bare at du tenner et stearinlys og holder det opp forran deg for å se hva som er ute i skogen, du vil klare å se 10m kanskje. Men en som står i skogen uten noe lys rundt vil se deg og stearinlyset kjempe godt.

  Beklager for lang og «klagete» post, men jeg er desverre lidenskaplig opptatt av lys da jeg holder til på de nordligste breddegradene i fastlandsnorge.

  Håper dette var noe informativt og at du og andre ikke ser på oppgid lux ved 0,25 og tror at du får 975m med klart lys av lampa men reelt 4-600m synlig lys.

  stå på med siden din hilsen bil og lys entusiast ifra det kalde mørke nord.

  Svar
  • Hei Jon. Tusen takk for en veldig detaljert og fin kommentar.

   Du har åpenbart både lidenskap for dette – og svært mye kunnskap.

   Sånt setter jeg alltid pris på! Håper mange av leserne mine får sett kommentaren din.

   mvh
   Trond

   Svar
 13. Hei
  Savner i testene om det er varme i lyktene.
  Ganske viktig på norske vinterveier regner jeg med.

  Svar
  • Hei Rune. Du har rett i at enkelte av LED-barene avgir varme. Og noen modeller avgir mer enn andre.

   Vi fant det (dessverre) ikke viktig nok til å inkludere det som et element i vår test. Men vi tar tilbakemeldingen til etterretning hvis vi skulle finne på å oppdatere eller forbedre artikkelen.

   mvh

   Svar
 14. Grei oversikt.
  Men savner flere led barer i mellom sjiktet.
  Strands sr /Dr 22 får mye skryt.
  Oledone er også bra såvidt man kan bedømme.
  Pluss mange flere. De fleste kjøper antagelig xtra lys opp til 5-6000 kr max…

  Svar

Legg igjen en kommentar