Lakkforsegling test: Topp 4 sealere på markedet

I vår ferske test har vi undersøkt markedet for lakkforsegling og sealere. Dette er en produktkategori som det er ufattelig store kvalitetsforskjeller på. Vi har testet noen helt ELENDIGE – og funnet noen gode.

I denne artikkelen anbefaler vi fire virkelig gode lakkforseglere.

Om du leser våre produktvurderinger nøye, så finner du nok den sealeren som passer ditt behov. Men først må du tenke på hvilket behov du faktisk har. Vi har utelukkende anbefalt produkter fra èn og samme nettbutikk. Rett og slett fordi denne nettbutikken er den soleklart beste når det kommer til lakkforsegling på det norske markedet.

Skal du kjøpe deg lakkforsegling? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut denne butikken: Detailshop.

Vinnere av vår test av lakkforsegling

Her er en rask vurdering av våre anbefalte produkter i denne kategorien. Skulle du ønske mer informasjon om hvert produkt, så kan du gjøre det ved å scrolle lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1Koch-Chemie Spray Sealant – Best i test!
2Koch Chemie 1K-Nano – Markedets beste varighet (premium)
3Koch-Chemie Hartwachs BMP S0.01 – For deg med lavt budsjett
4Autoglym Polar Seal – Populær outsider med OK egenskaper

1. Koch-Chemie Spray Sealant – Best i test!

Spray Sealant er vår klare testvinner. Dette er en sprayforsegling som er nybegynner-vennlig, effektiv i bruk og gir en fantastisk overflate på bilens lakk.

Dette produktet er best i test! Utvilsomt!

 • Offisielt godkjent av varemerker som Mercedes Benz, BMW, Porsche og Audi.
 • Ufattelig gode tilbakemeldinger fra tidligere kunder.
 • Etterlater bilen din med en behagelig og lekker mørk farge på lakken.
 • Sprayflaske som er utrolig enkel i bruk.
 • Har en vannavvisende effekt, noe som gjør at lakken er betydelig mer slitesterk.
 • God varighet.

Med Koch-Chemie Spray Sealant er du nærmest garantert en skinnende flott bil. Produsenten Koch-Chemie kjenner vi i Bilduden godt til. Dette er en produsent som har vunnet flere av våre forbrukertester. Derfor er vi heller ikke overrasket over at selskapet har produsert den beste lakkforsegleren på markedet.

Spray Sealant er et produkt som gir bilen din en glød som du neppe får med konkurrerende produkter. Husk dog på at det tar 24 timer etter påføring før forseglingen har trukket inn i lakken. Derfor kan det være lurt å utføre jobben på lørdag ettermiddag?

Vannavvisende og god holdbarhet

Sealeren fra Koch-Chemie er vannavvisende. Det vil si at gjørme og annet skittent regnvann ikke vil trekke inn i lakken. Når det kommer til vannavvisende egenskaper, så er det store forskjeller på dyre og billige sealere. Kjøper du en billig sealer, så må du regne med å utføre jobben på nytt i løpet av en måned eller to. Med Spray Sealant, så kan du regne med at lakken er både robust og lekker i minst 3-4 måneder. Minst.

Husk også at det å ha et vannavvisende lag på bilen din vil minimere sannsynligheten for rustdannelse. Rust kommer jo som følge av at bilen utsettes for fuktighet over lengre perioder.

Når det kommer til holdbarhet, så er vi svært imponert over Koch-Chemie Spray Sealant. Dette er, som tidligere nevnt, et kriterie som skiller klinten fra hveten. Mange billige modeller krever at du hele tiden lakkforsegler bilen din jevnlig. Spray Sealant har vist seg å være et produkt som holder over veldig lange perioder. Dette er også en av hovedgrunnene til at vi anser produktet som en soleklar testvinner.

Hvem vil vel ikke ha en bil som gløder og har slitesterk lakk – uten at du trenger å jobbe så hardt for det?

Video – Så enkelt er det å bruke sealeren

Den fantastiske nettbutikken Detailshop har lagt ut følgende produktvideo av Spray Sealant.

Her kan du se hvor enkelt og raskt bilen påføres lakkforsegling:Ganske bra, ikke sant? Det å se en god lakkforsegler bli brukt på en Porsche er virkelig som balsam for sjelen…

Spesifikasjoner

ProdusentKoch-Chemie (Tyskland)
ProdukttypeLakkforsegling bil
Type flaskeSprayflaske
Volum500 ml

Oppsummering

Det å utføre bilpleie vil for mange være slitsomt og kjedelig. Da trenger du et produkt som nærmest gjør jobben til en lek. Koch-Chemie Spray Sealant er et slikt produkt. Her trenger du bare å spraye sealeren på tørr lakk og vente i 15 minutter. Etter at et kvarter har gått, så går du over laken med en mikrofiberklut. Dette sikrer en jevn påføring som vil resultere i en god finish.

Husk at du bør påføre sealeren på hele bilen for at du skal få et jevnt og varig resultat. Over det neste døgnet bør du la bilen stå i ro. Du kan kanskje kjøre en kort tur, men bør ikke blande lakkforsegling med andre rengjøringsprodukter.

Vi mener også at Koch-Chemie Spray Sealant har en fornuftig pris. Når du ser alle de gode brukeranmeldelsene fra tidligere kunder, så er det lett å la seg friste. Og det bør du. For her får du markedets klart beste lakkforsegling til bil.


2. Koch Chemie 1K-Nano – Markedets beste varighet

Vi skrøt veldig mye av testvinneren for å holde lenge uten at man trenger å «fylle på» lakkforsegling ofte. 1K Nano er definitivt storebroren til vår testvinner.

Problemet er at produktet er svært kostbart. Nettopp derfor kan vi rettferdiggjøre å gi 1K-Nano en andreplass.

 • Gir deg mulighet til å seale mellom 3 og 6 biler.
 • Brukes gjerne sammen med en poleringsmaskin.
 • Et tynt lag lakkforsegler er nok for å gi et skinnende rent resultat.
 • Gir ultimat beskyttelse mot slitasje på lakken.
 • Anerkjent av Mercedes, BMW og Audi.
 • Holdbarhet på 1 år.

Koch-Chemie 1K-Nano kan vel på mange måter bli sett på som den egentlige testvinneren. Men er det mange norske detailere der ute som er villig til å bruke ~1800 kroner på en slik flaske? Neppe!

Og vi i Bilduden ønsker alltid å lage forbrukertester for den allmenne bruker. Til tross for at 1K-Nano gir et fantastisk resultat, så vet vi at mange kvier seg for å sprenge budsjettet. Naturlig nok.

God og varig beskyttelse

Ingenting er verre enn å se riper og småskader i lakken på en dyr bil. Koch-Chemie Premium Sealer 1K-Nano er en lakkforsegling som beskytter bilens lakk mot vær, vind og fremmedelementer. Vi snakker ikke bare om et produkt som gjør at bilen din ser veldig bra ut.

Kun et tynt lag skal være nok til å bygge et beskyttende lag mot riper. Dette er et av produktene som gjør at dyre biler også kan karre seg gjennom hullete norske veier – uten at eieren trenger å være bekymret.

Ifølge enkelte rapporter trenger man bare å forsegle bilen sin hvert fjerde år hvis man bruker 1K-Nano. Vi har ikke ventet 4 år etter denne testen, så vi kan ikke gå god for det. Men det høres realistisk nok ut.

Motstandsdyktig og slitesterk

1K-Nano er hakket bedre enn alle konkurrerende produkter. Mange sealere vil gradvis falle bort fra lakken kun få uker etter påføring.

1K-Nano er annerledes.

Denne lakkforseglingen binder seg (nesten) permanent til lakken, noe som gjør at du slipper å påføre lakkforsegling med jevne mellomrom. Det sikrer at bilens lakk holder den flotte fargen over lengre tid. I tillegg blir bilens ytre veldig slitesterk.

Hvordan du påfører produktet fra Koch-Chemie er valgfritt. Selv foretrekker vi poleringsmaskin, men vi vet også at mange liker å gjøre jobben manuelt. Hånd og mikrofiberklut sikrer tross alt et ganske jevnt resultat.

Anerkjent av de største i bransjen

Hva om jeg sier at du er i ferd med å lese om et produkt som er offisielt godkjent av verdens største bilmerker? For jeg antar at du har hørt om Mercedes, Jaguar, Land Rover og BMW?


Foto: Detailshop


Alle disse merkene har godkjent Koch-Chemie 1K-Nano til bruk.

La oss si det sånn: det er virkelig noe du bør ta med i vurderingen. Dette er et såkalt premium-produkt. Ikke bare gjenspeiles det i kvaliteten. Premium-stempelet gjenspeiles også (dessverre) i prisen. Dette er et produkt som koster betydelig mye mer enn konkurrentene.

Spesifikasjoner

ProdusentKoch-Chemie
Innhold250 ml (passer til 4-6 biler)
Holdbarhet1 år fra flasken åpnes

Resultat

Koch-Chemie 1K-Nano er et utmerket produkt. Flere kilder hevder at seriøse flyselskaper har brukt forseglingen til passasjerfly – med god suksess. Dette gir en indikasjon på hvor sterkt middelet tross alt er.

Du kan være veldig trygg på at sealeren skal holde for biler i Norge. Vi lever tross alt i et klima som er både tøft og hardt. Norske veier er heller ikke noe man kan skryte av. Nettopp derfor har man noen ganger behov for en skikkelig sterk lakkforsegling. Og det får du ved å kjøpe Koch-Chemie 1K-Nano.


3. Koch-Chemie Hartwachs BMP S0.01 – For deg med lavt budsjett

Ingen skal tvile på at Koch-Chemie leverer kvalitet. Men de har også en del produkter som er unntatt «premium-segmentet».

Et av disse billig-produktene er Hartwachs BMP S0.01. En helt OK lakkforsegler som får en tredjeplass i vår test.

 • Testens laveste pris.
 • Nybegynner-vennlig.
 • Passer best sammen med et påskrudd sprayhode.
 • Flasken rommer hele 1 liter væske.
 • Ganske god varighet når man tar prisen i betraktning.

I skrivende stund koster Hartwachs fra Koch-Chemie 299 kroner. Kjøper du andre lakkforselgere til 299, så skal du forvente et svært dårlig resultat.

Men du vil bli overrasket over hvor god finish du får med denne sealeren.

Her får du rett og slette veldig mye for pengene. Det er ikke alltid en korrelasjon mellom lav pris og dårlig kvalitet. Her får du en sealer som er perfekt for nybegynnere. Hvis du aldri har brukt lakkforsegling på bilen din før, så kan du helt fint starte med Hartwachs BMP.

Perfekt valg for deg med lavt budsjett

Det å ha en flott, skinnende ren og solid lakk på bilen sin trenger ikke sprenge budsjettet ditt. Nettopp derfor har Koch-Chemie introdusert denne modellen på markedet. Vi vet at det å eie bil er dyrt. Forsikring, løpende verkstedskostnader, drivstoff og annet vedlikehold.

Koch-Chemie har absolutt tenkt på dette. Og nettopp derfor introduserte de en billig-variant på markedet.

Spesifikasjoner

ProdusentKoch-Chemie
Type produktLakkforsegling bil
Volum1 liter
Varighet på lakkens beskyttelse~1-3 måneder

Stort volum og høy effektivitet

I og med at du må lakkforsegle bilen din litt oftere med Hartwachs BMP S0.01, så kommer produktet i en stor flaske. Her får du hele 1 liter med lakkforsegling. Det er betydelig mer enn de fleste konkurrerende produkter. Hvis du sammenligner produktet med de sealerne du kjøper fra billig-nettbutikker i Kina, så er det kvalitetsforskjell.

Det er heller ikke sånn at sluttresultatet er så mye dårligere enn de dyreste sealerne i testen vår. Men varigheten er det problemer med. Om du går for Hartwachs BMP, så skal du regne med at du bør forsegle lakken minst annehver måned. Og er det egentlig mange av oss som har tid til å pusse lakken på bilen 6 ganger i året?

Tja.


4. Autoglym Polar Seal – Populær outsider med OK egenskaper

Autoglym er en av de gigantiske navnene i bilpleie-industrien. Produktet «Polar Seal» selges over hele verden.

Til tross for at vi mener Koch-Chemie slår Autoglym ned i støvlene, så er det verdt å nevne dette produktet i vår test.

 • Påføres med skumkanon.
 • Krever at du vasker bilen først.
 • Påføres over hele bilen; også på felgene. Men ikke på frontruten.
 • Skylles av etter et par minutter.
 • Volum på hele 1 liter.

Autoglym Polar Seal er en lakkforsegling som veldig mange nybegynnere sverger til. Sånn er det ofte. Hvis man er usikker og ikke har lest forbrukertester, så kjøper man det mest populære. Derfor er det også veldig mange som kjøper Turtle Wax-produkter på ulike bensinstasjoner rundt omkring i verden.

Men.

Polar Seal er ikke noe dårlig produkt. Dette er en lakkforselger som definitivt hører hjemme i «billig-segmentet». Produktet brukes sammen med en skumkanon. Og det er viktig å huske på å rengjøre hele bilen før du påfører middelet.

Video – Autoglym Polar Seal Lakkforsegling

Her er en video som illustrerer sealeren på en ganske god måte:Spesifikasjoner

ProdusentAutoglym
ProduksjonslandStorbritannia
Volum1 liter

Vår dom

Vi i Bilduden vil gå for Koch-Chemie-produkter 7 av 7 dager i uken. Men har du et veldig lavt budsjett og en skumkanon hjemme, så kan man la seg friste av Polar Seal. Produktet gir tross alt et godt resultat – noe vi har fått bekreftet ved å se flere Youtube-videoer.

I tillegg er dette en internasjonal bestselger. De fleste anmeldelsene på nettet kommer jo fra engelskspråklige nettsider. Så det er helt klart og tydelig at Polar Seal er et produkt som har slått stort an i flere land; deriblant USA.


Innenfor lakkforsegling: hva er en sealer?

Sealer er definert som den beskyttelsen som kommer ved at du bruker et lakkforsegling-produkt. Denne beskyttelsen gir verdi i form av at bilen din beskyttes mot uvær, skitt, smuss, småstein og andre elementer du møter på norske veier. Sealeren har også en preventiv effekt på rustdannelse og småskader i lakken.

Det er flere måter å bruke sealer på. Det aller vanligste er å gjøre det for hånd ved hjelp av en mikrofiberklut. Men har du en poleringsmaskin tilgjengelig, så gjøres jobben betydelig raskere. Skulle du bruke en klut, så er det enklere å legge merke til detaljene. Poleringsmaskiner er mer effektive, men vil nok i større grad kunne føre til et ujevnt resultat.

Uavhengig av hvilken metode du bruker for påføring, så vil en sealer beskytte lakken din samt gi ekstra fin glans til bilen.

Hva er det sealeren faktisk beskytter mot?

Når du kjører bil i Norge, så treffer du på veldig mange fremmedelementer. De fleste av dem vil du ikke merke. Men lakken på bilen din vil merke dem. Veldig ofte. Her snakker vi ikke bare om snø, sludd og kraftig regn. Veldig mange insekter treffer bilen din hvert år. En studie fra Nederland (gjengitt av Treehugger.com) anslår at en bil med vanlig kjørsel kan drepe så mye som 133 milliarder insekter månedlig.

Det er et helt absurd stort tall. Og veldig mange av disse insektene vil gjøre en betydelig skade på lakken din. Med mindre du har polert bilen med en god lakkforsegler.

Men det handler ikke bare om insekter. Grus, tjære, bensin og gammel asfalt vil hele tiden treffe bilens lakk. Dette vil påføre småskader og flekker som over tid vil gjøre at lakken din falmer. Det er ingen tvil om at en lakkforseglet bil er betydelig enklere å rengjøre sammenlignet med en «standard bil». Sealeren er derfor minst like god til å vedlikeholde en ren bil som den er til å beskytte mot ytre skader.

Er det vanskelig å påføre sealer på bil for nybegynnere?

Nei, det er det ikke. Til tross for at du aldri har drevet med bilpleie, så er det ganske lett. Alle våre fire produkter er nybegynner-vennlige. Det vil si at de er enkle å påføre bilens lakk uten at du må være redd for at du har gjort noe galt.

Produktene kan både bli påført med og uten poleringsmaskin.

Riktignok må du vite èn ting. Det er greit å la bilen stå i ro minst ett døgn etter at sealeren har blitt påført. Du kan kjøre korte turer, men bør ikke vaske bilen i løpet av det neste døgnet. Da kan noe av lakkforseglingen rett og slett gå bort.

lakkforsegling bil

Andre forbrukertester relatert til god bilpleie

Hvis du er like opptatt av bilpleie som oss, så vil du garantert finne glede av å lese følgende artikler:

Oppsummering av testen

Så hvorfor er det viktig å kjøpe riktig lakkforsegler?

Kjøper du et godt produkt, så vil det gi bilen din en slitesterk og dyp lakk. Lakken vil ikke bare se bedre ut visuelt, men også tåle slitasje mye bedre.

Lakkforsegling av bil er en prosess der en lakkbeskyttelse blir påført bilens lakk. Dette gjøres for å beskytte lakken fra skader som kan oppstå fra veien, som for eksempel riper og steinsprut. Lakkforsegling gir også bilen en ekstra glans, og kan vare i opptil seks måneder.

Det er viktig å kjøpe riktig lakkforsegler fordi dette vil forhindre at malingen blir skadet. Lakkforsegleren beskytter malingen mot solen, regn, snø og is, og mot skader fra røff behandling. Det finnes veldig mange dårlige produkter på markedet. Noen kan kanskje la seg friste av å kjøpe produkter av lav kvalitet fra Kina. Da vil du ikke bare få en veldig lang leveringstid (og ekstrakostnader i form av moms og toll). Du vil også smøre inn bilen din med et middel som har en høyst usikker effekt.

I verste fall kan det skade lakken på bilen din.

Men kjøper du sealer fra en anerkjent norsk nettbutikk, så er det lavere sannsynlighet for at ting går galt.

Vi i Bilduden håper alltid at våre forbrukertester hjelper deg med å finne riktig produkt. Derfor både tror og håper vi at vår lakkforsegling-test har gitt deg en pekepinn på hvilket produkt du skal velge. Husk at du må tenke på dine behov. Hvor stort budsjett har du? Hvilket resultat forventer du deg? Og hvor godt trenger du at bilen din faktisk er beskyttet?

Noen kjøper lakkforsegling fordi de ønsker at bilen skal ha en god og skinnende lakk. Andre kjøper sealer fordi de ønsker at bilens lakk skal være beskyttet når de kjører på skogsveier i Finmark og Troms. Uavhengig av hvilket av våre fire produkter du velger å kjøpe, så tror og håper vi at du får et godt resultat.

Ofte stilte spørsmål

✅ Hvordan vaske lakkforseglet bil?

Vask bilen med en mild såpe og vann. Tørk bilen med en mikrofiberklut for å unngå skader på lakken.

✅ Hvor lenge varer keramisk lakkforsegling?

Keramisk lakkforsegling varer i gjennomsnitt 6 måneder, men dette kan variere noe avhengig av bilens bruk og vaskerutinene dine.

✅ Hva er forskjellene på lakkforsegling hjemme eller hos et bilverksted?

Forskjellen på lakkforsegling hjemme eller hos et bilverksted er at bilverkstedet ofte har mer erfaring med å forsegle lakken på bilen, og kan derfor gi en bedre finish. Selv jobber vi i Bilduden på bilverksted og har lang erfaring med bilpleie.

Lakkforsegling hjemme kan være like effektivt – hvis du vet hva du holder på med. Men detailing på bil kan også være betydelig billigere å utføre hjemme.

Har du selv nylig kjøpt lakkforsegling? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

2 kommentarer om “Lakkforsegling test: Topp 4 sealere på markedet”

 1. Når du setter på lakkforsegler første gang får du ofte en «wow opplevelse»! Det er utrolig hva en god sealer kan gjøre med gammel lakk. Det spiller ingen rolle om bilen din har vært på jungeltur i Tanzania. Hvis du kjøper et kvalitetsprodukt så får du kvalitets-resultat 😉

  Svar
 2. Sealerne dere har anbefalt går rett hjem hos meg. Koch-Chemie er et produkt på aller øverste hylle.

  Jeg kjøpte en gang noe billig-lakkforsegler fra en kompis i Danmark. Gud bedre kan jeg vite hvor HAN har fått tak i det fra. Men tipper han har kjøpt det fra Kina og prøvde å bli kvitt det. Det ødela lakken på bilen min. Så hvis noen leser dette kommentarfeltet, så kan jeg si at du IKKE bør kjøpe dårlig billig-sealer. Da kan du gå på en smell. Bilen din vil være mye mindre verdt hvis lakken er ødelagt.

  Svar

Legg igjen en kommentar