Hvorfor er biler billigere i dag enn de var før i tiden?

I dag eier de fleste voksne med førerkortet en bil, og noen eier til og med to. Det har blitt naturlig å kjøre, og like naturlig å gå til anskaffelse av et kjøretøy som tar deg fra A til B. Slik var det ikke før i tiden. Svært få hadde råd til å få bil, og derfor var biler noe bare de velstående hadde. Men hva skyldes utviklingen? Hvorfor har så mange av oss biler i dag, og hvorfor er de rimeligere?

Bilens historie

Før i tiden kreves det mye arbeid å lage en bil. Bildelene ble laget og satt sammen for hånd. Det krevde flere menn å lage én bil, og derfor ble det ikke produsert så mange biler. De bilene som fantes var eksklusive. Derfor ble naturlig nok prisen på bilen skyhøy.

Etter hvert som flere fikk øynene opp for bilens egenskaper og effektiviteten den bragte med seg i hverdagen, var det klart at noe måtte gjøres med både produksjonen og prisen. Du har vel hørt om Ford? Bilmerket leverer enda nye bilmodeller, men mannen bak produserte den første Ford-bilen i 1908 og starten på en bilrevolusjon var i gang.

Bilen var enkel, men den gjorde susen. Dessuten kreves det ikke mye å sette den sammen, og kostnaden kunne derfor senkes. Han åpnet etter hvert en fabrikk i Detroit, og da var veien kort til fabrikkproduserte biler, der produksjonen gikk enda raskere. Snart var biler et kjent fenomen blant flere i overklassen – og snart skulle også de som ikke hadde fullt så stor lommebok få nyte bilens egenskaper.

Den teknologiske utviklingen

Da Ford-bilene så dagens lys, var den teknologiske utviklingen allerede i gang. Men herfra gikk det raskt oppover. Nye bilaktører så dagens lys, og deres mål var å tilby konkurransedyktige priser på bilene sine. Dette var mulig grunnet to ting: bildelene var lettere tilgjengelig, og automatiseringen av bilproduksjonen var et faktum.

Snart fantes det bilfabrikker over hele verden, og at bilene var en naturlig del av samfunnet var et faktum. I dag kommer bilene i alle varianter, og noen kjører seg til og med selv. Det gir rom for at sjåføren kan gjøre andre ting underveis: lese en bok, bruke en Unibet App eller se en serie.

Biler i dag

Det florerer av selskaper som tilbyr biler med unike funksjoner og spenstig design, og alle leverer bilene sine til så lave priser som mulig. Den lave prisen har flere grunner, men hovedgrunnen er at det er både billigere og raskere å produsere biler enn det var før. Det kreves ikke lenger mange menn per bil, og det tar ikke lenger lang tid å produsere hver eneste bil – det gjøres via automatiske løsninger i store bilfabrikker.

Den andre grunnen til at prisen i dag er så lav, er den tøffe konkurransen i markedet. Bilselskapene er mange – blant annet Volvo, Tesla, Fiat, Audi og Ford. For å skille seg ut i positiv forstand og sikre at kundene velger dem, er det helt nødvendig å levere billige løsninger som de fleste av oss har råd til. Ellers velger vi bare andre, billigere alternativer.

Legg igjen en kommentar