Hvordan kan du oppfylle bildrømmen din?

De fleste bilister går med en liste i hodet over hvilke luksusbiler man ville ha slått til og kjøpt hvis man plutselig skulle ha lykketreff og vinner jackpot på casino. Hva om bildrømmen virkelig kunne settes ut i livet – uten at man trenger griseflaks og store penger?

Det er nemlig høyst mulig å sikre seg et skikkelig glis uten at det koster uendelig mye penger. Da gjelder det selvsagt først og fremst å kjøpe brukt. Fortrinnsvis bør man se på biler som er minst 20 år gamle hvis man skal handle i budsjettklassen for luksusdoninger.

Hva gjør vel det? De kunne lage biler som var luksuriøse og stilige også for noen tiår siden. Ja, mange voksne bileiere vil vel påstå at det var i gamle dager at bilene virkelig hadde klasse.

Du kan kjøpe en rimelig luksusbil – bare den har riktig alder

Hvis du så deg ut drømmebilen for tjue år siden, kan det godt hende at den nå er innenfor et ganske rimelig budsjett. Siklet du over en BMW M3, eller en Audi TT, rundt århundreskiftet, men ikke var nært å ha råd, har ting endret seg nå. I dag kan du sikre deg slike biler for en rimelig penge.

Det samme gjelder doninger som i utgangspunktet var i en høyere prisklasse, slik som Mercedes SL-klassen eller M5 og 750 fra BMW. Millionglis for tjue år siden koster mindre enn en beskjeden familiebil nå.

Det som er verdt å ta med her, er at det ikke er en tilfeldighet at vi så langt har nevnt så velkjente og utbredte bilmerker som BMW, Audi og Mercedes. Begynner du å se på mer eksklusive merker, som Aston Martin, Rolls Royce eller Ferrari, begynner du å komme inn i samlerkategorien. Det kan gjøre at prisene holder seg svært godt. Ja, for enkelte skikkelig luksusbiler i toppklassen kan prisen til og med stige over tid.

Det hører også med at biler som er svært sjeldne i Norge kan bli uforholdsmessig dyre å vedlikeholde.

Prioriter godt vedlikehold – reparasjoner kan bli kostbare

Når du skal kjøpe en eldre luksusbil er det absolutt essensielt at du prioriterer en doning som har blitt tatt godt vare på. Å skulle betale for reparasjoner av en eldre vil kan bli dyrt. Du kan oppleve at det er vanskelig å oppdrive deler. Kanskje din lokale mekaniker ikke har riktig kompetanse til å skru på en tretti år gammel italiensk sportsbil. Her er det mange mulige feller.

Dette er en annen grunn til å velge en eldre bil som ikke er for obskur. Det er langt bedre å vedlikeholde en eldre Nissan Skyline eller BMW Z3 enn en Maserati eller Lotus. Generelt sett kan vinningen fort gå opp i spinningen hvis du kjøper en bil som ikke har blitt vedlikeholdt ordentlig.

Unntaket er selvsagt hvis du selv liker å skru. Da kan det være et morsomt prosjekt å kjøpe en gammel stasbil rimelig, med nettopp det mål for øye å ruste den opp slik at den gjenvinner gammel storhet.

Legg igjen en kommentar