Hvilke fordeler får man ved å ha bilsetetrekk?

Det finnes mange måter å sikre bilen sin mot skader på.

De aller fleste tenker nok først og fremst på lakkering, gode ruter mot steinsprut samt gode kollisjonsputer. Men det er en ting som veldig ofte blir oversett: skader på selve interiøret.

Interiøret i en bil er uhyre viktig når man skal selge bilen. Simon Nixon skrev en bok kalt «Caring for your car’s bodywork and interior«. I denne boken tar han for seg ulike perspektiver på det å ha en pen og ryddig bil. I innledning skriver han blant annet at «your car’s cleanliness and tidiness can have a significant effect on its selling price(…)».

Et av de mest effektive tiltakene du kan ta er å skaffe deg et såkalt bilsetetrekk. Dette er noe jeg har «installert» i alle biler jeg har eid opp gjennom de siste 20 årene. Og i denne artikkelen skal jeg forklare deg nøyaktig hvorfor det er lurt.

Hva er hovedgrunnene til at man bør kjøpe et bilsetetrekk?

La oss begynne å se på hvorfor du bør kjøpe det.

 • Setetrekk til bil er den beste måten å beskytte kjøretøyets interiør på. Du unngår skitt og smuss i setet – og det er ikke noen superkrise dersom barnet ditt søler is eller brus i bilen.
 • Mange hater å vaske bilen sin. Setene er kanskje det vanskeligste stedet å rengjøre. Et setetrekk kan man enkelt dra av, putte inn i vaskemaskinen – og vipps, så var du ferdig!
 • Det hjelper deg med å «pynte» bilen akkurat slik du vil ha den. Trekkene kommer i alle mulige farger og fasonger.
 • Som tidligere nevnt er interiør-renhold ufattelig viktig for å bevare bilens verdi. Se på det som en veldig god investering.
 • Du har kanskje sett at enkelte biler har seter som falmer? Dette er på grunn av at UV-stråler treffer inn i bilen og ødelegger de originale setetrekkene. Direkte sollys på stoffene dine har en blekende effekt.

Er du overbevist? Bra! 🙂

Da gjelder det bare å finne et godt sted å handle.

Hvor får man kjøpt bilsetetrekk billig og effektivt på nett i Norge?

Først og fremst vil jeg alltid anbefale å kjøpe biltilbehør fra norske nettbutikker. Dette er noe du kan lese mer om i denne artikkelen .

Når det kommer til bilsetetrekk, så er det spesiel èn nettbutikk som har et særlig godt utvalg: Skruvat.no. De har flere forskjellige trekk som skal passe alle biler. Selv har jeg alltid benyttet meg av deres nettside når jeg kjøper setetrekk til bil, og de har alltid levert det i postkassen min i løpet av få dager.

Sette på nye setetrekk selv eller be et verksted om å gjøre det?

Jeg vil anbefale deg å be et verksted om å gjøre jobben. Det er ikke nødvendigvis så vanskelig å gjøre selv, men det er veldig mange som gjør det feil. Hvis man skjærer feil i stoffet, så er produktet ødelagt – og da er du nødt til å begynne helt på nytt igjen.

Selv har jeg jobbet på bilverksted i mange år, og vet derfor hvor lett det kan gjøres. Men det gjelder de aller færreste av oss.

Hvis du er bestemt på å gjøre det selv, så har jeg lagt til en video som du kan se hvis du scroller deg litt nedover.

Hva kan gå galt når man setter på biltrekk selv?

 • Stoffet blir enten for stort eller for lite.
 • Setetrekket vil ikke sitte ordentlig, noe som gjør det ukomfortabelt.
 • Du har ikke verktøyet man trenger.
 • Du kan stå i fare for å kjøpe et bilsetetrekk som ikke er universelt, noe som gjør at det ikke passer.

Jeg ønsker altså ikke å skremme deg fra å gjøre jobben selv, men du skal i hvert fall være klar over at det er en ganske stor risiko med å ta slike jobber uten å ha erfaring med det.

Video: slik bytter du biltrekk

Hva koster det å bytte bilsete eller bilsetetrekk?

Det kommer an på veldig mange faktorer.

Skal du bare bytte bilsetetrekk selv?

150 kroner å kjøpe nye trekk på internett. Og så koster det kanskje litt å skaffe verktøy. Ellers ingenting.

Vil du ha verkstedet til å skifte trekket for deg?

Da skal du regne med en pris på rundt 1000 kroner eller mer. Det inkluderer både jobben, men også alt av materialer.

Er bilsetet ditt ødelagt?

Hvis du trenger et helt nytt bilsete eller reperasjon av nåværende sete, så skal du regne med at det koster mer enn 5000 kroner å skaffe nyt. Her er det veldig vanskelig å anslå pris da det kan være store forskjeller på hvor ødelagt et sete er. Det er også (dessverre) slik at dyrere biler har dyrere bilseter – og de koster det veldig mye mer å erstatte.

7 kommentarer om “Hvilke fordeler får man ved å ha bilsetetrekk?”

 1. Pølser, brus, og skrikende småunger i baksetet.

  Det er selve formelen på å få verdien på bilen sin nedjustert ganske kraftig. Så jo – det er absolutt verdt å bruke bilsetetrekk. 😉

  Svar
 2. Bilsetetrekk må man ha hvis man har unger ELLER hund.

  Hunden min begynte å spise på det dyre trekket i BMWen og det kostet meg skjorta.

  Svar
 3. Bilsetetrekk skal man ikke bare ha for mennesker, men også for hunder.

  Kan varmt anbefales. Men det er viktig å kjøpe et som ikke er stygt. Mange (spesielt svenske) biler har jo trukket setene sine i et stoff som gjør at de ligner på en slitt russebuss. Kjedelig å bruke 1 million på en litt raff bil, men deretter fylle den med bilsetetrekk som ikke ligner grisen

  Svar
 4. Det koster deg ikke mange minuttene å sette på nytt bilsetetrekk. Kan kanskje ta 15 minutter totalt hvis du har en litt «fancy» modell.

  Men dette er ikke noe man bør være redd for.

  Jeg er også enig i at det å ha en bil som er ødelagt innvendig (sølete seter osv) er med på å redusere bilens verdi veldig sterkt.

  Svar
 5. helt enig.

  Hadde en gang noen kamerater av guttungen som klarte å søle BÅDE is og brus i bilen min. Det kostet meg ikke pent lite å få fikset de setene. Fra nå av , så nekter jeg å ha en bil uten bilsetetrekk. Når det er sagt, så pleier jeg å gå for de litt røffere og dyrere modellene. Da er man 100 % sikret at det ikke er noe som trekker ned i hovedsetet

  Svar
  • Ouch. Når det er venner av sønnen sin, så er det også begrenset hvor streng man kan bli i stemmen. 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar