Hundebur til bil: Topp 3 hundebur til bilen din

Et hundebur til bil er viktig for hundens sikkerhet, samt din og dine passasjerers sikkerhet. I denne artikkelen skal jeg se nærmere på de beste hundeburene til bil samt hva du må tenke på før du kjøper et bur.

Beste hundebur: Dogman aluminium hundebur til bil

Det beste hundeburet du kan kjøpe til bilen og hunden din, er et hundebur i aluminium, fra leverandøren Dogman.

NAF anbefaler denne typen bur, og det finnes i flere størrelser avhengig av hvor stor hund du har. Hundeburet får du kjøpt hos ILoveDogs.no.

Dette hundeburet er solid og sikkert. Det er enkelt designet, og det er laget for bruk i bagasjerommet i bilen. Hundeburet er lett å montere, og alt av verktøy følger med.

Hundeburet er konstruert for å passe perfekt i bagasjerom i bilen, og har i tillegg til den vanlige døren en nødutgang bak. Dersom uhellet skulle være ute og bagasjeluken på bilen låser seg, vil du med andre ord kunne legge ned setene og åpne nødutgangen på hundeburet og få ut hunden din.

Hundeburet har flere festepunkter og spennremmer følger med, slik at du enkelt kan feste hundeburet i bilen din uavhengig av biltype.

Dogman Aluminium Hundebur til bil

Sjekk prisen på Dogman sitt aluminium hundebur til bil her:


Beste doble hundebur: Dogman aluminium hundebur til bil

Har du flere hunder? Da er det lurt å køpe et dobbelthundebur til bilen din, slik at du slipper å fylle hele bagasjerommet med to separate hundebur.

For doble bur anbefaler jeg selvfølgelig det samme som for single bur: et aluminiumsbur.

Dette hundeburet fåes i to størrelser: ett for mindre hunder opptil 15 kg, og ett for større hunder opptil 35 kg.

Du lurer kanskje på om du trenger et dobbeltbur? Kan man ikke bare ha to hunder i det samme buret? Svaret på dette er kort og godt nei.

Grunnen til dette er på grunn av sikkerheten til hundene dine ved en eventuell ulykke. Det er mye tryggere å ha hundene i egne avlukker i buret, enn at de deler samme hundebur. I tillegg blir ofte hundene roligere av å reise på denne måten.

Sjekk prisen på doble hundebur her:


Billigere hundebur: Companion aluminium hundebur til bil

Hvis du ser etter et litt billigere hundebur enn Dogman sine aluminiumsbur, kan jeg trygt anbefale Companion sine bur.

Disse hundeburene er solide og trygge, og fåes i mange forskjellige størrelser. Hundeburene er lette å montere, de har en robust aluminiumsramme og er både praktisk og sikkert.


Hunden er, og har lenge vært, et veldig populært kjæledyr. Den får ofte status som et fullverdig familiemedlem, og er en loyal partner for enslige, en elsket lekekamerat for barn og for mange et viktig fundament i familien.

Samtidig blir vi alle mer mobile. Vi reiser rundt, gjerne i bil, og hundene våre vil vi alltid ha med oss.

Det å transportere et dyr i en bil skal gjøre med sikkerhet som høyeste prioritet, og bør også gjøres uten at det oppfattes som stressende for hund eller eier. Lovene vi har her i Norge sier at hunder ikke skal være løse i biler, og må enten være i et transport/hundebur eller i sele.

At hunden skal være sikret er ikke bare for hundens sikkerhet, men også for alle de andre passasjerene. Ved en bråstopp, eller i verste fall kollisjon, kan løse gjenstander og dyr bli til livsfarlige prosjektiler.

Spesielt om eieren vil ta med hunden sin på en lengre reise, må transporten ordnes på en slik måte at alt går problemfritt.

Hvorfor må hunder være sikret i hundebur i bilen?

Mange hundeeiere lar hundene være usikret i bilen. Dette kan være farlig for både eieren, hunden og eventuelle passasjerer. En kraftig kollisjon kan føre til at hunden din blir et «prosjektil» og kan fly gjennom frontruten, og selvfølgelig skade passasjerer i prosessen.

I tillegg til at hunder som er løse i bilen er farlige ved en eventuell ulykke, er de også en av de vanligste årsakene til distraksjoner når man kjører. Jeg har hørt om mange nesten-ulykker hvor hundeeiere tar øynene av veien for å klappe hunden eller dytte den på plass i setet.

Selv om det kan være morsomt å ha hunden som medsjåfør, må du ikke glemme at det kan gi fatale konsekvenser. Mange liker å ha hunden i passasjersetet foran når man kjører alene, for selskapets skyld. La meg være helt ærlig: det er rett og slett ikke verdt risikoen det medfører. Du får vente med kosen til du har kommet deg trygt frem.

Ikke alle bruker hundebur til bil - noen lar hunden sitte løst.
Mange liker å ha hunden ved siden av seg når de kjører, noe som potensielt kan gi fatale konsekvenser.

Hvor skal du ha hundeburet i bilen din?

De fleste hundeeiere setter hundeburet i bagasjerommet på bilen sin. Men dette er nødvendigvis ikke det tryggeste stedet å plassere hundeburet. Mange biler er designet for at fronten og baken på bilen skal «knuses» ved en kollisjon, for å dempe støtet. Denne teknologien har selvfølgelig reddet mange liv, men det er viktig å ha i bakhodet når man plasserer hundeburet i bilen.

Hvor disse sonene er, varierer fra bil til bil. Du bør derfor forhøre deg med bilforhandleren/bilprodusenten din om hvor det er tryggest å plassere hundeburet. Det er den eneste måten å være 100% sikker på at hunden din er sikret på best mulig måte i bilen.

Det å plassere hunden din i passasjersetet foran er heller ingen god ide. Hunden din blir da eksponert for bilens airbager. De er designet for mennesker, ikke for kjæledyr. Det er nettopp derfor man heller ikke skal plassere små barn i forsetet. Og av nettopp samme grunn bør Fido heller ikke plasseres der.

Hva med større hunder?

Selv om sikkerhet er like viktig for små hunder, trenger større hunder litt mer planlegging. Ettersom de veier mer, kan de bli gjort om til store «prosjektiler» ved en eventuell ulykke. Dette gjør det enda viktigere å sikre større hunder enn mindre hunder.

Det er enda viktigere at større hunder er godt sikret enn mindre hunder.

Du må derfor passe på at du kjøper et hundebur som er stort nok for hunden din og som blir passert et sted det står stødig. Du vil ikke at buret skal kunne bevege på seg når du kjører – det er best å gjøre dette ordentlig fra begynnelsen av. Da slipper du å måtte endre noe senere.

Hvordan velge riktig hundebur til bil

Når du skal kjøpe et hundebur å hjemme, er det enkelt: du trenger kun å tenke på komforten til hunden din (eller det er i hvertfall det du burde tenke på). Men, når du skal kjøpe deg et hundebur til bil, må du tenke på litt mer enn bare komfort. Sikkerhet bør være førsteprioritet.

I dette avsnittet skal vi se litt nærmere på hvilke ting du bør tenke på før du kjøper et hundebur å ha i bilen din.

Størrelse

Størrelsen på buret du har i bilen din skal faktisk ikke være for stort (i motsetning til hundeburet du har hjemme, hvor størst mulig er å foretrekke). Grunnen til dette, er at hunden din kan bli kastet rundt i buret ved en eventuell kollisjon. Du bør derfor se etter en modell som ikke er for stor, men som er stor nok til at hunden din kan legge seg ned under bilturen.

Materiale

Når det kommer til valg av materiale, er det viktigste å huske på å unngå bur av metallnetting og plast. Det er de robuste hundeburene i aluminium som er festet skikkelig, som gjør det best i tester. Blant annet har NAF en test hvor alle testvinnerne er laget av metall.

Hundebur til bil laget av aluminium

Vekt

Når du skal kjøpe et hundebur til bilen din, må du se på hvilket vekt-spekter buret passer til. Alle hundebur skal oppgi hva som er maksvekt for hunden som skal være med i bilburet. Pass på å veie hunden din og velg det hundeburet som passer til vektklassen til hunden din.

Komfort

De fleste hundeeiere vil mest sannsynlig være enige i at de vil gjøre hva som helst for at hunden deres skal være komfortabel, frisk og rask. Og det å sitte eller ligge i et bur i bilen, er ikke alltid like komfortabelt.

Jeg anbefaler deg derfor å gå til innkjøp av et godt hundeteppe som du kan ha i bunn av hundeburet i bilen din, slik at bilturene fremover blir så komfortable som overhodet mulig for hunden din.

Rengjøring

Siden hunder som regel roter litt uansett hvor de er, er det en fordel å velge et hundebur som er enkelt å rengjøre.

Personlig synes jeg den enkleste måten å rengjøre hundeburet på, er å sette det i oppkjørselen og spyle det med en hageslange. Pass derfor på at hundeburet ditt tåler å bli spylt med vann!

Velg god kvalitet

Velg alltid et hundebur av god kvalitet. Som nevnt tidligere, er aluminium det materialet jeg anbefaler. Det er solid og tåler mye, samtidig som det holder seg godt både i verdi og utseendemessig.

Selv om et hundebur av god kvalitet kan koste litt, må du tenke på at det påvirker sikkerheten for både hunden din, deg selv som sjåfør og dine passasjerer. I tillegg kan et hundebur av god kvalitet selges brukt til en ok pris. Hvis du tar en tur på Finn.no og søker på «hundebur til bil», får du i skrivende stund opp flere hundre treff!

Hva gjør du om du ikke har plass til et hundebur i bilen din?

Mange har rett og slett ikke plass til et hundebur i bilen sin. Flere og flere kjøper mindre biler, blant annet små el-biler som for eksempel Nissan Leaf.

Så hva gjør du hvis du ikke har plass til et hundebur i bagasjerommet eller baksetet?

Da må du kjøpe deg en hundesele til bilen. Slik får du festet hunden din trygt. Det tryggeste er selvfølgelig et hundebur, men en hundesele er et godt alternativ for deg som ikke har plass.

Fordeler med å bruke et hundebur

Ofte stilte spørsmål

✅ Hvor bør hundeburet plasseres i bilen?

Dette varierer ut i fra hvordan bil du har, og vil være forskjellig fra modell til modell. Jeg vil anbefale deg å gjøre et Googlesøk samt eventuelt kontakte bilforhandleren din for å være helt sikker på hva som er anbefalt!

✅ Hva er det beste hundeburet til bil?

Det beste hundeburet anbefaler jeg øverst i denne artikkelen, så om du scroller opp vil du få mine anbefalinger!

✅ Hvor er det best å kjøpe hundebur?

Jeg anbefaler den norske hundebutikken ILoveDogs.no for kjøp av hundebur til bil. Da får du alle rettigheter du har som norsk forbruker, god kundeservice og rask frakt.

PS! Har du hund? Da bør du også sjekke ut mine artikler om bilsete til hundhundegitter, bilsele til hund og baksetebeskyttelse til hund!

8 kommentarer om “Hundebur til bil: Topp 3 hundebur til bilen din”

 1. Viktige ting å tenke på når man skal kjøpe hundebur:

  1. Det skal være sikkert.
  2. Det må stå i stil med bilen din (design). Store hundebur i små biler er ….stygge.
  3. Det må være sikkert plassert. Hvis du har et løst hundebur i bilen og kræsjer, så er du rett og slett ikke i live hvis du får det i hodet.
  4. Hunden din må trives i det.

  hvis du finner et bur som oppfyller alle disse kriteriene, så har du kommer veldig langt

  Svar
 2. Man må huske på at man bør kjøpe en stor bil hvis man skal ha hund. Min hund virket nærmest deprimert hver gang han forsto at vi skulle ut og kjøre. Jeg tror det hadde noe å si at jeg eide en liten Mini Cooper, og at det tross alt var en ordentlig schäfer. Det passer bare ikke sammen.

  Sorry å si det til alle de som sier at «man ikke skal justere hele livsstilen etter hunden sin». Men hvis hunden din blir sur, deppa og grinete når du skal kjøre bil med han/henne, så bør du tenke deg nøye om. De hundeburene til hunder på 35 kilo ville vel heller ikke passet ordentlig i bilen min skal jeg tippe

  Svar
 3. Angående rengjøring av hundebur. Jeg vil bare komme med en advarsel til folk.

  Hvis man ikke rengjør hundeburet på lang tid, så begynner det å stinke. Og det er ikke en sånn stank som er drepende med en gang, men den kommer sigende etter hvert…noe som betyr at du vil ende opp med et hundebur som stinker skikkelig vondt. Uten at du selv merker det en gang.

  Pappa satt seg inn i bilen min og umiddelbart sa: «hva er den stanken?».

  Viste seg at hundeburet stinket så mye at jeg måtte kaste det og kjøpe nytt. Med andre ord: alt som hunden din rører ved i bilen bør du vaske ganske ofte

  Svar
 4. Det nederste billigste hundeburet er akkurat det mannen min kjøpte. Var litt skeptisk fordi den ene svarte greia på høyre side føltes litt «løs». Men er vel bare min paranoia.

  er jo uansett ikke så farlig om hunden slippes løs i bilen. Men det som virkelig er farlig er hvis vi har kjøpt et hundebur som er av dårlig kvalitet

  Svar
 5. Jeg finner det ikke engang halv-interessant å se på andre alternativer enn hundebur. Mange velger jo hundesele og andre ting, men de er faktisk ikke særlig komfortable for hunden. Måten hunden sitter i bilen på med et hundesele er unaturlig. Dette er dyr som er vant til å bevege seg. og litt bevegelse er 1000 ganger bedre enn INGEN bevegelse .

  Hvis man kjenner til hundens anatomi, så er dette noe som er veldig grunnleggende.

  Svar
 6. Man skal aldri la hundene fly rundt i bilen. Det handler ikke SÅ mye om hva som skjer med hundene under en kollisjon, men det handler like så mye om at hundene er til besvær for sjåføren. Man kan bare tenke seg antall kollisjoner som har skjedd fordi en hund har hoppet fra baksetet og overrasket sjåføren.

  Svar
  • Halais, Hallaisen!

   Du har rett i det du skriver. Ikke bare er det ulovlig per norsk lov å ha hunden løpende rundt i bilen. Det er også provoserende at mange nordmenn velger å gjøre det på den måten. Da har man ikke respekt for andre trafikanters liv og helse.

   Svar

Legg igjen en kommentar