Hoverboard test: De 4 beste hoverboardene på markedet

Denne hoverboard-testen vil forhåpentligvis hjelpe deg med å finne akkurat det hoverboardet du trenger til dine behov.

Vi gikk grundig til verks og testet en rekke produkter. Kun en håndfull av dem besto testen, og det er nettopp disse godkjente hoverboardene som har blitt omtalt i denne artikkelen.

Der de fleste også omtaler testens tapere, så har vi gått motsatt vei. Vi tenker at det kun er lurt å omtale de vi anser som trygge, solide og gode.

Skal du kjøpe deg hoverboard? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut denne butikken: CDON.com.

Vinnere av vår hoverboard–test

Her starter vi med en tabell som viser vinnerne av vår test – og scroller du litt nedover vil du finne mer informasjon om hvert produkt.

#Produkt
1MyWalk Hummer – Testvinner!
2MyWalk Versjon 1.1 – Norsk bestselger
3MyWalk 5.0 Allroad – God hybridvariant
4MyWalk Pro – Segway & Hoverboard kombinert

Det at det utelukkende er produkter hos Mystuff som vinner testen er ikke på grunn av at dette er de eneste vi har testet. Men disse produktene har en betydelig høyere kvalitet enn andre hoverboard som selges i Norge.

1. MyWalk Hummer – Best i test!

Skal du ha et røft hoverboard med gode egenskaper, så viser vår test at det ikke er noen tvil om at du bør gå for MyWalk Hummer. Dette er et kvalitetsprodukt som har en rekke gode funksjoner.

 • Bluetooth-høyttaler følger med
 • Store, tykke dekk
 • Kan kjøres mellom 15 og 30 km før det er nødvendig med lading
 • Topphastighet på hele 18 km/t
 • Medfølger app på mobilen

Med dette hoverboardet får du egentlig alt du ønsker deg. Til tross for at Mystuff bruker ord som «Hummer» og «Offroad» i markedsføringen, så fungerer MyWalk Hummer (minst) like godt på asfalt. En samlet vurdering av flere av testdeltakerne gjorde at vi kåret dette produktet til testvinner.

Fjernkontroll følger med

Fjernkontrollen på flere hoverboards er veldig vanskelig å justere farten med. Det vil si at de enten er alt for sensitive – eller ikke sensitivt i det hele tatt.

Men når det kommer til fjernkontrollen på Mywalks hoverabords, så slipper man det problemet. Og det gjelder egentlig for samtlige produkter i denne testen da de alle er produsert av samme firma.

I tillegg til en svært god fjernkontroll følger det også med andre ting i pakken:

 • Lader som oppfyller sertifiserte EU-standarder
 • Gratis oppbevaringsbag med på kjøpet
 • Brukermanual

Høy fart og god stigning

Hoverboard som selges i Norge kan ofte frustrere mange kunder. Og det er primært to ting som er mer frustrerende enn andre:

 • Lav maksfart
 • At produktet ikke klarer å kjøre i oppoverbakker

Da vi utførte testen, så brukte vi god tid på å teste disse to tingene. Det var ingen produkter i testen som var like god som Mywalk Hummer til å holde en jevn, rask fart – og å bestige brate bakker med en jevn hastighet.

Vi hadde ikke fartsmåler med oss, men vi må anta at det er riktig når Mystuff skriver at Hummer kan komme opp i hele 18 kilometer i timen. Man hører riktignok en piping i hoverboardet når du kommer over 12-13 km/t, noe som egentlig er raskt nok. Til sammenligning, så vil de fleste el-sparkesykler ha en absolutt maks-hastighet på 20 km/t.

Kan brukes i nedbør

Når utenlandske bilprodusenter prøver å selge biler i Norge, så er ofte frasen «perfekt for norske forhold» en del av markedsføringsstrategien.

Mywalk Hummer er nettopp dette. Den er perfekt for norske forhold.

Ikke bare klarer dette hoverboardet å karre seg opp bratt terreng med en mann på 90 kilo oppå seg. Det er også helt fint mulig å bruke produktet under regn, sludd og snøvær.

Gode anmeldelser

Når vi i Bilduden tester produkter, så pleier vi ofte å sjekke andre brukeranmeldelser for å verifisere produktets kvalitet. Hvis vi skulle mene at et hoverboard ble en testvinner, så er det også litt viktig at andre brukere mener det samme.

Og der var vi faktisk heldig. Det virker som at nær sagt alle som har kjøpt MyWalk Hummer er storfornøyde.

Av totalt 20 brukeranmeldelser på Mystuff.no, så har 18 gitt topp-score:

Scroller man litt lengre ned på siden, så kan man også se at flere har lagt inn positive kommentarer:

Spesifikasjoner

Vanlig cruise-hastighet12 km/t
Maks kjørelengde30 km
Totalvekt12 kilo
1 års garanti?Ja
Maksimal stigningsprosent20 grader

Oppsummering

MyWalk Hummer er testens beste hoverboard. Dette er ikke bare noe vi i Bildudens testpanel mener, men det er også et produkt som har blitt svært godt mottatt av hele den norske befolkning – skal vi tro brukeranmeldelsene på nett.

Vi ble utrolig imponert over kvaliteten på materialene og de flotte tilleggsfunksjonene. Ofte er hoverboard noe Kina-importerte greier som knapt holder èn måned etter at man har kjøpt det. Slik er det ikke med Mywalk Hummer. Dette er et ordentlig kvalitetsprodukt.


2. MyWalk 1.1 – Norsk bestselger

Hvis du skal ha et hoverboard som «alle andre har», så vil MyWalk 1.1 være et godt produkt å kjøpe. Og det at alle andre har det vil selvfølgelig ikke være noen ulempe – det tilsier jo bare at det er et svært populært produkt.

 • Lav pris
 • Lav vekt
 • Toppfart på 18 km/t
 • Følger med egen app på mobilen

Smart mobilløsning

Et hoverboard har ikke noe display for å vise hvor mye batteri som er igjen – eller om det er noen funksjonelle feil med produktet. Det har produsentene bak Mywalk tenkt på. Til de fleste av deres produkter (også testvinneren Hummer), så har de utviklet en mobilapp hvor man kan få vital informasjon.

Total rekkevidde på 15 kilometer

MyWalk 1.1 er nok ikke hoverboardet som passer best til langturer langs stranda. Du kommer nemlig «kun» 15 kilometer før du må lade. Til tross for at dette er en lang distanse, så må du huske at MyWalk hummer kan ta deg hele 30 kilometer før lading er nødvendig.

God i bakker – litt langsom på terreng

Vi testet også dette produktet i oppoverbakker og terreng. Stigning på opp mot 20 grader er ikke noe problem i det hele tatt. Mywalk 1.1 har to motorer som enkelt klarer å få hoverboardet i en stabil fart oppover bakken.

Bluetooth-høyttaler med høy lyd

Drømmer du om å cruise nedover strandpromenaden med solbrillene påklistret ansiktet og høre på høy musikk fra hoverboardet?

Ikke noe problem. MyWalk 1.1 er utstyrt med en svært god høyttaler som spiller høy musikk. Vi ble nesten overveldet over hvor høy den kan spille.

Hvis man har glemt høyttalerne når man er på stranda, så kan man jo bare koble hoverboardet til mobilen og spille i vei! 🙂

Spesifikasjoner

Totalvekt10 kilo
Kjørelengde før lading15 km
LadtidMellom 2 og 3 timer
Maksvekt på sjåfør120 kilo

Oppsummering

MyWalk 1.1 er et hoverboard som passer best til litt kortere turer på asfalt. Det er veldig lett, noe som gjør at det er lett å transportere hvor enn man ønsker å gå.

I tillegg til det anonyme og stilrene utseendet, så ble vi veldig imponert av styrken på høyttalerne. Dette er et hoverboard som både kan spre glede for den som kjører – og de som liker musikken som kommer ut fra den.


3. MyWalk 5.0 – Allroad – God hybridvariant

Mywalk 5.0 er et godt hoverboard som gir mye kjøreglede og moro.

Vi i Bilduden mener at 5.0 kan sies å være en hybrid mellom testens første- og andreplass. En litt røffere versjon av MyWalk 1.1.

 • Svært behagelig å kjøre med
 • Ekstremt stødig
 • Store, luftfylte dekk
 • Toppfart på 18 km/t

Mywalk 5.0 er en hybrid mellom en asfalt- og terreng-hoverboard. Vi hadde ingen problemer med å kjøre over noen kvister og kratt i skogen, men innser at det finnes hoverboard som er betydelig bedre hvis du har tenkt til å utforske veldig ulent terreng.

God rekkevidde

Med en 15-30 kilometers rekkevidde (avhengig av kjøreforhold, temperatur og batteribruk), så passer Mywalk 5.0 også til lengre turer. Når du blir tvunget til å lade, så tar det ikke mer enn maksimalt to timer før du har ladet batteriet fullt ut.

Vi i Bilduden testet dette – og det klokket inn på nøyaktig 1 time og 14 minutter. Veldig bra.

Enkel å styre

Dette hoverboardet tillater en ganske bred beinstilling. Mange billigere boards (som ikke er med i testen) har en mye smalere flate. Hoverboard som er smale vil øke sjansen for at du mister balansen – de er rett og slett forbundet med større risiko.

Derfor satt vi veldig stor pris på at Mywalk, på alle sine produkter, har produsert hoverboard som tillater en mye brede benstilling. Dette øker stabiliteten for deg som kjører, og tillater de aller fleste å kunne kjøre hoverboard med noen få minutters opplæring.

Spesifikasjoner

Vekt12 kilo
Ladetid1-2 timer
Størrelse på hjul10″
Maksimal vekt på sjåfør120 kilo

Oppsummering

Hvis du ønsker en litt billigere versjon enn testvinneren, så er dette hoverboardet kalt Mywalk 5.0 et godt alternativ.

Vi skal være helt ærlige på at det ikke var noen av testdeltakerne som var helt «fra seg av glede» etter å ha testet det. Men dette er et godt og solid produkt som kan brukes til både asfalt og lett terreng.

Ladetiden var lav, batteriet holdt lenge – og du kan også her bruke en mobilapplikasjon til å sjekke status på hoverboardet til en hver tid.


4. MyWalk Pro – Segway & Hoverboard kombinert

MyWalk Pro er det produktet som skiller seg mest ut fra de andre i testen. Grunnen til det er at det stikker en såkalt «styrings-stang» ut fra midten av hoverboardet.

 • Testens enkleste styringsverktøy
 • Høy stabilitet
 • Tykke, slitesterke hjul
 • Premium kvalitet – og premium pris

De som fulgte med i aviser og blogger tilbake i 2014 vet at det var en lang debatt om hvorvidt segway skulle bli lovlig i Norge. Den 1. juli 2014 ble det riktignok innført en lov (vg.no-lenke) som tilsier at segway var lov – og plutselig skulle «alle» kaste seg på denne hypen.

Etter flere år med testing av markedet, så ble det bygget flere forskjellige segwayer. Ingen av dem tok helt av – helt til Mywalk introduserte Mywalk Pro. Dette er et produkt som tar med seg det beste fra to verdener.

Man slipper det store håndtaket som de fleste segwayer har. Dette er ikke bare med på å gjøre MyWalk Pro mer kompakt. Det er også med på å øke batterilevetiden betraktelig – og dermed sikre større rekkevidde.

«Styrestang» inkludert

Da vi åpnet esken til MyWalk Pro, så tenkte vi først: «Hæ? Hva er den stangen som stikker opp på midten av hoverboardet?».

Etter hvert forsto vi at denne stangen representerte en svært nyttig funksjon: økt kontroll.

Beste rekkevidden i testen

Med opptil 40 kilometer rekkevidde, så er dette et hoverbard du virkelig kan ta med på langtur. Grunnen til den lange rekkevidden er at MyWalk Pro er utstyrt med to sterke 400W-motorer. Dette fører også til at du kan kjøre opp bakker med en helling på hele 25 grader – noe som er absolutt best i testen.

To forskjellige farger

Produktet kommer i to forskjellige farger – svart og hvit.

Klikk her for å komme til det svarte produktet – og her for å komme til det hvite.

Spesifikasjoner

Vekt12,8 kilo
Hjulstørrelse10,4 «
Maksimal fart18 km/t
HøyttalerJa, bluetooth
Flerfargede lysJa

Oppsummering

MyWalk Pro er et annerledesprodukt.

Hvis du skal ha et hoverboard som gir ekstra støtte og stabilitet, og du er villig til å betale litt ekstra for det, så er MyWalk Pro et godt alternativ. Vi ble veldig glad i det på kort tid, og det er vi også sikre på at du kommer til å bli.

Her er det veldig mange ekstra fine funksjoner som du kan dra nytte av. Bluetooth-høyttalere, lys som kommer i flere farger (og kan endre farge via appen) samt at du kan låse hoverboardet via appen. Dette er ting som de billigere modellene ikke har.


Fordeler med et hoverboard

Den aller største fordelen med et hoverboard er at du kommer deg fra A til B på rimelig kjapp tid. Det som kanskje for mange ser ut som et leketøy vil faktisk være et svært effektivt fremkomstmiddel. I tillegg finnes det andre fordeler vi må nevne etter å ha brukt timesvis på disse brettene:

 • Å stå oppreist hjelper med å ha en god kroppsstilling/holdning
 • På lik linje med andre brett (snowboard…), så vil det hjelpe deg med å balansen
 • Kan bedre refleksene
 • Hjelper deg med å fokusere og lære mer om hvordan man kan ferdes i trafikken med sykler/el-sparkesykler/hoverboards
 • Nettsiden Thejoint.com viser også til at en halvtime på et hoverboard kan brenne av så mye som 300 kalorier! Kanskje dette er din nye favoritt-øvelse når det kommer til trening? 🙂
 • Morsomme opplevelser på veien – for eksempel langs en strandpromenade med musikk dundrende ut av høyttalerne

Funksjoner og andre ting du bør tenke over

Gyroskopen

«Gyros» er kanskje best kjent som en deilig gresk matrett med tzatiziki, ferskt brød og friske grønnsaker.

Men «gyroskopen» er også det aller viktigste komponentet i et hoverboard. Denne deler er med på å stabilisere brettet slik at du ikke faller over og mister balansen når du akselererer (bøyer deg fremover) eller bremser (bøyer deg bakover). Det handler altså om stabilitet.

Da vi i Bilduden testet mange hoverboard før vi skrev denne artikkelen, så bestilte vi også et par billig-produkter fra Kina. Du merker umiddelbart hvilke brett som har et godt gyroskop – og hvilke produsenter som har prøvd å spare penger. Det er nær sagt ekstremt forskjell på de forskjellige produktene på dette punktet.

Video: Illustrasjon av gyroskopens viktighet

Videoen under viser hvordan dette komponentet kan hjelpe til å holde fysiske elementer stabilt til tross for ekstern bevegelighet. La oss se på det:Værforhold

Mange ser for seg at de utelukkende skal kjøre hoverboardet utendørs når det er sommer og sol. Dessverre har vi ikke alt for mange soldager i Norge i løpet av året. Og selv på de fineste juni- og juli-dagene er man ikke beskyttet mot regnskurer.

Nettopp derfor kan det være fint med et hoverboard som er regntett og som tåler kulde. Når nettbutikkene som selger elektroniske produkter som skal brukes utendørs omtaler produktene sine som «regntette», så brukes de ofte IP-skalaen. Dette er en skala som du kan lese mer om på Glamox.com (norsk side).

Men dette er en oversikt over de tre vanligste betegnelsene for hoverboards og el-sparkesykler:

IP23Regnsikker
IP44Sprutsikker
IP54/55Støy- og spylesikker

PS! Det er verdt å merke seg at det var strålende sol da vi utførte vår forbrukertest. Vi kan dermed ikke gå god for at disse anbefalte hoverboardene tåler vann.

Maksimal hastighet

Med unntak av MyWalk 1.1, så har alle produktene i testen en maksimal hastighet på 18 kilometer i timen. Dette er en sperre som er regulert av nåværende trafikkregler i Norge.

Hvis du til en hver tid ønsker å holde deg oppdatert på hvor fort man får lov til å kjøre med hoverboard, så har Vegvesenet laget en artikkel om dette.

Høyttalere

Mange ønsker å høre på musikk når de farter rundt på hoverboardet sitt. Nå kan du styre musikken rett fra mobilen via Bluetooth, og dra nytte av solide høyttalere i selve brettet.

Vi ble overrasket over hvor gode høyttalere som fulgte med produktene fra Mywalk.

Hjulstørrelse og mønster

De aller fleste kjøper et hoverboard for å bruke det på asfalt. Allikevel kan det være nyttig å ikke måtte gå av brettet og bære det flere meter hvis man møter på en liten gressflekk. De hoverboardene med de minste hjulene vil ha problemer med å komme seg over plener med svært kort gress.

Nettopp derfor er det mange produsenter som nå produserer brettene sine med grove hjulmønstre samt hjul på minst 10 tommer i størrelse

Pris på hoverboard – hva bør det koste?

Under 2000 kroner: skal du ha et fullt funksjonelt hoverboard til under 2000 kroner, så må du nok se til utlandet. Problemet er at det er mange utfordringer med å kjøpe disse produktene fra utlandet. For det første kommer de ofte med ladere og annet elektronisk utstyr som ikke er EU-godkjent. Med andre ord: de er brannfarlige. For det andre er du strippet for rettigheter som forbruker hvis brettet skulle være defekt.

Mellom 2500 og 3500 kroner: her vil du finne de aller fleste hoverboarder som selges av seriøse nettbutikker i Norge. Vi kan slå fast at det er forholdsvis små forskjeller på produktene som koster rundt 3000 kroner. De små forskjellene som finnes ligger ofte i design og maksimal hastighet.

Over 5000 kroner: vi fant ingen hoverboards i vår test over 5000 kroner som det var verdt å bruke så mye penger på. Produktene i denne priskategorien er ofte utstyrt med en hel haug med unødvendig utstyr som du ikke får bruk for. Det bør du ikke betale for. En annen ulempe med mye ekstrautstyr er at det sluker batteriet mye fortere.

Tips

 • Du bør alltid prøve å lade opp batteriet fullt før du bruker brettet.
 • Til tross for at du mener at du er erfaren og dreven på hoverboardet, så anbefales det alltid at du bruker beskyttelsesutstyr som hjelm og håndleddbeskyttere
 • Begynn å øve på en tom parkeringsplass med ingen eller få biler rundt deg.
 • Når du planlegger kjøreturen, så vil vi anbefale å unngå så mange bratte bakker som mulig. Det var helt tydelig gjennom vår test at det var disse bratte bakkene som slukte mest batteri.
 • Hoverboards har ingen fram- og bakside. De kan kjøre like raskt begge veier.

Oppsummering av testen

Vinneren av testen ble det produktet vi tror flest nordmenn har godt nytte av. MyWalk Hummer kan brukes til all slags vær, kjøres på både asfalt og terreng – og har en veldig overkommelig pris. Derfor var vi aldri i tvil om hva vi skulle velge som vinner.

Allikevel har vi anbefalt noen andre typer hoverboard. Det kan hende at du har et stramt budsjett å forholde deg til – eller at du ønsker et hybridprodukt. Vi vet også at disse Segway-variantene har økt betraktelig i popularitet de seneste årene. Nettopp derfor tok vi med MyWalk Pro på listen, og kan heller ikke utelukke dette produktet som et veldig godt kjøp.

Ofte stilte spørsmål

✅Kan barn bruke hoverboard?

Ja, det er ingen lover som tilsier at barn ikke bør bruke hoverboard. Allikevel må disse produktene behandles på helt lik linje med andre fremkomstmidler (som sykler og el-sparkesykler).

Barnet må få ordentlig opplæring og bruke beskyttelsesutstyr for at det skal være trygt. Barn under 13 år bør alltid ha oppsyn av en voksen ved bruk.

✅Hvor raskt kan hoverboard gå?

Noen av de modellene vi har anbefalt kan gå helt opp mot 18 kilometer i timen.

Farten justeres enkelt av sjåføren – enten med en fjernkontroll eller med beina.

✅Hva er maksimal vekt på sjåfør?

Nettbutikkene som selger hoverboard vil som regel oppgi maksimal vekt i produktspesifikasjonen.

Hovedregelen er at alle vi har anbefalt tåler en vekt på opp mot 120 kilo.

✅Hva er forskjellen på et hoverboard og en segway?

En segway vil ha en stor stang med en håndtak man dytter fremover for å akselerere – og dytte bakover for å bremse.

Hoverboardet bygget på nøyaktig de samme prinsippene. Forskjellen er at i stedet for å bruke armene til å dytte fremover et håndtak, så vil man bruke beina og kroppen til å lene seg frem og tilbake. Nettopp derfor kan dette være et godt verktøy for å trene opp balansen.

Har du hoverboard selv? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

3 kommentarer om “Hoverboard test: De 4 beste hoverboardene på markedet”

 1. Hoverboard gjør noe med magemusklene dine. Jeg ante det ikke før jeg kjøpte det. Man ser jo så slapp og lat ut når man bruker det i stedet for å gå…men joda 😛 det funker som bare rakkern, nå har jeg sixpack

  Svar
 2. Visste ikke at disse produktene var lov i Norge. Men så ringte jeg forsikringen min.

  De sa at det er mange nettbutikker som faktisk selger ulovlige produkter, men at det IKKE er ulovlig å selge ulovlige produkter visstnok? Kanskje dette burde være merket bedre når man vurderer å kjøpe hoverboard etc.?

  Svar
  • Hei Kjartan. Du har rett i dette. Jeg snakket også med en forsikringsagent om det.

   Flere nettbutikker selger blant annet el-sparkesykler som er ulovlige.

   Når det kommer til hoverboards, så er det svært få som er ulovlige i Norge. Det er mye «tryggere» å kjøre fort på en el-sparkesykkel enn på et hoverboard. Nettopp derfor har produsentene klart å holde seg til fartsgrensen når de produserer sistnevnte.

   Svar

Legg igjen en kommentar