Gummifornyer test: 4 mest effektive produktene på markedet

I bilen din er du regelrett omgitt av gummi. Noen eksempler er gulvmatter, flere deler på dashbordet, dekkene dine samt mye av det som befinner seg i og rundt motoren. Gummi er et fantastisk materiale da det er slitesterk samtidig som det er lett i vekt.

Men det er veldig få som vet hvordan man skal ta vare på gummien i bilen. Det absolutt beste rådet vi i Bilduden kan komme med er å benytte seg av en gummifornyer. En god gummifornyer forlenger levetiden på en gummi – og holder materialet elastisk. Om gummien tørker ut, så kan det slå sprekker og bli ødelagt.

En god gummifornyer kan hjelpe deg med å spare penger. Blir gummimatten i bilen ødelagt, så må du kjøpe ny. Det samme gjelder flere av komponentene som hjelper til med å holde bilens motor i gang. Vi har derfor gått nøye til verks med grundige undersøkelser av produktene på markedet. Her kan vi presentere de fire beste gummifornyerne på det norske markedet!

Skal du kjøpe deg gummifornyer til bil? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse butikkene: Detailshop , Bildeler.no og Skruvat.

Vinnere av vår gummifornyer-test

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon om hvert produkt.

#Produkt
1Plast Star Silikonfri Gummifornyer fra Koch Chemie Best i test!
2Turtle Wax Wet N’ Black Tyre Shine – Beste gummifornyer til skinnende dekk
3Koch-Chemie Top Star – Fungerer også som vinylfornyer
4Armor All Gummifornyer – Skum som påføres på dekket

1. Plast Star Silikonfri Gummifornyer fra Koch Chemie – Best i test!

Valget var aldri vanskelig. Koch-Chemie har gjennom en rekke produkter etablert seg som den beste produsenten av rengjøringsartikler til bil på det norske markedet.

Plast Star Silikonfri er – utvilsomt – den beste gummifornyeren der ute.

 • Både beskytter og vedlikeholder produkter laget i plast eller gummi.
 • Fungerer like godt til plast som til gummi.
 • UV-bestandig.
 • Gjør gummien skinnende ren samt utrolig elastisk.
 • Veldig lett å bruke for nybegynnere.
 • Lav pris.

Hele poenget med en gummifornyer er at gummi-produktet skal bli god som ny. Det vil si at gummien blir elastisk – og at den får tilbake sin friske farge. Koch-Chemie Plast Star Silikonfri er en anvendelig fornyer som kan brukes flere steder på bilen.

Du har mest sannsynligvis en rekke gummimatter i bilen din som trenger en real «oppussing». I tillegg er det en tynn gummistripe på innsiden av bildøren din. Plast Star Silikonfri vil kunne brukes begge steder. Dette er et produkt som holder lenge, så vi kan anbefale det på det absolutt varmeste. Ikke bare får det jobben gjort. Men vi har også utrolig god erfaring med at nettbutikken Detailshop sender ut produktene veldig kjapt og effektivt.

Slik bruker du Koch-Chemie Gummifornyer

Det er viktig at du rengjør plast-elementene før bruk. Når du mottar produktet, så får du også med en veiledning. Men vi kan tydeliggjøre hvordan vi i Bilduden har god erfaring med produktet. Plast Star Silikonfri kan smøres på gummimatter, dekk og andre ting i bilen din laget av gummi. Det inkluderer flere overflater – i tillegg til vanlige bilkomponenter.

Bruk en svamp eller klut når du påfører produktet på plast- eller gummi-elementene. Ikke tilsett ekstra vann eller væske. Du skal deretter la gummi-produktene tørke i minst 10 minutter etter bruk. Det skal være helt tørt før de plasseres tilbake i bilen.

Selv om det kanskje kan være fristende, så skal det heller ikke påføres vann eller annen væske etter bruk. En gummifornyer har en så sterk base at den fungerer helt av seg selv.

Vår dom

Koch-Chemie Plast Star Silikonfri gir en utrolig god finish. Dette er et produkt som fungerer like godt på plast som på gummi. Derfor anser vi produktet til å være svært anvendelig for en rekke ulike områder; ikke bare for deg som eier bil. Vi har blant annet en båt liggende i Fredrikstad hvor vi kommer til å ta i bruk denne gummifornyeren.

I skrivende stund kommer Koch-Chemie Plast Star Silikonfri i en lang rekke ulike størrelser: fra 1 liter til 10 liter. Prisen ligger forholdsvis lavt når du sammenligner med konkurrenter. Dette gir deg som kunde stor fleksibilitet. Kjøper du store volum, så sparer du naturligvis penger per liter. Men så må du også spørre deg selv om du faktisk trenger 10 liter gummifornyer. For privatpersoner kan det kanskje være greit å starte med en forholdsvis liten flaske.


2. Turtle Wax Wet N’ Black Tyre Shine – Beste gummifornyer til skinnende dekk

Mange drømmer om å gi dekkene våre den skinnende og matte fargen de hadde dagen man kjøpte dem. Noen tror at det er umulig å få tilbake glansen.

De som ikke tror det er umulig har prøvd «Wet N Black Tyre» fra Turtle Wax.

 • Produsert av en av verdens mest kjente produsenter av bilpleie; Turtle Wax.
 • Man trenger ikke etterpolere.
 • En sprayflaske holder til mellom 30 og 50 dekksider.
 • Veldig enkel å bruke for nybegynnere

Turtle Wax er et merke de aller fleste bileiere kjenner til. Veldig mange anser produsenten som et «billig-merke». Men hvis det er èn ting vi eksperter i Bilduden kan slå fast, så er det at Turtle Wax alltid leverer kvalitet. ALLTID.

Det gjør de også når de har introdusert «Wet N Black» gummifornyer. Navnet tilsier at produktet er spesiallaget for å få gummien tilbake til sin velkjente, svarte farge. Og det er helt riktig. Wet N Black gir tilbake dekkglansen i løpet av få minutter.

Guide: Slik bruker du Turtle Wax Gummifornyer

Prosessen er ufattelig enkel og består av tre steg.

1. Det er viktig at du rister godt i flasken før bruk. Da får materialene i fornyeren samlet seg godt og er klar til bruk.

2. Spray ned dekkene dine. Når du sprayer skal tuten på flasken ligge cirka 20 centimeter unna overflaten. Pass på at hele dekksiden blir sprayet på. Om du trenger litt hjelp til å få et jevnt resultat, så kan du bruke en klut til å fordele dekkfornyeren.

3. Sett deg godt tilbake og la det tørke i 10-15 minutter.

Videoanmeldelse – Så godt fungerer gummifornyeren fra Turtle Wax

Her er en engelskspråklig video som viser hvor godt Turtle Wax Wet N Black fungerer:Det er også verdt å nevne at produktet selges på Amazon. Her har over 4000 tidligere kunder gitt tilbakemeldinger til produktet. Og langt på vei er de aller fleste svært positive:

Spesifikasjoner

Volum500 ml
ProdusentTurtle Wax
Pris~150 kroner

Oppsummering

Turtle Wax Wet N Black er primært et produkt som bør brukes på dekkene dine. Nettopp derfor får produktet en andreplass i vår test. Bruksområdet er litt begrenset. Men vi er veldig imponert over det sluttresultatet du får.

Dette er markedets nest beste produkt i gummifornyer-kategorien. Og tro oss: vi har prøvd ganske mange ulike modeller før vi kom til den konklusjonen.


3. Koch-Chemie Top Star – Fungerer også som vinylfornyer

De fleste gummifornyere fungerer også til plast. Men det finnes en liten andel som faktisk også fungerer godt til vinyl.

Blant dem finner vi et produkt fra stjerneprodusenten Koch-Chemie. «Top Star» får en velfortjent tredjeplass i vår test.

 • Veldig lav pris per liter.
 • Fungerer kanskje bedre til plast og vinyl enn til gummi.
 • Produsert av anerkjente Koch-Chemie.
 • Kommer i enten 1-litersflaske eller 10-litersdunk.

Koch-Chemie Top Star er en av våre anbefalte produkter i denne kategorien. Det vil si: det er åpenbart det tredje beste produktet på markedet. Dette er en gummifornyer som også fungerer til plast og vinyl.

Dessverre mener vi at den kanskje skuffer litt når det kommer til rengjøring av gummi. Vi vet at rundt 95 % (eller mer) av de som leser denne testen skal gi gummien nytt liv.

Fleksibelt produkt

Koch-Chemie Top Star kan brukes på alle gummi-overflater i bilen. I tillegg kan den fungere på dekk, gummimatter og dørlister. Ingen jobb er for stor – og ingen jobb er for liten.

Når det kommer til store jobber, så må vi nevne størrelsen. For produktet kommer i to ulike størrelser: 1 liter og 10 liter. Prisen på 1 liter ligger rundt 300 kroner, noe vi anser som ganske billig. Det er også smart å bruke produktet på en økonomisk måte. Tross alt er det ikke SÅ ofte du må rengjøre gummien i bilen din.

Video – Slik fungerer Koch-Chemie Top Star

Den eminente nettbutikken Detailshop har lagt ut følgende video som viser hvordan produktet skal brukes:Gjør gummien motstandsdyktig

Sliter du med at gummi-elementene i bilen din blir støvete og skitne?

Fortvil ikke. Koch-Chemie Top Star er faktisk spesialutviklet for å sørge for at støv holder seg unna gummien i bilen din. Produktet gir altså en preventiv effekt på støv og smuss. Så vidt vi vet, så er det ingen gummifornyere på markedet som har samme egenskaper. På den måten blir det lett å opprettholde den flotte følelsen av å ha en bil som er ren og flunkende ny!

Spesifikasjoner

ProdusentKoch-Chemie
Volum1 liter eller 10 liter
Fungerer påVinyl, gummi og plast

Oppsummering

Da vi testet Koch-Chemie Top Star, så ble vi ganske imponerte. Dette er en gummifornyer som nær sagt kan brukes «overalt»; også på vinyl. Produsenten kommer med ganske store lovnader. Men vi mener i stor grad at den anti-statiske effekten er gull verdt. Top Star fungerer kanskje best for deg som har en bil som veldig ofte blir skitten og støvete.

Du får også mye for pengene. Kjøper du en stor dunk på 10 liter, så sparer du en del kroner. Faren med å kjøpe en 10-liters-dunk er naturligvis at man aldri ender opp med å bruke den.

Koch-Chemie Top Star er ikke markedets beste gummifornyer. Vi mener at en tredjeplass er fornuftig.


4. Armor All Gummifornyer – Skum som påføres på dekket

Armor All er et produkt som tas med fordi det skiller seg litt ut. Vi er ikke overbevist om at dette produktet er i nærheten av det beste på markedet.

Samtidig er det å påføre skum i en rengjøringsprosess ofte mer miljøvennlig.

 • Gjør dekkende dine skinnende rene.
 • En boks holder til rundt 35 dekksider.
 • Gjør gummien i dekket sterkere.
 • Motvirker all form for sprekker og at fargen begynner å falme.

Armor All er et produkt som skiller seg ut fra resten av gummifornyerne i denne listen. Dette er et produkt laget av skum. Våre andre anbefalte produkter har alle kommet i flytende form. Skum kan virkelig være et genialt «materiale» å forholde seg til når man rengjør biler. Skummet vil nemlig bli liggende litt lengre på bilens dekk/lakk/overflate uten å renne av.

Det gjør at skummet virkelig trekker inn og rengjør godt. Nettopp derfor fungerer Armor All gummifornyer (i teorien) veldig bra. Skummet trekker godt inn i dekket og gir et skinnende rent resultat.

Slik bruker du Armor All Tire Foam

1. Rist flasken ordentlig godt.

2. Spray skummet på dekksiden. Det er likegyldig om dekket er vått eller tørt. Vi anbefaler at du holder tuten på sprayboksen rundt 15-20 centimeter unna dekket når det påføres.

3. Husk at dekket skal være fullstendig dekket av skum.

4. Etter 10 minutters tid skal dekket ha tørket og skummet skal ha trukket inn i dekket.

Spesifikasjoner

ProdusentArmor All
Type produktGummifornyer dekk
Volum500 ml

Vår dom

Armor All Tire Foam er et annerledesprodukt i denne kategorien. Dette er en gummifornyer som utelukkende skal brukes på dekk, noe som gjør at bruksområdet er ganske begrenset. Vi i Bilduden mener bestemt at det finnes andre alternativer som er bedre. Men vi ønsker fortsatt å fortelle deg om alle mulighetene der ute til å få skinnende rene dekk.

Derfor kan Armor All være et produkt du synes er interessant.


Video – Slik bruker du en gummifornyer på bilen din

Denne videoen fra Garasjetid (anbefalt Youtube-kanal!!) er veldig nyttig. Spesielt nyttig er den for deg som aldri har brukt en gummifornyer før.

Her ser du hvilke av bilens elementer som bør renses samt hvordan du utfører jobben:Andre produkter som kan brukes til rengjøring av bil og MC

Her er noen andre forbrukertester vi har utført. Samtlige av disse er veldig populære:

Sammendrag

I vår test har vi tatt en titt på en rekke ulike produkter. Dette har blitt gjort for at du skal finne en gummifornyer med tittelen «best i test». Hvis du kjenner til oss i Bilduden, så vet du èn ting. Vi er nemlig lidenskapelig opptatt av at kjøretøyet vårt er skinnende rent.

Men kjøp av gummi- og plastfornyer handler ikke bare om utseende. Det er minst like viktig at gummien holder seg elastisk. På den måten unngår man at gummien sprekker opp og blir ødelagt. La oss si det sånn: det å måtte ut med 1000 kroner for sprukne gummimatter er – pent sagt – kjedelige penger. Derfor anbefaler vi at du er «føre var».

Ofte stilte spørsmål

🚗 Hva er gummifornyer?

Gummifornyer er et produkt som er spesialutviklet for å forlenge gummiens levetid.

Ikke bare får gummien en friskere farge, men levetiden på gummiens elastisitet blir også betydelig forlenget ved hjelp av dette produktet.

🚗 Hvordan fornye plast?

På akkurat samme måte fungerer våre anbefalte produkter på plast.

🚗 Hvilke elementer i bilen bør man bruke gummifornyer på?

Vi har lagt ved en video fra Youtube-kanalen Garasjetid litt lengre opp i artikkelen.

Der får du meget gode tips til hvilke produkter i bilen din som bør «pusses opp» med en gummifornyer.

Har du selv fikset gummien på bilen din nylig? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

4 kommentarer om “Gummifornyer test: 4 mest effektive produktene på markedet”

 1. Gummien blir god som ny når man bruker gummifornyer riktig. Men kjøper du feil produkt, så kan det faktisk gjøre skade på gummien. Hadde et par dekk på 80-tallet som jeg smørte inn med et eller annet renseprodukt. Det var så kjemisk at det nesten svidde seg gjennom gummien til det kun var felgen igjen, hahahaha.

  Har aldri vært med på noe lignende.

  Så bra at dere setter opp en slik forbrukertest slik at folk ser hva som faktisk funker.

  Svar
  • Off da! Det høres ikke bra ut. Godt at du har lært.

   Dessverre er det ofte slik med bilpleie-utstyr at man lærer på den harde måten. Det selges fortsatt utrolig mye skvip der ute til intetanende kunder. Men når de skal selge bruktbilen sin på Finn, så finner de ut at lakken kanskje ikke ser ut som den gjør. Eller at dekkene har blitt slitt ned av en dårlig gummifornyer.

   Svar
 2. Jeg mener at man ikke nødvendigvis bør bruke samme fornyer på gummi-matter og andre overflater SOM man bruker på dekkene sine? Altså det er jo en annen type gummi på dekkene. HVa tenker dere i Bilduden om det?

  Svar
  • Hei, Yngve. Vi er delvis enige. Kjøper du et multiprodukt, som vi har anbefalt i denne artikkelen, så kan fornyeren brukes både på dekk og andre gummi-deler i bilen.

   Skal du utelukkende fornye dekkene dine, så anbefaler vi at du leser denne artikkelen:

   https://bilduden.no/dekkfornyer/

   Svar

Legg igjen en kommentar