Guide: Skifte bremsevæske selv på bil

Jeg jobber på et bilverksted. Flere ganger hver måned kommer det inn folk som ønsker å bytte bremsevæske på bilen sin.

Og til tross for at vi gjør jobben for dem, så mener jeg at dette er noe de aller fleste kan klare selv. Det kan spare deg veldig mye penger.

Derfor tenkte jeg å lage denne guiden som viser deg hvordan du kan bytte bremsevæske på bilen din. Det er svært «nybegynner-vennlig», og krever veldig små investeringer.

Enkel guide – slik bytter du bremsevæske på bilen din

Først kommer jeg til å skrive hvordan du gjør det. Altså slik at du kan lese deg gjennom hele prosessen som en brukerguide.

Deretter kommer jeg til å legge ved en video som er laget av Bildeler.no. Den er også svært nyttig.

Skriftlig guide: Bytte bremsevæske på bil

La oss bare hoppe rett i det.

1. Jekk opp bilen din.

Hvis du ikke har en garasjejekk allerede, så må du skaffe en. I denne artikkelen har jeg anbefalt hvilke (billige og gode) jekker som finnes på markedet.

Etter at bilen er jekket opp, så skrur du av hjulet.

2. Åpne panseret og finn bremsevæskebeholderen.

Den er alltid lokalisert foran bremsene på bilen, og som regel oppe til høyre på panseret. I denne Youtube-videoen har de vist det rimelig bra:

Foto: Youtube, screenshot.

3. Tøm bremsevæsken ned til «MIN»

Hver bremsevæskebeholder skal ha et minimumsnivå. Du er nødt til å tømme væsken helt ned til dette nivået – for deretter å fylle på ny væske.

For å tømme væsken blir du nødt til å pumpe på bremsen etter at du har lagt en slange inn i beholderen. Dette er veldig godt illustrert i videoen under etter cirka 1 minutt og 30 sekunder.

4. Etterfyll med ny bremsevæske og gjenta prosessen på hvert hjul

Etter at du har gjort dette, så har du ny bremsevæske på bilen din.

5. Skru på hjulene og jekk ned bilen

Kapoof – så har du klart å bytte bremsevæske selv!

Jeg ser i ettertid at denne guiden kan være litt forvirrende, noe som gjør at jeg absolutt vil anbefale at du ser gjennom videoen under. Den vil hjelpe med å få deg til å forstå hvilke materialer du trenger samt hvordan du utfører prosessen.


Video


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hemmer gammel/utdatert bremsevæske trafikksikkerheten?

Ja, det er farlig å kjøre rundt med gammel bremsevæske.

Kan alle typer bremsevæske brukes på alle biler?

Noen av dem er spesialtilpasser litt spesielle biler. For eksempel større biler som krever et mye «røffere» bremsesett for å fungere.

Men jeg vil gå så langt som å si at 99 % av alle bremsevæsker passer til 99 % av alle biler. Hvis du kjøper hos Eurodel, så kan du også se en oversikt over hvilke biler de forskjellige produktene fungerer for.

Legg igjen en kommentar