Glassrens test: 4 beste produkter for krystallklar bilrute

Det å ha en skitten bilrute er ikke bare utrolig irriterende. Det er også ufattelig farlig.

Da Alice Zhang døde etter en bilkrasj i Las Vegas i 2011 mente politiet at en skitten frontrute var årsaken. Utrolig trist. Her er en avisartikkel fra CBS Los Angeles som viser til hendelsen.

Og nei – dette er ikke en enestående hendelse. Mange farlige situasjoner oppstår i trafikken hver dag som følge av skitne bilvinduer.

Nå som du forhåpentligvis har forstått viktigheten av å ha rene bilvinduer, så kan vi begynne å snakke om metodene vi i Bilduden bruker for å holde våre vinduer rene. Det er nemlig ikke så mye hokus pokus som skal til.

Det første du skal ha er en god glassrens. Dette er et produkt som er spesialutviklet for å rengjøre bilvinduer. En god glassrens vil ikke bare gi et glassklart resultat. De beste produktene er også laget slik at vinduene holder seg rene over en lang periode.

Etter å ha saumfart markedet, så har vi kommet frem til de fire beste produktene som både rengjør bilrutene dine – men også holder dem rene.

Skal du kjøpe deg glassrens? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut denne nettbutikken: Detailshop.no.

Vinnere av vår test av glassrens

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon om hver av rengjøringsproduktene.

#Produkt
1 Koch-Chemie Glass Cleaner – Best i test!
2 Koch-Chemie Glas Star 10 L – Stort volum & sterk lukt
3 FX Protect Glassrens – Internasjonal bestselger
4 Koch-Chemie Speed Glass Cleaner – Enkel sprayflaske

1. Koch-Chemie Glass Cleaner – Best i test!

Det var nok ingen overraskelse at legendariske Koch-Chemie stikker av med seieren i denne testen.

Glass Cleaner er rett og slett den beste glassrensen på det norske markedet.

 • Fungerer mot all type skitt og smuss på vinduene
 • Kan også brukes på innsiden av bilruten
 • Ikke for skarp duft
 • Kommer i dunker på 5 eller 10 liter

Det er ingen tvil om at Koch-Chemie Glass Cleaner kommer på topp i vår test. Det er veldig enkel å påføre bilrutene og gjør jobben på få minutter med denne glassrensen. 

Fjerner all type forurensning fra bilruta

Husk at det kan komme mange ulike typer forurensning på bilrutene dine. De vanligste er skitten snø, smuss, støv fra veien og olje. Koch-Chemie Glass Cleaner klarer effektivt å fjerne alt av dette.

På innsiden av bilen vil rutene dine veldig ofte få et lag av fett. Dette kan komme ved at folk enten bruker fingrene sine på innsiden av ruten. Men det kan også komme naturlig gjennom at du spiser eller drikker inne i bilen. Dette gjør ofte at du får et tynt lag på innsiden av ruten som nærmest ser ut som tåke. Dette produktet klarer også å fjerne dette fettlaget uten noen som helst problemer.

God lukt

Koch-Chemie er en av få produsenter av bilpleieprodukter som klarer å kombinere effektivt resultat med en behagelig duft. Veldig mange konkurrerende produkter lukter veldig sterkt av kjemikalier.

Koch-Chemie Glass Cleaner kan jobbes med i flere timer uten at du misliker lukten.

To størrelser

En fordel med Koch-Chemie er at de selger rengjøringsprodukter til både deg som konsumerer mye og lite. Det vil si: Koch-Chemie Glass Cleaner kan du få i to størrelser:

 • 5-liters-dunk
 • 10-liters-dunk

Hvis du kjører i områder hvor det er mye skitt, smuss og støv må du nok vaske bilrutene dine ofte. I så fall bør du gå for 10-literen. Du vil også spare en del penger på å kjøpe volum.

Spesifikasjoner

ProdusentKoch-Chemie
Volum5 eller 10 liter

2. Koch-Chemie Glas Star 10 L – Stort volum & sterk lukt

Har du flere biler som har behov for å få en ordentlig vinduspuss, så kan Koch-Chemie Glas Star være for deg.

Selges kun i dunker på 10 liter.

 • Effektivt rengjøringsmiddel
 • Spritbasert
 • Veldig stram kjemisk lukt
 • Kan tynnes ut med vann
 • Også perfekt til deg som skal vaske bilrutene på vinteren

Detailshop er en nettbutikk som har litt glimt i øyet når de omtaler produktene sine.

I produktbeskrivelsen på “Glas Star 10 L”, så står det blant annet:

“Det stinker hembrent i mils omkrets, men dæven så rene rutene blir!”

Detailshop produktbeskrivelse

Dette er helt i tråd med vår egen erfaring. Joda – dette er ikke akkurat en glassrens som du ønsker å ha liggende ved sengen og lukte på gjennom natten.

Sterke kjemikalier – basert på sprit

Det var også en kunde som skrev at “rutene blir renere enn da du hentet bilen ny”, men la også til at ved å lukte på denne blir du “ør i hodet i minst to dager”.

Med andre ord: dette er sterke greier. 

Kan blandes ut

Veiledningen til produsenten er veldig tydelig. Du kan enten bruke produktet ublandet. Men det er også mulighet til å blande det ut med vann. Blander du det ut, så vil glassrensens styrke svekkes. Samtidig vil det være mer økonomisk og muligens også avgi færre kjemikalier.

Etter at du har påført Glas Star på bilens vinduer, så går du over med en mikrofiberklut.

Det er også mulig å tørke over med en vanlig klut eller papir.

Spesifikasjoner

ProdusentKoch-Chemie
Volum10 liter

3. FX Protect Glassrens – Internasjonal bestselger

FX Protect er et veldig godt alternativ til produktene fra Koch-Chemie.

Denne selges i flere andre europeiske land – og har virkelig slått gjennom i Polen.

 • Enkel å bruke
 • Inneholder ikke ammoniakk
 • Veldig effektiv mot veldig skittent glass
 • Selges over hele Europa

Det er to ting som er verdt å nevne når det kommer til dette rengjøringsproduktet. For det første er flasken ganske liten. 500 ml er tilpasset deg som har en veldig liten bil (Mini Cooper?) eller som vasker bilrutene dine sjelden.

I tillegg er det verdt å nevne at produktet passer best til virkelig skitne bilruter. Har du en bil som “nesten ikke ser ut i måneskinn”, så kan dette produktet være perfekt for deg. Det står også tydelig på pakken at det er trygt for alle glassoverflater.

Så hva er det med FX Protect og Polen?

FX Protect glassrens er et kjempepopulært produkt i Polen. Så populært er det at det har fått sin egen Youtube-video. I videoen under ser du en polsk mann vaske bilrutene sine med FX Protect glassrens.Det er selvfølgelig en helt fantastisk video hvis du forstår polsk. Men like fullt god underholdning for oss som har en sterk interesse for bilpleie.

Spesifikasjoner

ProdusentFX Protect (Polen)
Volum500 ml

4. Koch-Chemie Speed Glass Cleaner – Enkel sprayflaske

En svært god og effektiv glassrens som kommer i en hendig sprayflaske.

Anbefales.

 • Meget gode brukeranmeldelser på nett
 • Enkel å påføre bilen
 • 750 ml i flasken
 • Inneholder ikke ammoniakk

Koch-Chemie gjør det igjen!

Dette firmaet har vist seg til å være det aller beste på bilpleieprodukter i Norge. Denne hendige sprayflasken kalt Koch-Chemie Speed Glass Cleaner er utrolig god.

Enkel i bruk

Som med all annen profesjonell glassrens, så er Speed Glass Cleaner lett å bruke. For det første er sprayflasken utrolig hendig. Den sikrer at man ikke bruker for mye rengjøringsmiddel. Deretter er det bare å begynne å rengjøre vinduene med papir eller glassklut.

Etter at vinduene har blitt rengjort, så skal du gå over med en klut eller papir. Veldig enkelt.

Frisk duft

De aller fleste rengjøringsmidler stinker av kjemikalier og skarp lukt. Det gjør ikke SPeed Glass Cleaner.

Denne glassrensen dufter nærmest friskt av sitron.

Gode brukeranmeldelser

“Kunden har alltid rett”.

Er det ikke det man sier?

Når det kommer til dette produktet, så er det haugevis med kunder som har lagt igjen en kommentar hos Detailshop. Og det morsomme er at samtlige av kommentarene er positive.

Her er noen kundeanmeldelser vi mener illustrerer produktet svært godt:

Begge skjermbildene er hentet fra Detailshop.no.

Spesifikasjoner

ProdusentKoch-Chemie
Volum750 ml

Hvorfor er det farlig å kjøre med skitten frontrute?

Det virker kanskje åpenbart. Men det er helt klart sånn at desto skitnere en frontrute er, desto større sannsynlighet er det for at føreren havner i en bilulykke.

God sikt er det absolutt viktigste når du kjører bil. Ting som forstyrrer synsvinkelen din, vil bli sett på som direkte trafikkfarlig. Selv om du sjelden hører om trafikkulykker hvor dårlig sikt er hovedårsaken, så er det noe som ganske ofte skjer.

Veldig mange tenker ikke på at bilruta er for skitten før det faktisk forekommer en farlig situasjon. Og da er det ofte for sent.

Hva er det som gjør at bilruter blir skitne?

Det er mange faktorer som spiller inn når bilen din blir skitten – og spesielt bilruten. Den aller vanligste årsaken (også i Norge) er støv fra veier og andre biler. Det kan kanskje virke harmløst å ha et tynt lag med støv på bilruta. Men det er det ikke. Et tynt støvlag kan være med på å tydelig redusere sikten til bilfører.

Støv på ruten gjør det spesielt farlig å kjøre om natten samt når det er tåke.

Men husk at støv ikke er det eneste som gjør bilruten din skitten. Det er også mye skitt og gjørme som vil lande på ruta di. Dette er spesielt et problem når det regner og snør. Noen tenker kanskje at regn er bra for å få «vasket bilen gratis». Sånn er det dessverre ikke. Både lakken og bilruta vil være tydelig mer skitten etter et ordentlig regnskyll.

I tillegg må du ikke glemme at vinduene også blir skitne på innsiden av ruta. Over en tidsperiode vil frontruta samle både støv og fett. Dette vil også være med på å gjøre sikten verre.

Tips: Hvordan unngå skitten frontrute

Nå har vi allerede gjort det klart at det er kritisk at vinduene dine er rene og pene. I tillegg til å kjøpe en ordentlig god glassrens, så er det det andre ting du kan gjøre for å minimere problemet.

Her er Bildudens beste tips til rene bilruter:

 • Rengjør rutene litt ekstra på vinteren. Slafs, sludd og snø er med på å bidra til at bilen din hele tiden er utsatt for både skitt og fuktighet.

 • Rens ruten både innvendig og utvendig.

 • Hvis du får en stor ripe i frontruten din, så bør du snakke med en bilmekaniker før du gjør noe drastisk. Ofte er det sånn at det er lett å fikse riper selv.

Hva skal man se etter når man kjøper rengjøringsmiddel til bilrute?

I de aller fleste tilfellene er det vanskelig å se forskjell på de ulike glassrens-produktene. Det forstår vi. Mange ganger er det også kun prisen som er forskjellig.

Men vi ønsker likevel å klargjøre et par ting du skal se etter når du kjøper rengjøringsmiddel til bilruten din.

Ammoniakk – nei takk!

Det viktigste er å holde seg unna produkter som inneholder ammoniakk. Dette vil være med på å skade frontruten din. I tillegg kan det være sånn at du får noe av rengjøringsmiddelet på lakken.

Store mengder ammoniakk vil være med på å skade lakken din, noe du selvfølgelig ikke ønsker.

Enkel i bruk

Selv om det ikke er det viktigste, så må du tenke på hvordan og når du skal bruke produktet. Noen foretrekker å kjøpe glassrens på boks da de kan “spraye ruten” sin med den.

Andre foretrekker en stor dunk i og med at de skal bruke den ofte.

Pris

Lav pris er vel alltid godt, er det ikke?

Vår erfaring etter mange år i bilbransjen er at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet. Bilpleieprodukter som koster mye penger vil også være mer effektive. Men det finnes også enkelte produsenter som priser seg helt ut av markedet.

Det viktigste er naturligvis at du finner et produkt som gjør bilruten din ren og pen. Men det gjør heller ikke noe om du kan spare litt penger på å finne et forholdsvis billig produkt.

Interessert i mer?

Vi i Bilduden har publisert en rekke gode og nyttige artikler om bilpleie de siste årene.

Her er noen lenker til noen av våre mest populære artikler:

Instruksjons-guider

«Best i test»-artikler

Oppsummering av testen

Det å ha et godt rengjøringsmiddel til å vaske bilruten sin er viktig. Kjøp et forholdsvis billig produkt som ikke inneholder ammoniakk. Da har du kommet langt.

I denne testen har vi listet opp fire gode produkter. De har nøye blitt utvalgt etter at vi har gjort grundige undersøkelser. I tillegg til eksterne undersøkelser har vi også bred erfaring med å rengjøre bilruter.

Skulle du fortsatt ha noen spørsmål, så kan det hende de blir besvart i «FAQ»-delen lengre ned i artikkelen. Om du FORTSATT skulle ha spørsmål etter å ha lest den, så kan du alltid legge igjen en kommentar under artikkelen. Vi er alltid veldig glade for tilbakemeldingene vi får av våre lesere.

Ofte stilte spørsmål

✅Hvor ofte bør man vaske bilruten?

Det finnes ikke noe tydelig svar på det. Alt handler om hvor ofte du bruker bilen – og hva du utsetter bilen for av forurensing. Lar du bilen stå inne i en garasje, så kan du fint komme unna med å vaske bilrutene to ganger i året.

Står bilen din utendørs, så bør du minst vaske bilrutene hver tredje måned.

✅Hvorfor er det viktig å unngå ammoniakk i glassrens?

Fordi det vil skade bilen din. Ikke bare kan det ødelegge plastikken på dashbordet. Får du ammoniakk på lakken, så kan det etterlate seg stygge flekker.

De aller fleste vindusvask-produkter til bolig inneholder ammoniakk. Derfor trenger du et eget produkt til bilen din.

✅Hvilken glassrens er best til bil?

Det finner du ut hvis du scroller deg lengre opp i artikkelen. 🙂

Har du selv vasket bilrutene dine med glassrens? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar