Garasjeinnredning: Inspirasjon, hjelp og unike eksperttips

Det var en tid hvor garasjen kun ble sett på som et sted hvor man skulle parkere bilen og motorsykkelen om natten. Dette har for lengst utviklet seg hos norske forbrukere. Etter å ha fulgt markedet i mange år, så er det helt tydelig at veldig mange bryr seg om hvordan garasjen er innredet.

Verktøy, biltilbehør og andre hjelpemidler skal være raskt tilgjengelige. I tillegg mener mange nordmenn at garasjen også skal være et oppholdssted for andre saker og ting. Derfor handler mye om å effektivisere plassbruken.

Vi i Bilduden har fulgt trendene og utviklingen på dette området i mer enn 10 år. Nettopp derfor følte vi oss kvalifiserte til å skrive en artikkel som går i dybden på dette temaet.

Garasjeinnredning inspirasjon: Bilder

Her er noen flotte bilder fra forskjellige steder på nettet. Disse kan du bruke som inspirasjon når du skal innrede din egen garasje:

garasjeinnredning
MC garasjeinnredning
arbeid garasje
garasje sportsbil
verktøy garasje

Video – Slik innreder du din egen garasje effektivt («Garasje-makeover»)

Det finnes ufattelig mange videoer på nettet fra folk som innreder sin egen garasje. Veldig mange av dem er kjedelige, useriøse og tar alt for lang tid å se igjennom.

Men vi har funnet frem til to stykker som både er underholdende, presise og som du kan lære mye av.

Her er de videoene vi anbefaler at du tar en titt på hvis du skal innrede garasjen din:

#1: DYI – Pusse opp en garasje fra A til Å

Denne videoen er veldig interessant. Her har en dame pusset opp garasjen sin selv. Her kan du virkelig se hvor lett det er å gjøre det selv.

Garasjen inneholder arbeidsbenk og en rekke skap. Dette er en av videoene som virkelig inspirerte oss i Bilduden. Forhåpentligvis har den samme effekt på deg.


#2: Inspirasjon til garasjeoppussing – mange designidèer

Den neste videoen viser en rekke forskjellige garasjer i USA.

Her kan du hente mye inspirasjon på både praktiske løsninger samt design.Kan man finne billig garasjeinnredning i Norge?

Ja, det kan man. De fleste innredningene finnes hos butikker som IKEA og Jula. Dette er butikker som har spesialisert seg på å tilby billig garasjeinnredning.

Disse nettbutikkene selger typisk produkter som:

  • Fullt oppbevaringssystem i ulik størrelse.

  • Enkeltstående verktøyskap.

  • Verktøytavle med magnet.

  • Benkeplater som tåler en god støyt (ofte laget i rustfritt stål).

  • Søppelskap.

  • Samt veggskinner hvis du ønsker å henge verktøyet ditt opp.

Dette får man også tak i fra utenlandske nettbutikker. Men vi vil sterkt advare mot å prøve å spare noen hundrelapper på garasjeinnredningen. Selv har vi i Bilduden-teamet innredet et ukjent antall garasjer. Flere ganger har vi bestilt deler fra utlandet – og like mange ganger har vi blitt skuffet.

De materialene du kjøper fra norske forhandlere er som regel laget av bedre kvalitet. I tillegg er det mye lettere å få support, service og eventuelt bytte deler hvis du handler fra norske forhandlere. Det føles også godt å støtte det norske næringslivet.

Verktøy som passer i garasjen din

Etter å ha fylt opp vårt eget verksted i Fredrikstad med diverse verktøy, så har vi tatt oss bryet med å skrive en rekke forbrukertester. Her er noen av våre mest populære verktøy-tester:

Siste ord

En garasje kan gi mulighet for trygg parkering, fungere som en flott oppbevaringsplass, være hovedveien inn og ut av egen bolig – og være et sted hvor man kan mekke på bil og MC. Eller rettere sagt: en garasje BØR være alle disse tingene.

Spesielt hvis du er god på garasjeinnredning. I denne artikkelen har vi forhåpentligvis gitt deg gode nok tips til at du utnytter garasjeplassen best mulig.

Det er veldig lett å falle i den fallgruven av at garasjen blir et slags «søppelrom». Ski fra 80-tallet, julegaver man har mottatt (men aldri tatt i bruk) og skitne sommerdekk. Veldig mange garasjer bugner over av disse tingene.

Nøkkelen til å unngå dette er planlegging. Hvis du planlegger hvor verktøyet skal være og hvor ting skal oppbevares, så finner du kjapt ut at livet ditt blir mye enklere i fremtiden.

Ofte stilte spørsmål

🚘Hvor stor skal en garasje være?

Selv har jeg en garasje på rundt 50 kvm hjemme ved egen bolig. Men vi er fullstendig klar over at plassmangel er et stort problem for mange nordmenn. Bor man tett i større byer, så skal det mye til før man får godkjent bygg for større enn 30-40 kvm.

Det er ikke noe fasitsvar på hvor stor en garasje skal være.

🚘Hva er det viktigste med god garasjeinnredning?

At du utnytter plassen effektivt. Alle verktøy som du flittig bruker skal være veldig enkle å få tak i – og sette på plass etterpå.

I tillegg bør du alltid tenke på hvor bilen din skal stå og hvor lett det er å mekke på den.

🚘Hva koster en totalrenovert garasje i Norge?

Igjen blir dette litt et «hvor langt er et tau»-spørsmål. Da jeg personlig pusset opp hele min private 50 kvm store garasje for et par år siden, så kostet det meg total 100,000 kroner. Men da gjorde jeg hele jobben selv – og fikk ikke hjelp av håndverkere til å sette opp alt av skap. Gjør man jobben selv, så sparer man mye penger.

Legg igjen en kommentar