Fisker Inc. er et selskap i California som har stort fokus på bærekraft og miljø.
Det er dansken Henrik Fisker som grunnla selskapet i 2016. Siden den gang har utviklingen gått i riktig retning. For noen år siden ble de listet på New York-børsen – og nå er de klare til å introdusere den første elbilen på det norske markedet.
Den full-elektriske Fisker Ocean SUV.
Før vi begynner å snakke om bilen, så ønsker vi i Bilduden å skrive to ord om selskapet som produserer den.
Hva vil du lære i denne artikkelen?
- Bakgrunnshistorien til selskapet Fisker.
- Hva du kan forvente av deres hel-elektriske SUV Fisker Ocean.
- Hvilke ulike typer (4 stk) som kommer på det norske markedet.
- Pris, rekkevidde, kjøremodus samt andre vitalie egenskaper til de fire modellene.
- Videoer fra folk som har prøvekjørt og testet den unike elbilen.
- Ofte stilte spørsmål.
- og en del mer.
Vi har vi virkelig prøvd å besvare alt som nordmenn måtte lure på angående denne revolusjonerende el-bilen.

Fisker – En smart og unik businessmodel
Selskapet er unikt i form av at de ikke produserer bilene selv. Dette høres kanskje litt sprøtt ut!
«Alle» de globale bilprodusentene har et enormt fokus på å utvikle kostnadseffektive og gode fabrikker. Fisker har valgt en het annen modell.
Selskapet har nemlig gått i samarbeid med bilprodusenten Magna Steyr. I tillegg har Fisker signert avtaler med kinesiske Foxconn for å sikre seg den mest oppdaterte teknologien på markedet.
Fisker Ocean – slik begynte det
Det var helt tilbake i mars 2019 at Fisker annonserte at de hadde planer om å introdusere en helelektrisk SUV på markedet. Denne SUVen fikk senere navnet Fisker Ocean.
På det velkjente «Consumer Electronics Show» i Las Vegas i 2020 fikk vi for første gang en sniktitt på hva Fisker Ocean faktisk var.
Nå som du har fått forståelsen av hva selskapet er, hvordan de jobber samt hvilken visjon de har, så er det på tide å se litt på bilen. Det er vel tross alt derfor du har klikket deg inn på denne artikkelen.
Video – så flott er Fisker Ocean elbil
Vi i Bilduden mener at denne videoen er meget solid når det kommer til å presentere elbilen på en god måte:
Vi kan vel kjapt konkludere med at Fisker Ocean har en betydelig mer profesjonell profil enn alle de kinesiske elbilene vi har sett på markedet.
De fire ulike modellene – ulik rekkevidde
Fisker har lansert fire ulike modeller av Fisker Ocean.
I tabellen under har vi sammenlignet de ulike variantene. På den måten kan du selv finne frem til bilen som passer deg og dine behov best:
Egenskap | Ocean Extreme | Ocean Ultra | Ocean Sport | Ocean One |
---|---|---|---|---|
Pris i NOK | 625,000 kr | 510,000 kr | 372,000 kr | 625,000 kr |
Rekkevidde | 630 km | 610 km | 440 km | 630 km |
Kjøremoduser | Earth, Fun, Hyper | Earth, Fun, Hyper | Earth, Fun | Earth, Fun, Hyper |
Batteritype | Hyper Range | Hyper Range | Touring Range | Hyper Range |
Skulle du ønske mer informasjon om hver enkelt modell, så kan du finne det på Fiskerinc.com.

Fordeler og ulemper med Fisker Ocean
Vi har lenge vurdert om vi skulle skaffe oss denne smarte elbilen.
For å gjøre prosessen litt mer effektiv, så satt vi opp en liste over fordeler og ulemper.
I og med at vi alltid ser livet på den lyse side, så tenkte vi å starte med fordelene. 😉
Fordeler
- Ekstremt god rekkevidde. Til tross for at vi mener at du må ta «630 km» med en klype salt når man bor i Norge, så er utgangspunktet veldig godt.
- Solcellepanel på taket. Dette panelet kan nok kun brukes i Norge mellom april og august. Men om du har tenkt til å ta med elbilen på europaturne en sommer, så skal du nok få bruk for opplading gjennom sola.
- Miljøvennlighet. Det er tydelig at Fisker har en klar, grønn miljøpolitikk. Langt på vei de aller fleste materialene i bilen er resirkulerte eller på andre måter miljøvennlige.
- Fire modeller å velge mellom. Veldig mange elektriske SUVer kommer som èn modell. Med Fisker Ocean kan du velge mellom fire stykker.
Ulemper
- Ingen historikk. Det er alltid litt skepsis blant Bilduden-teamet når en ny produsent kommer på markedet. Men Henrik Fisker, dansken som står bak selskapet, virker å være en utrolig imponerende mann. Kan man kalle ham «Elon Musk Light»? Etter å ha lest oss opp på hva han står for og tenker, så er vi ikke i tvil om at denne helektriske SUVen vil slå an i markedet.
- Pris. Når det kommer til prislappen, så er den veldig høy. De tekniske spesifikasjonene virker riktignok til å være ganske gode. Men du må grave dypt i lommeboka hvis du vil ha de to dyreste modellene (Fisker Ocean One & Fisker Ocean Extreme).
Andre biler vi har vurdert (både bensin- og el-drevne)
- Hyundai Ioniq 5 – God rekkevidde på unik elektrisk SUV
- Elektrisk motorsykkel – Tips, forhandlere og gode modeller
- Hongqi E-HS9 – Test, kjøpsguide & ekspertenes dom
Ofte stilte spørsmål
I følge Fiskers egen nettside, så vil Fisker Ocean One (den dyreste modellen) komme på markedet i november 2022.
Dette gjelder for landene: Norge, USA, Tyskland, Østerrike og Danmark.
I midten av 2023 vil samme bil lanseres i Frankrike, Canada og Storbritannia.
Det er lett å svare ja. For de tekniske spesifikasjonene er såpass gode at vi nesten må si det. Bilen lader kjapt, har en enorm rekkevidde – samt noen utrolig kule funksjoner.
Videre er det et lite spørsmålstegn ved prisen. Når du betaler i overkant av 600,000 kroner for en helektrisk SUV, så forventer man også å få veldig mye tilbake.
Det finnes to alternativer for finansiering. Fisker Inc skriver selv på sine nettsider at du kan søke finansiering via dem.
Et annet alternativ er å søke et vanlig billån. Klikker du på den lenken vi nettopp ga deg, så kommer du til en oversikt over de beste billånene på det norske markedet per dags dato.
Dette er en bil jeg virkelig har gledet meg til. Jeg elsker visjonære el-bil-produsenter som er drevet av folk som Henrik Fisker!
Dansker kan virkelig dette med business. Nå blir det spennende å se om de kan dette med bil. Hadde jeg hatt 600k stående på konto, så skulle jeg virkelig kjøpt Fisker Ocean One. Dessverre må jeg vente noen år.
Ja…»Elon Musk Light» var vel kanskje en litt merkelig kommentar av oss i artikkelen. Men etter å ha lest og hørt mer av Henrik Fisker, så har jeg virkelig troen på at han skal gjøre det bra. Dette blir spennende!
Hongqi er på den måte «luksus-varianten» når det kommer til kinesiske elbiler på det norske markedet. Nå har California (eller Danmark da) fått en lignende luksus-SUV som er helelektrisk.
Jeg elsker rekkevidden, men tror neppe at 630 km er realistisk gjennom den norske vinteren. Selv ikke gjennom den norske høsten tror jeg at Fisker Ocean kan klare å presse mer enn 400 km. Men den som lever får vel se da =)
Du har et veldig godt poeng. Så forstår godt at du er skeptisk når du kommer med en så nyttig kommentar. 😉
På NAF sine nettsider, så står rekkevidden til «440-630 km». Jeg vet da ikke om NAF refererer til en av de mindre sporty Fisker-modellene, eller om de bare antar at Ocean One aldri vil være i nærheten av 630 km gjennom den norske vinteren. Uansett har du et godt poeng. 630 km vil denne bilen aldri klare når gradestokken bikker null gjennom den norske vinteren.
Gleder med til min Ocean One – Q1 / 23.
Optimistisk danske i Norge.
Bilen er flott og fin på bilder- Reklamen fenger..
Det ville vært en stor fordel for meg at jeg kunne betrakte den fysisk.
Er det forhandlere som jeg kan henvende meg til??
SH
Hei, så vidt jeg vet finns det ingen aktive forhandlere i Norge for øyeblikket. Det kan være verdt å henvende seg direkte til Fisker Ocean for å høre.