Elektrisk bil til barn test: 6 Beste elbiler til barn

I denne testen av elektrisk bil til barn har vi sett på sikkerhet, aldersgrupper, hvor mye moro man får for pengene, design, pris og ekstrautstyr. Totalt har vi funnet det vi er de 5 beste elbilene til barn, og samlet mye informasjon det kan være greit å få med seg før man bestemmer seg. Alle bilene som selges i Norge er trygge for barn, og det handler mye om hvilket design man ønsker når man skal bestemme seg. Vi har derfor laget en liste med 10 ekstra kule biler til slutt i testen.

Om du skal kjøpe deg en elektrisk bil til barn, anbefaler jeg Jollyroom og Gardenstore. Det er trygge nettbutikker med gode priser og rask levering!

Vinnere av vår test av elbiler til barn

Her er våre favoritter. Du kan lese mer om hvert produkt ved å scrolle nedover.

#Produkt
1Injusa Porsche Cayenne – Best i test!
2Audi R8 Spyder – Autentisk utseende
3Elektrisk Politibil – En favoritt blant barn
4Nordic Roll Rapid Racer – Et billigere alternativ
5Nordic Roll Pickup 4WD – Spekket med funksjoner
6Alex’s Garage Jeep – Røft utseende
7Bonus – 10 kule elektriske biler til barn

1. Injusa Porsche Cayenne – Best i test!

Best i test: Elektrisk bil til barn

Porsche Cayenne er en stor, robust og sikker bil. Den har høy toppfart (6 km/t) og fungerer også til hage-kjøring.

I tillegg er designet flott, luksuriøst og noe barnet ditt vil elske.

 • 6 km/t (toppfart)
 • USB/MP3-inngang
 • Passer for barn mellom 3 og 7 år
 • Meget sterk og robust
 • Håndkontroll
 • Fungerende lys
 • Sterke EVA-hjul

Denne flotte Porsche Cayennen er vår favoritt. Den er komfortabel å sitte i, stilren og luksuriøs. Bilen er spekket med ekstrafunksjoner, som blant annet lys, lyd, USB-inngang, AUX-inngang og volumkontroll. Når bilen kjører spilles det av en autentisk Porsche motorlyd.

Spesifikasjoner

Materiale80% plast, 15% metall, 5% elektronikk
Maksimal vekt30 kg
FjernkontrollJa
Hastighet6 km/t
Vekt23 kg
Høyde46,5 cm
Bredde68 cm
Lengde 132,5 cm
Motor12V

2. Audi R-8 Spyder – Autentisk utseende

Den ser utrolig røff ut og har to motorer og bakhjulsdrift. Svartfargen gjør at du ikke trenger å vaske bilen din HELE tiden.

 • 12 volt batteri
 • USB/MP3-inngang
 • Passer for barn mellom 3 og 7 år
 • Meget elegant utseende
 • Trådløs fjernkontroll

Denne kule el-bilen til barn blir garantert en hit. Den er spekket med funksjoner, enkel å kjøre og passer perfekt til barn som vil kjøre rundt i gata. Bilen har lys både foran og bak og inngang for MP3, USB og SD for musikk. I tillegg lager den selvfølgelig motorolyder når man kjører.

Spesifikasjoner

Materiale80% PP, 10% PE, 8% jern, 2% ABS
Maksimal vekt35 kg
FjernkontrollJa
Hastighet5 km/t
Vekt23 kg
Høyde31 cm
Bredde53 cm
Lengde 100 cm
Motor2 x 35W

3. Elektrisk Politibil – En favoritt blant barn

Barn elsker politibiler – og med denne elektriske politibilen til barn kan de leke politibetjent så mye de vil!

 • 2 x 12V
 • Kan både kjøre fremover og bakover
 • Lys og horn

Hvilket barn drømmer ikke om en egen politibil? Denne elektriske politibilen til barn er en bestselger, og har sirenelyder, megafon og passer fra barn fra 3 år og oppover.

Spesifikasjoner

Vekt13 kg
Høyde49 cm
Bredde66 cm
Lengde 112 cm
Motor2 x 12V

4. Nordic Roll Rapid Racer – Et billigere alternativ

Om du er ute etter en stilig elbil til en god pris, er denne perfekt. Passer for barn fra 3-8 år.

 • 12 V batteri
 • Mye for pengene
 • Opptil 5 km/t

Til tross for at prisen er svært god, har denne bilen alle funksjoner du trenger: dørene kan åpnes, den har sikkerhetsbelter, fjernkontroll, lyd og lys. Alt i alt et veldig godt kjøp!

Spesifikasjoner

Maksimal vekt30 kg
FjernkontrollJa
Hastighet3-5 km/t
Vekt14,5 kg
Høyde49,4 cm
Bredde58 cm
Lengde 93 cm
Motor2 x 12V, 45W

5. Nordic Roll Pickup 4WD – Spekket med funksjoner

Denne bilen er både veldesignet og spekket med funksjoner. I tillegg kan du velge mellom firehjulsdrift og 2-hjulsdrift.

 • Masse funksjoner
 • Passer for 2 – 7 år
 • 3 – 5 km/t

Denne elektriske bilen til barn er ikke bare fet å se på – den er også kåret til best i test av andre test-sider. Og det med god grunn; her får du alt av funksjoner du trenger, i tillegg til det kule designet. Fåes både i sort og hvit.

Spesifikasjoner

Maksimal vekt30 kg
FjernkontrollJa
Hastighet3-5 km/t
Høyde58 cm
Bredde50 cm
Lengde 132 cm
Motor4 x 25W

6. Alex’s Garage Jeep – Røft utseende

Finnes det noe røffere enn en jeep? Denne elektriske jeepen til barn har masse funksjoner og en god pris.

 • Mye for pengene
 • Fra 3 år
 • Dørene kan åpnes

Finnes det noe røffere enn en jeep? Denne jeepen får garantert stor oppmerksomhet i nabolaget. Den har store og røffe dekk som tåler en støyt, dører som kan åpnes og ett sete. I tillegg er prisen svært god!

Spesifikasjoner

Maksimal vekt30 kg
Hastighet5 km/t
Høyde63 cm
Bredde61 cm
Lengde 110 cm
Motor2 x 25W

7. Bonus – 10 kule elektriske biler til barn

De fleste el-biler til barn er gode kjøp. Man tømmer ikke akkurat lommeboken, og det handler mye om design når man velger seg ut en favoritt. Derfor har vi tatt med en liste over 10 andre kule elbiler her, som alle fåes kjøpt i norske nettbutikker.


Fordeler med elbiler til barn

Det er gøy: De aller fleste barn elsker å kjøre rundt i sin egen lille bil, og jeg forstår dem godt. Som barn hadde jeg elsket det selv.

Ingen utslipp: Elbiler er miljøvennlige. De drives av batterier, som er utslippsfrie. Med denne typen biler kan du tidlig lære barna dine at elbiler er bedre mot miljøet enn bensinbiler.

Lave driftskostnader: Siden bilene går på strøm, er dritskostnadene lave. Ingen oljeskift, bensinutgifter eller turer til bensinstasjonen. Bare lad opp batteriet i stikkontakten, og du har «full tank»!

Populæritet: Elektriske barnebiler har blitt mer og mer populært de siste årene. Mye kan man nok takke Tesla sin bil til barn for. Fordelen med at et produkt er populært er at det blir flere leverandører og mer innovasjon. Dette sikrer deg som forbruker bedre priser, høyere sikkerhet og nye funksjoner.

Det er trygt: Når man kjøper en bil til små barn, må sikkerhet være prioritert. Om du handler fra en seriøs, norsk nettbutikk, kan du være sikker på at bilene er godkjente for sitt bruk, og testet for å være så sikre som mulige.

Lite bråk: Det er ingen hemmelighet at en elbil bråker mindre enn en bensindrevet bil. Slik er det også for bilene til barn. Du kan knapt høre dem! Men, man har på mange biler muligheten til å spille av motorlyder over høyttalerene, for å sikre en autentisk kjøre-følelse.

De forskjellige biltypene

De populære barnebilene kommer i mange former og fasonger. Vi har vist et bredt spekter i denne testen, for å vise de ulike modellene. Dette er de mest populære:

Sportsbiler: Mange av bilene som selges til barn er lisensierte kopier av sportsbiler. Disse er ofte i det øvre prissjiktet, og har et smakfult interiør og dashboard med fungerende instrumenter. Som regel dreier det seg om speedometer, en av/på knapp og knapper eller gir som styrer om man kjører fremover eller bakover. Noen har også underholdning som musikk, motorlyd, horn og sirener. Avhengig av modell, kan noen av dem styre musikken med for eksempel en iPad. Enkelte av elbilene har også sikkerhetsfunksjoner som styrer aksellerasjon og Bluetooth foreldrekontroll.

Jeeps: Alle liker en jeep. De er røffe i utseendet, og tøffe å se på. De kommer ofte med funksjoner som speil, lys foran og bak, vindusviskere og ekstralys. Som regel er de laget i noen spreke farger for at barna skal lage dem. Dekkene er grovere og større enn hos de andre biltypene, slik at de enkelt kan kjøre i litt terreng. Mange av dem har plass til to barn, samt plass til noe baggasje.

Vanlige biler: Mange synes det er kult at elbilen til junior matcher familiebilen. Det finnes mange kopier av vanlige familiebiler. Disse er lisensierte produkter, og koster ofte litt mer enn generiske biler. De har som regel komfortable seter, lyd, lys og andre funksjoner. Dette er den mest populære typen elbiler til barn.

Funksjoner

Hastighet

Det er ikke lov å selge kjøretøy som kjører fortere enn 6 km/t. Og det er heller ikke lov å selge kjøretøy som veier over 50 kilo. Da er det nemlig 16-årsgrense. Hvis man skal ha en elbil til barn som også er gøy for 5-,6- og 7-åringene, så bør makshastigheten ligge mellom 4,5 og 5,9 km/t.

Stabilitet og støtdempere

Man skulle kanskje ikke tro at så små biler trengte støtdempere. Men det gjør de. Bilene er små, så en liten gren eller stein kan være som en stor dump i en vanlig bil. De dyrere modellene er derfor ofte ustyrt med støtdempere.

Musikk

Mange av bilene på markedet har mulighet for å spille av musikk. Det er mange forskjellige muligheter her, for eksempel MP3-spillere, AUX og USB-innganger og Bluetooth. Her må du finne det du liker best, som passer dine behov.

Fjernkontroll

Noen barn er kanskje for små eller har for lite kunnskaper selv til å kjøre en bil. Derfor kan det være vanskelig nok bare å svinge på rattet. Heldigvis kommer mange av elbilene med fjernkontroller, slik at de foresatte kan styre bilen selv. Mange har også muligheten til å velge hvor mye som skal styres med kontrollen.

Batteri

Batteriet avgjør hvor lenge man kan kjøre, og noen batterier tar lengre tid å lade opp enn andre. Tunge batterier kan også gjøre at bilen kjører for sakte. Det er en del å passe på her – sørg for at du sjekker opp de forskjellige mulighetene, ladetid, kjøretid og vekt på batteriet før du kjøper drømmebilen til ungen din.

Sikkerhetsbelter

Det er faktisk ikke alle barnebilene som har sikkerhetsbelter. De går sakte, og faren for skade er veldig lav. Men, en fordel med et sikkerhetsbelte som kan være vanskelig å glemme, er at barnet ditt ikke kan falle ut av bilen. Uavhengig av ulykke eller ikke – barnet ditt sitter fast i setet, og kan ikke falle ut og havne under bilen. Om du trenger sikkerhetsbelte eller ikke, kommer også an på alderen til barnet. De minste barna vil vi absolutt anbefale denne funksjonen for.

Priskategorier på elbiler til barn

Ved første øyekast kan det se ut som at vi gikk for utelukkende elbiler for rundt 3000-4000 kroner. Det er korrekt. Og grunnen til det er at her får du mye for pengene. Jeg mener altså at det vil lønne seg å gå opp mot litt dyrere prisklasse hvis man skal ha et kjøretøy som varer flere sesonger.

Under 3000 kroner: Du finner faktisk en hel del elbiler til barn mellom 1500 og 2999,-. Dette er ofte svært enkle modeller som er strippet for alle tilleggsfunksjoner. Derfor er det sjelden de har USB-inngang, håndkontroll, et batteri som varer lenge og semi-høy fart.

Mellom 3000 og 4500 kroner: I dette sjiktet mener jeg at du får veldig mye for pengene. Bilene ser ofte veldig autentiske ut. Produsenten har tatt seg litt mer flid med å legge inn «kule» funksjoner. Og du kan være trygg på at bilen tåler en støyt eller to.

Over 4500 kroner: Disse modellene er vel det kan man kalle i «luksussegmentet». De er enten kopier av vireklig store biler (som feks Monstertruck). Eventuelt har de dyrt ekstrautstyr som Xenon-lys, høykvalitets høyttalere, kufangere og ekstra kraftige støtdempere.

Tips før du kjøper

Man får kjøpt elbiler til barn både i norske og utenlandske nettbutikker. Det er på det sterkeste å anbefale deg å handle fra en norsk butikk. Her er noen tips:

 • Ikke la deg friste av utenlandske nettbutikker. De virker billige til å starte med, men du ender opp med å både måtte betale toll, frakt og moms.
 • Kjøper man fra norske nettbutikker, så har man både 14 dagers angrerett og 2-5 års garanti.
 • For å selge en vare i Norge til barn som inneholder elektronikk, må varen være godt testet. Det er ikke nødvendigvis de samme kravene til sikkerhet dersom du handler fra utlandet.
 • Kjøp en elbil som kan passe barn mellom 2 og 7 år. Enkelte biler (ofte de billigste) er alt for små til 6- og 7-åringer. Det er bedre å ha en litt for stor enn en som er litt for liten. Den kan brukes i flere år, og kan være enklere å få solgt.
 • Ta alltid vare på kvitteringen. Det gjelder forsåvidt mer enn bare når du kjøper elbiler.

Oppsummering av testen

Vi håper denne testen har gitt deg noen gode idéer til hvilke biltyper som finnes der ute for barn, og hva du bør se etter når du skal kjøpe en selv. Det er liten tvil om at du kommer til å bli en populær mor eller far om du kommer hjem med en av modellene vi har presentert!

Hvis du har noen ytterligere erfaringer å dele, så ønsker jeg at du bruker kommentarfeltet under artikkelen. Her vil det ofte samle seg folk som både har spørsmål om testen, men også ønsker anbefalinger.

Ofte stilte spørsmål

Hvor fort kan elbilen til barn kjøre?

Elkjøretøy til barn kan kjøre opp mot 6 kilometer i timen i forhold til dagens regelverk. De fleste bilene kjører mellom 3-5 km/t.

Kan de brukes om vinteren?

Det er ikke å anbefale, men varierer noe fra modell fra modell. Det er uansett glatt, og de fleste hjulene er laget av plast, så jeg personlig ville ha unngått vinterkjøring.

Kan ma få sendt dem hjem?

Ja, de fleste norske nettbutikker tilbyr hjemlevering på store varer som dette. Praktisk og enkelt!

18 kommentarer om “Elektrisk bil til barn test: 6 Beste elbiler til barn”

 1. Wow!

  Visste ikke at det fantes ATVer. Vet ikke om du noen gang har prøvd å kjøpe dem fra utlandet?

  Ser at det kan bli litt dyrt med frakt. Men de har jo også lignende el-biler til barn på for eksempel Alibaba/Taobao (kinesisk ebay/Amazon).

  Svar
  • Hei Kina-fareren,

   jeg anbefaler ikke å kjøpe elbiler til barn fra utlandet. De kan være brannfarlige.

   Produkter som selges i Norge (og spesielt elektriske produkter som skal brukes av barn) er strengt regulert. Det betyr at når man kjøper dem fra norske nettbutikker, så er det en kvalitetsgaranti for at de har gjennomgått streng bevoktning.

   Svar
 2. Veldig bra at de kommer med fjernkontroller. Hadde ellers ikke turt å kjøpe en til sønnen min. Han er tre år og vil ha en gravemaskin (de selger den også på Jollyroom).

  Så nå skal jeg bare få skrapt sammen noen penger og få kjøpt den til han 😉

  Svar
 3. Morsomt – jeg har faktisk allerede bestilt Audi R8 Spyder til gutten min. Han har bursdag i juli og trengte et nytt leketøy.

  Derfor tenkte jeg at det kunne være kult om han fikk seg en liten elektrisk bil…og jeg bare VET at han kommer til å elske det. Han har sittet på fanget mitt èn gang når vi kjørte til butikken, og fascinasjonen hans over å kjøre bil er helt vill.

  Men…tror du at det kan være litt kjedelig for 5-åringer å kjøre disse? Er de egentlig laget for barn mellom 3-4 år?

  Ser at størrelsen kan holde barn opp til 7 år, men vet ikke hvor mye de vil bli utfordret.

  Svar
  • Hei King Kong, jeg forstår spørsmålet ditt godt.

   Når leker ofte merkes med «fra 3 til 7 år», så betyr det ofte at det er leker som er beregnet til barn mellom 4 og 5 år. 😉

   Men akkurat disse bilene jeg har anbefalt i denne testen har blitt testet på barn mellom 3 og 8 år. Og det var ingenting i veien med 8-åringen som kjørte den, men det er klart: dette er nok underholdning som er morsomt for de mellom 3 og 6.

   Svar
 4. Vet du om de tar lang tid å lade opp?

  Tenker at gutten skal få kjørt minst en halvtime før jeg må lade den igjen. Og da er det jo kjedelig hvis jeg må sette den til lading i seks timer.

  Svar
  • Hei, hvor lang tid de tar å lade opp varierer ganske mye.

   Men du må nok regne med å lade i 2-4 timer hvis man skal kjøre den èn time. Dette er som regel oppgitt i nettbutikken når du kjøper bilen.

   Svar
 5. den ATVen er jo helt konge , hahaha.

  Skal kjøpe en sånn til nevøen min og se hva han sier. Digger at elektriske biler har blitt nærmest «allemannseie» for småbarnsforeldre nå. Bør være den opplagte jule- eller bursdagsgaven.

  Spørsmål til deg Trond,,,vet du om de kan brukes innendørs?

  Svar
  • Hei Kjell,

   jeg vil virkelig ikke anbefale å bruke disse innendørs. I så fall må du ha et rom med stor plass og steinhardt gulv som kan tåle det. 🙂

   Svar
 6. Kjøpte en sånn elbil til guttungen. Og kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har sett han SÅ engasjert i noe 😀

  fikk også en del tips fra en kollega. Han sa at man nok bør stille elbilen innendørs om vinteren. Hvis man har den i garasjen, så kan det elektriske batteriet bli flatet helt ut. Og skal jeg tro fornuften min, så ville jeg satset på at man da må bytte hele batteriet…og at det koster 1 million kroner 😉

  Så ja! Kjøp gjerne el-bil til barn , men husk at de egentlig bare kan brukes utendørs, men at man må lagre dem innendørs på vinteren

  Svar
 7. Kjøpe en sånn ATV til guttungen hadde vært konge!

  Skal man også passe på når de kjører dem? Eller er det «fritt frem» for dem å kjøre rundt i gata? Jeg vet ikke hvor mye skade de kan gjøre, og vi bor i en ganske trafikkert vei…og da snakker jeg om gåtrafikk, ikke biler

  Svar
  • Hei! 🙂

   Det kommer an på hvor «dreven» og gammel barnet er. Jeg vil egentlig anbefale at man alltid holder et øye når de kjører rundt. Det er en grunn til at det kommer med fjernkontroll på de fleste elektriske bilene. Det er jo meningen at en voksen skal stå og følge med.

   Svar
 8. Hvis man først skal ha en av disse, så vil jeg anbefale at man kjøper en når barnet er mellom 3 og 5 år. Hvis de nærmer seg 7, så vil de ikke synes at det er noe gøy.

  Kjøpte selv en til en pjokk på seks år og han var rimelig ferdig med leketøyet etter noen måneder. Men det er selvfølgelig en helt prima gave til noen litt yngre gutter 🙂

  Også er det veldig billig. Men alt er vel både Kina-produsert og Kina-importert av disse elektriske bilene til barn. Noe annet ville overraske meg.

  Svar
  • Godt tips! 🙂

   Ja, jeg tror de fleste elektriske bilene i denne artikkelen er produsert i Kina. Noe annet ville overrasket meg.

   Svar
 9. Hva med sikkerhet?

  Er litt sugen på å kjøpe en elektrisk bil til nevøen min. Men kona til broren min er småhysterisk for alle ting som går på sikkerhet. Så må vite at bilen er 100 % sikret før jeg går til innkjøp av en gave. Det er nesten sånn at bilen må komme med en lapp hvor det står: «GUTTEN BLIR IKKE SKADET VED BRUK AV KJØRETØYET»

  Svar
  • Hei Tøyen Brothers (ekte navn? 😉 ).

   Jeg kan nærmest garantere at det ikke skjer noen store ulykker med disse elektriske bilene. Da jeg testet dem, så hadde vi en liten «råkjører» som ønsket å utfordre seg litt og kjøre fort. Det går ikke.

   Disse bilene er laget for at barn selv ikke skal kunne utsette seg for fare. Og hvis du ønsker å være på den EKSTRA sikre siden, så kjøper du en av bilene som har fjernkontroll.

   Svar
 10. Vet du om det er trygt for 2- eller 3-åringer å kjøre dem?

  Når man ser disse elektriske bilene på internett, så kan det nesten virke som at de er GIGANTISKE, men jeg har jo sett på noen av barna i nabolaget at de neppe er så store som bildene skal ha det til vel?

  Svar
  • Hei Joakim.

   Det anbefales at du ser etter når du leser inne på nettbutikkene som faktisk selger disse bilene. Joda – det er trygt for 2- og 3-åringer å kjøre noen av disse elektriske bilene. Da selvfølgelig med en foresatt tilstede.

   Svar

Legg igjen en kommentar