Spennende elbiler som kommer i 2022

Når det kommer til elektrifiseringen av biler, har Norge raskt blitt et foregangseksempel. Bare i 2021 ble det registrert 125.407 nye elbiler på norske veier. Av disse var det Tesla Model 3 som var den mest populære med 11.6212 anskaffelser. 2021 var også året vi så en rekke nye produsenter av elbiler innta det norske markedet for første gang.

Med høy appetitt for elbiler har en rekke produsenter lagt sine første lanseringer til nettopp norske veier. Derfor er det på sin plass å ta en nærmere titt på hvilke modeller vi kan forvente å se på norske veier i 2022. Det er nemlig forventet et drøss med spennende modeller for de som har tenkt å kjøpe ny bil i år.

Finn riktig bil for familien

Når utvalget blir så stort som nå er det viktig å gjøre de nødvendige undersøkelsene. En bil er en kostbar investering, og man bør derfor ta seg god tid til å gjøre det riktige valget. Prøvekjøring og sammenligning av ulike biler vil derfor være nødvendig. Bilmarkedet kan i stor grad sammenlignes med iGaming og andre bransjer, der tilbud og behov står i sentrum.

De fleste tilbydere kan dekke et grunnleggende behov hos kundegruppen, men om man ønsker noe ekstra er det viktig å se under panseret. Her finnes det heldigvis en rekke selvstendige sammenligningstjenester som leverer et nøytralt og pålitelig synspunkt. Slik som norske spillere har blitt vant til å se norske bettingsider anmeldt, kan også kjøpere av bil finne en rekke nyttige ressurser på nett. Her handler det om snevre ned utvalget tilstrekkelig til at man kan sammenligne de beste kandidatene mest mulig detaljert.

Nye elbiler på norske veier i 2022

Fordelen med at norsk infrastruktur er godt tilrettelagt for elbiler, er at stadig flere produsenter lanserer sine biler hos norske forhandlere. Dette har gjort at nordmenn flest kan velge mellom et stadig økende antall produsenter, modeller og funksjonaliteter. Det lanseres et bredt utvalg biler i det norske markedet i år, men vi har plukket ut noen av våre favoritter. Noe av det som er utfordringen med nye elbiler er at det dukker opp en rekke nye produsenter. For selv om merker som Renault, Volkswagen og Tesla har en del historikk på norske veier, dukker det også opp nye merker som Lucid Motors, Nio, Maxus, MG og Cupra.

Volkswagen ID.5

En produsent som har gjort det godt på elbilmarkedet er Volkswagen og deres ID. 4 ble en av de mest registrerte bilene på norske veier i 2021. Det er derfor forventet at etterfølgeren til ID.4, ID. 5 også kommer til å bli et vanlig syn på norske veier. Bilen har fått et oppgradert design, kommer med muligheten for tilhengerfeste og både med- og uten firehjulstrekk. Den er forventet leveringsklar nærmere sommeren 2022 og vil havne på en pris fra 436.300 kroner.

Nissan Ariya

Japanske Nissan har lenge vært en dominant spiller i elbilmarkedet med sin Nissan Leaf. Denne modellen var en av de første elbilene som kunne tilby en funksjonell elbil til vanlige forbrukere. I dag finnes det over 72000 Nissan Leaf på markedet, men med Nissan Ariya tar selskapet sin elbil plattform et steg videre. Ariya er den første bilen Nissan lanserer i SUV-segmentet som lenge har vært populært i Norge. Bilen vil ligge på en pris fra 410.000 kroner med tohjulstrekk, eller 530.000 med firehjulstrekk.

Nio ET7

Den kinesiske produsenten Nio har siktet seg inn på premium segmentet av elbiler, og konkurrerer dermed med produsenter som BMW og Mercedes. Når deres ET7 modell inntar det norske markedet til høsten er det forventet at den vil bli en direkte konkurrent til Mercedes EQE og BMW i4X. Foreløpig er det ikke noen pris kjent for denne modellen, men den er forventet å sikte seg inn på det øvre prissjiktet.

Lucid Air

Et annet merke som har latt vente på seg er Lucid Air. Selskapet åpnet for reservasjoner hos europeiske kunder i 2020, men har siden hatt problemer med produksjonen. På slutten av 2021 hadde den amerikanske fabrikken knapt kommet i gang med leveringer og kun en håndfull kunder hadde fått sin luksuriøse sedan. Lucid Air har nemlig siktet seg inn på den samme klassen som klassiske amerikanske biler i premium segmentet der Lincoln, Cadillac og GM lenge har dominert. Ryktene sier at bilen vil åpne for salg i Europa ila 2022, men her må nok norske kunder smøre seg med tålmodighet foreløpig.

Oppsummering

Med over 100.000 elbiler registrert hvert år i Norge har norske veier raskt blitt et populært marked for elbilprodusenter. Dette har gjort at norske forbrukere kan velge mellom et stort utvalg biler og modeller, samt at stadig flere gjør sin førstegangslansering på nettop norske veier. Imidlertid er det viktig å gjøre gode sammenligninger og sette seg godt inn i hva ulike produsenter kan tilby.

Legg igjen en kommentar