Ekstralys til bil

Det kan være mange grunner til at du ønsker ekstralys til bilen din.

Den aller vanligste grunnen er at man kjører i kupert eller mørkt terreng. Da handler det ikke bare om at bilen ser «kulest mulig ut». Da går det faktisk på sikkerhet.

Men det finnes også mange ulike former for ekstralys. LED, Xenon og Halogen er blant de vanligste typene.

I denne artikkelen skal jeg gå gjennom hvilke ekstralys jeg anbefaler, hva det koster, hvor du bør kjøpe ekstralys (på nett) samt noen spørsmål om belysning jeg ofte får fra kundene mine på bilverkstedet.

Ekstralys best i test

Hva er det egentlig som er best i test?

Vel. Jeg har en sterk formening om at LED-lys

Priser på ekstralys

Hvor bør man bestille ekstralys (norske nettbutikker)?

I mine øyne finnes det to nettbutikker som har de beste

Jeg har benyttet meg av begge nettbutikkene selv. Og kjøper deler fra dem minst èn gang i måneden (mye på grunn av at jeg jobber på bilverksted). Hvis man ikke finner ekstralys til bilen sin på en av de nettsidene, så mener jeg at man ikke har vært god nok til å lete. 🙂

FAQ: Ofte stilte spørsmål

Q: Er det lov å fritt plassere ekstralys hvor man vil på kjøretøyet?

Det er det ikke.

Regelen er at man alltid skal plassere lysene symmetrisk. Det vil si at dersom man har en LED-lampe på høyre side av bilen, så skal man også ha en identisk på venstre side.

Hvis man kun har ett ekstra belysningspunkt, så skal den plasseres i midten.

Hvorfor skal man kjøpe ekstralys?

Vil batteriet mitt bli tomt fordi det bruker så mye strøm?

Legg igjen en kommentar