Dekkfornyer test: Topp 3 mest effektive dekkfornyere

Da vi utførte testen om gummifornyere, så oppdaget vi noe noe interessant.

Produsenter har nå begynt å kategorisere gummifornyere i flere ulike kategorier. Noen er gode til å fornye plast. Andre er gode på «all slags elastisk gummi». Og så har du den kategorien vi skriver om i denne artikkelen: rensemidler som er utmerket til bildekk.

Det er to grunner til at du bør kjøpe dekkfornyer: slitasje og utseende. Et godt produkt hindrer nemlig at gummien i dekket ditt sprekker opp. I tillegg hjelper det med å holde på fargen uten at den falmer.

I denne testen har vi gått gjennom samtlige av dekkfornyerne på det norske markedet. Her tar vi for oss de tre produktene som sikrer et slitesterkt og vakkert bildekk.

Skal du kjøpe deg dekkfornyer? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse butikkene: Detailshop , Skruvat og Bildeler.no.

Vinnere av vår test av dekkfornyer

Nedenfor ser du en liten tabell som oppsummerer testens vinnere. Ønsker du å lese mer om hvert produkt, så kan du gjøre det lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1Koch-Chemie Plast Star Silikonfri Dekkfornyer – Best i test!
2Wet N’ Black Dekkglans Pumpespray fra Turtle Wax – En soleklar andreplass
3CRC Tire Shine – For deg som vil la dekket ditt glinse litt ekstra

1. Koch-Chemie Plast Star Silikonfri Dekkfornyer – Best i test!

Det er ikke sjelden vi utfører forbrukertester som omhandler bilpleie. Dette er faktisk vårt spesialområde.

Ei heller er det sjelden at et produkt fra «Koch-Chemie» kommer på topp. Plast Star er rett og slett markedets beste dekkfornyer!

 • Gir UV-beskyttelse til dekket for å motvirke falming i fargen.
 • Virker i løpet av fem til syv minutter.
 • Fungerer best på bildekk, men kan også brukes til annen gummi og plast.
 • Silikonfritt produkt.
 • Kommer både i 1-litersflaske eller 10-litersdunk.

Koch-Chemie Plast Star Silikonfri er en dekkfornyer som er like god på plast som gummi. Men den er kanskje aller best til bildekk. Plast Star Silikonfri er et produkt med mange gode egenskaper. Først og fremst gjør den dekkende dine «skinnende rene». Du husker kanskje den sterke og deilige svart/blå-fargen som dekkene hadde da du kjøpte dem?

Nettopp den silkematte fargen vil du kunne få tilbake med dette produktet fra Koch-Chemie.

Tror du oss ikke?

Vel. Du kan bare ta en titt på hva andre tidligere kunder har sagt.

Fornøyde kunder

Hos nettbutikken Detailshop har de installert en finurlig funksjon. Her kan nemlig tidligere kunder gå inn og si hva de synes om produktet.

Og det er helt klart svært nyttig å lese tidligere kunders anmeldelser. Bildet under illustrerer i stor grad hvor fornøyde folk er med Koch-Chemie Plast Star Silikonfri:I tillegg ser du en rekke andre kunder som skriver ting som:

 • «Gammelt bildekk ble som ny!»
 • «Dekkene blir ikke bare super-rene, men de får også en skinnende og dyp mørk svart-farge.»
 • «Fungerer utmerket på dekksider»
 • Og så videre…

Jeg tror du begynner å se tegningen. Koch-Chemie er ikke bare en testvinner for oss i Bilduden. Dette er et produkt som har svært gode brukeranmeldelser fra tidligere kunder.

Stor fleksibilitet

Dette produktet inneholder ikke silikon. En gummifornyer uten silikon gir et bredt bruksområde. Blant annet kan du bruke Koch-Chemie Plast Star på dørkarmene på bilen din. Du kan vel tenke på mange områder i bilen din som enten er dekket av plast eller gummi.

Alle disse områdene kan bli renset med Koch-Chemie Plast Star. Men igjen må vi fremheve at dette først og fremst er et produkt som bør brukes til å rense dekkene dine.

Lang levetid og sikkerhetsinstruksjoner

Plast Star har også veldig lang levetid. Om du kun renser dekkene dine et par ganger i året, så skal du ikke fortvile. Det er ikke slik at dekkfornyeren går ut på dato i løpet av vintersesongen. Kjøper du 10-liters-dunken, så er du godt dekket (pun intended!) i mange år fremover.

Du kan enten påføre produktet ved hjelp av en klut eller en egen applikator. Men husk at produktet inneholder en del farlige stoffer. Dette gjelder blant annet H222 – som er brannfarlig under høye temperaturer. Du bør derfor sikre deg at du «pusser» dekkene dine på et tørt, men forholdsvis kjølig sted. Ikke midt i sommersteken i juli måned.

Om du har verneutstyr, så anbefales det at du tar det i bruk når du påfører denne dekkfornyeren fra Koch-Chemie.

Spesifikasjoner

MerkevarenavnKoch-Chemie (Tyskland)
Type produktSilikonfri dekkfornyer
Passer til materialerGummi og plast
Størrelse (volum)1 liter eller 10 liter

Vår dom

Som du allerede har fått med deg, så er vi i Bilduden-teamet svært imponerte over Koch-Chemie Plast Star Silikonfri. Her får du et uhyre effektivt produkt som gjør jobben. Du trenger ikke bare stole på oss. De mange positive tilbakemeldingene hos Detailshop forteller en veldig klar og tydelig historie. Produktet er lett å bruke – også for nybegynnere.

Mangelen på silikon gjør at bruksområdet blir ganske bredt. Skulle du bestille 10 liter med Plast Star, så kan du være trygg på at renseproduktet får «ben å gå på». Dette er et rensemiddel som også kan brukes på andre steder i bilen som er dekket av plast eller gummi.


2. Wet N’ Black Dekkglans Pumpespray fra Turtle Wax – En solid nummer 2!

Ikke langt unna førsteplassen finner vi “Wet N Black” fra Turtle Wax. Dette er en utmerket dekkfornyer som selges over hele verden.

Resten av verden virker å være imponert over resultatet du får med denne sprayen. Og det er vi i Bilduden også.

 • Selges hos to av Norges største nettbutikker innenfor bilpleie.
 • Lav pris.
 • Kommer i en hendig flaske med spraytut (500 ml).
 • Produsert av verdenskjente Turtle Wax.
 • Gir en klassisk «våt look» til dekkene; som om de skulle være kjøpt for bare noen timer siden!

Hvis du går til hvilken som helst bil-detailer rundt omkring i verden og spør hvilket Turtle Wax-produkt som er det mest effektive, så vil mange uttale:

«Wet N Black! Det finnes ikke noe bedre Turtle Wax-produkt enn dette!»

Skal vi være ærlige, så er vi ganske enige.

Høy kvalitet og et skinnende rent resultat

Her får du en dekkfornyer som gir ufattelig god glans til bildekket ditt. Dette er et produkt som ikke er like universelt som testvinneren Koch-Chemie. Og nettopp derfor gir vi Turtle Wax en andreplass i denne testen.

Men isolert sett, hvis du kun skal fornye dekkene dine, så er dette den egentlig testvinneren. Du får et resultat som du nesten ikke kan tro på selv. Turtle Wax Wet N Black både rengjør dekkene, men gjør også gummien i dekket betydelig mer robust. Og det er noe man trenger på norske veier med grus, støv og andre utfordringer.

Enkel i bruk

Alt du trenger å gjøre er å spraye på dekket, la det tørke og – vipps, så er du ferdig. Det er ikke nødvendig med pussing eller annen etterbehandling. Hele prosessen tar strengt tatt ikke mer enn et par minutter.

Turtle Wax har gjort det enkelt for deg å få skinnende rene dekk i løpet av få minutter.

Spesifikasjoner

MerkevarenavnTurtle Wax
Innhold500 ml
Type produktDekkfornyer
SelgesInternasjonalt (med stor suksess!)

To nettbutikker

Så vidt vi kunne se, så selges Wet N Black hos to ulike (konkurrerende) nettbutikker i Norge. Bildeler og Skruvat. Begge nettbutikkene har vi i Bilduden god erfaring med. Det betyr også at du enkelt kan sammenligne priser og handle der du er mest komfortabel.

Det at dekkfornyeren selges hos to av de mest prominente nettbutikkene sier også noe om kvaliteten. Skruvat og Bildeler vil utelukkende ha kvalitetsprodukter i sortimentet sitt. På den måten kan du være trygg på at Wet N Black er et produkt som er godt anerkjent.

Den internasjonale suksessen til Turtle Wax tilsier også at du skal være i trygge hender om du går for denne modellen.


3. CRC Tire Shine – For deg som vil la dekket ditt glinse litt ekstra

CRC Tire Shine er en dekkfornyer som skiller seg ut fra konkurrentene. CRC handler i mindre grad om å gi støtte, stabilitet og robusthet til dekket for å unngå slitasje.

Dette er et produkt som gir skinnende glans. I tillegg er det fryktelig billig.

 • Lav pris, men også lavt volum (250 ml)
 • Svært effektivt for rengjøring av dekk.
 • Kjapt og enkelt: rent dekk på 1-2-3!
 • Produsert av CRC.
 • Gode brukeranmeldelser på nett.

Tire Shine Universal omtales som «det meste effektive produktet for rengjøring og beskyttelse av alle typer dekk». La oss være enige i den første delen av setningen. CRC Tire Shine er definitivt et produkt som gir et helt fantastisk utseende på gamle dekk. Selv de eldste dekkene på dekkhotellet kan bli reddet av dette vidunderproduktet.

Så skal vi omtale den andre delen av setningen. Beskyttelse – tja. Det finnes minst to produkter på det norske markedet som gir bedre beskyttelse enn CRC Tire Shine. Begge de produktene har vi omtalt i testen; og gitt #1 og #2.

Budsjettvennlig og kompakt

CRC Tire Shine Dekkfornyer kommer til en pris mange verdsetter. Det er ikke sånn at folk ønsker å bruke alt for mye penger på bilpleie-produkter. Og det skjønner vi. Men det er heller ikke mye produkt du får.

Boksen inneholder kun 250 ml, noe som kan være litt snaut hvis du ønsker å rengjøre dekkene dine flere ganger i året.

Video – Så godt fungerer CRC Tire Shine Dekkfornyer

Her er en video fra en amerikaner som har brukt dekkfornyeren på skitne dekk. Videoen viser ikke bare sluttresultatet. Du får også med deg instruksjoner på hvordan produktet bør brukes:Spesifikasjoner

ProdusentCRC (fra USA)
Volum250 ml
TypeDekkfornyer skum

Oppsummering

Som du så i videoen, så er CRC Tire Shine et skum-produkt. Fordelen med skum er at det blir liggende på dekket uten at det renner av. Hvis du har EKSTRA skitne dekk, så kan dette være en helt klar fordel. Men vi gir likevel CRC Tire Shine en god tredjeplass i vår test.

Tro oss: det var veldig mange produkter som IKKE kom med på listen. Så en tredjeplass betyr tross alt at vi snakker om et kvalitetsprodukt. Men du skal regne med at CRC Tire Shine er bedre til å hjelpe til med estetikken – og er ikke like god til å gjøre dekket ditt slitesterkt.


Er du interessert i bilpleie?

…i så fall vet vi hva du skal ha!

Som ekte bilpleie-nerder, så har vi naturligvis testet en rekke produktserier på det norske markedet. Her er noen av våre mest leste forbrukertester i kategorien «bilpleie«:

Oppsummering av testen

Dekkfornyer brukes for å fornye dekkene på bilen. De er en enkel måte å få et nytt og fresht utseende på bilen, uten å måtte skifte dekkene. Disse produktene kommer i forskjellige volum. Ikke alle trenger å «freshe opp» dekkene sine like ofte. Derfor kan du finne en som passer deg og bilen din.

Dekkfornyer er et spesielt rengjøringsmiddel som brukes for å fjerne møkkete og skitne dekk. Det er et svært effektivt middel som legger seg som et beskyttende lag på dekket, og hindrer at møkket setter seg fast.

Dekkfornyer er tilgjengelig i spray- eller konsentratform, og kan brukes på alle typer dekk. Riktignok gjelder dette bildekk. Vi har selv ikke prøvd å rense sykkeldekk med noen av produktene i testen.

Det finnes forskjellige typer, og det kan være lurt å lese om ulike produkter før du bestemmer deg for hvilket produkt du vil kjøpe.

Vi har utelukkende anbefalt produkter fra anerkjente leverandører som vi har troen på. Skulle du ha spørsmål rundt våre vurderinger, så er du alltid velkommen til å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under artikkelen.

Ofte stilte spørsmål

🚓 Hvor ofte bør man bruke dekkfornyer?

Det er anbefalt at du bruker det minst hver sesong. Men om du skal beholde fargen glinsende og matt, så bør du vurdere å påføre fornyer minst hver tredje måned.

🚓 Kan man fornye dekkene sine hos et bilverksted?

Ja, det kan du. Problemet er prisen. Våre anbefalte produkter koster mellom 150 og 250 kroner. Om du skal fornye dekkene dine hos et bilverksted, så vil det tilsvare en engangskostnad på rundt 500 kroner.

Med andre ord: du sparer MYE penger på å gjøre dette selv.

🚓 Er dekkfornying utelukkende noe man gjør for at dekkene skal se fine ut?

Nei, det er det ikke. Dekkfornyeren vil også gjøre gummien mer slitesterk. Alle vet at dekk som kjører på norske veier kan bli utsatt for slitasje og skade. Fornyeren trekker inn i dekket og reparerer småskader – samt gjør dekket mer robust for fremtidig kjøring.

🚓 Hvordan påfører man dekkfornyer på dekket?

Først og fremst må du rengjøre dekkfornyeren og dekket. Påfør dekkfornyeren med en svamp eller pensel. La dekkfornyeren tørke i ca. 20 minutter.

OBS! Dette er et generelt svar. De ulike produktene vi har anbefalt har ulik fremgangsmåte. Les gjerne pakningen før du går i gang. Det kan spare deg for mye frustrasjon.

Har du selv kjøpt dekkfornyer nylig? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

5 kommentarer om “Dekkfornyer test: Topp 3 mest effektive dekkfornyere”

 1. Ganske utrolig effekt man fikk av CRC Tire Shine. Men dere mener fortsatt at Koch-Chemie er bedre altså? 🙂

  Synd man ikke fikk sett en video av hvor bra Koch-Chemie dekkfornyer fungerte.

  Svar
  • Hei, Bernt. Ja, videoen illustrerer godt hvor skinnende rene dekkene dine blir av CRC Tire Shine. Vi mener bestemt at Koch-Chemie er et bedre produkt. Nær sagt alle bilpleie-produkter fra Koch-Chemie kommer øverst på vår anbefalingsliste.

   Svar
 2. 20 minutter høres nesten litt lite ut. Når jeg påfører dekkfornyer eller annen gummifornyer så pleier jeg å la det gå minst en halvtime før jeg gjør noe som helst.

  Svar
   • …og da har vi også gitt tipset i tråd med hva produsenten av produktene anbefaler. Til de som skulle lese dette: vi anbefaler alltid at du utfører «operasjonen» slik det står på pakken.

    Svar

Legg igjen en kommentar