De mest populære biltypene blant nordmenn i år – samt rimelige leiebilalternativer

De aller fleste nordmenn kjører bil, og når det endelig er på tide å legge fra seg den gamle skranglebøtta og kjøpe ny, er det et par ting norske bileiere er spesielt interessert i at den nye bilen skal ha for å forsikre seg om at kjøpet blir verdt det.

Elektriske biler slår best an hos nordmenn

Bilde via Pexels

Det er spesielt elektriske biler som ser ut til å være på topp på bilmarkedet for øyeblikket, og det er verdt å merke at mange av bilene som solgte mest blant nordmenn i fjor var elektriske biler, eller elbiler som de også kalles. 

Det ser ikke ut til å være annerledes i år, for vi har kun kommet oss halvveis gjennom 2020 men kan allerede se en betydelig økning av antall folk som velger å skaffe seg mer miljøvennlige biler, selv om dette i mange tilfeller først og fremst er på grunn av pris.

Prisene på elbiler har en tendens til å være av den mer rimeligere pristypen i forhold til biler som fortsatt er drevet av drivstoff. I 2019 lå kjøpet på nye elbiler i Norge på over 42 %, og i dag har Norge Europas høyeste elbilandel.

Oppgraderte elbiler

Etterspørselen etter elbiler fortsetter å stige, og dette møtes med positivitet fra flere fornøyde bilprodusenter som opplever at stadig flere nordmenn er interesserte i å kjøpe biler som er mer miljøvennlige.

Firehjulsdrift er svært populært blant nordmenn, og i år er det biler som Skoda Enyaq som har fått spesielt stor oppmerksomhet fra norske kjøpere. Den nye yndlingen er utstyrt med tre ulike batteripakker og en rekkevidde på 460 kilometer.  

Skoda Enyaq har allerede fått flere forhåndsbestillinger i Norge, selv om den ikke blir lansert før senere i november i år. 

Planlegger ferie i Norge i år

Bilde via Pixabay

Ettersom en god del nordmenn er kjent for å være både naturelskere og campere, er leiebilmarkedet nok et annet marked som har opplevd en kraftig økning de siste få månedene.

Flere nordmenn planlegger å reise innenfor Norge i år, og for de som ikke eier egen bil, ser leiebiler ut til å være de mest attraktive alternativene på markedet akkurat nå. Spesielt for familier som planlegger lange reiser. Ettersom ikke alle har råd til å eie drømmebilen, og da er det meget rimelig å ha muligheten til å leie. 

For å unngå å bruke timer på å prøve å finne de beste tilbudene via søkemotorer, kan man enkelt utforske prissammenlikningstjenester på nettet som leiebil guiden. Når man går direkte gjennom slike tjenester er det enklere å spare opptil 70 % og velge mellom ulike varianter av de bilene man er på utkikk etter.

Flere velger å leie bil

Det oppleves en stor pågang av bilutleie nå, like før sommer, hvor familier som ser etter biler med større plass velger å leie. Noen av de nordmennene som leier opplever at de bare har lyst på en ny opplevelse i en litt annerledes bil enn den de er vant til. Og nå som mer oppmerksomhet er rettet mot å reise innenfor Norge, er det flere som uttrykker et ønske om å prøve noe nytt. 

Å leie bil skaper mer frihet i forhold til å ikke måtte tenke på å kjøpe ny bil for å kunne ha plass til alle i familien, spesielt om man er en familie som reiser ofte og har behov for mer plass etterhvert. Det er også en flott måte å prøve ulike biler på uten å måtte binde seg til hverken av dem, samtidig som man får en ordentlig opplevelse av vakker, norsk natur.

Å leie bil passer spesielt bra for individer som ønsker å kjøpe ny bil men som kanskje vil prøve en liknende bilmodell for å se om det faktisk vil være verdt å bruke pengene på først. Stadig flere velger å leie bil fremfor å bruke egen bil eller kollektiv transport hvert år.

Det blir meget spennende å se hvordan leiebil-trenden utvikler seg i Norge i tiden fremover. På en annen side vil de som er vant til å feriere utenfor Norge kunne se Norge på en helt ny måte, og kanskje dette vil lede til flere år på rad med reiser rundt om i Norge. 

Legg igjen en kommentar