Dashbordkamera test: Topp 5 beste bilkamera

Denne dashbordkamera testen vil forhåpentligvis hjelpe deg i å velge det beste dashbordkameraet til ditt bruk. Vi har sett på pris, kvalitet, kundeanmeldelser og tekniske spesifikasjoner i denne bilkamera-testen, og funnet 5 av de beste dashbordkameraene på markedet.

Skal du kjøpe deg dashbordkamera? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse butikkene: Eurodel og Skruvat.

Vinnere av vår Dashbordkamera test

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon om hvert av bilkameraene.

#Produkt
1MIO MiVue 795 CONNECT – Testvinner!
2NAVITEL R800 Quad – Beste billigkamera
3EINPARTS EPDVR01 – Best videokvalitet
4MIO MiVue J85 – For høye hastigheter
5MIO Mivue C380 – Et sikkert valg

1. MIO MiVue 795 – Best i test!

Mio er en kvalitetslevarndør av dashbordkameraer, og MiVue™ 795 Connect er ikke noe unntak. Dette dashbordkameraet har absolutt alt man trenger, det er brukervennlig og er vinneren av vår dashbordkamera test.

 • Fantastisk kvalitet i full HD
 • Både WiFi og Bluetooth innebygget
 • Brukervennelig
 • Sikkerhetsfunksjoner

Med dette kameaet får du topp bildekvalitet med Sony sin optiske sensor, 140 graders vidvinkel og 1080p Full HD oppløsning. Grunnen til at dette dashbordkameraet fortjener førsteplassen i denne testen er blant annet prisen, spesifikasjonene, kundeanmeldelsene og at det kommer fra en kvalitetsleverandør. I tillegg er det det mest tilkoblingsvennlige av kameraene vi har sett på, samt at det er svært brukervennlig i bruk.

Ekstremt tilkoblingsvennlig

MiVue™ 788 Connect er det eneste dashbordkameraet i denne testen som har både WiFi og Bluetooth. Dette gjør at du enkelt kan streame kjøreopplevelsen din via WiFi, eller synce telefonen din med kameraet slik at du får varsler rett opp på skjermen.

Enkelt og brukervennlig

Kameraer som er vanskelig å bruke, blir sjeldent brukt. Mio har lagt til rette for at dette dashbordkameraet skal være svært enkelt i bruk. Sett inn et SD-kort, koble kameraet til en strømkilde og start bilen – så er du klar! Enkelt og greit.

Sikkerhet i fokus

Dette dashbordkameraet kan settes opp slik at det gir deg varsler og påminnelser for å hjelpe deg på veien. Mio kaller dette «Advanced Driver Assistance Systems», og legger vekt på at målet med bilkameraet er sikekrheten din. Det har også GPS og «Smart Alert» som viser farten din og fotobokser.


2. NAVITEL R800 – Det beste billigkameraet

Navitel R800 koster ikke mer enn rundt en tusenlapp, og er et vanvittig bra kjøp til den prisen. Ikke bare har det full HD og er mye for pengene, men det kommer også med to bilholdere, lader, USB-kabel og en mikrofiberklut.

 • Lav pris
 • Full HD
 • Skrur seg automatisk på når man kjører
 • G-sensor som automatisk fanger ulykke

Full HD og 2.7 tommers skjerm

Med en oppløsning på 1920×1080 piksler og 30 FPS (frames per second), er du sikret et godt bilde, på tross av den lave prisen. Video lagres i H.264 format, noe som er perfekt dersom du vil dele det på for eksempel Facebook eller YouTube.

G-sensor fanger opp ulykker

Kameraet kan automatisk startes opp når man starter bilen. I tillegg har det en svært mottakelig G-sensor, som automatisk blir aktivert når kameraet oppdager en ulykke eller brå bremsing. Dette betyr at du kan være trygg på at kameraet fanger opp ulykker på video.

Sammendrag

Man får knapt mer for penga enn NAVITELS modell R800, noe som gjør at det fortjener en plass på min liste over dashbordkameraer i denne testen.

Kameraet har ikke støtte før minnekort større enn 256 GB, men bortsett fra dette er kameraet svært godt. Stor skjerm og klart bilde. Anbefales om du vil ha noe som er både billig og bra!


3. EINPARTS EPDVR01 – Utmerket bildekvalitet

Vi vet at tyskere tar kamerateknologi på alvor. Einparts er intet unntak.

Et fremragende kamera som tar skarpe og ikke minst stødige bilder.

 • UTMERKET bildekvalitet
 • Ekstremt stødig
 • 170 graders synsfelt (vanlig er 130 grader)
 • Stort 3″ display

Dessverre har ikke Einparts EPDVR01RC en fungerende GPS, noe som helt klart trekker litt ned. Men hvis du er ute etter et kamera som tar gode og stabile bilder (feks hvis du ønsker å dele videoene dine med noen), så er dette et meget godt alternativ.

Plug and play installasjon

Einparts er et kamera som er veldig enkelt å installere. Bare plugg det i sigarett-tenneren og palsser det i ruta, så er du klar!

G-sensor

En ting som er viktig når man skal teste dashbordkameraer, er at de skrur seg på automatisk når det skjer noe. Det gjør Einparts sitt kamera. Takket være G-sensor-funksjonen vil video bli lagret i forbindelse med en kollisjon eller ulykke. Denne videoen kan heller ikke overskrides, den må manuelt slettes. På den måten er man sikret at viktige opptak ikke går tapt!


4. MIO MiVue J85 – For høye hastigheter

Dette er dashbordkameraet for den kresne – med 60 fps og spekket med funksjoner. I denne dashbordkamera testen er dette det eneste kameraet med 60 fps.

 • Krystallklare videoer selv i høy hastighet
 • GPS og WiFi
 • QuickClick docking
 • Fotoboks-varsling

Om du er typen som liker å kjøre fort, er dette dashbordkameraet for deg. Det er det eneste i testen som filmer i 60 fps, noe som sikrer god videokvalitet selv ved høye hastigheter. En vidvinkellinse på 150 grader gjør også at du får med deg alt som skjer på veien foran deg.

Brukervennlig

Dashbordkameraet er svært brukervennlig, og kan enkelt festes på speilet i bilen din. QuickClick-teknologien gjør det enkelt å ta kameraet ut av bilen når du forlater den.

GPS

Som forventet har et kamera i denne prisklassen innebygget GPS, som blant annet gir deg informasjon om farten din, lokasjon og tid/dato. Selv om kameraet har vært inaktivt, vil det automatisk oppdateres slik at klokkeslett og dato stemmer.

Fotoboks-varsling

Med Mio sin patenterte «Smart Alert» får du varsler om fartsgrenser og fotobokser (gjelder ikke i enkelte land).


5. MIO Mivue C380 – Et sikkert valg

MiVue™ C380 er et fantastisk bra dashbordkamera, som fort pekte seg ut som en god kandidat i denne testen av bilkamera. Ikke bare ser dette kameraet pent ut, men det er også spekket med funksjoner.

 • Nybegynner-vennlig
 • 128 GB minnekort
 • Lett å installere
 • G-Sensor inkludert
 • GPS inkludert
 • 4.7/5 stjerner fra kunder

Med Mio C380 kan du filme hele bilturen din. Kameraet kan stilles inn til å automatisk starte opp i det du starter bilen din, slik at alle detaljer fra reisen blir dokumentert.

Spor ruten din med integrert GPS

Dashbordkameraet har en integrert GPS, som gjør at du kan spore hele ruten din, inkludert hastighet, høydemeter, lengdegrad, breddegrad og retning. Og med kameraets software (som oppdateres kontinuerlig og gratis), vil du alltid vite hva fartsgrensene der du kjører er. Dette er et stort pluss i min bok, og er én av grunnen til at det vinner min dashbord kamera test.

1080p Full-HD og enkel deling av video

Opptakene dine blir tatt med et 1080p full-HD kamera. Videoene dine blir klare og lyse, selv når det er lite lys ute. Den 130 graders linsa fanger alle detaljer du trenger.

I tillegg til gode bilder, er det lagt opp til enkel deling av video. Du kan enkelt dele dine dashbordkamera-videoer på både Facebook og YouTube!

Oppsummering

MiVue C380 er et sylskarpt kamera, som lett fortjener å vinne denne dashbordkamera-testen. Det er lett å installere, har en god bildeoppløsning samt innebygd fartsmåler og masse andre funksjoner.

Kameraet kan enten festes direkte til frontruten med en sugekopp – eller settes stabilt på selve dashbordet.


Fordeler med et dashbordkamera

Den aller største fordelen med et dashbordkamera, er hvis du er ute for et uhell, eller tyveri/hærverk. Opptaket kan brukes av politiet eller forsikringsselskaper for å kartlegge hva som har hendt, noe som er en stor fordel. Men det er også en rekke andre fordeler:

 • Videoene kan brukes som bevis i en straffesak
 • Du kan se videoene i etterkant hvis du kjører i områder med fin natur
 • Det hjelper deg med å overvåke trafikken hvis noe ufordelaktig skulle inntreffe
 • Dashbordkameraet kan hjelpe bekymrede foreldre med å se hvordan 18-åringen i huset egentlig kjører familiebilen
 • En god måte å sikre seg mot at noen bulker inn i bilen din på, for så å stikke av
 • Morsomme opplevelser på veien – for eksempel naturopplevelser

Funksjoner og andre ting du bør tenke over

Størrelse

Du tenker kanskje ikke at et dashbordkamera først og fremst bør vurderes på størrelsen. Men jeg kan garantere deg at det er stor forskjell på de største og de minste kameraene. Husk på at det, uansett hvor du plasserer kameraet, vil blokkere en del av synsfeltet ditt.

Alle dashbordkameraene jeg anbefalte i denne testen er av moderat størrelse.

Bildekvalitet/oppløsning

Spørsmålet er hva du ønsker å bruke videoen til. Hvis du skal laste de opp på Youtube eller på andre måter vise de frem, så vil jeg anbefale å ha et kamera med god oppløsning.

Som regel holder det med et kamera i mellomsjiktet. De fleste kameraene nå til dags filmer i full HD – selv de billige. De vanligste oppløsningene er HD, Full-HD, 2K og 4K. Du bør hvertfall ha Full-HD når du skal kjøpe deg bilkamera, slik at du får en god nok oppløsning til åf ange detaljene.

Men, det er ikke bare oppløsningen på dashbordkameraet som avgjør kvaliteten på videoopptakene. Bitrate, som forteller oss hvor mye informasjon som vises per sekund, er også en viktig faktor. De fleste dashbordkameraer har en bitrate fra 8 – 15 Mbps. Genrelt så kan man si at jo høyere bitrate, jo høyere kvalitet får du. Men oppløsning, hvilken linse kameraet har, prosessoren og hvor stor vidvinkel kameraet har, er også viktig. For eksempel har mest sannsynlig ikke et 5 år gammelt Full-HD kamera like god bildekvalitet som et helt nytt kamera med samme oppløsning. Både software og hardware har blir hele tiden forbedret.

Autoopptak

At dashbordkameraet slår seg på og starter å filme automatisk, er en grunnleggende funksjon. De fleste får strøm fra 12V-uttaket og et innebygget batteri, men at kameraet starter å filme av seg selv gjør det uavhengig av strømkilde.

Noen kameraer har «Parking mode». Dette betyr at kameraet kan skru seg på automatisk selv når bilen er av og står parkert, dersom det oppdager vibrasjoner eller andre ting.

Loop recording

De fleste dashbordkameraene bruker microSD-kort for å lagre opptakene. Disse har begrenset lagringsplass, og det er normalt at kameraet automatisk tar over gamle opptak når minnekortet er fult. I praksis vil altså det som tas opp nå slette gamle opptak samtidig. Dette er selvfølgelig kjekt, hvis ikke måtte du manuelt ha gått inn og slettet gammel video, og du slipper å bekymre deg for at minnekortet skal bli fult. Dette kalles «loop recording». Om du ser et kamera uten denne funksjonen, ville jeg holdt meg unna.

Lagringsplass

Som nevnt i forrige avsnitt, er microSD-kort standarden når det kommer til lagring. Nesten alle dashbordkameraer på markedet kan i dag bruke minnekort med opptil 128GB lagringskapasitet, noe som i de fleste tilfeller vil gi 12 – 35 timer med opptak.

Grunnen til at antall timer med opptak varierer så mye, er kvaliteten på opptaket. Dersom man alltid filmer i den beste kvaliteten, vil selvfølgelig opptakene ta større plass. 128GB virker kanskje ikke som allverden av lagringsplass, men det er i praksis ikke noe problem, siden kameraene automatisk overspiller gamle opptak.

Sikkert feste av bilkamera

Selv ved et lite sammenstøt i en bil, vil g-kraften ofte være høy. Derfor er det viktig at dashbordkameraet er godt festet. Det er mange metoder kameraene festes på. Det kan være sugekopper, en kraftig dobbeltsidig tape eller stropper.

Det aller beste er å være på den sikre siden; en kraftig, dobbeltsidig tape kombinert med stropper rundt bakspeilet, vil være å anbefale. Selvklebende fester gir ofte også mindre vibrasjoner enn sugekopper, siden det «sitter som støpt».

Linsevinkel/synsfelt

Det mange glemmer når de skal kjøpe seg et bilkamera, er linsen. Man ønsker å fange så mulig som mye av det som skjer, men samtidig vil man unngå helt «fish-eye» video.

Jeg anbefaler en linse på mellom 125 og 165 grader. De fleste pleier å ligge på 140 grader. Dette vil gi deg et godt synsfelt, uten at det blir alt for forstyrrende. Mindre linser vil ikke klare å fange opp nok, og større vil bli «fish eye» som et GoPro kamera.

Lydopptak

Lydopptak på dashbordkameraer kan være viktig i enkelte situasjoner. Selv om private samtaler blir tatt opp, og noen er skeptiske av personvernsårsaker, kan også viktige ting bli fanget opp.

For eksempel om du blir stoppet av politiet som hevder at du har kjørt på rødt lys, så har du nå både videoopptak av at du ikke har kjørt på rødt lys, samt lyd.

Et lydopptak kan også være til hjelp ved potensielle ulykker. Men for å oppsummere, så er ikke lydopptak noe vi har vektlagt i vår bilkamera test. Andre funksjoner er mye viktigere. Man bør heller se på lydopptak som en bonusfunksjon enn en nødvendig en.

WiFi

Dashbordkameraer med WiFi lar deg enkelt koble telefonen din til kameraet. Så fort du er koblet til og appen til kameraet er åpnet, kan du se på og laste ned opptak og endre på innstillingene. Dette er svært kjekt å ha, ettersom du slipper å ta ut microSD-kortet og flytte opptakene over på en PC/Mac for å se på dem. Alt kan styres fra telefonen.

Dette kan være viktig dersom du har vært i en ulykke, og vil sørge for at opptaket ditt ikke spilles over. Det er også kjekt dersom du ser at bilen din har blitt bulket mens du har stått parkert. Da kan du enkelt scrolle gjennom optaket og se hva som skjedde.

GPS

GPS-funksjonen på dashbordkameraer viser deg farten din, og på noen modeller kan det vise deg fotobokser og integreres med Google Maps. De fleste kameraer i dag har GPS integrert. Dette sikrer også din eksakte fart, dersom du for eksempel havner i en ulykke og det er spørsmål rundt hvor raskt du har kjørt.

For kameraer som har ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) kan kameraet også advare deg mot kollisjoner og filskifter. Du kan som regel enkelt skru av og på GPS-funksjonen med bare et tastetrykk på telefonen din, dersom du ikke ønsker å bruke den.

Dashbordkamera med nattfunksjon

På en del kameraer får du også nattfunksjoner. Dette er en funksjon som lar deg filme selv i svært dårlig lys. Dette fungerer som på alle andre kameraer, eksponeringen skrus opp slik at kameralinsen får mer lys.

Dette kan dog også fungere mot sin hensikt. Dersom du kjører med nattmodus og møter en bil med sterke lys, vil opptaket ofte bli overeksponert, og du kan miste verdifull informasjon.

G-sensor og automatisk opptak

En G-sensor oppdager vibrasjoner og bevegelser automatisk, og ber kameaet filme. I tillegg til å starte å filme, overstyrer det også «loop recording» funksjonen, slik at du er sikker på at du ikke mister noe verdifult opptak. Dette høres selvfølgelig perfekt ut på papiret, men det er ikke alltid det fungerer. Men, det fungerer veldig godt for parkeringsmodus, som jeg skriver mer om under.

Parkeringsmodus

Parkeringsmodus er en funksjon som mange dashbordkameraer har. Men kvaliteten varierer veldig. Mange av de billigere kameraene har parkeringsmodus-funksjoner som ikke fungerer optimalt.

For å bruke parkeringsmodus, må kameraet ha et lite batteri. Eventuelt må du ha et eksternt batteri, men det er ikke alle kameraer som tillater dette.

Poenget med parkeringsmodus er at kameraet står i stand-by i tilfelle det skjer noe som bør fanges på film. Som oftest er det vibrasjoner eller en G-sensor som trigger kameraet. De billigere kameraene vil ofte ikke skru seg på før det allerede er for sent. Men de dyrere kameraene har ofte en bufferfunksjon, som gjør at det alltid filmer noen sekunder i loop som ikke lagres. Men dersom kameraet trigges, for eksempel ved vibrasjon, vil det ha noen sekunder med buffervideo det kan lagre, og dermed filme litt før for eksempel et sammenstøt.

LCD-skjerm

Noen kameraer har en LCD-skjerm som lar sjåføren se hva som taes opp samtidig som man kjører. I tillegg kan skjermen vise fartsgrenser og andre varsler dersom dashbordkameraet har GPS. De mer avanserte modellene har gjerne en touch-screen som lar deg styre innstillingene. Selv om dette kanskje virker som en kul funksjon, er det i mine øyne helt unødvendig i dag. Så lenge kameraet har WiFi, har du alt du trenger på mobilen. Skjermen er også så liten at det blir ganske klønete å navigere i menyene. Med andre ord er ikke dette en funksjon jeg personlig ville vektlagt. Men, som med alt annet, er dette smak og behag.

Pris på dashbordkameraer – hva bør det koste?

Under 1000 kroner: i denne priskategorien får du modeller med svært lav ytelsesevne. Det kan være manglende funksjoner (ingen GPS, sensorer, nattlys og så videre) eller bare at bildekvaliteten og lagringsplassen er dårlig.

Mellom 1500 og 2500 kroner: her vil du finne de aller fleste dashbordkameraer. Som regel er det små forskjeller på kameraene som koster rundt 2000 kroner. Men de tydeligste forskjellene finner du i 1) bildekvalitet og 2) lagringsplass.

Over 3000 kroner: det finnes enkelte kameraprodusenter som har prøvd å utvikle «premium» dashbordkameraer. Og man får som regel hva man betaler for. Dersom du ønsker deg et kamera spekket av funksjoner, god bildekvalitet, support og en app som holder seg oppdatert, må du regne med å betale fra rundt 3000 kroner og oppover. Personlig synes jeg det er verdt det, da jeg har fått mye glede av opptakene, men det er strengt talt ikke nødvendig å kjøpe det beste av det beste for mannen i gata.

Vennligst bemerk at prisnivået på dashbordkameraer er, i likhet med nesten all annen elektronikk, helt likt på den internasjonale arenaen. Det tryggeste er å kjøpe det fra en norsk nettbutikk.

Oppsummering av testen

I denne testen av bilkameraer har vi sett på viktige funksjoner og funnet 5 alternativer som vi mener er gode kjøp. Likevel er spørsmålet du som kjøper bør stille deg; «Hva skal jeg bruke dashbordkameraet til?», for deretter å finne det kameraet som passer ditt behov best!

Ofte stilte spørsmål

Hvordan monterer man et dashbordkamera?

Å montere et dashbordkamera er svært enkelt. Du trenger absolutt ikke være bilmekaniker, og jeg vil påstå at alle klarer å montere det selv. Her kan du se en video som viser hvordan du monterer dashcam selv.

Hvordan får dashbordkameraet strømtilførsel?

De aller fleste dashbordkameraer plugges inn i sigarett-tenneren din i bilen. Mange har batterier som lades opp, slik at de også kan filme når bilen står stille, eller du bruker 12v uttaket til noe annet.

Hvordan få mest mulig ut av dashbordkameraet sitt?

Mange kjøper et dashbordkamera uten å være sikker på hvordan man bruker det på en fornuftig måte. Da ender man ofte opp med å ta ufattelig dårlige videoer. For å få mest ut av kameraet, er det viktigste å bruke det! Derfor anbefaler jeg å kjøpe et som er brukervennlig, og som er enkelt å ta inn og ut av bilen.

Har du dashbordkamera selv? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

24 kommentarer om “Dashbordkamera test: Topp 5 beste bilkamera”

 1. MIO MIVUE er virkelig et sylskarpt dashboard-kamera. Det er TIPP TOPP.

  Gode bilder, fin lagringsplass, man får filmene rett til Pcen hvis man vil ha det,,,alt er bra

  Svar
 2. Hvilke funksjoner har dyrere dash-kameraer? En billigere modell kan mangle noen av følgende funksjoner, mens en premiummodell skal ha en og alle av dem:

  1. GPS

  2.Wi-fi

  3. Lang strømkabel

  4. Loop-innspilling

  5. Godt designet avspilling

  6. Enkel å justere montering

  7.Klar lydopptak

  Man tenker kanskje ikke så mye over det, men det er faktisk viktig å ha en tydelig video når man bruker dashboard-kamera. Og det gjelder også lyden. Lyden i en bilulykke kan være et viktig bevis i retten.

  Svar
 3. Har jobbet med å selge dashboardkameraer på Elkjøp i en lengre periode.

  Kan også nevne at det finnes mange over 3000 kroner som er verdt pengene. Da får man VIRKELIG skarpe videoer. Vil også nevne at kanskje 50 % av kundene våre ga fullstendig blaffen i videokvalitet. det var sikkerhet (og kanskje det å få noen kule shots) som var deres hovedfokus

  Svar
  • Hei Karl Elias,

   godt innspill. Det er godt mulig at nordmenn ikke bryr seg alt for mye om bildekvalitet når de kjøper dashbordkamera.

   Sikkerhet er definitivt en faktor som er viktig å forstå. Og dette er noe man får med så og si «alle» dashbordkamera.

   Svar
 4. Å plukke opp en av de beste dashkameraene er ikke bare for å fange opp bilder av en asteroideangrep eller en rømt flokk med kyr som forårsaker ødeleggelse på M4 – bildene fanget av disse reduseringsenhetene kan være avgjørende i den uheldige tilfelle et forsikringskrav og kan til og med bidra til å senke premiene. Du har kanskje sett de russiske dashboardkam-videoene?

  De er rimelig fete. Og selv ønsker jeg egentlig å få noen slike klipp. Men da vet jeg også at jeg må utenfor Norges grenser.

  Det er ikke så mye slikt som foregår i Norge.

  Det er en enorm mengde valg for tiden på markedet, og det kan virke utmattende å finne den beste dashkammen for dine behov, med mange funksjoner og prispoeng som gjør beslutningen om å sprute budsjettet føles meningsløs når det er billigere alternativer som ser ut til å gjøre akkurat det samme ting.

  Men virkeligheten er at jo mer du bruker på en dashkamera av topp kvalitet, jo mer innebygde funksjoner får du. Disse inkluderer automatisk registrering og lagring av funksjonalitet, en CCTV-modus når kjøretøyet er parkert, og til og med muligheten til å kontrollere andre smarte enheter via Amazon Alexa ferdigheter. Det er en klar sammenheng mellom pris og funksjoner. Jo mer du betaler, desto flere funksjoner får du.

  Du får ikke nødvendigvis bedre kvalitet på bildene, men det er heller ikke poenget med et dashcam (i mine øyne)

  Vi har gått gjennom en rekke av de beste resultatene med dashkameraer på markedet for å bestemme hvilke merker som virkelig tilbyr det beste av det beste, og dekker et antall prispoeng og innebygde funksjoner som bør tilfredsstille en rekke budsjetter og krav.

  Svar
 5. Jeg testet dashboardkameraet til en kompis da jeg skulle kjøre på bilferie til Lofoten. Tenkte det kunne være kult nord i Sverige og Norge (kjørte via Sverige).

  Det viste seg at jeg skulle få rett – jeg sneiet rett og slett to elger som kom løpende ut i veien midt på natten. Heldigvis er det lyst om natten der oppe, og jeg rakk å reagere. Hvis ikke hadde nok utfallet blitt mindre peng.

  Uansett – dashboardkameraet fanget alt på video, og er en påminnelse om at man må respektere dyrelivet langs veien.

  Svar
 6. Enig i at det å betale rundt 1000 kroner for et dashbordkamera er helt i tråd med hva man bør gjøre. Betaler man mindre, så blir kameraet ødelagt rimelig kjapt (er min erfaring. Har to ødelagte kameraer allerede).

  Og betaler man mer, så vil man nok angre. For det er ikke SÅ stor forskjell på de som koster 1000 og de som koster 3000 – i hvert fall når det kommer til funksjonalitet.

  Svar
 7. Dette er noe av det som er unødvendig i et dashbordkamera:

  – GPS (du har det på mobilen)
  – Alt for høy bildekvalitet (det koster mer enn det monner)
  – Ryggekamera (alle biler har det nå)
  – Mer enn 24 timers lagringsplass (hvis det skjer noe, så kan du bare ta ut filmen med en gang)

  Allikevel vil jeg ikke kjøpe de billigste kameraene. Det handler litt om sikkerhet, mulighet for å faktisk se hva som skjer på bilde (oppløsning) og at de kan gå i stykker.

  Svar
  • Jarle, GPS dokumentere overfor forsikringsselskapet HVOR ulykken skjedde dersom det skulle oppstå tvil.
   Høy bildekvalitet gir normalt bedre detaljer, feks registreringsnummer, ansikter osv
   Alle biler har IKKE ryggekamera, heller ikke alle 2020 modeller
   Disse kameraene bruker IKKE film…det sitter et minnekort der, størrelsen på minnekortet avhenger av oppløsning og størrelse på fil. God kvalitet på kortet kan være viktig for skrivehastighet.

   Det sagt, en mangel ved testen er hvorvidt kameraene fanger opp ting som skjer med bilen eller utenfor bilen når denne er parkert om man ikke har en ekstern løsning for strøm.

   Svar
 8. Har en billig utgave av dashbord-kamera. Problemet er innstillingen på videosnuttene :1 min -3min -5min. Bideopptak slutter ( fryses )midt i perioden men lyden fortsetter hele perioden. Er det kameras kvalitet eller er det minnekort sin feil ? Jeg går ut fra at opptak på minnekortet går over på nytt etter at det er fullt. ?
  Mvh.
  Geirr

  Svar
 9. Du skriver over at MIO C540 har innebygget GPS. På siden til Eurodel.no som du har linket til, står det Nei ved GPS på denne modellen. Hva er rett, har denne GPS eller ikke?

  Svar
  • Hei John. Du har rett.

   Er merkelig at det står at den har GPS tidligere, men at det nå er endret. MIO C540 har nok neppe innebygget GPS.

   Beklager! Skal rettes opp i snarest!

   Svar
 10. Finnes det et kamera med oppladbart batteri. Det er vel gammeldags å ha en ledning slengende rundt i bilen.

  Svar
  • Hei Steinar. Såvidt jeg vet er ikke dette særlig utbredt blant dashbordkameraene som selges i Norge.

   De fleste baserer seg på strøm fra selve bilen.

   Svar
  • Hei Audun. Jeg har ikke personlig gått helt inn på detaljnivå om disse to dashbordkameraene.

   Men jeg kan se at det er en herremann fra Taiwan som har lastet opp en video på Youtube hvor han sammenlignet dem:

   https://www.youtube.com/watch?v=hiZBG6C1FYE

   Det gir deg i hvert fall inntrykk av hvordan bildekvaliteten er litt ulik. 🙂

   mvh
   Trond

   Svar
 11. Man bør ha et dashbordkamera som unngår at ting går i «loop» hvis man skal bruke filmen som bevismateriale i retten eller lignende. Jeg er for øvrig enig i at Eurodel er det beste stedet å kjøpe på i Norge. virker som at de kan ha mye billigere priser enn Elkjøp, og jeg forstår ikke hvorfor.

  Leveringstiden er ganske rask.

  Kanskje det er fordi de er nettbutikk og at Elkjøp har en masse faste kostnader i tillegg?

  Svar
  • Hei Ørjan, jeg tror du har rett i antagelsen om at Eurodel kan ha lave priser fordi de er en nettbutikk uten særlig store kostnader.

   Elkjøp må dekke inn kostnader reltaret til personale, bygningskostnader, markedsføring, m.m. 🙂

   Svar
 12. Når jeg søker på dashbordkamera og test, dukker det opp mange tester, og alle viser best i test for «sine» produsenter. Men jeg finner ingen tester som viser de forskjellige produsentene sine produkter vurdert opp mot hverandre. Hvilken(e) dashbordkamera (og produsenter) kommer da best ut? Dette hadde for meg, og sikkert mange andre, vært viktig informasjon før man går til innkjøp av kamera.

  Svar
  • Hei Siv. Jeg forstår problemstillingen. Det er mange som har utført «forbrukertester» på dashbordkamera.

   Og så er det noen få som oss: som faktisk HAR utført forbrukertester. Vi er ikke tilknyttet en spesiell produsent. Det vil si at vi er 100 % uavhengige når det kommer til hvilken merkevare som vinner testene våre – det gjelder for alt vi legger ut her.

   Men jeg forstår godt at du blir forvirret i jungelen av falske artikler og «tester» skrevet av folk som aldri har noensinne TATT i et dashbordkamera engang. Vi er like frustrerte som deg over denne utviklingen.

   Svar
 13. Hei, du skriver at navitel r800 bare klarer 32Gb micro SD.
  Det stemmer ikke, den klarer 256Gb.
  Er greit fornøyd med kameraet, takk for testen

  Svar

Legg igjen en kommentar