Oppdatert liste: Beste 10 bilverksteder i Norge

Er du på jakt etter et godt bilverksted?

Det kan være vanskelig å vite hvilke som både er gode og billige. Det vet jeg alt om.

Vi har derfor satt sammen en topp 10-liste over de beste merkeverkstedene i Norge. Her kan du få en god pekepinn på hvilke som er gode; og hvilke som er mindre gode. Deretter kan du begynne å plukke fra listen og hente inn tilbud når du skal reparere bilen din.

PS! Det er verdt å merke seg at denne listen primært bygger på kundeanmeldelser, våre egne erfaringer samt samtaler vi har hatt med profesjonelle i bransjen. Om du skulle være uenig i noen av våre vurderinger, så er kommentarfeltet under artikkelen åpent.

Topp 10: Beste bilverksteder i Norge per dags dato

#VerkstedTrustpilot-score
1Mekonomen3,5
2BilXtra3,7
3MecaN/A
4Bilia3,0
5Bertel O. Steen3,8
6Mekopartner3,1
7Bosch Car ServiceN/A
8Toyota Service2,4
9NAF Bilverksted2,7
10Automester4,9

Vennligst merk at vi alltid prøver å holde listen oppdatert. Men det er ikke slik at vi sjekker Trustpilot hver eneste dag.

Om du ser at ditt bilverksted ligger lavere i vår tabell enn hva Trustpilot-scoren sier, så skriv i kommentarfeltet. Deretter oppdaterer vi tabellen så fort vi bare kan.


1. Mekonomen – Vår soleklare vinner!

 • Best i test bilverksted.
 • Finnes over hele landet.
 • Gode kundeanmeldelser på nett.
 • Nordens ledende merkeverkstedkjede med over 350 verksteder rundt omkring.

Nettside: Mekonomen.no.

Beskrivelse

Mekonomen tilbyr en rekke ulike tjenester til bileiere. Deres utsalgssteder og verksteder er bemannet med faglig dyktige medarbeidere. I tillegg har de en eminent kundeservice som «alltid» er på plass via telefon.

Ikke bare er vi i Bilduden veldig imponerte over Mekonomen.

Dette er en kjede som har veldig gode brukeranmeldelser på nett. Veldig mange av anmeldelsene går på at man møter kunnskapsrike og serviceinnstilte medarbeidere når man kommer på verkstedet.

Vi var aldri i tvil. Når det kommer til merkeverksteder, så er Mekonomen det aller beste alternativet i Norge!

Det er også verdt å nevne at Mekonomen har en egen nettbutikk. Denne anbefaler vi ikke nødvendigvis å kjøpe fra. Vi har tidligere skrevet en artikkel om de beste nettbutikkene for bilpleie- og reservedeler-produkter.


2. BilXtra- Med 260 verksteder rundt omkring i Norge

 • Enkelt å bestille time på nett.
 • Nettbutikken er middels god (vi anbefaler andre).
 • Veldig mange fornøyde kunder.
 • Utmerket service hos BilXtras 260 ulike verksteder rundt omkring i Norge.

Nettside: Bilxtra.no

Beskrivelse

BilXtra er en ganske interessant kjede. Dette er en bedrift som er en krysning av nettbutikk og verkstedskjede.

I følge deres egen nettside har de over 260 verksteder rundt omkring i Norge. Nær sagt alle anmeldelsene man leser om BilXtra på nett er positive. Vel…det er i hvert fall sant når det kommer til verkstedene. Når det kommer til nettbutikken, så virker ikke folk å være like imponerte.

BilXtra har en kjapp og effektiv prosess. Du kan enkelt bestille time på nett, og så kan du besøke ditt nærmeste BilXtra-verksted i løpet av dagen. Kjeden oppgir også at de er eksperter på både el-biler og hybrid. Tommel opp!

Hvis du har et bilverksted merket «BilXtra» i nærheten, så kan det være greit å ta turen.


3. Meca- Med effektiv bilberging rundt omkring i landet

 • Veldig raskt voksende kjede.
 • God og brukervennlig nettside.
 • Til å stole på.
 • En kundeklubb som har en rekke medlemsfordeler.

Nettside: Meca.no.

Beskrivelse

Meca er en raskt voksende bilverksted-kjede i Norge. Dette er en bedrift som primært driver med to ting:

 • Bilberging. Det vil si at Meca kommer og hjelper deg hvis kjøretøyet ditt er ødelagt. De dekker veldig store deler av Norge.
 • Reparasjoner. Om du har en ødelagt bil, som er i stand til å kjøre, så kan du kjøre innom et Meca-verksted.

Det er veldig lett å få en oversikt over hvor Mecas bilverksteder er. Alt du trenger å gjøre er å klikke deg inn på nettsidene deres. Scroll deg litt lengre ned og så ser du et kart hvor alle Meca-verkstedene er avbildet. Hendig.

«Klubb Meca» er en kundeklubb med gode medlemsfordeler. Om du melder deg inn, så får du spesielt god service – samt at du er egnet til å få bilberging hvis ting skulle gå galt. Meca er en av kjedene som virkelig tar kundene sine på alvor. Det finnes lite informasjon om tidligere kunder som klager over dårlig service.

Og vi vet alltid at det er de sure kundene som skriker høyest på nett. Om man er fornøyd med et bilverksted, så holder man det som regel for seg selv.


4. Bilia – Bilservice i Norge siden 1929

 • En nærmest legendarisk traver i bransjen.
 • Kombinasjonsbedrift; både bilsalg og bilverksted.
 • Ufattelig hyggelige og kunnskapsrike medarbeidere.
 • Veldig mange trofaste kunder som kommer igjen og igjen og igjen….

Nettside: Bilia.no

Beskrivelse

Bilia er en av merkevarene som har holdt på lengst i Norge med reparasjon av motoriserte kjøretøy. Kjeden ble grunnlagt i 1929 (!) og har derfor holdt på veldig lenge.

I løpet av nesten 100 år har Bilia naturligvis fått en god og verdifull kundedatabase.

Denne kundegruppen virker å være veldig fornøyd med reparasjon, service og kvaliteten på arbeidet. Bilia selger også en del biler. Om du går inn på nettsiden deres og sjekker ut «Bilia Outlet», så ser du at de til enhver tid har en haug med biler til salgs.

Vi i Bilduden har vært i kontakt med to tidligere kunder av Bilia. Begge kan fortelle om god service, rask behandling av kompliserte bilproblemer og flott kommunikasjon som flyter. Dette er rett og slett en av de beste bilverksted-kjedene i Norge!


5. Bertel O Steen – Både bilforhandler og bilverksted

 • Mest kjent for salg av nye og brukte biler.
 • Brukervennlig og moderne nettside.
 • Veldig god service på nye biler; inkludert el-biler og hybrid.

Nettside: Bos.no.

Beskrivelse

Bertel O Steen er kanskje mest kjent for å være en bilforhandler.

Bedriften selger nemlig både nye og brukte biler av høy kvalitet. Og det gjør de helt ypperlig.

Men få vet også at du kan få fikset bilen din hos Bertel O Steen. Under fanen «Verksted og service» kan de fortelle at de tilbyr EU-service, kontroll, reparasjon, skifte av dekk med mer.

Det er også veldig lett å bestille time til bilverkstedet via Bertel O Steens nettside. Vi i Bilduden skal ærlig innrømme at vi ikke har brukt denne bedriften til verken kjøp av biler eller service. Men – vi anerkjenner at de har veldig gode brukeranmeldelser på nett.

I vår liste kommer de på en femteplass. Det kan veldig godt være at de fortjener både høyere og lavere score.

Dersom du har erfaring med Bertel O Steens bilverksted, så vil vi veldig gjerne at du legger igjen en kommentar under artikkelen!


6. Mekopartner – Litt anonym outsider i bransjen

 • Hevder å gi mye aluta for pengene.
 • Finnes over hele landet; i mer enn 70 byer.
 • Alle biler er velkomne.

Nettside: Mekopartner.no.

Beskrivelse

Mekopartner bilverksted skriver helt tydelig i sin beskrivelse av bedriften at:

«Her er alle biler velkomne!»

Dette er altså en fleksibel verkstedsbedrift som har ting på stell. De hevder også at de gir kunden «mer for mindre». Her satser man altså på å opprettholde høy kvalitet og kombinere det med lav pris. Alt i alt er dette en kombinasjon vi i Bilduden setter pris på.

Til tross for at Mekopartner ikke er den bedriften som driver med mest aggressiv markedsføring, så har de hatt sterk vekst. I følge deres egen nettside, så finnes de i skrivende stund i mer enn 70 byer rundt omkring i Norge.


beste bilverksted

Hva skiller et godt og dårlig bilverksted?

Nå som vi allerede har satt opp en liste, så kan det være greit å fortelle litt om bakgrunnen for vår vurdering.

I stor grad har vi lagt vekt på andres kundeanmeldelser. Vi i Bilduden er kanskje eksperter på bil og motor. Men vi har ikke full oversikt over kvaliteten på de ulike verkstedskjedene.

Likevel kan det være greit å sette opp en oversikt for å illustrere hva vi i Bilduden mener skiller et godt bilverksted fra et dårlig bilverksted.

Det får du svaret på i løpet av de kommende avsnittene.

God service med et presist språk

Bilmekanikere er fagmenn. De vet hva de driver med – og seg i mellom snakker de et fagspråk få nordmenn forstår.

Dette er ofte et problem.

Det er jo et utsagn som går som dette:

«Hvis man virkelig kan sitt fag, så klarer man å forklare kompliserte ting på enkle måter!»

…og det er jeg helt enig i. Det å kommunisere tydelig til kunden hva som kreves for at bilen fungerer er alfa & omega. Det er veldig mange som går til et bilverksted – for så å komme ut som et spørsmålstegn etterpå. Deretter ender kunden opp med å bestille en reparasjon på bilen som h*n egentlig ikke forstår noen ting av.

Stort problem.

Vi mener derfor at tydelig og presis kommunikasjon er det viktigste for å bedømme om et bilverksted er godt eller dårlig.

Pris (valuta for pengene)

Verkstedsbransjen består av veldig mange seriøse aktører. Men dessverre finnes det også en god del aktører i bransjen som villeder kundene.

Det å kunne gi god valuta for pengene er veldig viktig. Om du føler deg snytt etter å ha besøkt et bilverksted, så anbefaler vi at du tar kontakt med en konkurrent. Fortell hva som ble gjort på bilen din – samt hva det eventuelt ville kostet hos konkurrenten.

Og før du gjør samme tabbe neste gang: for all del! Sammenlign priser hos ulike aktører!

Faglig dyktige

Mekanikerne skal vite hva de holder på med. Motor.no publiserte en sak i 2019 om en kunde som hadde fått ødelagt motoren hos en bilmekaniker. Verkstedet nektet å erstatte kundens tap.

Sånn kan det gå hvis man drar til steder som ikke vet helt hva de holder på med.

Bruker ekte reservedeler

Du visste det kanskje ikke, men mange billige bilverksteder er billige nettopp fordi de bruker falske deler. Om du har en BMW, så ønsker du å erstatte de gamle delene med nye BMW-deler. Ikke kopier fra Øst-Europa.

Langt på vei de aller fleste seriøse bilverksteder i Norge bruker ekte reservedeler fra sertifiserte forhandlere.

Men det kan likevel være verdt å spørre om dette før du takker ja til en reparasjon eller bytte av del på bilen din.

bilverksted utlandet

Andre artikler relatert til bilverksteder

I mange år har vi i Bilduden hjulpet det norske folk med å ta gode beslutninger når bilen deres er ødelagt. Her er en håndfull hjelpsomme artikler du kan dra nytte av:

Oppsummering

Forhåpentligvis har du funnet ditt foretrukne bilverksted ved hjelp av vår artikkel. Det var alt vi ønsket.

Om du savner noen spesielle bedrifter eller har spørsmål til kvaliteten hos de ulike verkstedene, så ønsker vi at du tar kontakt under artikkelen. Vi ønsker alltid en god og sunn diskusjon med våre lesere.

Til slutt skal det også sies at jeg som driver Bilduden er selv medeier i et bilverksted. Men dette er et frittstående verksted i nærheten av Fredrikstad. Med andre ord: jeg har ikke promotert mitt eget verksted (eller nevnt det i det hele tatt) i denne artikkelen.

Ikke bare har vi gitt deg en liste over de beste bilverkstedene i Norge.

Vi har også gitt deg en lang liste som oppsummerer de tingene vi mener er viktige å tenke på når man velger hvor man sender bilen sin på service. Få personer er eksperter på bil. Derfor kan det være greit å kjenne til hvilke kriterier vi eksperter går etter.

Ofte stilte spørsmål

🔧 Hvorfor er det store forskjeller hos ulike bilverksted?

Prisforskjellene kan ha mange årsaker. For det første er det slik at merkeverkstedene som regel er billigere. I og med at de har flere kunder, så kan de få mindre profitt per kunde.

Men manglende prisinformasjon og sammenligning hos kunder er også viktig. De aller færreste kunder gidder å bruke litt tid på å få inn pristilbud fra ulike verksteder. Dette fører til at enkelte bedrifter alltid opprettholder sine høye priser, noe som er et problem.

Til slutt kan vi også nevne at det i enkelte tilfeller (dessverre) er utbredt med ulovlig arbeidskraft. Enkelte illegale bilverksteder henter inn arbeidskraft fra utlandet uten arbeids- eller oppholdstillatelse. Dette er også med på å presse prisene nedover.

🔧 Bør man alltid ta «det første og beste»?

Absolutt ikke.

Du bør alltid sammenligne priser hos minst to ulike verksteder før du tar en beslutning. Service på bil er dyrt. Du vil bli overrasket over hvor mange tusen kroner du kan spare på noe så enkelt som å skifte girkasse.

🔧 Bilverksteder har et dårlig rykte – hvorfor?

Bransjens dårlige rykte har sammenheng med flere ting. For det første ser service og reparasjoner på bil veldig dyrt. Det er ikke slik at verkstedene nødvendigvis tar så mye mer enn de må for å overleve. Men for den jevne nordmann er det surt å betale en verkstedsregning på 15,000 kroner.

Men veldig mange useriøse aktører jobber også i bransjen. Dette gjør at mange får dårlige erfaringer, noe som veldig mange er veldig opptatt av å dele.

5 kommentarer om “Oppdatert liste: Beste 10 bilverksteder i Norge”

 1. Mekonomen har jeg helt supre tilbakemeldinger på. Både jeg og en kompis har brukt dem til EU-kontroll. De gir veldig tydelige tilbakemeldinger på hva som kan være galt med bilen og hvordan man skal fikse det. Slike presise meldinger er faktisk mangelvare.

  Svar
  • Hei Kurt Kaputt (kult navn!).

   Ja, Mekonomen er helt supert. Det er en grunn til at vi har plassert den kjeden på topp. Mange vil nok kanskje tenke at de aller mest kjente kjedene er litt dårlige og har dårlige fagmenn. Men sånn er det ikke med Mekonomen. Der er service, kommunikasjon og priser helt tipp topp.

   Svar
 2. For bileiere med bilproblemer kan bilmekanikere være en himmelssendt. De har ferdigheter og evner til å fikse bilen din, slik at du ikke trenger å gjøre det på egen hånd og skitne hendene dine. Vær imidlertid oppmerksom på at det å jobbe med en mekaniker også kan være et mareritt, spesielt hvis du velger feil. Som sådan, hvis du ønsker å motta best mulig service, sørg alltid for at du ansetter den rette personen for jobben. For å hjelpe deg med å finne den beste mekanikeren du kan ansette, er her noen av egenskapene som gjør en god bilmekaniker.

  Svar
 3. Du har en ganske OK liste over ting over ting som gjør en bilmekaniker til en GOD bilmekaniker. Dette er noe jeg setter pris på. Nå vet vi hva du ser etter.

  I og med at du selv er medeier i et bilverksted, så er det forfriskende å se at du anerkjenner god og presis kommunikasjon ut mot kunden.

  Svar
  • Hallois, Tara!

   Ja, dette med god kommunikasjon er viktig. Da vi ringte rundt til venner og bekjente før vi skrev artikkelen, så var dette noe som frustrerte veldig mange. Utrolig mange hadde dårlig erfaring med at de ikke helt klarte å skjønne hva mekanikeren mente. Hvis en mekaniker bruker faguttrykk i møte med kunden, så er det en dårlig mekaniker.

   Svar

Legg igjen en kommentar