Bilstøvsuger test: 5 beste støvsugere til bilen

Hvis du har hatt bil over lengre tid, så vet du at rengjøring kan være greit. Støvsuging er kanskje den mest effektive måten å rengjøre en bil på.

Men hvilken støvsuger skal du velge for å få kjøretøyet ditt rent og pent?

Bilduden har sjekket opp alle modellene på markedet. Det var mye dårlig der ute – men vi har kommet frem til fem gode produkter. Dette er produkter som har blitt nøye undersøkt av Bilduden-teamet gjennom en rekke “etterforskningsskritt“.

Denne artikkelen baserer seg blant annet på:

 • Egne erfaringer gjennom mer enn 20 år med rengjøring og vedlikeholdelse av bil.

 • Produktbeskrivelser via nettbutikker og produsenters nettsider.

 • Kundeanmeldelser på nett.

 • Samtaler med venner og bekjente.

Etter å ha nøye sammenlignet spesifikasjoner og ytelse, så har vi kommet frem til våre fem soleklare favoritter. Vi i Bilduden er stolt av å kunne presentere de beste bilstøvsugerne på markedet – slik at du kan få en bil som nærmest er kjemisk fri for rot, smuss og skitt.

Om du ønsker å lese mer om våre kriterier, så finner du mye informasjon om dette nederst i artikkelen.

Skal du kjøpe deg bilstøvsuger? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse butikkene: Kjell.com og Computersalg.no.

Vinnere av vår test av støvsuger til bil

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon om hvert av bilkameraene.

#Produkt
1 Nedis Håndstøvsuger – Best i test!
2 Bosch YOUSeries – Lades ved hjelp av USB
3 Makita DCL184Z – God sugekraft
4 Kärcher WD4 Car – Beste modell med strømledning
5 Black & Decker PV1820L – Kompakt og billig

1. Nedis Håndstøvsuger – Best i test!

Til tross for at Nedis ikke markedsføres som en støvsuger til bil, så er det testens soleklare vinner.

Et meget godt produkt som rengjør bilen din på 1-2-3!

 • Veldig lav pris
 • Kan brukes både i bil og i bolig
 • Batteritid på rundt 20 minutter
 • Liten og kompakt
 • Kommer med to moduser: eco og max

Kjører du Nedis på “Max“-innstilling, så kan du forvente deg en skinnende ren bil i løpet av få minutter. Mange vil nok stusse litt på det faktum at vår testvinner kun kan klare å holde i 20 minutter. Men du kan heller snu det på hodet og si: dette er en håndholdt støvsuger som definitivt klarer å rengjøre hele bilen din i løpet av et kvarter!

Mange gode funksjoner

Støynivået er også ganske moderat – med en desibel på rundt 80. I tillegg har Nedis håndstøvsuger et eget filtersystem som er lett å endre.

Det som gjør denne modellen perfekt til bruk i bil er størrelsen. Den er liten. Veldig liten. Men når man kombinerer det å være kompakt med å ha god sugeevne, så kommer man veldig langt.

Passer perfekt til både små og store biler

Munnstykket er i perfekt størrelse til å komme inn mellom alle vanskelige hjørner og kroker i bilen. Dette var i stor grad med på å få kåret Nedis til testvinner.

Til slutt må vi også nevne at denne poseløse støvsugeren også fungerer ypperlig om vinteren. Nedis klarer nemlig å støvsuge vått slafs og annet møkk som skulle ligge nederst ved benene etter en våt vinterdag. Dette er det nemlig svært få støvsugere som klarer uten å bli ødelagt.

Den kompakte størrelsen gir deg også muligheter for enkel oppbevaring. Hvorfor ikke la denne håndstøvsugeren ligge bak i bagasjerommet hele tiden?


2. Bosch YOUSeries – Lades ved hjelp av USB

Bosch er et merke de aller fleste drar mye kjensel til. Nå har de produsert en håndholdt og kompakt støvsuger som fungerer like godt til kjøretøy som til kjøkken og stue.

Bilduden er imponert.

 • Lades ved hjelp av USB
 • Fungerer ypperlig til å ha liggende i bilen
 • Filtersystemet kan taes ut av støvsugeren og vaskes
 • Smidig og kompakt
 • Det følger med en praktisk oppbevaringspose

Bosch YOUseries er en batteridrevet håndholdt støvsuger som fungerer godt til bil og bolig. Den lille størrelsen sikrer at du kan komme til i alle hjørner, kriker og kroker.

Dette er en støvsuger som også er perfekt for deg som har en ganske liten bil – Mini Cooper eller lignende.

Lav batteritid

Så hva er det som gjør at denne modellen ikke får toppscore og blir testens vinner?

To ting.

Prisen. I skrivende stund koster den opp mot tusenlappen. Da føler vi heller at Nedis er en modell som gir deg mer for pengene.

I tillegg har den en batteritid på rundt ti minutter. Dette kan for noen være nok til å støvsuge bilen – men ikke for alle. Ingenting er vel mer irriterende enn å måtte lade igjen for å fullføre rengjøringen av bilen…

Video – Slik bruker du Bosch YOUseries støvsuger til bil

Her er en video som har blitt lastet opp av produsenten selv:
3. Makita DCL184Z – God sugekraft

Om du skal ha en batteridrevet støvsuger med enormt god sugeevne, så kan denne modellen fra Makita være det du er på jakt etter.

 • Produsert ene og alene for bruk i bil
 • Kjører på et veldig kraftig litium-batteri
 • Selges hos to forskjellige nettbutikker
 • Trådløs
 • Testvinner hos andre nettsider

Makita DCL184Z er en bilstøvsuger som er svært populær hos mange nordmenn. Grunnen er egentlig veldig enkel: denne gjør en skikkelig bra jobb. Om du har veldig mye skitt og støv i bilen din, så skal det ikke mer enn 10-15 minutter med Makita DCL184Z før problemet er ute av verden.

Høy pris

Dog må vi si at prisen kanskje er litt i høyeste laget. Batteriet er laget av litium, noe som koster en god del i produksjonskostnader. Så vi i Bilduden har full forståelse for at de ulike nettbutikkene tar en ganske høy pris for denne støvsugeren.

Men det er ikke alle som er like beredt på å betale alt for mye for en støvsuger som primært skal brukes i bil.

Tilbehør til bil

Du får også med en del ekstratilbehør når du kjøper Makita DCL184Z. Mye av dette tilbehøret er utelukkende produsert for at det å rengjøre bilen skal bli mer effektivt. Blant annet får du med mulighet for å bruke skulderreim, noe som gjør det lettere å komme til i alle bilens kriker og kroker.

Nettopp derfor mener vi at dette er et utmerket alternativ for deg som KUN skal bruke støvsugeren i bilen. Dog er ikke dette en modell som passer seg særlig godt hjemme.


4. Kärcher WD4 Car – Beste modell med strømledning

Skal du kjøpe Kärcher WD4, så må du alltid regne med å ha en stikkontakt tilgjengelig når du støvsuger bilen.

Likevel kan vi anbefale denne bilstøvsugeren. Rett og slett fordi det er et ypperlig produkt.

 • Veldig sterk sugeevne
 • God til å ta alle typer skitt – også hvis det er vått (passer spesielt bra om vinteren)
 • Slangen er lang og hjelper deg med å rengjøre HELE bilen
 • Kommer med strømledning, og ikke med batteri
 • Selges over hele verden

Med sitt klassiske gule og svarte utseende, så er det veldig lett å gjenkjenne Kärcher sine produkter. Her hjemme i Norge er de kanskje mest kjent for å produsere høyttrykkspylere og andre elektroniske produkter man bruker i hagen sin.

Men de er også gode til å lage tilbehør til bil.

Det er noe de beviser ved å introdusere sin kraftige bilstøvsuger WD4 Car på markedet.

Internasjonal bestselger

Det er ofte slik at når et produkt selges i hopetall over hele verden, så betyr det bare èn ting: det er et kvalitetsprodukt. Og det er det virkelig.

Denne støvsugeren kommer med en sugekraft som knapt nok kan finnes hos noen annen bilstøvsuger på markedet. Du får også med en lang slange, noe som gjør at du lett kan komme til og rengjøre på de vanskeligste stedene i bilen. Derfor er det også mange som kjøper denne modellen fra Kärcher når de skal rengjøre lastebilene sine.

Pris og strømledning

Men vi i Bilduden mener også bestemt at det er to helt tydelige grunner til å IKKE gå for denne modellen.

Det første argumentet mot å kjøpe DW4 Car er at man hele tiden er nødt til å ha stikkontakt tilgjengelig. Denne modellen kjører nemlig ikke på batteri.

I tillegg er det ikke alle som har et veldig høyt budsjett å forholde seg til når de kjøper rengjøringsprodukter til bil. Kärcher er en produsent som leverer produkter av høy kvalitet. Dessverre er det ofte sånn at kvalitet koster veldig mye penger.

Disse to grunnene fører veldig mange til den konklusjonen av at de ønsker å kjøpe et annet produkt. Det har vi i Bilduden full forståelse for.


5. Black & Decker PV1820L – Kompakt og billig

PV1820L fra verdenskjente Black & Decker er et trygt og sikkert valg for deg som har lavt budsjett.

 • Mye valuta for pengene
 • Hodet ytterst på støvsugeren kan svinge rundt
 • Lett å bruke for å komme frem nær sagt over alt i bilen
 • Billig
 • Godt håndtak

Black & Decker PV1820L er en veldig billig bilstøvsuger. Det at den er billig gjør den også til en ganske populær modell hos veldig mange norske bileiere. Men det er ikke bare prisen vi liker med med PV1820L.

Den har mer å by på.

Svingbart hode

Det at man kan svinge rundt med den ytterste delen av støvsugeren er en helt åpenbar fordel når man rengjør en bil. Dette fører naturligvis til at man kan få kommet til steder hvor man ellers ikke får rengjort.

I tillegg er sugeevnen såpass god at man ikke trenger å være alt for nærme skittet og smusset før det forsvinner. Til å være en håndholdt støvsuger, så er ytelsesevnen og kraften svært god. Tommel opp.

Komfortabel å bruke

Håndtaket er også et av de beste i testen. Det samme gjelder hvordan vekten er fordelt ut over hele produktet. Du kan lett holde på i flere timer med å rengjøre nær sagt alle bilene i hele garasjeanlegget uten at du føler ubehag.


Viktige funksjoner og andre ting du må ha i bakhodet

De av oss som kjører mye bil kan vel fort kalle bilen for “vårt andre hjem“. Derfor er det viktig å holde det rent og ryddig.

I de neste avsnittene skal vi gå litt mer i dybden for å fortelle om hvilke kriterier som lå til grunn da vi kåret den beste bilstøvsugeren i Norge.

Trådløs eller med kabel?

Det første du må ta hensyn til er:

“Skal jeg kjøpe en trådløs bilstøvsuger eller går det fint med en med kabel?“

Spørsmålet er helt essensielt. Trådløse modeller går på batteri. Men kjøper du en med kabel, så er du nødt til å ha en strømkontakt i nærheten hver gang du støvsuger bilen. I tillegg handler det om hvor ofte du har tenkt til å rengjøre bilen. Sliter du med allergi og har et behov for å fjerne skitt og støv ukentlig, så bør du absolutt gå for en håndholdt modell.

Men om du ønsker å ta en skikkelig rengjøring et par ganger i året, så mener vi at det helt fint kan holde med en kabel.

Kablet støvsuger til bil – fordeler og ulemper

Den største fordelen med å kjøpe en modell med kabel er at du slipper å tenke på batterilevetiden. Det er lite som er mer irriterende enn å måtte stoppe opp i støvsugingen for å lade batteriene.

Samtidig må du tenke på at en slik støvsuger ikke er like fleksibel. En bil er ikke som et hus. I en bil er det betydelig mindre plass for å manøvrere, og nettopp derfor mener vi i Bilduden at håndholdte modeller er mye bedre.

Trådløs støvsuger til bil – fordeler og ulemper

For oss i Bilduden er det egentlig ingen tvil om at trådløse modeller er bedre. Til tross for at de er batteridrevne, så mener vi at de gjør jobben mye mer effektivt. På den måten kan du bli kvitt både smuss og støv fra alle bilens kriker og kroker.

Dog skal det nevnes at sugekraften til disse trådløse støvsugerne ikke alltid er det beste. Hvis du har en VIRKELIG skitten bil, så må du nok skaffe en støvsuger med god sugeevne. Vi må likevel påpeke at det er mye enklere å ha en trådløs støvsuger liggende i bilen, slik at du alltid kan rengjøre bittelitt hver uke – og dermed holde bilen skinnende ren over lengre perioder.

Kvalitet på batteriet

Hvis du først har bestemt deg for å gå for en trådløs bilstøvsuger, så er neste spørsmål: hvilken modell skal du gå for?

En av de største forskjellene på modell A og modell B er ofte kvaliteten på batteriet. Og det er tre måter man kan vurdere batteriets kvalitet på:

 • Hvor lang tid det tar å lade opp fra 0 % til 100 %.
 • Hvor lenge batteriet varer når det er fulladet.
 • Om batteriet i løpet av de første månedene og årene begynner å bli svakere og svakere.

Alle disse tingene spiller en stor rolle. Det er verdt å nevne at de aller dårligste modellene på markedet tar nærmere 12 timer å lade opp, men klarer kun å støvsuge i knapt en time før de går tomme. Det er elendig. Nettopp derfor er kvaliteten på batteriet noe vi i Bilduden har brukt mye tid på å analysere forut for denne artikkelen.

Størrelse og vekt

Vi kan begynne med å si det åpenbare: trådløse apparater er betydelig mindre i vekt og størrelse enn vanlige støvsugere med kabel. De aller fleste trådløse modeller veier mellom 1,2 og 2,5 kilo.

Vektbalansen spiller også en stor rolle. Hvis støvsugeren typisk er veldig baktung, så kan det bli slitsomt å holde på i lengden. Da er man hele tiden nødt til å bruke masse energi på å “vippe“ apparatet fremover når man rengjør bilen sin.

Bilduden har både dårlige erfaringer med de aller største og de aller minste modellene. Holder du deg i “mellomsjiktet“ når det kommer til størrelse og vekt, så har du allerede kommet veldig langt.

Ekstratilbehør

Produsentene av bilstøvsugere gjør nærmest “alt“ for å kapre deg som kunde. Et klassisk triks er å legge ved en masse ekstrautstyr med på kjøpet. På den måten føler kunden ofte at h*n får mye verdi for pengene.

Det finnes veldig mye rare tilbehør du kan få med. Det vanligste er å legge ved en støvsugerdyse – som skal hjelpe til med å komme til mellom bilsetene. Dette kan naturlig nok være et veldig nyttig hjelpemiddel.

Noen produsenter legger også ved en støvbørste. En støvbørste er, som navnet tilsier, en børste til å tørke av støv. Spesielt er dett viktig bak i bagasjerommet og på dashbordet. Et godt tips er å gå over med en støvbørste på dashbordet før du begynner med støvsugeren. På den måten får du “ristet“ støv og smuss ned på setene – før du deretter går løs med støvsugeren. Dette sikrer en mer effektiv rengjøring.

Andre artikler om bilpleie

Om du ønsker å opprettholde en ren og pen bil, så har vi i Bilduden forfattet flere artikler du mest sannsynligvis har lyst til å lese:

Video: Slik støvsuger du bilen din på en effektiv måte

Videoen under er klippet inn i denne artikkelen fra Youtube. Den viser hvordan du rengjør de viktigste stedene i bilen din med en håndholdt støvsuger:Oppsummering av testen

Hvis du først har fått en utrolig god bilstøvsuger mellom hendene, så er du ikke i tvil. Det er et ufattelig nyttig verktøy som hjelper deg med å rengjøre ethvert kjøretøy på 1-2-3.

Mange velger finurlige løsninger som å rydde og vaske bilens kupè for hånd. Dette gir helt klare begrensninger på to ulike måter:

 • Du kommer ikke til på de vanskeligste stedene i en bil.

 • Hvis du ikke har en ordentlig god håndholdt støvsuger, så vil rengjøringen av bilen din ta mye lengre tid.

Nettopp derfor mener vi at du skal kjøpe en egen støvsuger til bil som gjør jobben mye mer effektivt enn du kan tenke deg. Vi i Bilduden har presentert markedets fem beste alternativer. Disse gjør det enkelt for deg å kunne presentere en skinnende ren bil til alle passasjerer som skulle sitte på.

Ofte stilte spørsmål

Hva koster en støvsuger til bil?

Det er store prisforskjeller på de ulike modellene. Våre anbefalte produkter i denne sjangeren koster mellom 500 og 3500 kroner.

Bør man kjøpe en batteridrevet modell når man skal rengjøre bilen?

Ja, det bør man. Fire av våre fem anbefalte produkter er batteridrevne.

De er enklere å bruke i bil i og med at de gir økt fleksibilitet. Dog er det viktig å tenke på at du bør kjøpe en støvsuger med lang batterilevetid.

Hvilken støvsuger til bil anbefaler dere i Bilduden?

Scroll deg lengre opp i artikkelen, så får du svaret på det spørsmålet.

Har du selv kjøper en bilstøvsuger? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar