Bilstolpose test: De beste bilstolposene

En bilstolpose er et produkt som holder barnet varmt under hele bilturen. Oftest er det et produkt som er laget av ull og dun – og som er spesialformet for barnets komfort samt trafikksikkerhet.

I Norge kan det bli fryktelig kaldt på vinterstid. Og bilene våre bruker ofte en god halvtime på å bli ordentlig varm etter at man har slått på klimaanlegget. I denne artikkelen skal jeg fortelle deg:

 • Hva forskjellen er på en bilstolpose og en vognpose.
 • Hvilke bilstolposer der ute som er markedets beste («mye pose for pengene»)
 • Litt generell informasjon om produkter, produsenter og trafikksikkerhet.

Best i test: Hvilket produkt anbefales?

Jeg har valgt ut to vinnere, og en «outsider». «Outsideren» er valgt ut rett og slett fordi det er en billigere variant som alle kan ha råd til (349,- kroner i skrivende stund).

Testens vinnere: Norges beste bilstolposer

Maxi-Cosi Vognpose

Mini Vognpose Grønn Skog

Det er flere grunner til at disse posene anbefales:

 • Vanntette
 • Puster veldig godt
 • Varmer babyen
 • Er mulig å justere varme da glidlåsen enkelt kan åpnes og lukkes uten at det blir ubehagelig for babyen
 • Koster under 1000 kroner

Utfordrer: til deg som ønsker en billigere variant: Diono Cuddle

Det er mange småbarnsforeldre som ønsker å spare noen kroner på babyutstyr. Og det er veldig forståelig. Derfor har jeg funnet frem til et produkt som koster under 400 kroner – og som kan fungere vel så godt som de dyrere variantene.

Denne bilstolposen heter «Diono Cuddle» og selges på det internasjonale markedet.

Diono Cuddle bilstolpose

En enkel og behagelig pose som er litt kaldere (og billigere) enn sine konkurrerende produkter. Meget behagelig og myk hodestøtte til babyen. Kompitabel med alt fra barnebilseter til barnevogner.

Vurdering: 4 av 5.

Hvordan ser «Diono Cuddle» ut i praksis?

Hva er forskjellen på en bilstolpose og en vognpose?

Bilstolposen er spesialdesignet til å passe inn i barnesetet på bilen. Det betyr at det er to hull på baksiden slik at selene kan komme inn i posen og festes rundt barnet. Med andre ord: selene skal aldri festes utenpå posen da dette kan medføre en sikkerhetsrisiko.

Vognposer er 100 % tette som følge av at de er designet slik at ingen kulde skal slippes inn.

Det er derfor viktig at man både har en bilstolpose og en vognpose hvis man ønsker å holde barnet varmt både i vognen og i bilen.

Kan bilstolpose også fungere som vognpose?

Ja, det kan den.

Men ikke motsatt. Du kan ikke bruke en vognpose som bilstolpose da en vognpose ikke har hullene til setebeltet i ryggen.

Hvis du anser bilstolposen og vognen din som «varm» nok til at den kan tåle at det er litt gjennomstrøm av luft i ryggen, så er det ingenting i veien for å bruke den i vognen.

Pris på bilstolposer i Norge – hva må man betale for god kvalitet?

 • Under 300 kroner: Jeg ville vært veldig skeptisk til å kjøpe noe under 300 kroner. Har sett at noen selger enklere modeller til denne prisen, men det er svært lite informasjon om kvaliteten på produktet. Ofte er de enten alt for varme/kalde, eller så går de i stykker veldig kjapt.
 • Mellom 300 og 999 kroner: Dette er nok det mest realistiske alternativet hvis du kjøper det i Norge.* Du finner et bredt spekter av komfortable, pustende og flotte bilstolposer til under 1000 kroner.
 • Over 1000 kroner: Selv har jeg aldri vært i nærheten av å kjøpe en bilstolpose over 1000 kroner. Det er ikke noe poeng. De aller fleste i segmentet mellom 300 og 999 vil både være komfortable og varme.

*= Husk at det er billigere å kjøpe på nett sammenlignet med i butikk. Selv sjekket jeg prisene på både Maxi-Cosi og Easygrow hos en ikke-navngitt norsk fysisk baby-butikk. Og der var prisen betydelig høyere sammenlignet med hos Babyshop.

Hvordan installeres bilstolposen til barnets bilsete?

Det er faktisk veldig enkelt. Og det finnes knapt noen bedre til å demonstrere det enn grunnleggeren av Easygrow.

I videoen under får du en full demonstrasjon på et par minutter.

Hvor kjøper man bilstolpose billigst på nett i Norge?

Selv bruker jeg alltid Babyshop.no når jeg skal kjøpe barneprodukter. Det gjelder også barneprodukter til bil.

De leverer produkter av høy kvalitet, har veldig kjapp frakt, hyggelig kundeservice og gode priser. Har kjøpt min yngste sønns barneprodukter der i en årrekke. Og når han vokser såpass at han blir for stor til å få kjøpt produktene hos Babyshop, så vil nok jeg savne den nettbutikker mer enn de vil savne meg! 😉

Hvis du har spørsmål til erfaringer med Babyshop, så kan du legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under – og så lover jeg å svare i løpet av noen få dager.

Ofte stilte spørsmål

Q: Er det vanskelig å «installere» en bilstolpose i bilen?

Nei, det er det ikke. Hvis du ikke så videoen jeg kopierte inn fra Youtube, så vil jeg anbefale at du går tilbake og ser på den.

Det er veldig enkelt å både sette inn bilsetet og deretter feste på bilstolposen.

Q: Passer alle bilstolposer til alle barneseter?

Ja, det gjør de.

Q: Er dette et norsk fenomen?

Ja, faktisk. Mer eller mindre. Derfor er det også vanskelig å kjøpe slike poser fra utlandet. Husk på at Norge har et utrolig kaldt klima – og det er ikke mange land som må beskytte babyene sine fra kulde på samme måte.

De viktigste sjekkpunktene

KOMFORT

Er barnet ditt komfortabelt? Du kjenner mest sannsynlig barnet ditt bedre enn noen andre. Derfor bør du kjapt kunne merke om han/hun ikke trives i posen. Prøv først posen hjemme eller i en barnevogn. Mange babyer har litt problemer med lange bilturer, noe som gjør at det kan være andre faktorer enn selve posen som får babyen til å oppføre seg unormalt i bilen.

VARME I BILEN

Husk å juster temperaturen i bilen etter hva babyen synes er komfortabelt. Barnet ditt er pakket inn i en tjukk varmepose – og det er ikke du. Derfor bør du alltid ha det litt kjøligere i bilen enn hva du selv synes er «perfekt temperatur».

PRIS

Som tidligere nevnt er det ikke mye vits i å bruke alt for mye penger på en bilstolpose. Det holdes i massevis å bruke i underkant av 1000 kroner. Hvis selv det virker å være for mye, så finnes det (også som tidligere nevnt) billigere alternativer der ute.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at en bilstolpose er et nyttig verktøy for barn i bil. Du kan også se at det er tydelige forskjeller mellom en vognpose og en bilstolpose.

Etter å ha prøvd begge deler på en baby i bil, så er i hvert fall ikke jeg i tvil. Dette er noe man absolutt bør investere i.

Allikevel kan det føles bittert å bruke masse penger på et produkt barnet vil vokse ut av i løpet av sine første leveår. Derfor anbefaler jeg (naturligvis) å handle på nett. Babyshop er den nettbutikken jeg personlig har handlet mest fra når det kommer til babyutstyr til bil. Og det er også den som har det aller beste utvalget.

14 kommentarer om “Bilstolpose test: De beste bilstolposene”

 1. Babyshop er et veldig godt tips når man skal kjøpe babyutstyr til bil. Har brukt dem en del ganger, og de er veldig raske med å sende varene.

  Noen nettbutikker gidder ikke engang sende SMS/mail. Men babyshop er utrolig gode her.

  Bilstolpose kan, som du også nevner, brukes som vanlig pose i barnevogna. Men en bilstolpose har den ekstra lille detaljen med at man får setebeltet gjennom. Bare husk at det er viktig at barnets plassering støttes opp under riktig bruk av setebelte.

  Svar
 2. Man bør egentlig ha to bilstolposer:

  1. Til vinteren.
  2. TIl sommeren/våren.

  Det er slik at de fleste babyer i Norge også trenger varme om våren. Derfor kan det være fint å kjøpe en pose som gjør at barnet ditt ikke fryser om vinteren, men ikke koker ihjel om sommeren. I mine øyne finnes ikke det på det norske markedet i dag.

  Da blir det ofte til at man må kjøpe to bilstolposer; en for hver sesong.

  Svar
 3. Den vognposen/bilstolposen som heter «Grønn Skog» er såpass stor at du kan ha barnet i den helt til det fyller 3 år.

  Jeg har selv kjøpt den og er megafornøyd 🙂

  Svar
 4. Bilstolpose er jo egentlig for de ALLER minste. Altså barn mellom 1-2 år.

  Det er faktisk et element her som mange glemmer. Og det er trafikksikkerhet. Det er tryggere å bruke en bilstolpose enn å pakke ungen inn i masse klær under bilbeltet.

  Svar
 5. Det viktigste er sikkerhet. Deretter at barnet er varmt.

  Har kjøpt bilstolpose til barnet mitt, men da tenkte jeg først og fremst på at han skal ha tjukke klær INNI posen. Hvis man nærmest skal ha babyen strippet for klær der inne, så blir det jo utrolig kaldt når man tar han/hun ut av bilen

  Svar
 6. Man kjøper heller ikke bilstolpose for å ha en kombinert vogn/bilpose.

  Bilstolpose brukes i bilen. Vognpose brukes i vogna.

  Jeg vet at ikke alle småbarnsforeldre er millionærer, men såpass må man vel kunne unne barnet sitt? Eller?

  Svar
  • Hei Tone, man kan fint bruke bilstolpose i barnevogn. Det er i hvert fall mitt råd.

   Du har helt sikkert «mammabloggere» der ute som vil mene at det er helt horribelt. Men for meg er det strengt tatt en varmende «pose» som barnet kan trygt oppbevares i både i vogn og bil. Derfor har jeg aldri helt skjønt hvorfor man skal både ha en vognpose & en separat bilstolpose.

   Svar
 7. Mange bruker ordene «vognpose» og «bilstolpose» om hverandre. Men de er forskjellige ting.

  Ser også at noen her i kommentarfeltet klager på at man bruker vognpose i bil. HERREGUD. Det er jo akkurat det samme.

  Bilstolpose kan brukes både i bil og i barnevogn. Ferdig snakket.

  Og vognpose kan IKKE brukes i bil fordi man ikke får satt på setebeltet. Derfor kan man kjøpe en bilstolpose til bruk i begge scenarioer, men man kan ikke bruke en vognpose når man kjører rundt på E6.

  Svar
 8. Topp tre egenskaper hos en bilstolpose (i mine øyne):

  1) At den er varm.
  2) At den ikke er for stor, slik at man kan se babyens ansikt.
  3) At den er trygg når man kjører bil. Det vil si at babyen ikke kan «drukne» i den.

  Det er enda viktigere at en bilstolpose er trygg sammenlignet med en vognpose. tenk hvis det skjer noe med babyen og man må plutselig gjøre noen brå bevegelser med bilen…da er man ille ute.

  Svar
 9. Bilstolpose er viktig. Hvis man ønsker å spare penger: greit nok. Men da må man også regne med at babyen blir iskald og sutrete på vinterstid.

  Hvorfor skal man spare penger på dette? vil man ikke det beste for babyen sin?

  Bilstolpose = tipp topp!

  Svar
 10. Ser at Babyshop kanskje er det beste stedet å kjøpe? Eller?

  Har også sett på utenlandske nettbutikker, men spesielt i Sverige er de «gjerrige» på frakten. Det vil si at man må betale mye i frakt for å kjøpe.

  Svar
 11. Man bør ha seg en god pose til vinteren. Jobbet før i nettbutikk og der solgte vi bilstolposer til hele verden. Det vi merket er at det er ingen som kjøper så mange av dem som det vi gjør i Sverige og Norge.

  Tror kanskje at det nærmest er unikt for denne delen av verden å bry seg om hvor varmt barnet er i bilen 😛

  Ellers er det vel mange som pakker inn ungen i hansker og luer

  Svar

Legg igjen en kommentar