Bilsete til hund: Dette er de beste bilsetene til hunden din

Et bilsete til hunden din er både praktisk og trygt. Det blir mindre rengjøring i bilen, hunden din får en fast plass og ved en eventuell ulykke er det færre løse deler i bilen som kan fyke rundt.

I denne artikkelen skal jeg se nærmere på fordelene med bilseter til hunder og gi deg noen tips og råd. Men aller først går jeg rett på sak og presenterer de beste bilsetene for store og små hunder!

PS: Skal du kjøpe deg et bilsete til hunden din, anbefaler jeg deg å handle via ILoveDogs.no. Det er en norsk nettbutikk for hunder, som gir rask levering, en trygg handel og har god kundeservice!

Bilsete til små hunder

Beige bilsete til hunder

Dette bilsetet til små hunder fra Pawsome har alt man trenger. Det er pent å se på, praktisk og enkelt i bruk.

 • Sammenleggbart hundesete til bilen
 • Festes enkelt med stropp rundt sete/nakkestøtte
 • Egen stropp til hundesele
 • Praktiske lommer og bæreveske
 • Hundesetet gjøres om til bærebag når man ikke kjører bil
 • Mål: ca 38 x 32 x 24 cm
 • Kommer i fargene lilla, grå og beige

Bilsete til større hunder

Bilsete hund

Bilsetet jeg anbefaler for større hunder er det samme som for små hunder, bare at målene er litt forskjellige.

 • Hundebag som kan legges sammen, perfekt som bilsete
 • Festes enkelt i bilen med en stropp som medfølger
 • Det følger med egen stropp for å feste bilselen til hunden din
 • Praktisk design med lommer til snacks, hundeposer, bånd osv.
 • Mål: ca 41 x 34 x 30 cm
 • Kommer i fargene lilla, grå og beige

Bilsete til hund: dette bør du vite

Sikkerhet, komfort og beskyttelse er hovedgrunnene til å kjøpe et bilsete til hunden din. I følge American Automobile Association har en av fem hundeeiere i USA tatt hendene av rattet i bilen for å forhindre at hunden deres klatrer opp i sjåførsetet.

Ikke bare er dette farlig for sjåføren, eventuelle passasjerer og hunden selv, men det er også uansvarlig ovenfor de andre som ferdes på veien.

Hva du bør tenke på når du skal kjøpe et bilsete hund

Når du skal kjøpe et bilsete til hunden din frister det kanskje å bare velge det peneste, eller det som matcher interiøret på bilen din best. Men det du bør prioritere høyest er selvfølgelig sikkerhet.

Installasjon

Før du kjøper bilsetet, bør du passe på at det passer i bilen din. Det finnes forskjellige typer bilseter til forskjellige hundestørrelser. Mål opp baksetet eller passasjersetet ditt, og pass på at setet du kjøper ikke er for stort. Bilsetene jeg har anbefalt ovenfor festes med en enkel stropp, så selve installasjonen går enkelt så lenge du har plass i bilen.

Hundesetene jeg nevner ovenfor er også sammenleggbare, så de er enkle å oppbevare i bilen og ta frem når det er bruk for dem.

Beskyttelse

Det største poenget med et bilsete til hunden din, er beskyttelse. Velg et solid sete som tåler en støyt. Et bilsete kommer aldri til å erstatte et hundebur eller hundegitter, men ved mindre eventuelle ulykker kan et solid bilsete utgjøre en forskjell. Det gjør også ofte at hunden din føler seg tryggere.

Størrelse

Et eget bilsete for hunder passer best for hunder som ikke er alt for store. Har du en stor hund, må du nesten ha et hundebur eller ha hunden i bagasjerommet med et hundegitter og en hundesele. Men, om du har en liten eller medium hund, er bilseter praktiske.

Rengjøring

Alle som har en hund, vet hvor skitne de kan bli. Det er derfor viktig å velge et sete som enkelt kan vaskes.

Hvordan fester man et bilsete til bilen?

Det er faktisk veldig enkelt. Bilsetene kommer med stropper som du fester direkte til (det menneskelige) bilsetet.

Denne videoen er god og illustrerende for hvordan du gjør det:

Og som du ser, så vil du også feste sele på hunden slik at du får «dobbel beskyttelse».

6 tips for en tryggere reise hvis du har hunden i et bilsete

 1. Planlegg flere stopp på veien. Dette gjelder spesielt hvis du har tenkt til å dra på lengre turer. La hunden strekke på beina, gå en tur på toalettet samt frigjøre litt energi.

 2. Hvis hunden din nettopp har begynt å kjøre bil, så bør du begynne med kortere turer. Du bør altså ikke kjøre Oslo-Bergen første gang du har med deg det lille kjæledyret ditt.

 3. Ikke gi hunden mat mens man kjører. La hunden spise minst tre timer før avgang.

 4. Det kan se kult ut, men du bør ikke la hunden ha hodet sitt ut av vinduet. Det beste vil være å lukke vinduene bak i bilen.

 5. Ikke gi hunden godteri mens du kjører. Det er noe de kan sette i halsen hvis det kommer noen humpete veier, etc.

 6. Sett på air-condition hvis det er varmt. Bilene kan føles veldig varme og ukomfortable for hunder. Og det er, som tidligere nevnt, bedre å bruke air-condition enn å ha vinduene åpne.

Pris på bilsete til hund

 • Under 500 kroner: Sannsynligheten er stor for at disse bilsetene ikke er gode nok. Jeg har selv kjøpte et par fra utlandet (wish.com, m.m.). Konklusjon: dårlige stropper, stoffet blir ødelagt, og du må kaste bilsetet etter et par gangers bruk.

 • Mellom 500 og 1000 kroner: Det er i dette prissjiktet du bør sikte deg inn. Disse bilsetene er gode, funksjonelle og finnes i norske nettbutikker. Du får også produkter i denne priskategorien som passer størrelsen til nærmest alle hunder – fra en liten Chiahuahua til den største schäferen.

 • Over 1000 kroner: Hvis du har spesielle behov for hunden din eller det problemet at den er fryktelig stor: ja, så er det en liten sjanse for at du må betale mer enn 1000 kroner. Ellers vil jeg ikke si at det er noe vits i å gå over 999,- når man kjøper bilsete til hund.

Ofte stilte spørsmål

✅ Hvor trygt er et bilsete for hunder?

Et bilsete til hunder skal aldri erstatte hundeseler eller hundebur. Når du har hunden i et bilsete må hunden fortsatt være sikret med en hundesele (eventuelt han du ha bilsetet i et hundebur, men da forsvinner litt av poenget).

✅ Hvor kjøper man bilseter til hunder hen?

Selv anbefaler jeg ILoveDogs.no som er en norsk nettbutikk. Da får du god service, 14 dagers angrerett og du slipper å betale toll når du handler.

✅ Hvordan installerer jeg hundesetet?

Selve installasjonen varierer litt fra modell til modell. Hvis du scroller til toppen av denne siden og ser på hvilke bilseter jeg anbefaler, så installeres de enkelt med en stropp som går rundt ryggen/setet.

Sammendrag

Det er primært to ting som er viktige å tenke på når man kjøper bilsete til hund.

1. At størrelsen passer bilen din.
2. At størrelsen passer hunden din.

Deretter et det en del sekundære ting å ta hensyn til. Blant annet pris, kvaliteten på stoffet, hvor «gjennomsiktig» bilsetet er (for at hunden skal få kikke ut), og så videre.

Selv har jeg vurdert Ilovedogs til å være den beste norske nettbutikken når det kommer til bilutstyr for hunder. De har en god kombinasjon av lave priser og godt utvalg. I tillegg har jeg opplevd at de produktene jeg har kjøpt derfra er av høy kvalitet.

PS! Har du hund? Da bør du også sjekke ut mine artikler om hundebur til bilhundegitter, bilsele til hund og baksetebeskyttelse til hund!

3 kommentarer om “Bilsete til hund: Dette er de beste bilsetene til hunden din”

 1. viktigste er at hunden sitter trygt og godt.

  Vi elsker å ta hundene våre med oss ​​uansett hvor vi går, og det betyr vanligvis hyppige bilturer. Små hunder, inkludert valper, kan ha vanskeligheter med bilturer. De klarer ikke komfortabelt å se ut av vinduet, og bevegelsen til bilen kan være ganske farlig. Det er grunnen til at et hundebilsete er så nyttig. Du kan stroppe valpen på turen og være trygg på at de ikke vil skade seg selv. Og hvis de trenger litt ekstra hjelp til å se ut av vinduet, dobles mange bilstoler som boosterseter. En to i ett!

  Svar
 2. Kan man virkelig få de aller største hundene inn i et sånt hundebur? eller er det bedre om man kjøper gitter?

  Svar
  • Hei Joacim.

   Hundebur kan også fungere for større hunder. Gitt at de passer inn i buret, selvfølgelig.

   Du får ta opp målebånd og måle hvor stor hunden din er! Og husk selvfølgelig at det kan være greit å ha litt «ekstra plass» slik at hunden kan utføre enkle bevegelser. 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar