Full oversikt: Norges billigste nettbutikker innen Bilpleieprodukter


Har du planer om å kjøpe inn produkter som skal gjøre bilen din ren og pen?

Godt valg!

I denne artikkelen skal du blant annet få vite hvor mye penger du kan spare på å holde bilen din i god stand.

Men la oss først komme til det viktigste momentet: hvor er det man bør kjøpe bilpleieprodukter for å spare noen kroner?

Hvilke norske nettbutikker anbefales til kjøp av bilpleieprodukter?

 • Gode priser.
 • Norges største utvalg av bilpleieprodukter.
 • Prisgaranti
 • Billig
 • Unike produkter som ikke selges andre steder
 • Stort utvalg

Jeg aner ikke hvor mange penger jeg har brukt på nevnte nettbutikker opp gjennom årene, men det er ikke få.

Noen av fellesnevnerne de har er:

 • Kjapp frakt som følge av at de har lager i Norge.
 • Gode priser.
 • Ingen toll eller moms (som må betales fra utlandet).
 • Utmerket kundeservice.

Hvorfor er bilpleie viktig sett fra et økonomisk perspektiv?

Til tross for at man vet at bilen er et økonomisk tapsprosjekt, så er det allikevel viktig å bruke tid og penger på å pleie den. Grunnen er enkel: verditapet på en bil vil være mye mer dramatisk hvis det utvikler seg riper i lakken, bulker eller rust.

Etter å ha jobbet med biler i mer enn 30 år har jeg møtt mange ulike bileiere. I mine øyne kan de primært sett bli delt inn i to kategorier:

 1. De som bruker litt tid på å ta vare på bilene sine.
 2. De som ikke bruker noe tid på å ta vare på bilene sine.

Case study: Tesla modell S verditap med og uten bilpleie

Jeg kan sette opp en tabell som viser hvor mye det vil koste deg å fullstendig gi blanke i bilen din. Nedenfor er et regnestykke basert på hva du kan selge din Tesla S-modell for hvis du tar vare på den.

Samt hva du kan selge den for hvis du lar det utvikle seg rust, riper i lakken samt småskader på interiøret.

ÅrTesla Model S – uten bilpleieTesla Model S – bilpleie
1790,000,-790,000,-
2632,000,-650,000,-
3543,000,-580,000,-
4432,000,-483,000,-

Med andre ord er bilpleie utrolig viktig.

Hovedregelen er at bilen faller med 20 % det første året og mellom 10-14 % etter år 2. Dette er riktignok noe du kan endre ved å blant annet ta vare på bilen din, men også unngå slitasje ved å kjøre unødvendig mye.

Er det billigere å kjøpe slike produkter på nett?

Ja, det er det. Nettbutikkene har betydelig lavere kostnader enn de fysiske butikkene. Derfor kan de også tilby billigere bilpleieprodukter.

Selv jobber jeg til daglig på et bilverksted, og vi tilbyr også kundene våre produkter de kan ta med hjem etter å ha fått fikset bilen sin. Her er noen av grunnene til at våre priser ligger høyere sammenlignet med norske nettbutikker:

 • Vi er nødt til å ha mye faste kostnader i form av husleie og strøm.
 • Våre ansatte skal ha betalt for å være tilstede for kunden.
 • I motsetning til en nettbutikk, så har ikke vårt bilverksted mulighet til å være åpen 24/7 uten noen form for ekstrakostnad.
 • Nettbutikkenes primærjobb er å importere billige produkter fra utlandet. Vår primærjobb er å fikse bilen til folk som kommer inn med et problem. Stor forskjell.

Bør man kjøp bilpleieprodukter fra utenlandske nettbutikker?

Det kan absolutt være en mulighet.

I artikkelen om bildeler på nett, så er jeg ganske konsekvent i å fraråde utenlandske nettbutikker. Det er fordi varene ofte er tunge, har et høyt prispunkt og er vanskelig å få inn i landet uten å betale ekstrakostnader (toll, moms og frakt).

Bilpleieprodukter ligner mer på forbruksvarer som klær og simpel elektronikk. Derfor KAN det være en mulighet for å kjøpe det fra utlandet.

5 grunner til at det er bedre å kjøpe fra norske nettbutikker

Allikevel er det mange fordeler med å kjøpe fra nettbutikker som Skruvat og Bildeler.no. Blant annet:

 • Lavere frakttid (du kan få varen etter et par dager)
 • Man sparer uansett ikke SÅ mye penger
 • DU slipper å bekymre deg for moms og toll
 • Man støtter norsk næringsliv
 • Norske nettbutikker har nær sagt ALLTID høy kvalitet på bilpleieproduktene. Det samme kan ikke sies om det internasjonale markedet.

Trond

50 år gammel bilmekaniker som har et brennende ønske om å lære folk mer om motoriserte kjøretøy. Jobber vanligvis som daglig leder i et bilverksted, men oppdaterer nettsiden min når jeg har nyttig informasjon å dele.

5 thoughts on “Full oversikt: Norges billigste nettbutikker innen Bilpleieprodukter

 1. Og med «bilpleieprodukter», så mener du altså vaskeprodukter til bil?

  Jeg har selv vasket bilen min i mange titalls år, og det er veldig mye folk faktisk gjør galt når de rengjør UTENFOR bilen. Det vil si: lakken bli ødelagt fordi folk ikke kjøper de riktige produktene.

  Ellers er jeg enig i at Skruvat er en tipp-topp nettbutikk. Legger ved noen tips til slutt for hvordan man kan rengjøre bilen sin på best mulig måte:

  Hva er den beste måten å vaske en bil på?

  La oss starte med det grunnleggende: du trenger en fille, en bøtte, riktig såpe, et tørkehåndkle, vann og plass til å vaske og la bilen lufttørke. En bil som ikke får tørke vil utvikle flekker som ødelegger vaskingen i utgangspunktet, så pass på at du ikke glemmer håndkleet. Riktig såpe er nødvendig fordi skål og håndsåper kan skade kjøretøyets malingsbelegg. En fille er nødvendig for å tørke bort fett og skitt, og vann er selvfølgelig nødvendig før og etter vask for å fukte malingen og hjelpe med å skylle bort skitt. Forsikre deg om at du bruker rent vann og erstatt vannet i bøtta regelmessig når du går tilbake for mer såpevann mens du rengjør.

 2. Skal man polere bilen, så bør man i hvert fall IKKE gå til folk som ikke har peiling. Bedre å gjøre det selv.

  Leverte bilen min på et «bilpleie-verksted» i Oslo. Folkene der snakket nesten ikke engelsk engang, men jeg tenkte: hvor vanskelig kan det være å polere bilen?

  Kom selv med Google Translate på polsk og de takket ja. 3000 kroner…og lakken på bilen min ser ENDA verre ut enn den gjorde før. Polering? Nope. Mishandling av bil? Ja, da er vi inne på noe.

  1. Hei Jon G,

   uff, det var synd å høre at du gikk på en smell. Enda verre er det å høre at du mest sannsynligvis har benyttet deg av noen tjenester som driver i gråsonen. Hvis lakken på bilen ser verre ut ETTER en poleringsjobb, så er det noe som har gått alvorlig galt. Da vil jeg nærmest be om å få se på de materialene og verktøyene som har blitt brukt.

 3. Det er vanskelig å si om det lønner seg å kjøpe bilpleie produkter på nett eller om man bare skal gå til en bilvask-butikk (bensinstasjon) et par ganger i året.

  Jeg vet at det ikke koster skjorta å vaske bilen hjemme, men det er jo mye jobb med det. Tror de fleste bileiere godt kan klare seg med å dra på vask noen ganger i året

 4. Enig at både skruvat og bildeler er bra til bilpleieprodukter.

  Bruker egentlig bildeler mest, men jeg har også et ganske høyt forbruk. Driver med amerikanske biler på fritiden, og det er derfor viktig å holde dem skinnende rene;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recent Content