Billån

Mange sparer i årevis for å kjøpe den bilen de har lyst på. Men det er ikke nødvendigvis slik man trenger å gjøre det.

Norske banker er veldig flinke til å gi lån til nordmenn som skal kjøpe seg bil. I denne artikkelen skal vi gå gjennom de ulike typer lånene, hvilke banker du kan søke lån hos samt øvrige tips som gjør billånet billigst mulig for deg.

6 kommentarer om “Billån”

 1. Koster mye mer å ta opp forbrukslån enn et billån hos forhandler. Ser også at Finn.no har begynt å tilby billån når man kjøper bruktbiler på Finn.

  Vet ikke om dette er noe bankene normalt vil si ja til?

  Det må jo være veldig vanskelig å vurdere verdien på en bruktbil. Og spesielt siden banken neppe gidder å inspisere bilen selv. Da vil de jo bare gi ut lån basert på hva den nåværende eieren legger ut bilen for på Finn, noe som KAN være helt feil prissetting.

  Svar
  • Hei Jon Arne, det Finn reklamerer for er vel strengt tatt godt skjulte forbrukslån.

   Det er neppe slik at du kan få finansiering med sikkerhet på en bruktbil kjøpt på Finn.

   Svar
 2. Forbrukslån er veien å gå hvis du skal ha et enkelt lån til bil. Mange tror at man kan få gode betingelser på billån i banken, men dette er veldig sjelden en realistisk løsning. Jeg har i hvert fall ikke sett mange som har fått gode lånebetingelser når de skal ta opp billån – spesielt ikke de som kjøper bruktbil. Da er det bare å glemme lave renter.

  Etableringsgebyr på lånet skal man også måtte betale.

  Svar
  • Hei Per Ove, du har rett i at forbrukslån kan være en dyr løsning. Men for mange er det den beste og mest reelle løsningen når de skal kjøpe bil.

   Svar
 3. Jeg valgte forbrukslån da jeg fikk min første bil.

  Angrer jeg? NEI.

  Det er kanskje ikke det billigste lånet, men hva er det for noen alternativer du har når du er 18 år og har deltidsjobb – og ønsker deg en bil til 25,000 kroner ASAP? Mange snakker negativt om forbrukslån, men det er faktisk en ganske smart måte å finansiere bilkjøp på.

  Svar
 4. Nordea har faktisk kjøpt en tjeneste som gjør at man får enklere billån.

  Dette er de betingelsene jeg fikk:

  1) egenkapitalkrav på minst 15 %, samme som på bolig.
  2) Rente på 2.5 %.

  Jeg synes ikke det var alt for dårlig, men jeg slo ikke til – enda. Først må jeg jo finne drømmebilen 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar