Test bensinkort: 6 beste kredittkort med drivstoffrabatt

Er du på jakt etter markedets beste bensinkort? I så fall kan økonomiekspertene i Bilduden hjelpe deg!

Sammenlign de ulike bensinkortene og finn beste bensinkort for ditt bruk. En rekke banker har utviklet kredittkort med ufattelig store rabatter på drivstoff. Her er det virkelig mye å spare.

Men…du vil kun spare mye penger hvis du velger riktig kort.

Vår oversikt er ikke bare markedets mest omfattende. Vi har heller ikke noen direkte samarbeidsavtale med noen av kredittkortselskapene. Nettopp derfor kan du være helt 100 % sikker på at samtlige av våre vurderinger er objektive. Veldig mange av «sammenlign bensinkort»-nettsidene er – pent sagt – godt betalt av enkelte av bankene de anbefaler.

Slik jobber ikke vi. Vi har kun èn samarbeidspartner: og det er en låneagent som hjelper deg med å la bankene konkurrere om deg som kunde.

Best i test: Bensinkort på det norske markedet


La bankene konkurrere om deg

Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

 • Søk bensinkort hos Lendo slik at flere banker kan gi deg et tilbud.
 • Du velger det bensinkortet som passer deg og dine behov.
 • Lendo er en gratis og brukervennlig tjeneste.

Ønsker du å vite mer om de ulike kredittkortene som gir rabatt på drivstoff?

Det forstår vi godt.

Nedenfor har vi gitt en nøye og presis vurdering av våre favoritt-bensinkort.

1. 365Privat fra Danske Bank – Beste bensinkort!

365 privat bensinkort best i test

Vi i Bilduden mener at 365 Privat fra Danske Bank er det beste bensinkortet på markedet. Dette er et kredittkort som gir en rekke gode fordeler for deg som eier bil eller MC.

 • Effektiv rente på 25,5 %.
 • Kredittgrense 50,000 kroner.
 • Rentefri periode på 45 dager.
 • 90 øre rabatt per liter drivstoff du fyller hos Esso.
 • Gir også 10 % rabatt på bilutleie hos Hertz.

Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

365 Privat Kredittkort kommer på førsteplass i vår test. Det er Danske Bank som utsteder kredittkortet gjennom en underleverandør kalt 365 Privat. Til tross for sitt utenlandske navn, så har Danske Bank for alvor tatt store markedsandeler i den norske banksektoren de seneste årene.

Bankens store vekst kan i stor grad bli sett i sammenheng med introduksjonen av Norges beste bensinkort.

365 Privat Kredittkort er et kort som både utstedes til tidligere og nye kunder av Danske Bank. Det krever derfor ikke noe nåværende kundeforhold hos banken for å søke om kortet. I denne vurderingen skal vi fortelle deg nøyaktig hvorfor kortet fortjener en førsteplass i Bildudens store test.

Bensinkort uten gebyrer

365 Privat Kredittkort er et kort fullstendig strippet for gebyrer. Det vil si at du ikke betaler noe for å ta det i bruk. I tillegg får du som kunde en rekke fordeler – blant annet ufattelig god cashback på drivstoff. Du får rabatt på alle typer drivstoff; for både MC, bil og ATV.

Det er flere måter å søke om 365 Privat Kredittkort på.

Om du besøker nettsiden deres, så kan du enkelt fylle ut personlig informasjon. Da vil du få svar i løpet av et par dager. Men du kan også bruke en såkalt «låneagent» som Lendo. Bruker du Lendo eller lignende tjenester, så vil du søke hos flere banker samtidig. På den måten sikrer du deg det bensinkortet som passer best for din situasjon.

Skulle du være så heldig å få godkjent en kredittkortsøknad for 365 Privat, så får du en årlig nominell rente på 21,4 % og effektiv rente på 25,53 %.

Drivstoffrabatt med Privat 365

Så hvilke fordeler vil du få når du bestiller Privat 365 Kredittkort?

Her er en kjapp oppsummering av de punktene som vil bidra positivt til din personlige økonomi:

 • 2 % cashback på alle bensinstasjoner i hele Norge.

 • Du får også noe som kalles «Dealpass». Dette gir deg mellom 10 % og 25 % rabatt på utvalgte utsalgssteder, kiosker, restauranter og nettbutikker.

 • 3,65 % cashback i tillegg til 34 øre rabatt per liter du fyller hos Esso-stasjoner.

Fakturaen du får fra Danske Bank må betales innen 45 dager, noe som er en tidsperiode som er ganske standard for kredittkort. Skulle du ønske å få faktura fysisk tilsendt i postkassen, så kommer det et ekstragebyr.

Vi oppfordrer deg sterkt til å få digital valuta – da får du den rett inn på mobilen eller PC-en.

Vår dom og vurdering

Førsteplassen taler vel for seg. 365 Privat Kredittkort er Norges beste bensinkort. Med nåtidens høye bensinpriser er det viktigere enn noensinne å spare penger på drivstoff. Derfor kan 365Privat friste med hele 3,65 % cashback og 34 rabatt per liter du fyller.

Men det fordrer kanskje litt at du bor nære en Esso-stasjon. Ute på bygda i Norge kan det være langt mellom de forskjellige bensinstasjonene. Så hvis nærmeste Esso-stasjon er 10 mil unna ditt bosted, så kan det naturligvis lønne seg å se på noen av de andre bensinkortene vi anbefaler i denne testen.

Du kan helt fritt velge hva du skal bruke cashback-kronene på. Disse kan til og med brukes på drivstoff.

Flere av testens bensinkort vil utelukkende gi rabatt hos en enkelt bensinstasjonskjede. Slik er det ikke med 365Privat. Her får du et kredittkort som gir 3,65 % cashback hos alle Esso-stasjoner. Samtidig får du også 2 % cashback hos alle andre kjeder. Dette er en av hovedårsakene til at 365Privat Kredittkort definitivt er det beste bensinkortet på markedet per dags dato!


2. Ikano Bank Shell Mastercard – Rabatt hos bensinstasjonskjeden Shell

Ikano Bank Visa Credit

Om du skal ha et bensinkort med litt lavere effektiv rente og høyere kredittgrense, så kan du vurdere Ikano Bank.

Bor du i nærheten av en Shell-stasjon, så kan det kanskje virke opplagt å velge dette bensinkortet?

 • Effektiv rente på 21,99 %.
 • Kredittgrense 75,000 ,- kroner.
 • 50 dagers rentefri periode.
 • 40 øre rabatt for drivstoff fylt på Shell-bensinstasjoner.
 • 0,5 % rabatt på varekjøp uansett hvor du befinner deg i verden.
 • Gir deg mulighet til å få betalingsutsettelse på hele 9 måneder.

Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

Ikano Bank ble opprettet for rundt 30 år siden; nærmere bestemt i 1991. Banken er opprinnelig svensk og faktisk grunnlagt av IKEA-konsernet. Dette er altså en forbrukerbank som i en årrekke har hatt stor suksess med å tilby diverse finansielle tjenester til den norske befolkningen.

En av deres største suksesshistorier er dette kredittkortet – som er utviklet sammen med bensinstasjonskjeden Shell.

Mange har blitt tiltrukket av at Ikano Bank ikke er en av de mer aggressive bankene. Dette er en forbrukerbank som tilbyr kredittkort til Ola og Kari Nordmann. Vilkårene på nettsidene er enkle å tyde for ikke-økonomer. Dette har vært en av grunnene til at veldig mange sparer penger på bensin og diesel ved hjelp av Shell Mastercard – hver eneste dag. I hele Norge.

Fordeler

Det er en rekke grunner til at du bør gå for Shell MasterCard. Føsrst og fremst får du alltid 40 øre i Trumf-Bonus per liter drivstoff du fyller. Denne bonusordninge gjelder hos Shell-stasjoner i Norge. Er du helt ny kunde, så får du 80 øre bonus.

Mastercardet fungerer i hele verden. I skrivende stund er det mer enn 30 millioner utsalgssteder som aksepterer Mastercard. Shell Mastercard kan brukes i alle disse restaurantene og butikkene. Med andre ord: dette er det perfekte bensinkortet å ta med på ferie.

Kredittgrensen ligger i utgangspunktet på 75,000 kroner. Men det er ikke nødvendigvis slik at du får innvilget et kort med så høy grense. Ikano Bank vil ta en vurdering av hvert enkelt tilfelle.

De aller fleste kredittkort har en rentefri kredittperiode på 45 dager. Ikano Bank Shell Mastercard har utvidet denne ordningen med fem dager. Med dette bensinkortet får du hele 50 dager på å betale kredittkort-regningen.

Video – Sånn fungerer Ikano Bank Shell Bensinkort

Denne videoen, produsert og publisert av Ikano Bank, oppsummerer kredittkortets fordeler på en effektiv måte:Med to forsikringer inkludert i bensinkortet

Når du får innvilget et Shell Mastercard, så blir du forsikret. Ja – du leste riktig. Den første forsikringen heter «Tankefeil». Dette er en forsikring som dekker eventuelle kostnader hvis du fyller feil drivstoff i bilen. Uhell skjer. Og det å fylle diesel på en bensin-bil kan være ødeleggende.

Shell Mastercard har også en forsikring de kaller «Betalingsbeskyttelse». Dette vil dekke dine faste månedlige kostnader hvis du skulle miste jobben eller bli sykemeldt.

Vår dom

Shell Mastercard er det nest beste bensinkortet på det norske markedet. Derfor får det en andreplass i vår test. Trumf-løsningen er både smart og lett å forholde seg til. Dessverre er det en maksimal bonus på 2500 kroner årlig, noe vi synes er litt lite.

Ikano Bank er kjent for sine gode finansielle produkter. I tillegg har de en eminent kundeservice samt en brukervennlig nettside. Alt dette trekker veldig opp. De 40 ørene per liter drivstoff kommer også godt med i det lange løp. Det er verdt å nevne at du må være Trumf-medlem for å opparbeide deg bonusen. Men dette krever ingen manuell registrering. Du vil automatisk bli innmeldt i Trumf når/hvis du får godkjent søknaden om å bli kredittkort-kunde.


3. Trumf Visa – Rabatt på mer enn drivstoff

Trumf Bensinkort

Trumf Visa er et fleksibelt kredittkort. Kjøper du dagligvarer med kortet, så vil du få mellom 2 % og 4 % Trumf-bonus.

Kjøper du drivstoff, så kan du regne med 0,5 % Trumf-bonus.

 • 2 % bonus på alt av dagligvarer.
 • Kredittgrense på opptil 100 % kroner.
 • Effektiv rente på 27,19 %.
 • Ubegrenset bonus-oppsparing.
 • 0,5 % Trumf-bonus på alle varekjøp, globalt!

Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

De aller fleste voksne personer i Norge har hørt om Trumf Visa. Trumf er et av de mest kjente kundelojalitetsprogrammene i Norge. Med «Trumf Visa» får du et betalingskort som gir deg gode fordeler på en rekke varer og tjenester. Deriblant bensin.

Er du Trumf-kunde, så får du mulighet til å opptjene Trumf-Bonus. Dette er en bonus som kommer uavhengig av hva du handler med kortet. Dette kan være kjøp av mat hos en restaurant, påfyll av drivstoff eller kjøp av nye hagemøbler på IKEA! Som du kanskje forstår, så er ikke Trumf Visa et rent bensinkort. Dette er et Visa-kort som kan brukes til å opptjene bonus på mange forskjellige utsalgssteder.

Visa-kort eller bensinkort?

Når et kort blir markedsført som «visa-kort», så betyr at det at du ikke får med kreditt. Du kan altså ikke låne penger fra kortet. Det er utelukkende slik at Trumf Visa vil fungere dersom du har fylt opp kortet med penger. På denne måten skiller Trumf Visa seg fra de aller fleste andre kortene vi har anbefalt i denne testen.

Til tross for at du ikke får kreditt på kortet, så får du de gode fordelen et kredittkort gir. Blant annet får du 2 % Trumf-bonus på alle butikkene som er eid av NorgesGruppen. Det inkluderer blant annet:

 • Kiwi.
 • Meny.
 • Spar.
 • Joker.
 • Deli de Luca.

Trumf Visa Kredittkort

Skaffer du deg et Trumf Visa med kreditt (for det finnes også som kredittkort), så kan du heve penger på det – akkurat som med de andre kortene du kan lese om i denne testen. Dette kortet gir deg opptil 100,000 kroner i kreditt. Kortet har ingen årsgebyr, men tillater deg 45 dagers betalingsutsettelse.

I tillegg får du en kredittgrense på opptil 100,000 kroner. Hvis banken ikke mener at du er betalingsdyktig til å ha en så stor kredittgrense, så kan de senke den. Du vil fortsatt få godkjent søknaden – men få begrensninger på hvor stort beløp du kan bruke.

Går du for dette kortet, så kan du forvente nominell rente på 23 %. Den effektive renten vil ligge på 27,19 %. Disse rentesatsene er veiledende. Husk alltid at du må lese igjennom vilkårene for kredittkortet før du får det i posten. Når du signerer digitalt, så går banken ut fra at du godtar vilkårene.

Drivstoff-rabatt

Hvilken rabatt på drivstoff gir bensinkortet fra Trumf Visa Kredittkort?

Du får blanta annet 40 øre rabatt per liter du fyller hos Esso. Hos Shell får du 30 øre rabatt på literen.


4. Circle K Mastercard – 40 øre rabatt per liter drivstoff

Circle K Mastercard

Mastercardet fra Circle K sikrer deg en av markedets gunstigste avtaler. For det er ikke akkurat mangel på Circle K-stasjoner rundt omkring lands Norges veier.

 • Effektiv rente på 26,27 %.
 • 40 øre rabatt per liter drivstoff du fyller.
 • 1 % bonus på alle kjøp hos Circle K-stasjoner.
 • Etter at du har fylt 800 liter drivstoff, så får du Circle Ks velkjente Kaffeavtale på kjøpet.

Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

Circle K er en bensinstasjonskjede som tok over for Statoil her hjemme i Norge. Men det er også en merkevare som er godt kjent internasjonalt. Du vil finne veldig mange Circle K-stasjoner rundt omkring langs norske veier. Nettopp derfor er det neppe en dårlig idè å skaffe seg Circle K Extra Mastercard.

Mastercardet fra Circle K er utrolig nyttig å ha for deg som ofte besøker Circle K-stasjonene for å fylle drivstoff. Når du ser på tettheten av Circle K-stasjoner rundt omkring i Norge, så forstår du hvorfor dette kortet er utrolig populært.

Kortet vil både gi deg bonus på kjøp du gjør via bensinstasjoner, men også flere detaljhandler, butikker og restauranter rundt omkring i verden. Med andre ord: dette er et kort du alltid kan ha med deg i lommeboken. Veldig ofte vil det lønne seg å ta det i bruk!

Mastercard Circle K Bensinkort

Circle K Extra Mastercard har endret brukervilkårene sine med tiden. Tidligere var man nødt til å ha fylt 500 liter med drivstoff (enten bensin eller diesel) for å få rabatt. Det vil si: man belønnet utelukkende sine mest lojale kunder. Slik fungerer det ikke lengre. Nå får du bonus opptjent fra den første desiliteren med drivstoff du fyller på bilen eller MC-en.

Kredittkortet kommer også helt uten form for gebyrer. Circle K gir deg også mulighet til betalingsutsettelse. Du kan vente med å betale ned «lånet» i hele 45 dager, noe veldig mange synes er fint. Om du venter på å få lønn om en stund, så kan det være fint å utsette betalingen. Den nominelle renten ligger på 22,5 % og den effektive renten ligger på 26,27 %.

Gode vilkår og bonusopptjening

Det kan lønne seg å bruke bensinkortet fra Circle K flittig den første måneden etter at du mottar det. Da er nemlig bonusen størst. I løpet av de første 30 dagene vil alle nye kunder få hele 75 øre i rabatt per liter drivstoff hos Circle K. Deretter synker denne bonusen rimelig dramatisk. For resten av perioden du har kortet, vil du få 40 øre i rabatt. Skulle du dra til ubetjente stasjoner, så vil du kun få 20 øre i rabatt per liter.

La oss også snakke om svakhetene med kortet. I skrivende stund har bonusopptjeningen en maksimal grense på 3000 kroner årlig. Det er kanskje litt lite. Om du er en yrkessjåfør som bruker bensinkortet flittig, så er det kanskje andre kort du heller bør se på. Circle K Extra Mastercard får tross alt «kun» en tredjeplass i vår test. Vi bedømmer at et par andre bensinkort er bedre.

Det å ha en skitten bil er noe de fleste kjenner seg igjen i. Med Circle K Extra Mastercard får du vaske bilen din til halv pris. Dette er et tilbud du kan benytte deg av to ganger i løpet av et kalenderår.

Vår dom

Circle K Extra Mastercard er et svært nyttig kort hvis du fyller drivstoff eller handler dagligvarer hos Circle K. Vilkårene på kortet er fornuftige – spesielt den første måneden. Bonuspoengene du opptjener vil kunne brukes til akkurat det du har lyst på.

Men grensen på 3000 kroner vil gjøre at mange kanskje vurderer andre alternativer.


5. DNB Mastercard – Med hele 3 % rabatt på drivstoff

DNB Mastercard

Mastercardet fra DNB gir deg hele 3 % rabatt på alt av drivstoff hos ALLE bensinstasjoner i Norge.

Høres det litt for godt ut til å være sant?

Vel. Du har en maksimal rabattgrense på 1500 kroner årlig.

 • Effektiv rente på 20,98 %.
 • Rabatter på en rekke butikker og utsalgssteder i hele Norge.
 • 3 % rabatt på drivstoff fra alle landets bensinstasjoner.
 • Utstedt fra Norges største bank: DNB.
 • Kredittgrense på 100,000 kroner.

Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

Hvis du leser på DNBs nettsider, så bruker de hovedoverskriften «Bensinstasjonsrabatt» for å fortelle om DNB Mastercard. Naturlig nok. Det er veldig mange som bestiller dette kredittkortet fra DNB utelukkende på grunn av de gode vilkårene.

Med Mastercard fra DNB får du nemlig rabatt på alt du handler på bensinstasjoner. Tilbudet gjelder globalt.

Ja – globalt.

Få rabatt hos bensinstasjoner uten å tenke over det

Du vil også få opparbeidet deg rabatten uten at du trenger å ta noen aktive grep. DNB opererer slik at de trekker bonusen fra din neste faktura. Dog er det viktig å nevne at i skrivende stund får du kun rabatt helt til du har brukt 50,000 kroner.

Bruker du mer enn dette, så vil Mastercardet fungere helt fint. Men du vil ikke opparbeide deg mer bonus.

Rask og enkel nedbetaling via nettbanken

Er du allerede kunde hos DNB, så vet du hvor fantastisk nettbanken deres er. Det gjelder også alle tjenester relatert til bensinkortet. Har du brukt litt kreditt, så kan du veldig enkelt betale det ned elektronisk ved hjelp av et par tastetrykk.

Videoen under viser hvordan det gjøres på få sekunder:Økonomiske vilkår og fordeler

Er du Ung-kunde, Pluss-kunde eller har DNB Mastercard, så får du 3 % rabatt på alt av pølser, drivstoff, bilpleieprodukter og annet du kjøper på en bensinstasjon. Det er veldig mye.

Men det stopper ikke der.

Er du SAGA- eller Private Banking-kunde, så får du hele 4 % rabatt.

Det er veldig få – om noen – bensinkort som har bedre finansielle vilkår på rabatt enn DNB Mastercard. Problemet ligger på opptjeningsgrensen. Veldig mange av oss som kjører bil daglig vil tanke for mer enn 50,000 kroner årlig.

Reiseforsikring og el-bil-lading-rabatt inkludert

Betaler du mer enn 50 % av reisens totale kostnader med DNB Mastercard, så er du automatisk dekket av reiseforsikring. Vi i Bilduden anbefaler alltid at du veldig nøye leser reiseforsikringens vilkår. Forsikringer som er dekket via kredittkort er som regel betydelig svakere enn reiseforsikringer du kjøper «separat».

 Og har du el-bil?

Gode nyheter!

Hvis du registrerer DNB Mastercard når du lader kortet ditt, så får du mellom 10 % og 16 % rabatt. Ja, du leste riktig. Du kan nemlig få hele 16 % rabatt på el-bil-lading ved å bruke dette Mastercardet. Men hvis du har el-bil, så har du mest sannsynligvis ikke behov for drivstoff-rabatten.

Med mindre du har to biler, naturligvis.


6. Coop Medlemskort – Med en rekke gode medlemsfordeler

Trumf Visa drivstoffrabatt

Pleier du å fylle drivstoff hos Circle K, Best, 1-2-3 eller YX?

I så fall kan Trumf Visa være et kort du skal vurdere.

 • 55 øre dristoffrabatt per liter hos YX.
 • Hos Circle K og Best får du 45 øre rabatt per liter.
 • Du kan opparbeide deg så mye bonus du vil hvert år.
 • Visa-kort; og dermed ingen effektiv rente.
 • Cashback-muligheter.
 • Ta ut bonusen i kroner og øre etter at året er omme.

Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

Når du ser listen over rabatter du får ved å bruke Coop Medlemskort, så blir du nesten slått i bakken.

Her er en illustrasjon på hva dette bensinkortet tilbyr:


coop bensinkort medlemsfordeler

Den observante leser vil legge merke til to bensinstasjon-logoer. Hos Circle K får du nemlig 45 øre Coop-bonus per liter drivstoff du fyller hos deres betjente stasjoner.

Har du en Hydro Texaco (YX)-stasjon i nærheten av der du bor?

Ikke noe problem.

YX gir deg også 55 øre bonus per liter drivstoff. Ikke verst.

Økonomiske vilkår & drivstoffrabatt

Samtlige av de andre kredittkortene i denne testen er 100 % gratis å få tilsendt. Hos Coop må du betale litt. Prisen ligger i skrivende stund på 300 kroner, og er et engangsbeløp. Når du har betalt dette, så er du rett og slett en medeier i Coop-konsernet.

Du har kanskje hørt at Coop bruker slagordet «litt ditt» når de kjører TV-reklamer?

Det er det en grunn til. Når du er medlem hos Coop, så er du også medeier. Dette er en ganske unik forretningsmodell. Og det gjør i stor grad at kundene deres blir betydelig mer lojale.

Visa-kort (ikke kredittkort)

Coop vil ikke innvilge deg et kredittkort med en kredittramme på 100,000 kroner. Slik fungerer ikke dette kortet. Du må selv fylle opp kortet før du kan ta det i bruk. Her skiller Coop Medlemskort seg fra andre konkurrerende kort.

Dog er det også slik at Coop-konsernet tilbyr noe som heter Coop Mastercard. Dette er et kombinasjonsprodukt. Kombinasjonen ligger i at det er et kredittkort, men du får også alle medlemsfordelene som du vil få med et «vanlig» Coop VISA-kort.

Resultat

Coop Medlemskort kommer helt uten forsikringer. Veldig mange bruker bensinkort for å betale for ferier. På den måten er man (som regel) dekket av reiseforsikring gjennom banken. Slik er det altså ikke med Coop Medlemskort.

Ei heller får du en kredittramme du kan bruke hvis du ikke har penger for øyeblikket. Derfor vil mange hevde at Coop Medlemskort er mer et vanlig bankkort enn et bensinkort.

Men vi må også fremheve de gode fordelene. Kortet gir deg blant annet mellom 45 og 55 øre for hver liter drivstoff du handler. Dette er konkurransedyktige betingelser som er bedre enn veldig mange andre bensinkort på det norske markedet. Kortet kan brukes i alle Coop-forretninger. Det inkluderer blant annet Coop Bygg, Coop Elektro, Coop Prix, Coop Mega og Coop Marked.

Samtlige av disse ovennevnte butikkene vil gi deg Coop-bonus når du handler der.


bensinkort

Bildudens tips: Slik sparer du penger når du fylle drivstoff

Det å bestille seg riktig bensinkort er et godt steg på veien. Men skal du virkelig spare penger når du fyller drivstoff, så er det et par andre tips du bør kjenne til. Disse tipsene har vi brukt over de siste 10 årene for å spare tusenvis av kroner på diesel og bensin.

Nå gir vi tipsene til våre lesere – helt gratis.

Flere bensinkort for å øke sannsynligheten for høy rabatt

Veldig mange tar til takke med ett enkelt bensinkort. Vi mener at du minst bør ha to. Det er nemlig slik at mange av bankene har utstyrt kortene med en såkalt rabattgrense. Denne grensen definerer at du ikke får lov å opptjene mer enn XXXX antall kroner i drivstoffrabatt hvert år.

Høres ikke det litt irriterende ut?

Du bør også kjenne til de ulike typene rabatt man får via bensinkort.

 • Den vanligste formen for bensinkort gir deg en prosentvis rabatt på kjøpet som utføres med kortet. For eksempel vil Ikano gi deg 2 % rabatt på all drivstoff kjøpt hos Shell.

 • Den andre typen bensinkort gir deg et fast kronebeløp i drivstoff per liter. For eksempel gir Circle K Mastercard deg 40 øre i rabatt per liter drivstoff du tanker hos Cirle K-bensinstasjoner.

La oss illustrere de ulike resultatene med et eksempel. Hvis prisen på bensin ligger på 10 kroner, så vil 40 øre per liter være helt utmerket.

Men hvis bensinprisen ligger på 28 kroner, så vil 2 % rabatt være betydelig bedre. Du ser kanskje poenget?

Ikke bruk bensinkortet som et vanlig bankkort

Den største nybegynnerfeilen folk gjør med kredittkort er å ta ut penger i en minibank eller via kassen i en butikk. Rentene begynner nemlig å løpe samme dag som du utfører et kontantuttak.

Og rentene på disse bensinkortene er ikke akkurat lave.

Bruk primært bensinkortet til å fylle bensin.

I tillegg handler mye om å betale regningene i tide. Hvis du ikke betaler innenfor fristen, så begynner det å løpe renter på ditt utestående beløp umiddelbart. Det vil koste deg dyrt å ikke betale regningen din. Heldigvis har mange banker når en app hvor du kan følge med på hvor mye penger du skylder.

Du har også fått en kredittgrense av en grunn. Ikke gå over denne grensen. Mange banker vil la deg trekke over – men vil naturligvis ta et gebyr for dette.

Vi vil også utelukkende anbefale folk med god økonomisk sans til å skaffe seg et drivstoffkort. Har du masse gjeld og eventuelt betalingsanmerkninger, så bør du vente til du har fått fjernet de privatøkonomiske problemene. Det handler tross alt om prioriteringer.

Bensinkort kan være et helt utmerket hjelpemiddel for å senke bensinkostnadene dine. Men det kan også være et onde hvis du anser kredittgrensen som «gratis penger».

Vær obs på hvilke ukedager du fyller drivstoff

Da jeg begynte å jobbe med biler og motorsykler for 20 år siden, så fikk jeg en skyllebøtte av sjefen min. Jeg hadde nemlig fylt opp full tank på fredag kveld.

Han gjorde det tydelig at dette var en dårlig beslutning med følgende tre ord:

«Fyll smart, gutt!»

En mindre fornøyd sjef

Ifølge en større undersøkelse publisert hos DNB er prisen på bensin og diesel lavest på følgende tre tidspunkter:

 • Søndag kveld.
 • Mandag morgen.
 • Torsdag morgen.

Du skal også være klar over at ubetjente bensinstasjoner. Flere av de ubetjente stasjonene har noen øre lavere drivstoffpris sammenlignet med betjente stasjoner.

Dog skal du også sjekke vilkårene på bensinkortet ditt. Noen bensinkort gir nemlig ikke drivstoffrabatt på ubetjente stasjoner.

Dette gjelder blant annet Shell Mastercard.

kredittkort drivstoffrabatt

Hvilke kriterier bestemmer om jeg får utstedt bensinkort?

Har du kanskje fått avslag fra banken når du søkte om drivstoffkort? Eller er du redd for at søknaden din ikke kommer til å gå igjennom?

Fortvil ikke.

Vi skal gjøre deg litt klokere på hvilke kriterier bankene vurderer når de får inn en bensinkort-søknad.

 • Alder. For å få utstedt et kredittkort, så må du være myndig. Ingen personer under 18 år får lov til å bli bensinkort-kunder hos noen norske banker. Og nei: det er heller ikke mulig å søke om utenlandske kort for umyndige personer.

 • Inntekt. Veldig mange banker opererer med en absolutt minste inntektsgrense på 150,000 kroner. Andre banker har en litt høyere grense. Derfor kan veldig mange studenter med deltidsjobb være uaktuelle. Dessverre.

 • Ingen betalingsanmerkninger. Og det gjelder heller ikke at du har noen aktive inkassosaker. Hvis du har betalingsanmerkninger i løpet av de siste 3 årene, så minker det sannsynligheten betraktelig for at du får godtkjent kredittkort-søknaden.

 • Visa-kort versus kredittkort. Det finnes to typer bankkort som gir rabatt på drivstoff. Kredittkort med kredittgrense (hvor man «låner» penger på kortet) innehar svært strenge krav. Visa-kort, altså bonuskort uten kredittgrense, gis som regel til de aller fleste over 18 år som legger inn en søknad.
drivstoffrabatt Norge

Andre økonomiske produkter relatert til bil og MC

Oppsummering

Vi i Bilduden håper og tror at vi har hjulpet deg med å finne et godt bensinkort.

Gjennom denne artikkelen har vi blant annet:

 • Vist deg de kredittkortene med drivstoffrabatt som er «best i test».

 • Forklart hvorfor kredittkortsøknaden din kan bli avslått.

 • Gitt gode tips til deg som ønsker å spare penger på å kjøpe diesel eller bensin.

Det finnes veldig store forskjeller hos de ulike bankene. Noen gir høy kredittgrense – andre gir godt under 100,000 kroner. I tillegg er det noen bensinkort som gir rabatt uavhengig av hvilken bensinstasjoner du fyller hos. Og noen kort vil utelukkende gi deg rabatt hvis du handler hos bensinstasjonskjeden som banken har samarbeid med.

Som du forstår, så er det mye å sette seg inn i. Derfor tror og håper vi at denne artikkelen har gjort deg litt klokere.

Som et siste punkt må vi også fremheve viktigheten av at bensinkortet skal være gratis å bruke. Derfor gjelder det å betale fakturaen i tide. Dessverre er det mange kommersielle nettsider der ute som glorifiserer bruken av kredittkort. Det gjør ikke vi i Bilduden. Hvis du ser på de effektive rentene til noen av disse kortene, så er de skyhøye.

«Effektiv rente» er en god pekepinn på hvor mye banken vil straffe deg hvis du ikke betaler regningen før forfallsdato. Hvis du er usikker på om dette er noe du klarer, så bør du vurdere å skaffe et Visa-kort med drivstoffrabatt. Da vil du utelukkende få lov til å bruke dine egne oppsparte penger – og aldri kjøpe drivstoff på kreditt.

Ofte stilte spørsmål

💳 Hvilket bensinkort er best?

Vi mener at 365 Privat Kredittkort er det beste bensinkortet på markedet i dag. Dette er et kort som gir god cashback på kjøp av drivstoff (3,65 %) hos Esso. I tillegg får du 2 % rabatt på drivstoff via andre bensinstasjoner.

Enkelte nettbutikker og restauranter vil også gi deg mellom 10 og 25 % rabatt ved å bruke 365 Privat Bensinkort. Dette er en soleklar vinner i flere forbrukertester – også hos oss i Bilduden.

💳 Hvordan kan et kredittkort gi meg rabatt på drivstoff?

Kredittkort kan brukes til å få rabatt på drivstoff gjennom å bruke kortet til å betale for drivstoff. Rabattene kan variere, men de fleste kredittkort gir deg rabatt på drivstoff på minst 1%.

Veldig mange av bensinkortene vi har anbefalt i denne testen gir betydelig bedre rabatt enn 1 %. Det er viktig å lese vilkårene før du bestemmer deg for hvilket kort du skal bestille.

💳 Gir bensinkort også rabatt på diesel?

Ja, de fleste bensinkort gir rabatt på alle de forskjellige drivstoff-typene. Men her opererer kredittkortselskapene med litt ulike løsninger.

Vi anbefaler alltid at du leser vilkårene nøye før du tar kortet i bruk. Det er litt kjedelig å fylle opp bilen din med diesel for flere tusen kroner – og deretter finne ut at du ikke får rabatt…

💳 Hvilke kriterier må jeg oppfylle for å få godkjent søknad om bensinkort?

Dette er et spørsmål som avhenger av hvilken bank du søker hos. Som regel har bankene ulike betingelser.

Men generelt kan vi si at det hjelper å ha lite gjeld, stabil inntekt, ingen betalingsanmerkninger og en ellers sunn økonomisk profil.

5 kommentarer om “Test bensinkort: 6 beste kredittkort med drivstoffrabatt”

 1. Mange får frysninger bare de hører ordet «kredittkort».

  Men jeg har faktisk tjent veldig mye penger på bensinkort,,,og har en kompis som er kjørelærer. Bedriften deres påtvang dem til å begynne med bensinkort og etter det, så har de hatt 5 % nedgang i drivstoff-kostnader 😀

  tro meg, det er MYE å spare på å velge riktig kredittkort

  Svar
  • Hei, Jarle. Du har rett.

   Det er mye å spare hvis man betaler regningen før forfallsdato. Hvis ikke, så er kredittkort en meget dyr hobby…

   Svar
 2. En advarsel til de som tar kredittkort. Jeg var 18 år og fikk lov til å bestille kredittkort (eller bensin kort) fra en norsk bank. Glemte å betale ned på avdragene og fikk en GIGAsmell. Det koster jo nærmere 20 % rente å glemme å betale regningen.

  I slike tilfeller kan du trygt si at vinninga går opp i spinninga når det kommer til rabatt på drivstoff.

  Svar
  • Uff da, Joacim. Det du skriver stemmer. Man skal alltid betale kredittkort-regningen i tide. Det samme gjelder naturligvis bensinkort. Er man for sent ute, så går man fort på en smell økonomisk. Bankene har ikke akkurat noen «kjære mor»-holdning til de kundene som ikke betaler.

   Svar

Legg igjen en kommentar