Bæremeis test: Topp 7 komfortable modeller på markedet

Vi i Bilduden er eksperter på mer enn bare bil, moro og fart. Hele Bilduden-teamet tilbringer minst 50 dager ute i norsk skog og mark hvert år. Med andre ord: vi kan dette med friluft.

Om du ønsker å dele naturopplevelsene med de minste i familien, så kan en bæremeis være et utmerket hjelpemiddel. Har du en dårlig bæremeis, så blir turen en enorm fiasko. Men kjøper du en bæremeis med gode stropper, fine justeringsmuligheter og et komfortabelt sete til jente- eller guttungen, så begynner ting å bli utrolig mye bedre.

Problemet er å finne riktig produkt. Det finnes utrolig mange ulike modeller på markedet – og de langt fleste er ganske dårlige. Vi har gått gjennom hele det norske markedet på leting etter den bæremeisen som er «best i test».

Og vi har funnet den.

Vi har brukt timevis på undersøkelser, research og samtaler med folk som eier de produktene vi omtaler. I tillegg har vi selv veldig mye erfaring med bæremeiser. Skal vi være litt optimistiske, så vil vi tro at vi har det aller beste grunnlaget til å skrive en test om bæremeiser på det norske markedet. Til slutt har vi funnet syv modeller som både har høy kvalitet og gir god komfort til voksen og barn.

Skal du kjøpe deg bæremeis? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse butikkene: Jollyroom og Chillout.

Vinnere av vår bæremeis-test

Nedenfor ser du en tabell over våre anbefalte produkter. Det øverste, markert med #1, er vår absolutte testvinner. Deretter går det nedover i kronologisk rekkefølge etter hvilken vurdering vi har gjort.

#Produkt
1Osprey Poco Lt Bæremeis – Best i test!
2Thule Sapling Elite – Markedets beste justerbare bæremeis
3Osprey Poco Plus Bæremeis – Premium modell for deg med høyt budsjett
4Ergobaby 360 – Perfekt til et travelt liv i byen med småbarn
5Bergans Kids Trekking – Selvstående bæremeis med litt høy totalvekt
6Vaude Shuttle Base – For deg som vil ha mye oppbevaringsplass
7Vaude Shuttle Premium – Barnevennlig design til korte turer

1. Osprey Poco Lt Bæremeis – Best i test!

Osprey er et navn som veldig mange nordmenn kjenner til. Etter at de begynte å utvikle og selge bæremeiser på det norske markedet for noen år siden, så har det gått bratt oppover for produsenten.

Deres modell «Poco Lt» er årets testvinner hos oss i Bilduden. Dette er et produkt som rett og slett er meget bra.

 • En bæremeis av aller yppeste kvalitet.
 • Funksjonsrik.
 • Integrert nakkestøtte som er veldig komfortabel.
 • Glidelås i bunnen av sekkens hovedrom.
 • Innebygget solskjerm.
 • Kommer i fire forskjellige farger.

Det er veldig lite som skiller første- og andreplassen i denne testen. La oss si det sånn: det kunne like godt vært Thule Sapling Elite som stakk av med førsteplassen.

Men produktene skiller seg på et fåtall områder.

Blant annet på vekten.

Osprey Poco Lt er en veldig lett bæremeis. Når man drar på turer i norsk natur, så ønsker man at vekten er så lav som overhodet mulig. Poco LT har en totalvekt på 2,3 kilo, noe som er betydelig mindre enn de fleste konkurrerende modellene. Det betyr at du kan ta med deg en masse turutstyr uten at sekken skal følges for tung.

God komfort og passform

Osprey har et bæresystem som de faktisk har patent på. Dette patenterte systemet sikrer optimal sittestilling for både voksne og barn.

Veldig mange voksne er bekymret for hvor godt barnet sitter når de går på tur med bæremeis. Med Poco LT kan du være trygg på at barnet både er trygg og komfortabel. Nakkestøtten sikrer at barnet kan hvile hodet bakover og sove deler av turen. Man kan nesten si at nakkestøtten fungerer som en pute.

I tillegg er bæremeisen fra Osprey enkel å justere. Hvis barnet ditt vokser, så kan du enkelt få justert stroppene slik at barnet også kan få plass i bæremeisen neste år.

Videopresentasjon av Poco LT BæremeisMange godt strategiske lommer og fin sekk

Selve sekken til Osprey er veldig god. Lommene er godt strategisk plassert. En av våre favoritt-detaljer er hovedrommet. I bunnen finner du nemlig en glidelås som gir god tilgang til det du har pakket med til turen.


Hoftebeltet er godt polstret. Du slipper nemlig at bæremeisen «gnikker» mot kroppen din, noe som vil gi slitasje og mulige belastningsskader. I tillegg gir Osprey Poco Lt veldig lite belastning på skuldre og øvre del av ryggen.

Vår dom

Skulle du være på jakt etter Norges beste bæremeis?

Vel – vi tror vi har funnet den. Og om du ikke er 100 % overbevist om at denne bæremeisen passer for deg, så anbefale vi at du leser videre. Thule Sapling Elite, som får sølvmedalje i vår test, er et likeså godt produkt.

Når det kommer til Poco LT, så er vi spesielt imponert over komforten for voksne og barn. Bæremeisen har mange gode funksjoner – og vekten er veldig lav. Alt dette gjør at vi mener at dette er den fortjent testvinner.


2. Thule Sapling Elite – Markedets beste justerbare bæremeis

Hvis du er redd for å bli ukomfortabel når du går på lengre turer, så skal du velge Thule Sapling Elite. Denne bæremeisen vil nærmest garantere deg høy komfort.

Thule er en kvalitetsleverandør som alltid fokuserer på å utvikle produkter av høy komfort. «Sapling Elite» er en modell som sikrer en god ergonomisk stilling for både voksen og barn.

 • Bæremeis med utrolig god stabilitet.
 • Mange gode justeringsmuligheter.
 • Komfortabelt barnesete med mange sikkerhetsløsninger.
 • Produsert av kvalitetsprodusenten Thule.
 • Kan ikke flatpakkes når bæremeisen fraktes i bil.

Sapling Elite er en velbalansert bæremeis. Denne bærestolen er veldig enkel å justere på felre ulike måter. Stroppene og spennene er enkle å bruke. Dette er spesielt viktig hvis man skal bytte person som skal benytte seg av bæremeisen.

Når du bruker Sapling Elite, så vil du ha en nærhet til barnet. De billigste (og dårligste) bærestolene er produsert slik at barnet sitter langt unna ryggen til den voksne. I slike tilfeller vil du føle at barnet tynger betydelig mer enn det som er nødvendig.

Desto høyere tyngdepunkt du har, desto større blir avlastingen på rygg og skuldre til den som bærer bærestolen. Thule har plassert tyngdepunktet veldig høyt, noe som gjør at barnet får god utsikt. I tillegg sliter stolen veldig lite på ryggen til den som bærer.

God komfort for barnet

Barnet har en god sittestilling i Thule Sapling Elite. For det første sitter barnet veldig stødig. Det vil si at barnet slipper å bli dratt fra side til side – til tross for at du går tur i ulent terreng. Samtidig gir bæremeisen mulighet for at barnet får bevege armer og ben ganske fritt.

Fri bevegelse av armer og bein gir naturligvis en glad gutt eller jente på tur!

Om du ønsker å sette barnet fast i stolen, så kan du benytte en sele. Denne selen følger med når du kjøper bærestolen. Nederst på barnesetet sitter det to hull som barnet kan stikke føttene sine inn i. På den måten sitter barnet veldig godt og sikkert i bæremeisen.

Har du et barn som liker å sove på tur, så er det også fullt mulig. Barnesetet inneholder støtte både på høyre og venstre side. I tillegg er Thule Sapling Elite utstyrt med en fin nakkestøtte.

Solskjerm følger også med. Solskjermen vil beskytte barnet ditt mot farlige UV-stråler om sommeren.

Video – slik fungerer Thule Sapling Elite i praksisGode oppbevaringsmuligheter og mye plass

Men bæremeisen fra Thule er mer enn et ergonomisk godt produkt for voksne og barn. Mellom barnet og den voksnes rygg er det – naturligvis – en fin sekk. Denne sekken har veldig mye oppbevaringsplass.

De to lommene på sidene er perfekt til å bruke for ting som vann, snacks og andre ting du trenger å ha rask tilgang til. Det er også plassert to lommer i umiddelbar nærhet av barnets sitteområde. Har du et barn som er lært opp til å kunne drikke eller spise noe selv, så kan du plassere noe mat her.

Oppsummering

Vi mener at Thule Sapling Elite er den nest beste bæremeisen på markedet. Dette er en modell som er både ergonomisk god og har bra med oppbevaringsplass. I tillegg er utseende ganske lekkert å se på.

En ulempe er at bæremeisen tar litt plass når den skal fraktes fra A til B. Hvis man skal på en sommerferie i tre uker, så ønsker man ofte at bagasjen opptar så lite plass som mulig. Her kunne nok Thule ha funnet noen litt bedre løsninger.

Men alt i alt er dette et produkt som både er uhyre populært – og mer enn godkjent hos oss i Bilduden.


3. Osprey Poco Plus Bæremeis – Premium modell for deg med høyt budsjett

Likte du det du så av Osprey Poco Lt (vår testvinner)?

Men du ønsker kanskje å oppgradere litt med tanke på nye funksjoner?

Hvis du svarer «ja» på begge spørsmålene, så kan du vurdere Osprey Poco Plus. Dette er en oppgradert versjon av vår testvinner.

 • Egenvekt på 3,58 kilo.
 • Solskjermen har en UV-beskyttelse på UPF50+.
 • Det er plassert trampolinenetting flere steder på bæremeisen for økt ventilasjon.
 • Bæremeisen har også en fløyte til å blåse i hvis man er i nød.
 • Komfortabel.
 • Integrert regntrekk.

Hvis du allerede ser på listen over funksjoner til Poco Plus, så vil du kanskje utbryte:

«Wow! Denne bæremeisen bare MÅ jeg ha!»

…deretter mener vi at du bør ta en titt på prisen. Vi sier ikke at Poco Plus er en dårlig bæremeis. På ingen måte. Dette er et helt utmerket produkt.

Men vi stiller oss litt skeptiske til at den er verdt pengene. I hvert fall når man ser hvor mange andre gode alternativer som finnes på det norske markedet.

Gode justeringsmuligheter for økt komfort og lang levetid

Poco Lt (testvinneren) mangler noen smarte justeringer på stropper og remmer. Poco Plus har blitt utviklet med veldig mange gode justeringsmuligheter. Derfor kan man vel trygt si at Poco Plus er en godt oppgradert versjon av Poco Lt.

I tillegg er bæremeisen utstyrt med noe som kalles AirSpeed-bæresystem. Ryggplaten har trampolinenetting. Dette gjør at du slipper å bli klam på ryggen når du beveger deg opp i norsk terreng på langturer.

Videopresentasjon av Poco Plus bæremeisMange gode funksjoner (som er unike)

Når man begynner å grave dypt i markedet for bæremeiser, så er det klart at produsentene har kopiert hverandre. Blant annet er det veldig mange som har solskjerm og et godt polstret hoftebelte.

Men Poco Plus er en bærestol som også har noen unike funksjoner man ikke finner hos konkurrentene.

Blant annet er bæremeisen kompatibel med Hydraulics-drikkesystemet. Du finner også mange kompresjonslommer i sekken, noe som ikke finnes hos andre modeller. Nødfløyten, som utelukkende skal brukes i nød, er også en funksjon som er unik.

Her har Osprey virkelig tenkt annerledes, noe vi synes er superkult!

Premium variant til høy pris

Skal du ha det «beste av det beste», så vil veldig mange argumentere for at Poco Plus er en bæremeis du skal vurdere. Vi er delvis enige.

Funksjonene er både gode og unike. Komforten er god for både barn og voksne. Og vi liker spesielt godt at ryggtavlen er bygget i trampolinenetting.

Til slutt kommer man ikke unna prislappen. Dette er en modell som koster veldig mye penger, og vi mener bestemt at det er to andre modeller på markedet som gir deg mer valuta for pengene. Har du riktignok et høyt budsjett, så er dette en modell du skal vurdere.


4. Ergobaby 360 – Perfekt til et travelt liv i byen med småbarn

Trenger du en lett og enkel bæremeis som kan brukes til og fra butikken? Trenger du en modell som både kan brukes fremover og bakover?

Hvis du nikker anerkjennende til disse spørsmålene, så vil nok Ergobaby 360 være ideell for deg.

 • Vinner av mange «best i test»-artikler, både i Norge og utlandet.
 • Gir god komfort både rundt hofte og øvre rygg.
 • Passer for deg som skal på korte turer.
 • Ikke en bæremeis som passer for lengre turer i skog og fjell.
 • Gir deg mulighet for å bære barnet i hele fire ulike posisjoner.
 • Internasjonal bestselger.

Ergobaby 360 er et veldig fleksibelt produkt.

Når det kommer til bruksområde, så anbefaler vi at du bruker denne bæremeisen på kortere turer. Dette kan være til og fra barnehagen. Eller en liten tur på nærbutikken. Eventuelt kan du også bruke bæremeisen hjemme – hvis du ønsker litt ekstra nærhet til barnet ditt.

Komfortabel, mykt og lett

Ergobaby 360 er laget i et veldig mykt stoff. Det føles veldig behagelig å ha på når man er voksen. Og barnet sitter i en god «stol».

Dette sikrer høy komfort for barnet. Og det er en veldig stor sannsynlighet for at barnet ditt kan slappe virkelig av, og potensielt sove, i denne bæremeisen.

Materialet som har blitt brukt til å lage Ergobaby 360 blir kalt «mesh».

Kan bære barnet i hele komfortable 4 posisjoner

Bærestolen gir deg mulighet for å bære babyen/barnet på fire måter:

 • Med barnet innovervendt mot magen.
 • Med barnet utovervendt fra magen.
 • Rygg.
 • Hoftestilling.

Dette sikrer at du garantert finner en komfortabel måte å bære babyen din på. Hetten som følger med har også UV-faktor 50+. Du kan derfor regne med at barnet ditt blir godt beskyttet mot solen i denne bæremeisen.

Video – slik kan du sette på Ergobaby 360 i ulike posisjonerOppsummering

Ryggpanelet kan forlenges. Dette hjelper på å gi ekstra støtte til barnets rygg. Og Ergobaby 360 passer for alle barn mellom 0 og 3 år. Men det er viktig å passe på at dersom barnet er under 4 måneder og har en vekt på mindre enn 5,5 kilo, så må du kjøpe separat spedbarnsinnlegg for økt sikkerhet.

Dette er et innlegg du kan kjøpe separat.

Det er ingen tvil om at Ergobaby 360 skiller seg ut i denne testen. For dette er ikke en klassisk bæremeis man bruker på lengre turer. Denne modellen passer utmerket for deg som har en travel hverdag med småbarn i byen.


5. Bergans Kids Trekking – Selvstående bæremeis med litt høy totalvekt

Bergans er Norges klart beste merke når det kommer til større tursekker. De har også et par bæremeiser i sortimentet sitt.

Den aller mest populære er «Kids Trekking».

 • Barnesetet er veldig komfortabelt.
 • Beskytter barnet mot både regn og sol.
 • Kan stå oppreist – også når barnet sitter i setet.
 • Veldig bra oppbevaringsplass.
 • Total maksvekt på 17 kilo, med en egenvekt på 3,7 kilo.

Bergans Trekking er et produkt det har blitt solgt titusenvis av her hjemme i Norge. I flere år har dette vært «go-to»-bæremeisen for foreldre med små barn. Og vi forstår hvorfor.

For det første er den utrolig lekker å se på. Kombinasjonen av svart og mørkeblått er noe de aller fleste kan nikke anerkjennende til. I tillegg er bærestolen utstyrt med sol- og regnbeskyttelse. Det sikrer at barnet både beskyttes mot farlige UV-stråler og ubehagelig regn og sludd.

Skulderstroppene er polstret. Dette betyr mindre slitasje for den voksne. Men hvis dere er to voksne på tur, så kan dere enkelt bytte på å bære sekken. For det er veldig enkelt å justere produktet i høyden. Både en dame på 1,65 og en mann på 2 meter kan fint bære Bergans Kids Trekking uten problemer.

God sittekomfort for barnet

Barnets sittekomfort er utrolig viktig. Spesielt når man skal på langtur. Ingen ønsker seg en gråtende baby som er sur og tverr når man står midt uti Hardangervidda. Som en av få bæremeiser på markedet, så har Bergans Trekking både pute foran og hodestøtte bak.

Det betyr i utgangspunktet at barnet kan sovne forover- og bakoverlent. Denne funksjonen finner du ikke hos mange konkurrende modeller. Skal vi være ærlige, så tror vi egentlig at det kun er Bergans som har pute både foran og bak barnets hode.

Sol- og regnbeskyttelsen fungerer helt ypperlig.

Stor oppbevaringsplass

Bergans har heller ikke spart på plassen. Bæremeisen kan totalt få plass til 17 kilo – inkludert barn. Hvis man overstiger denne kilogrensen, så vil man stå i fare for å ødelegge bærestolen. Så her bør du absolutt ikke pushe grensene.

Men 17 kilo er mye.

Bærestolen har to store oppbevaringsrom. Disse rommene er enkle å åpne og lukke.

Veldig mange andre produkter har små rom for å legge mindre eiendeler i. Det har ikke Bergans Trekking. Dessverre.

Kan stå oppreist av seg selv

En veldig flott funksjon er at Bergans Trekking er «selvstående». Du kan sette fra deg sekken i norsk natur – og forvente at den står oppreist. På den måten slipper du å måtte sette fra deg barnet når du skal hente mat og drikke i sekken.

Om barnet sover, så trenger du ikke forstyrre natte- (eller dags-)søvnen unødvendig.

Oppsummering

Vi ser helt tydelig at Bergans har prøvd å utvikle en bæremeis som både tar vare på den voksne og barnets komfort. De kommer sånn halvveis i mål. Derfor gir vi Bergans Trekking en femteplass.


6. Vaude Shuttle Base – For deg som vil ha mye oppbevaringsplass

Shuttle Base fra Vaude er en bærestol med veldig god kapasitet. I tillegg er egenvekten lav, noe som er en utmerket kombinasjon.

Dessverre faller bæremeisen litt igjennom når det kommer til komfort.

 • Kan lagre opp mot 20 liter.
 • Et utseende som kanskje ikke appellerer til alle.
 • God polstring for ryggen.
 • Egenvekt på 2,5 kilo – som er fryktelig lavt!
 • Passer perfekt til korte turer i skog og mark.

La oss begynne å snakke om komfort. Shuttle Base har en ryggtavle som er godt polstret. Men ryggpartiet har ikke like god ventilasjon som konkurrerende modeller. Så du kan kanskje forvente å bli litt svett på ryggen hvis du går lengre turer med denne bæremeisen.

Dessverre.

Riktignok er stroppende gode og justerbare. Dette hindrer at barnet vil gynge fra side til side når man går tur. I tillegg er det flere mulige justeringer som kan gjøres for å få en god opplevelse for den voksne. Dette betyr at både lave og høye personer kan benytte Shuttle Base.

Videopresentasjon Vaude Shuttle Base Bæremeis

Den tyske produsenten har lagt ut en film på sine nettsider om denne bæremeisen.To design og forskjellige farger

Vil du ha en bæremeis i knall rød…eller i svart?

Uavhengig av hvilken farge du velger, så mener vi at designet på Shuttle Base minner litt om 80-tallet. Dette handler selvfølgelig utelukkende om smak og behag. Samtidig vet vi at veldig mange småbarnsforeldre i dag bryr seg mye om hvordan de tar seg ut – også når de går tur.

Lav totalvekt, men stor lagringsplass

Kapasiteten ligger på 20 liter. Dette er stort. Du kan få plass til veldig mye bagasje i Vaude Shuttle Base.

Totalvekten på 2,5 kilo er også latterlig lav. Men dessverre må vi si at Vaude har kompensert litt med få funksjoner. Blant annet er det ikke noe sol- og regnbeskyttelse i bæremeisen.

Vi stiller oss også litt skeptiske til om barnesetet er veldig komfortabelt. Dette er nok en bæremeis som passer utmerket til korte turer. Men skal du ta med barnet en hel måned på Norgesferie i Jotunheimen, så bør du velge en annen modell.


7. Vaude Shuttle Premium – Barnevennlig design til korte turer

Når man begynner å analysere Shuttle Premium, så begynner man å se at det liksom er verken…fugl eller fisk?

Her har du noen fine funksjoner. Men dessverre er det liten oppbevaringsplass og en høy prislapp.

Vi er definitivt ikke enig i at denne bæremeisen kan kalles «premium».

 • Kan stå oppreist selv.
 • Har et barnevennlig utseende.
 • Passer for barn mellom 1 og 5 år.
 • Godt og behagelig materiale i barnestolen.
 • Litt høy pris.

Shuttle Premium er kanskje testens flotteste bæremeis. Designet er det ingenting å si på. Det er helt svart – med innslag av noen grå stropper. Ved første øyekast ser bæremeisen nesten ut som en rålekker tursekk fra Bergans!

Men den gang ei.

Bak det flotte utseendet gjemmer det seg en helt OK bærestol.

Vår dom

Det er ikke så mye å skrive om Vaude Shuttle Premium. Barnestolen er helt OK. Justeringsmulighetene er også helt OK.

Men det finnes ikke oppbevaringsplass utenom de store rommene. Det hadde vært veldig hendig med små lommer til oppbevaring av snacks, drikkeflasker og våtservietter. Den gang ei.

Nå finnes det såpass mange andre gode modeller på markedet at vi nesten ikke vil driste oss til å si at vi anbefaler denne. Men en sjuendeplass?

Jada. Det får den.


bæremeis

Slik velger du riktig bæremeis: Funksjoner og andre ting du bør vurdere

Sjekklisten under gir et godt innblikk i hvilke kriterier vi har lagt til grunn for testen. Det kan også være en fin liste å se igjennom før du kjøper bæremeis. Det er nemlig ikke nødvendigvis slik at du verdsetter de samme tingene som oss.

Skulle du kjøpe feil modell, så er det kjedelig å måtte bruke tid på å bytte.

Derfor anbefaler vi at du leser igjennom produktbeskrivelsen nøye før du legger inn en ordre.

Komfort

Både voksen og barn skal være komfortabel under hele turen. Etter sikkerhet, så er komfort det absolutt viktigste testkriteriet. Det er også veldig store forskjeller på ulike produkter. Enkelte bæremeiser er både ukomfortable, klumpete og har lite plass i sekken.

Dårlig kombinasjon – pent sagt.

Andre er både behagelige i ryggen for den voksne og er utstyrt med nakkestøtte for barnet. Samtidig er det viktig at barnets sete er omringet av mykt «skum» slik at den voksnes bevegelser ikke gnisser mot kroppen til barnet.

Våre topp 3 anbefalte produkter kan du bruke til både hverdags og på lengre turer. De er såpass komfortable at man likeså godt kan bruke de til butikken som til en topptur!

Justerbare stropper i lengde og høyde

Alle som har småbarn vil bli nærmest imponert over hvor kjapt de vokser!

Og det er kjedelig å kjøpe inn en bæremeis som kun holder èn sesong. Justerbare stropper handler ikke bare om komfort i dag eller i morgen. Hvis bæremeisen gir deg mulighet til å justere lengde og høyde, så kan du forlenge produktets levetid betraktelig.

Som regel er det mange stropper man skal kunne justere: både på rygg, rundt beltet og i høyden. Hver modell har sine unike muligheter.

God ventilasjon

Nordmenn elsker å oppholde seg utendørs om sommeren. Men alle som har gått med tunge tursekker vet at det å bli klam på ryggen er et reelt problem.

Derfor er det viktig at bæremeisen er bygget med god ventilering – spesielt på den siden som går inn mot den voksnes rygg. Veldig mange av de moderne modellene på markedet er utstyrt med små luftehull. Noen har også lagt inn et lite mellomrom mellom ryggen til personen som bærer bæremeisen og selve sekken.

Enkel organisering

Akkurat som med profesjonelle tursekker, så skal det være lett å finne frem i en bæremeis. Ikke bare barnet ditt – men også alle tingene du har pakket med på tur.

Mange av våre anbefalte modeller har egne lommer til drikkeflaske og babymat. Dette setter vi pris på. I tillegg handler mye om at organiseringen i sekkens «hovedrom» går veldig enkelt for seg. Om man tar ut på 5-timers tur med småbarn, så ønsker man å bruke veldig lite energi på å finne frem til de ulike nødvendighetene underveis.

Andre artikler relatert til herlige friluftsopplevelser

Vi i Bilduden elsker frisk luft og naturopplevelser.

Her er noen andre forbrukertester vi du kan ta en titt på hvis du liker å oppholde deg utendørs:

Ofte stilte spørsmål

🎒 Hva er minimumsalder for et barn som kan sitte i bæremeis?

Det anbefales ikke at barn under 7 måneder sitter i bæremeis. Grunnen er at barnet må være i stand til å sitte oppreist på egenhånd før man tar produktet i bruk. Har barnet ditt lært seg å sitte oppreist over lengre tid, så kan h*n trygt sitte i bæremeis.

Husk å sjekk at barnet er komfortabelt med jevne mellomrom. Ta pauser.

🎒 Hvor lenge bør man la barnet sitte i bæremeis?

Her er det store forskjeller på ulike barnet. Noen klarer det lenge – andre barn begynner å få vondt etter kort tid. De aller billigste bæremeisene er både ukomfortable for voksen og barn.

Derfor bør man investere i en god bæremeis hvis man skal ta med barnet på lengre turer.

🎒 Hvor viktig er nakkestøtte på bæremeisen?

Nakkestøtte kan være veldig nyttig på lengre turer. Husk at barnets kropp vil bevege seg fra side til side. En nakkestøtte vil gi betydelig mindre slitasje på barnets nakke og nedre del av hode.

Dette er spesielt viktig hvis du skal på tur i natur hvor man kan bli utsatt for brå bevegelser (kratt, steiner, m.m.).

🎒 Hva er totalvekten på en bæremeis?

Totalvekten kommer an på størrelsen. Husk at en bæremeis er et kombinasjonsprodukt. Du får både med en sekk samt en bæresele hvor barnet skal plasseres. Innholdet i sekken samt barnets vekt er naturligvis med på å justere totalvekten.

Men hvis vi snakker om en bæremeis uten noen form for ekstravekt, så ligger de primært på mellom 3 og 4 kilo. Noen avanserte modeller kan ligge opp mot 5 kilo, men det er sjelden.

🎒 Hvilket ekstrautstyr følger med bæremeisen når man handler på nett?

Som regel trenger man ikke noe ekstrautstyr. De aller fleste produsentene av bæremeis i Norge utstyrer produktene sine med alt man trenger. Osprey er et godt eksempel.

På flere av produktene kalt «Osprey» får man en solskjerm montert på bæremeisen – slik at barnet beskyttes mot farlige UV-stråler.

Har du selv brukt bæremeis? Eller lurer du på noen av vurderingene vi har gjort? Legg igjen en kommentar under!

En kommentar om “Bæremeis test: Topp 7 komfortable modeller på markedet”

 1. Veldig god artikkel som også tar for seg ulempene med mange av bæremeisene på dagens marked. Vi kjøpte en Bergans-modell for rundt 3 år siden og den holder sånn halvveis stand. Men problemet er at man blir ufattelig svett på ryggen.

  Dette med at man kunne kjøpe bæremeis med «hull» bakpå var nytt for meg. Nå blir det dessverre slik at vi må investere i en ny modell etter bare tre år. Hadde håpet å sluppet en utgift på 2000 kroner, men sånn er det vel.

  Svar

Legg igjen en kommentar