5 tips for å leie ut på Nabobil – samt personlige erfaringer

Nabobil er den klart største aktøren for bilutleie i Norge. Allerede tilbake i 2018 kunne ABC Nyheter avsløre at over 160,000 nordmenn bruker Nabobil.

Det er med andre ord store muligheter for å både leie ut sin egen bil, men også å leie andres biler.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom de tingene du trenger å vite før du leier ut bilen din. Selv har jeg brukt Nabobil flere ganger (som både utleier og leier), og vet etter hvert veldig godt hva jeg snakker om.

Ta bilder av bilen din

Det er viktig å dokumentere hvordan bilen din ser ut før du leier den ut.

I verste fall kan det hende at leietakeren vil bulke bilen din, noe som kan koste ufattelig mye penger.

Nabobil har nå lagt inn «fotoinspeksjon» som en del av det som er påkrevd før man leier ut, men dette er det mange som overser. Selv tar jeg alltid bilder av både interiør og eksteriør før jeg overrekker nøklene.

Sett deg inn i forsikringsvilkårene

Nabobil har, i skrivende stund, en forsikringsavtale med IF. Der står det følgende:

Du er altså forsikret med opp til 1 million kroner som utleier – og står ikke ansvarlig for egenandel når du er utleier.

Husk på at dette er den nåværende forsikringsavtalen, men at dette kan endre seg. Vær veldig nøye på at du har lest alt med liten skrift før du leier ut bilen.

Vær nøye med hvem du låner ut bilen din til

Til tross for at Nabobil prøver å fremstille tjenesten sin som risikofri, så er det noen eksempler på at dette neppe stemmer helt.

Monica fra Trondheim leide ut sin Mini Cooper gjennom nabobil. Til tross for at bilen ble returnert med en tydelig ripe i lakken, så ville ikke Nabobil vedhefte seg ansvaret.

Du kan lese hele historien på Adressa.no.

PS! Her skal det riktignok sies at Monica ikke fulgte Nabobils instruksjoner. Det står tydelig i deres forsikrifter at man alltid bør gå over bilen sammen med leietaker for å sikre seg om at det ikke er noen synlige skader. Det var først dagen etter at Monica oppdaget ripen, noe som gjør det vanskelig å bevise hvem som egentlig forårsaket skaden.

Hvordan kan du unngå å leie ut til feil folk?

 • Nabobil har et system der potensielle kunder må kontakte deg personlig.
 • Du har mulighet til å akseptere eller avslå tilbudet.
 • Før du aksepterer bør du alltid stille spørsmål til hva bilen skal brukes til, hvem som skal være sjåfør til en hver tid samt hvor bilen skal oppholde seg.
 • Dette minimerer risikoen for skade.

Kun godta langtidsleie

Dette tipset kommer fra en som både har prøvd å leie ut bilen sin over en kort og lang periode. Min tidligere bil, en Toyota Prius, var rimelig populær da den lå ute på Nabobil.

Jeg fikk altså mange forespørsler om utleie.

Problemet var bare at 80-90 % av alle forespørsler var angående kortidsleie.

Det var utrolig mye styr, og det er flere grunner til det:

 • Du tjener nesten ikke noe penger på å leie den ut i en kort periode
 • Man blir nødt til å møte opp både ved avlevering og henting, noe som tar masse tid.
 • Risikoen er høyere ved utleie når man hele tiden leier ut til nye mennesker.

Jeg vil faktisk gå så langt som å si at det å leie ut bilen sin kortere enn tre dager overhodet ikke er noe poeng. Vinninga går opp i spinninga. 🙂

Ikke selg deg for billig!

Dette er den største feilen de fleste på Nabobil gjør.

«Jeg har jo så lyst å leie ut bilen min, men vet ikke hvor mye jeg kan få for den?»

En slik holdning vil føre til at du mest sannsynlig underbyr deg selv. På forsiden av Nabobil har du en funksjon som gjør at du får opp veldig mange ulike biler.

Ved å trykke på enten «mellomstore biler», «varebiler» eller «bybiler», så vil du få opp veldig mange tilbud:

Skjermbilde: Nabobil.no. Utvalg av biler.
Skjermbilde: Nabobil.no. Utvalg av biler.

Et godt tips er å finne frem til din type bil og se hva andre bileiere tar for lignende modeller.

Hvis du er «desperat» etter å få utleid bilen din i den perioden, så kan du fint gå litt under markedspris – men ikke alt for mye.

Hvis tilbudet er «for godt til å være sant», så kan det også skremme vekk potensielle kunder.

Hva lærte du i denne artikkelen?

 • Ta bilder før og etter at du har leid ut bilen.
 • Sett deg inn i forsikringsvilkårene til Nabobil.
 • Vær veldig nøye med hvem du låner ut bilen din til.
 • Med mindre du har veldig lyst til det, så anbefaler jeg virkelig ikke å godta kortidsleie.
 • Du bør oppdatere deg på normal markedspris for å vite hva du bør ta i dagspris for bilen din.

12 kommentarer om “5 tips for å leie ut på Nabobil – samt personlige erfaringer”

 1. Noe folk ikke tenker over er forsikringen. Men det ville kanskje kommet frem i media hvis nabobil hadde en dårlig forsikringsavtale med if? Hvis mange nordmenn hadde fått deres biler ødelagt av en tredjepart, så er det noe de store nettavisene ville kastet seg på med en gang.

  Svar
 2. Takk for det.

  Har prøvd å leie ut bilen min på Nabobil i over ett år, men får som regel bare leietakere som er sleipe og ønsker den billigere enn den ligger ute for. Problemet er at hvis jeg dumper prisen, så sitter jeg igjen med null kroner når jeg tar hele regnestykket..

  Skal man liksom akseptere å tape penger når man leier ut på Nabobil.no?

  Mitt svar er NEI

  Svar
 3. Jeg har prøvd Nabobil flere ganger, og egentlig vært veldig fornøyd hver gang.

  Men du har helt rett i at det er lett å «underby markedet». Man aner jo ikke hva bilen sin egentlig er verdt, og det kan jo høres veldig dyrt ut å leie den ut for 800-900 kroner hver dag. Men hvis det er noen som trenger en bil akkurat i den tidsperioden, så er det jo helt perfekt for dem.

  Vil også si at hvis man har en «stygg» bil, så MÅ man leie den ut over lengre tid for å i det hele tatt tjene noen penger.

  Svar
  • Godt poeng.

   Er veldig få biler som går opp mot 900 kroner/dagen da. Ellers har du helt rett. 🙂

   Svar
 4. Er det realistisk og kunne leie én og samme bil, altså fra samme eier, så og si én gang i uka? Jeg vurderer pros og cons ved kjøp av bruktbil og bruken av nabobil.
  Jeg kommer ikke til å trenge bil hver eneste dag, men det er én dag i uka da kabalen ikke kommer til å gå opp uten bil. Har noen av dere vært bort i slike tilfeller? Svaret tas med takk.

  Svar
  • Hei Helena, jeg har selv ikke vært borti det.

   Det kommer litt an på om økonomien går opp for deg. Hvis du ser at det blir OK økonomisk, så er det bare èn ting som gjenstår:

   – Vil det være greit for utleier å leie den ut èn dag i uken? Husk at bilen skal overleveres, du må fylle bensin før du leverer den tilbake, ny avtale skal inngås, etc. Dette høres ut som et prosjekt som er litt vanskelig å få til på Nabobil.

   I ditt tilfelle ville jeg kanskje prøvd å få til en privat avtale med noen du kjenner litt.

   Svar
 5. Så en dame i Dagens Næringsliv som hadde drevet med dette i fire år. Hadde bare tjent 100,000 kroner.

  Det vil jeg ikke si er særlig mye. Spesielt ikke når man hele tiden må møte kunder, se hva de sier, følge opp med å vaske bilen etterpå og så videre.

  Svar
  • Hei Tanya,

   du har rett. Men husk at hvor mye «mye penger» er vil være veldig individuelt. Forstår at 100,000 over fire år ikke nødvendigvis er mye for enkelte. For andre kan det være en god del penger.

   Svar
 6. Hei, jeg og en kompis vurderer å leie ut en eller to biler i Oslo gjennom Nabobil.no (nøkkelfritt).
  Vi er helt grønne på dette, men skjønner at det er en del utgifter som må tas hensyn til:

  Sånn vi ser det må vi ut med rundt 3k for omregistreringsavgift + trafikkforsikringsavgift på rundt 3k i avgifter per år for hver bil under 1200kg. I tillegg må vi leie parkeringsplass til rundt 1500-2k i måneden. Sist men ikke minst må vi regne med å legge ut noen kroner i service per år.
  Noe vi har oversett?

  Vi hadde tenkt å starte et AS og forsøke å utvide på sikt til flere biler. Noen som har erfaring med dette?

  På forhånd takk!

  Svar
 7. Hei,
  Jeg vurderer å investere i en bil som jeg kan leie ut via Nabobil. Hva slik bil er mest ettertraktet i markedet? Stasjonsvogn, varebil??
  Dette blir en bi-inntekt. Vet noen om skatteregler for dette?

  Svar
  • Hei Singh. Når det kommer til type bil, så må du nesten se selv på Nabobil. Det er to ting du kan legge merke til. Hvor mange av de forskjellige type bilene som ligger ute (og virker å være populære). I tillegg kan du enkelt se prisforskjellen på de forskjellige modellene. Det kan skape en god indikasjon på hva du bør investere i.

   Når det kommer til skatt, så tør vi rett og slett ikke svare. Vi vet ikke nok om skattereglene rundt utleie av bil.

   Svar
 8. Hei Trond, takk for svar. Det er ganske mange ulike type biler som ligger ute. Vanskelig å se hvilken av de er mest attraktive på markedet. Jeg forstår godt at du vil ikke forslå noe og vil helst ikke ta ansvar, men et generelt spørsmål om hva bør man investere i for å begynne med, en familiebil eller varebil som kan være en god start.

  Svar

Legg igjen en kommentar